ZEVENDE EN DUBBELE WEDLUCHT 28-05-2016

De winnaars verdienen weer alle hulde.

De zevende vluchtdag had 2 vluchten in het verschiet. De 1e eendaagse vanuit (Gien werd Melun i.v.m. het weer) en een vitessevlucht vanuit Niergnies.

De eerste eendaagse zou vervlogen worden vanuit Gien maar daar ter plaatse werd i.v.m het slechte weer besloten om terug te rijden naar Sense. In Sense was het weer al niet veel beter dus werd er overwogen om naar Nanteuil Le Hadouin te verkassen maar uiteidelijk bleek Melun toch de beste losplaat te worden. In plaats van 530 Km werd het 424 Km wat gezien de onstabiele weeromstandigheden qua afstand ver genoeg was. Variabel van oost tot noord- oosten wind daar zijn de duiven om 13.00 uur gelost. Met deze wind kom je dan op een snelheid tussen de 65 en 70 km per uur wat inhield dat de eerste duiven bij ons tussen 18.15 uur en 18.30 konden vallen. En dat gebeurde ook , alleen was het niet op mijn hok. Mijn eerste duif een jaarling viel om 20.02.58 op de klep de 2e kwam binnen op 20.21 en de 3e en 4e respectievelijk 20.27 en 20.35 . Op zich een redelijk zou je zo zeggen maar niet echt als je weet dat de 1e duif in onze vereniging op 19.29.42 werd geklokt. In de verenigingsuitslag was ik 2e /4e / 5e en 6e. Er zit vooruitgang in dat wel. Ik had van de 8 duiven er s’avonds om 21.38 zegge en schrijven 5 thuis, en op zondagmorgen zaten er nog 2 in de spoetnik. Ik mis de echte vroege duif om een mooie uitslag te maken ik blijf me afvragen waar het aan ligt. Is het de kwaliteit , de forme , of hok. Feit is dat ik tot nu toe geen kopduif heb kunnen klokken. Afgelopen week heb ik de duiven nog een keertje gelapt op ± 50 km, ik heb het idee dat dat niet verkeerd is. Want ik boek elke week weer wat vooruitgang. Aankomende week blijven de duiven die naar Melun zijn geweest thuis, een weekje rust zal ze goed doen hoop ik. Dus wat betreft de eendaagse tot over 2 weken. Iedereen weer veel succes met de voorbereiding. En we hopen er maar weer het beste van, een hele hoop !!!!!!!!!

De Vitesse vlucht werd vervlogen vanuit Niergnies (een mooie naam) ± 265 km op deze vlucht had ik maar 1 duif mee een late jongen van vorig jaar die nog wat oude pennen heeft en de eerste pen alweer heeft gestoten. Voor deze duif geldt dat hij zoveel mogelijk Km moet maken zodat ik hem volgend jaar als volwaardige doffer kan spelen. Op deze vlucht deze speelde ik geen rol van betekenis, de duiven werden gelost om 10.55 de 1 e duif in de vereniging werd geklokt om 14.35 en was tevens de 1e duif in de kring een mooie prestatie. Om 14.55 viel de jaarling doffer bij mij op de klep. Hij zag er fris niet afgevlogen uit en had veel zin in zijn duivin. In de vereniging viel de duif net buiten de prijzen dus das wel jammer hij heeft weer goed zijn best gedaan. De aankomende week hebben we de laatste Vitesse vlucht als het weer redelijk is en de duif goed in conditie is wil ik hem weer spelen. Verder wil ik volgende week kijken of ik een aantal duivinnen kan spelen. Deze duivinnen wil ik ook op de natour spelen , ik heb ze 2 x op 50 km afgericht. Dus als het weer goed is wil ik ze spelen op de laatste vitessevlucht vanuit St Quentin. Ook hier hebben we ook weer de nodige voorbereidingen mee maar ik vindt het zonde om de duivinnen thuis te laten als de doffers ook thuis zitten. Maar ook hier geldt de duiven moeten goed in conditie zijn en het weer moet niet te zwaar worden. Iedereen weer veel succes met de voorbereidingen en ook hier hebben we weer een berg hoop, een hele berg hoop!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.