VLUCHTEN 24 JULI 2016 EENDAAGSE ISSOUDUN E N JONGE DUIVENVLUCHT ASSE-ZELLIK

Eendaagse Issoudun 24 juli 16

Ik ben wat aan de late kant met het schrijven van het vluchtverslag van de vorige week. Dit heeft deels te maken dat het op het ogenblik erg druk is op de zaak en anderzijds de teleurstelling van de vluchten van afgelopen weekend erg groot was, dus de zin niet erg aanwezig was om te schrijven. Ik zit te schrijven terwijl ik zit te wachten op het lossingsbericht van dit weekend. Laat ik maar es beginnen met de eendaagse, vorige week was het de laatste eendaagse vlucht van 2016 Issoudun stond op het programma een vlucht van ±620 km. Ik had me er veel van voorgesteld maar in mijn achterhoofd speelde ook weer dat ik elke laatste eendaagse vlucht er naast zit. Tja en dit jaar was het weer niet anders was ik de voorgaande vlucht nog 1-2-3-4 in de club nu stond ik er helemaal niet bij, ik zat er dus weer compleet naast. mijn conclusie is dat ik geen goede keuzes heb gemaakt en dat ik teveel hink op 2 gedachten. 1 wil ik de Vitesse en midfond spelen en presteren en 2 ik wil ook graag de dagfond spelen en presteren. Ik zal een duidelijke keuze moeten maken welke vluchten de prioriteit krijgen zodat ik de duiven tot aan de laatste vlucht goed aan de start kan laten verschijnen. Dus als ik voor de dagfond kies, kan ik later koppelen , kan ik het juiste voersysteem hanteren en zal ik de Vitesse moeten zien als opleervluchten om de duiven vast langzaam in forme te krijgen. Als ik dit schrijf is de keuze zo goed als gemaakt , het zal alleen nog in een goede vorm moeten worden gegoten. Nu effe tergug naar de vlucht die vervlogen werd vanuit Issoudun de duiven zijn op zondag (vlucht was uitgesteld) om 07.30 gelost bij een niet al te harde wzw wind. Met deze afstand en deze wind kunnen er rond half 4 duiven vallen. Dit was ook het geval alleen niet bij mij op het hok. De eerste duif in de kring zat er om iets voor half 4. mij eerste duif zat er om 16.43 dus meer als 2 uur later !!!!!!!. De lol was er voor mij heel even vanaf. Het enig voordeel wat ik zag dat er binnen 15 min 4 van de 6 duiven thuis waren de 5e zat er om 17.15. en de 6e is nu nog niet terug. Afgelopen week heb ik me dan ook van alles af zitten vragen en de reveu laten passeren. Ik heb dan ook besloten om volgend jaar de pijlen te richten op de eendaagse vluchten en daar de duiven ook op voor te bereiden. Het is weer een uitdaging die je (hoop) en uitdaging geeft. Afijn de 868 een jaarling is toch nog 5e asduif op de eendaagse geworden in de kring, dus daar kan ik op voortborduren daarnaast heb ik nog een jaarling de 695 waar naar mijn bescheiden duivenmening ook potentie inzit. en dan heb ik nog die late jonge zitten van vorig jaar die ik dit jaar alleen heb ingespeeld. Dus totaal voor volgend jaar 3 duiven die in ieder geval blijven zitten voor de eendaagse vluchten. De aanvulling zal moeten komen uit de jongen van dit jaar. Ik ga er maar weer het beste van hopen ik wens iedereen een beste vlucht toe deze week en tot de volgende week maar weer.

Jonge duiven Asse-Zellik 24 juli 16

Deze vlucht was de 2e vlucht achtereen waar de duiven gelost werden vanuit Asse-Zellik had ik de 1e vlucht ook een teleurstellende vlucht, was het deze keer niet veel anders de duiven zijn gelost om 12.00 uur op zondag .(ook deze vlucht was uitgesteld) met een wzw wind . Ik had 15 duiven mee eentje minder als de vorige vlucht. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken de duiven keken goed trainden redelijk tot goed(er zijn wat duiven gekoppeld en die hebben niet echt veel zin om te trainen) Maar verder geen klagen over hoe ze er bij zitten. Dus je hoopt weer op een vroege duif en dat ze een beetje vlot afkomen want dat vind ik na een paar vluchten net zo belangrijk. Het laatste was het geval het eerste niet ik klokte de eerste duif op 14.00.52 de 2e op 14.07 en die zat in de vereniging al niet meer in de prijzen. in de vereniging werd de 1e duif geconstateerd op 13.48.48 een topprestatie en tevens 1e van de kring. de laatste prijsduif werd geklokt op 14.03.23 dus in 15 min de klok dicht. In de kring zat onze vereniging 1 t/m 7 dus als vereniging doen we het goed(ook mooi). Maar bij mezelf kan er nog wel wat verbeteren. Heb deze week een ontsmettingskuurtje gedaan op maandag en dinsdag. Ik had het idee dat dat weleens mede de oorzaak zou kunnen zijn. De duiven hadden toch wel stress gehad de 1e keer 2 nachten mand, en de vraag of ze genoeg gedronken hebben in de container omdat dat ook weleens een oorzaak kan zijn. Aan de andere kant heeft iedereen daar last van dus het is ook een beetje zoeken. Afijn nu verder met het thuiskom verloop (de wedvlucht was allang gesloten dus rest mij nog alleen dat ze goed thuiskomen). met 30 min had ik 13 van de 15 duiven thuis dat is dus goed te noemen. de volgende dag zat nr 14 weer op de klep. Nr 15 heb ik tot nu toe niet meer gezien. Dus ben maar weer vol goede moed en hoop aan de voorbereidingen begonnen voor de komende vlucht Quievrain(is Menen geworden i.v.m het weer en weer naar zondag verplaatst). heb 14 duiven mee op deze vlucht en hoop op een mooie uitslag en een hele hele vroege duif (wie niet zou ik zo denken). Verder deze week ook eerste africhting voor de natour heb ik 10 late jongen en 6 gewonden en of te laat thuisgekomen late jongen op mee en verder nog 17 weduwduivinnen. Ik wens iedereen een goede vlucht en hoop dat alles weer thuiskomt tot de volgende week zal ik maar weer zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.