NEGENDE WEDVLUCHT 12-06-2016

De winnaars van harte proficiat met hun zege op deze moeilijke vluchten.

De negende vluchtdag bestond uit 2 vluchten de 1 daagse die werd vervlogen uit Chateaudun en een Vitessevlucht die werd vervlogen vanuit St. Quentin.

Het was een moeilijk weekend om goede lossingen te verzorgen i.v.m. het weer . Op zaterdag zijn de duiven gelost vanuit St Quentin om 13.20 ik had op deze Vitesse vlucht geen duiven mee. Dit omdat de enige duif die ik daarop speel een week eerder op maandag gewond is thuisgekomen en het niet verantwoord is om deze duif te spelen. Het was al een super prestatie om gewond terug te komen dus vandaar voorlopig effe rust voor deze doffer.

Op de 1 daagse had ik 7 doffers ingekorfd ze hadden voldoende rust gehad na de laatste 1 daagse en ik had er ook wel vertrouwen in om een leuke duif te kunnen draaien. Hoe anders kan het lopen het weer zat van geen kant mee en de lossing van zaterdag werd uitgesteld naar de zondag. Om 08.45 zondagmorgen zijn de duiven gelost vanuit Chateaudun en hadden een goed vertrek stond op de afdeling site. Ze vertrokken met een ZW wind wat later in België en Nederland over zou gaan in en een westen wind. Met deze wind kun je dan rekenen op een snelheid van tussen de 80 en 90 km per uur, dan zouden er tussen 15.00 en 15.30 de eerste duiven kunnen vallen. Tijdens het opwachten van de duiven hadden op de radarbeelden al gezien dat de duiven het onderweg niet makkelijk hadden her en der toch regen en zelfs flinke buien. Ongeveer half 3 begon het bij ons gigantisch te regenen , het viel er echt met bakken uit. Dan weet je dat het een hele rare vlucht kan worden. Zonder tekort te doen aan de overwinnaars want die hebben hetzelfde weer gehad als iedereen is de gelukfactor groter dan normaal. Zit je aan de goede kant van de bui heb je de wind op de staart . Vooral met deze weersomstandigheden is het zo veranderlijk dat het alle kanten op kan. Afijn de eerste duif in onze vereniging werd gedraaid om 15.38.20 daarna kwam er heel lang niets totdat er bij mij een duif op de klep belande om 16.18.17 het was een doffer van 2012 omdat ik meldpunt was wist ik dat dit de 2e duif in de vereniging was. Op dat moment wist ik dat het een vervelend vluchtje zou worden de enige hoop die ik dan nog heb is dat alle duiven thuiskomen. Ik heb de aankomende week en weekje vrij en ben dus ook zondagmiddag rond vijf uur weggereden omdat we een klein vakantietje hadden geboekt ergens in een huisje aan de Vecht. Mijn duivenmaat Tonnie zou de duiven verder opvangen en verzorgen, dat is altijd een fijn gevoel. Maar ik ging weg met de wetenschap dat er maar 1 duif thuis was en dat voelt niet fijn. Maar vakantie is vakantie en ik had het mijn vrouw beloofd dus dat moet je ook respecteren. Tonnie heeft mij aardig op de hoogte gehouden en ik had er om 20.00 4 thuis nog 3 te gaan dus . Vanmorgen was er om 07.30 nog niks bij hoop dat ze in de loop van de dag thuiskomen. De hoop heeft weer toegeslagen zoals je ziet, maar als je maar goede hoop houdt wordt dat zeker een keer beloond. We gaan ons weer opmaken voor de volgende 1 daagse vlucht, nu eerste genieten van de vakantie . Veel succes met de voorbereidingen voor de volgende vlucht en we hopen er maar weer het beste van.!!!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.