VIJFDE WEDVLUCHT 14-05-2016

Hulde voor de winnaars

De vijfde vlucht was tevens de 1e midfondvlucht en werd oorspronkelijk vervlogen vanuit Morlincourt maar omdat de weervoorspellingen niet echt gunstig waren is er gekozen om naar Laon te gaan. En zover ik dat kan beoordelen een juiste keuze, de vlucht is wat ik begrepen hebt goed verlopen met af toe een buitje onderweg en noord en later noordwestenwind, Sjapo voor de lossingcommissie dan mag dan ook wel gezegd worden. Je merkt het al ik ben om de hete brei heen aan het draaien. Het was dus weer een vlucht waar ik geen rol in speelde. De eerste duif in de vereniging viel om 13.04 en was tevens de 1e duif in de vereniging en in de kring en tevens 2e duif in de afd prachtige prestatie. Aangezien deze liefhebbers hemelsbreed 100 van mij vandaan wonen is het een hard gelach als mijn 1e duif om 13.33 op de klep neerstrijkt de 2e duif kwam binnen op 13.37 dan moet ik 13 minuten wachten, op 13.50 vallen nr 3 en 4 op de klep . 13,54 komt nr 5 . de andere 4 duiven zijn na 14.00 binnen gekomen. Dus alle 9 de duiven thuis dat wel, maar je gaat je steeds meer afvragen waar het aan ligt dat het niet echt wilt vlotten. Is het de kwaliteit van de duiven de forme ,het hok, of mankeren ze iets. Je kunt natuurlijk elke week blijven hopen dat het beter gaat. Maar aan de andere kant krijg je steeds meer twijfels, de grootste twijfel die ik nu heb is of het hok wel goed is. Te weinig verluchting of teveel misschien ,is het te koud of te warm , teveel warmteverschil met dag en nacht. Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat de duiven niet vliegen. Maar anderzijds op hetzelfde hok had ik de midfond duifkampioen van de kring op het hok zitten zijn er met regelmaat kopprijzen op hetzelfde hok gevlogen. Nu ik dit opschrijf komt bij mij steeds meer het besef dat het gewoon aan de melker ligt, een goede coach zorgt dat alle omstandigheden, faciliteiten aanwezig zijn, kortom er moet een topsportklimaat heersen, en daar kan en moet de coach voor zorgen. Dus er is nog veel werk aan de winkel voor mij. Ik heb weer een week om de duiven goed aan de start te laten verschijnen voor de 2e midfondvlucht. Soissons staat op het programma. Als je iets niet zeker weet, is hoop de enige houvast dus dat doe ik deze week ook maar weer. Ik wens iedereen weer succes en tot de volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.