VLUCHTEN 9 JULI 2016 1 DAAGSE VANUIT CHATEROUX EN JONGE DUIVENVLUCHT VANUIT DUFFEL

Ik wil alle winnaars bijzonder en heel hartelijk feliciteren met hun geweldige prestaties.

1 daags vanuit Chateroux 9 juli

Het is een beetje raar om alle winnaars te feliciteren dit omdat jezelf ook bij de winnaars zit en wel te verstaan op de 1 daagse vlucht vervlogen vanuit Chateroux. In de vereniging had ik de 1e op 15.04.27 de 2e op 15.04.53 de 3e duif op 15.10.50 en de 4e duif op 15.36.23 . Een mooie prestatie waar ik als een heel tijdje op gehoopt had. Zoals ik elke keer in mijn stukjes de hoop uitspreek op een goede vlucht kwam het nu een keertje uit. In de kring was mijn klassering 24e 25e 38e en 103 mijn 2e getekende duif was ook mijn 2e prijsduif de (868 een jaarling) deze vliegt elke vlucht in de prijzen en stond tot aan deze vlucht als 9e asduif op de 1 daagse in de kring. Zoals je kunt opmaken ben ik een trotse liefhebber, 2 jaarlingen voorop op ± 640 km met een verschil van 26 seconde. Hier doen we het voor dit geeft de burger weer moed. Je kunt beter de broek laten zakken dan de moed zij mijn moeder altijd. De duiven zijn gelost om 7.00 uur vanuit Chateroux met goed weer over de hele vlieglijn, het was prachtig weer voor de duiven en voor de liefhebber de wind was zw tot wzw dus er kon aardig doorgevlogen worden op voorhand hadden mij duivenmaatje Tonnie en ik hadden vooraf een snelheid verwacht van rond de 80 km wat in mijn geval ook aardig uitkwam. Tonnie had zelf geen duiven mee op deze vluchten, dus hij was de hele dag bij mij te gast om de duiven op te wachten, en te filosoferen over de duivensport en alles eromheen altijd weer gezellig. Nu even terug naar de actualiteit, de eerste duif in de kring werd geklokt om 14.33 een prachtige tijd wat ook een teletekst vermelding opleverde. De 2e duif in de kring werd geklokt om 14.53 dus de kloktijden van mijn duiven waren zo gek nog niet. Daarbij zaten bij de eerste 25 duiven van de kring maar 10 jaarlingen. Ook nog een mooie bijkomstigheid was dat alle duiven op de vluchtdag terug op het hok waren om 17.20 zat de laatste op de klep. Nog even terugkomen op mijn eerste duif de 695 een prachtduif om te zien maar ook een aardige goede vlieger. Uit sommige vliegers heb ik dit jaar jongen duiven gekweekt, zo heb ik ook uit de 695 een jonge duif gekweekt de 794 het andere ei is niet uitgekomen. (lees meer bij de jonge duiven vlucht. Ik ga nu de hoop uitspreken dat ik op de laatste 1 daagse nog een keertje goed mee ga doen. Ik wens iedereen veel succes voor de volgende vluchten en ik help jullie hopen op een mooi succesje en je weet als je hoop houdt word dat altijd een keertje beloond. Tot de volgende week zal ik maar zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.