VLUCHTEN 16 JULI 2016 MIDFONDVLUCHT NATEUIL LA HADOUIN EN JONGE DUIVENVLUCHT ASSE/ZELLIK

Natuurlijk alle winnaars van harte gefeliciteerd met hun overwinning.

Midfondvlucht Nanteuil la Hadouin.

Voor mij was het na alle euforie van vorige week wat tegenvallende vluchten ik durf gerust te zeggen dat het teleurstellend was. De midfondvlucht was voor mij persoonlijk niet het grootste struikelblok ik speel daar elke midfondvlucht een late jonge van 2015 op met de doelstelling dat hij ervaring op doet en naar huis komt. En elke week is ie weer thuis, vanmorgen zat ie weer fris en fruitig op de klep. Dus die doelstelling is bereikt. Hij heeft nog steeds 2 oude pennen en is weer van vooraf aan begonnen met ruien. Dus dit was zijn laatste vlucht dit jaar en kan hij mooi uitruien zodat hij volgend jaar goed aan de start kan verschijnen.

Jonge duivenvlucht van Asse-Zellik

De jonge duivenvlucht vanuit Asse-Zellik waar ik me veel van had voorgesteld. Na het redelijke succes van de vorige week was ik er deze week op gebrand om weer een mooie uitslag te maken. De duiven trainden thuis goed behalve wat koppeltjes die er gevormd waren en die hebben weinig zin om naar buiten te gaan. Vandaar dat ik ook besloten had om de jonge duiven inclusief 10 late jonge op woensdag een africhtingings vluchtje te laten vliegen, tevens heb ik ook de weduwnaars meegenomen omdat deze om de 2 weken worden gespeeld op de eendaagse en ik ze daarmee toch een beetje op peil wil houden. Ik heb de duiven woensdagmorgen gelost in Ravenstein om 6.55 uur de eerste duiven werden geklokt op 7.16 uur en op 7.22 waren er 30 van de 35 weer thuis. Dus de africhting gaf de burger weer moed, ik had besloten de duiven die een dag na de vlucht thuiskwamen niet te spelen op Asse -Zellik zeker gezien we deze vlucht 2 zaterdagen achter elkaar vliegen, In totaal dus 16 stuks mee, de duiven zijn gelost om 15.15 vanuit Asse-Zellik, bij deze toch een compliment voor de lossings commissie die goed gehandeld hebben. Ik had verwacht dat er ongeveer rond 17.00 duiven moesten zijn. Mijn berekening van de tijd klopte aardig alleen vielen deze duiven niet bij mij op het hok. Om 17.02 werd de de 1e duif in de vereniging geklokt, bij mij viel de 1e en 2e duif op 17.15 op de klok ik heb wel wat tijd verspeelt maar dat hoort ook bij het jonge duiven spelletje. Op dat moment wist ik nog geen tijden maar voor mij gevoel zat ik veel te laat wat later ook bleek. Wat mij teleurstelde was het feit dat er zoveel tijd zat tussen de thuiskomst van de jonge duiven om 18.02 had ik 8 van de 16 duiven thuis, met deze klok ging ik naar de vereniging om hem te lichten en wat ik vreesde werd ook bewaarheid. ik draaide veel te laat ik had nog 1 duif in de vereniging in de prijzen als een na laatste, dus de teleurstelling was echt groot. Na zo een vlucht vraag je jezelf af waar het aan gelegen kan hebben. Ik had dinsdag nog een rookblok van koudijs gelegd, zou dat het zijn kunnen zijn vraag je je dan af ?. verder niks geks gedaan dacht ik dezelfde voorbereiding als de week ervoor!! misschien iets meer en vetter gevoerd, dat zou ook nog een dingetje kunnen zijn. Maar ja weten doe je het niet dus we gaan weer voor de voorbereiding voor de aankomende week. Ik heb 15 van de 16 duiven terug 2 of 3 ga ik niet spelen omdat ze te laat thuis waren en omdat aankomende week dezelfde vlucht hebben. en ze dus rustig een weekje over kunnen slaan. aankomende week hebben we weer 2 vluchten Asse – Zellik voor de jonge duiven en een 1 daagse vanuit Issoudun. Ik heb voor de laatste 1 daagse vlucht heel veel hoop om weer een prachtige uitslag te kunnen maken en ben er ook van overtuigd dat dat zeker tot de mogelijkheden behoort. Dus ik ga iedereen heel veel succes wensen met de voorbereiding voor de vluchten en tot de volgende week maar weer zal ik maar zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.