ACHTSTE WEDVLUCHT 05-06-2016

Herzliche Gluckwinschen fur der Sieger. (is engels)

De achtste wedvlucht zou vervlogen worden vanuit St Quentin maar omdat daar geen lossingsmogelijkheden waren werd er gekozen voor Epehy wat ook geen doorgang kon vinden . Toen is er besloten naar Quievrain te verkassen wat op zich een goed mogelijkheid was maar door de weeromstandigheden werd dat ook geen succes . Zaterdag is er dus niet gelost . Zondag zijn de duiven gelost in Asse Zellik op dat moment de verstandigste keus. Om 14.00 zijn de duiven gelost, ik had een duif mee de late jongen op zich had ik er wel vertrouwen in zeker omdat deze duif altijd thuiskomt en er weinig aan te zien is. Op zondag was er bij mij niks thuis terwijl over het algemeen de vlucht aardig verlopen was, zeker gezien het feit dat de duiven een hele tienertour hadden gehad. Maandagmorgen om 07.15 zat de duif op de klep ik kwam er net aanlopen en heb meteen de duivin van hem gepakt en toen de doffer binnen gelaten zo op het oog mankeerde er weinig aan. Hij was meteen helemaal in zijn nopjes met de duivin en heb deze een paar uur bij elkaar gelaten. Toen ik aan het einde van de middag thuis kwam en de weduwnaars los ging laten om te trainen, zag ik hem nog zitten in zijn broedhok. Ik heb hem in de hand genomen en zag toen onder zijn vleugel en aan zijn borst twee verwondingen. Ik had nog meer respect voor de wilskracht van deze late duif van 2015. Heb vorige week net na de eerste 1 daagse de duiven laten onderzoeken door dierenarts Wolff. En deze constateerde dat er toch wel wat problemen met de luchtwegen waren , en tevens vond hij het knap dat de duiven de vlucht van Melun toch thuis waren gekomen. Ik heb de duiven voor de 1 daagse gekuurd tegen de luchtwegen en hoop dat het daarmee opgelost is. Verder ga ik proberen dat ik ze aanstaande vlucht (Chateaudun) goed aan de start kan laten verschijnen. Het is de tweede 1 daagse en heb daar toch een beetje mijn zinnen opgezet. Ik hoop op goed weer en een mooie vlucht en nog meer op een mooie uitslag . Ik heb iets meer dan goede hoop . En hoop voor iedereen weer op een mooie vlucht. Succes allemaal!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.