ZESDE WEDVLUCHT 21-05-2016

Felicitaties voor de winnaars

De zesde vlucht tevens de 2e midfondvlucht werd vervlogen vanuit Soissons. Het weer was goed zuid tot zzw een mooie vlucht 330 km. De grote vraag was natuurlijk weer hoe staan de duiven ervoor, nou ik zal heel eerlijk zeggen dat de prestatie weer een klein beetje moed geven. Maar het is nog niet echt om over naar huis te schrijven. Ik heb afgelopen week niks veranderd aan het hok, voer, en ook niet gekuurd. Wat ik wel heb gedaan is, dat ik de duiven een keertje heb gelapt ik heb ze op woensdag ± 50 km weggebracht. Ze waren met goed 40 min allemaal thuis de duivinnen zaten al te wachten, dus ze hebben een tussendoortje gehad zal ik maar zeggen. Ik denk zelf wel dat het een beetje geholpen heeft ik heb 6 jaarlingen en 3 overjarige doffers en zo af en toe lappen kan weleens de vruchten afwerpen. Zeker gezien de 1e eendaagse (Gien) die er volgende week aan zit te komen kunnen ze daar weleens voordeel van hebben, ik wil 8 van de 9 doffers op spelen als het weer het toelaat . Afijn de vlucht laten we het daar eens over hebben mijn eerste duif een jaarling viel op 12.15.54 op de klep de 2e op 12.19 de derde op 12.20 nr 4 op 12.25 nr 5 en 6 vielen op respectievelijk 12.31 en 12.34 op de klep de andere 3 kwamen na het hele uur binnen. Alles thuis dat wel maar ik mis gewoon de echte mooie vroege duif. De eerste duif in de vereniging werd geklokt op 11.56 en was tevens de 1e duif van de kring en de afdeling. Mijn duif was 14e in de vereniging en had er totaal 3 in de prijzen, in de kring was mijn 1e duif 91e we staan op het eerste blad zeggen we dan !!!!!!!. Volgende week een dubbele vlucht de 1e eendaagse (Gien) en de 5e vitessevlucht (Niergnies). Zoals ik al schreef wil ik 8 doffers spelen, ik heb nog 1 late jonge van vorig jaar die nog oude pennen heeft deze wil ik niet op te grote afstand zetten, dus misschien voor deze duif als het weer redelijk is een vitessevluchtje. We hebben dus weer een klein weekje om de duiven goed voorbereid aan de start te laten verschijnen, of ik ga lappen hangt af van of ik er de tijd voor kan nemen. En verder kan ik niet veel meer doen, ik blijf natuurlijk wel hopen en ik blijf erbij hoop moet je houden je zult zien dat het een keer wordt beloond en dan zal de overwinning zoet smaken. De overwinning komt steeds dichterbij, ik hoop dichterbij dan ik nu denk. Veel succes maar weer voor de aankomede vlucht(en).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.