Jonge duiven vlucht vanuit Duffel 9 juli

Voor mij de eerste jonge duiven vlucht, zoals ik vorige week al schreef had ik de jonge duiven thuis gelaten. Dus voor mij voelde het deze week een beetje als het uur van de waarheid. Waren de duiven voldoende hersteld van alle 2 de africhtingsvluchten die geen spectaculair verloop hadden gehad en redelijk veel verliezen hadden opgeleverd (totaal 18 stuks weggebleven.) Er zitten nu nog 21 jonge duiven op het hok waarvan 3 gewonde duiven die ik niet kon en wilde spelen. Ik had de jonge duiven afgelopen week nog 2 maal zelf weggebracht 1 keer op maandag ± 10 km de duiven waren met 7 min thuis en 1 keer op woensdag ± 40 km de duiven waren met 30 min thuis, op 2 na die na een uurtje op de klok stonden. Allebei de keren een goede africhting gehad. De duiven krijgen weer zelfvertrouwen als je ze na een paar mindere vluchten een paar keer op een korte afstand gaat africhten is mijn bescheiden mening. En dat ze meer zelfvertrouwen hebben was aan alles te zien, ze trainden goed, trokken goed en lang weg kortom een prachtig gezicht om te zien. Dus er stond niets meer in de weg om 18 jong duiven in te korven voor hun 1e prijsvlucht. Zo gezegd zo gedaan op vrijdag kwam Tonnie nog langs om de jonge duiven nog een keer samen te bekijken de duiven zagen er perfect uit geen twijfel !! gewoon inkorven en hopen op een goede thuiskomst. De duiven werden gelost om 10.30 vanuit Duffel. de wind was wzw dus dan kunnen er redelijke snelheden worden gehaald.. Tonnie zou langs komen om de duiven mee op te wachten, hij kwam iets voor 12 .00 uur aanzetten ze kunnen zo vallen zei hij nog. Ik zei ik heb er al 3 zitten!!!! . De eerste duif viel om 11.53 op de klep, voor ons was dat ook een verrassing mijn vrouw en ik zaten buiten aan de koffie, toen we de 794 op de klep zagen zitten. Of het een vroege duif wist ik op dat moment niet. Het duurde 6 minuten voordat de volgende 2 op de klep zaten en toen weer 8 minuten wachten voor de 2 volgende na 3 minuten rondvliegen op de klep zaten. Met een kwartier 5 duiven thuis was voor mij al een bevestiging dat de duiven goed in orde waren. Van tijden wist ik verder nog niks en Tonnie ging her en der aan het rondvragen, de 794 die ik op 11.53 geklokt kon weleens een redelijke vroege duif in de kring zijn. Net na 13.00 uur had ik 13 duiven thuis van de 18 dat gaf mij een heel goed gevoel, en dat gevoel overheerste over hetgeen of ik een vroege duif zou hebben. Afijn de eerste duif in de vereniging werd geklokt op 11.51 en deze was tevens 2e in de kring een mooie prestatie. De 794 was 4e in de vereniging en 8e in de kring een topuitslag het voelde voor mij samen met de duiven als een overwinning. Totaal in de vereniging 3 in de prijzen. De klok bij onze club was met 11 minuten dicht dus in 11 minuten alle prijsduiven eruit. In de kring had ik er 7 van de 18 in de prijzen dus ik ben heel tevreden en het geeft hoop heel veel hoop voor de volgende vlucht. Op het moment dat ik dit schrijf moet ik nog 2 jonge duiven hebben en daar hoop ik maar weer het beste van. Zoals je hebt kunnen lezen is de 794 (jonge duif) een jong van de 695 die de eerste op Chateroux was. Of het nou toeval is zal de toekomst uitwijzen maar daar heb ik wel vertrouwen in. Ik ga jullie succes en het beste wensen met de voorbereidingen voor de volgende vlucht (Asse-Zellik bij ons ) veel succes en tot de volgende week maar weer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.