Introductie

Welkom mijn website: Peter van Fulpen uit Millingen ad Rijn.

Ik ben geboren in Erlecom een klein steenfabrieksdorpje aan de waal 10 km onder de rook van Nijmegen.

Op 9 jarige leeftijd kreeg ik duiven van een oom uit Millingen ad Rijn. Dat was de opmaat naar het duivenvirus waar je voor je leven mee besmet bent. In een klein hokje in de hoek van de schuur  gebouwd door mijn vader zaten mijn eerste duiven een steenrode duivin en kras doffer.

Een paar jaar later moest ik er jammer genoeg wegens omstandigheden mee stoppen.

In 2008 kwam ik via mijn werk in contact met een echtpaar die wegens ziekte moesten stoppen met hun duivensport. Van deze mensen kon ik een compleet duivenhok en kloksysteem overnemen.

Na het plaatsen van het Hok in Leuth waar ik toen woonachtig was, heb ik bij diverse liefhebbers duiven gehaald. En ben ik lid geworden bij een duivenclub in hetzelfde jaar heb ik met elf jonge duiven meegedaan met de jonge duiven vluchten met kleine succesjes. Vanaf 2009 heb ik de wedvluchten met oude en jonge duiven meegedaan ook dit was met  vallen en opstaan. Gaandeweg de jaren mooie successen behaald.

Sinds de verhuizing in 2018 naar Millingen ad Rijn ben ik weer begonnen bij het begin n.l. met de jonge duiven, dit ging verrassend genoeg erg goed en heb een leuk 1e seizoen gehad. Het 2e jaar kon ik  ook de jaarlingen spelen, dit ook weer met hier en daar een succesje.

Sinds 2018 dat ik in Millingen woon heb ik 4 jaar op rij prachtige successen behaald met de jonge duiven, met elk jaar een stijgende lijn. Ook met de oude duiven gaat het steeds beter en leg ik de lat steeds hoger.

Daarom blijf ik op zoek naar goede duiven die mijn hok kunnen versterken. Zo haal ik jaarlijks duiven bij Gerard van de Bovenkamp uit Doetinchem uit zijn beste koppels  daarnaast heb ik de beste duiven gekocht bij Mart van de Velden uit Velp(wegens beëindigen hobby) o.ao de Bonte 707 een stamdoffer. Verder nog duiven van Comb. Beverdam uit de beste lijnen. Uit koppelingen van deze duiven ben ik mijn duivenbestand aan het opbouwen en begint het ook al zijn vruchten af te werpen. 

Op mijn website kun je alles vinden over mijn vlieg en kweekduiven en prestaties.

 Ik wens u veel lees en kijkplezier op mijn website.

Groet Peter van Fulpen

Reacties zijn gesloten.