EERSTE AFRICHTING JONGE DUIVEN 19 JUNI 2016 ROSMALEN.

De eerste africhting van de jonge duiven vanuit Rosmalen gelost om 11.00 uur. Tja waar zal ik es mee beginnen , ik heb de jonge 3 x afgericht zoals je hebt kunnen lezen op mijn site. En daar schreef ik ook dat het 3 perfecte africhtingen waren. Nou met deze wetenschap heb ik vol vertrouwen 39 jonge duiven ingekorfd de duiven waren goed in orde en de weersvoorspellingen waren ook goed. Nou de Jongen duiven waren dus om 11.00 gelost de enige angst die ik had was dat er op deze zondag nog diverse vluchten moesten worden vervlogen i.v.m het mindere weer van zaterdag, dat wil dus zeggen veel duiven in de lucht. Of dat aan het verloop van de vlucht heeft meegewerkt weet ik niet wat ik wel weet is dat ik savonds om 21.00 welgeteld 13 duiven thuis had. Van andere liefhebbers binnen en buiten onze vereniging hoorde ik dat het overal drama was en echt drama, er waren liefhebbers bij die hadden savonds 3 van de 50 duiven thuis en wat ik hoorde nog meer van dat soort getallen. Als ik dit schrijf regent het keihard hier het valt met bakken uit de hemel , ik had vandaag gehoopt op zeker nog 10 duiven die na zouden komen. Ook dat is niet gebeurd er zijn er nog 5 nagekomen en ben ik blijven steken op het schamele aantal van 18 duiven. Ik heb meelij met de jonge duiven die overal nog aan het rondzwerven zijn en in dit verschrikkelijke weer ergens zitten te schuilen. Alles wat er na vandaag nog thuiskomt moet je jezelf maar afvragen of je die nog kunt spelen op de jonge duiven vluchten. Ik hoop (ik begin weer te hopen) en ik hoop dus echt dat als er jonge duiven bij liefhebbers binnenvliegen deze goed opgevangen worden en een kans krijgen om een klein beetje op krachten te komen verder hoop ik ook dat er duiven snel gemeld zullen worden zodat liefhebbers de kans hebben om hun duiven op te gaan halen. En neem van mij aan dat er veel liefhebbers zijn die weinig duiven terug hebben graag een duifje op gaan halen. Als ik dit schrijf weet ik dat de knop weer om moet, en dat de teleurstelling niet moet gaan overheersen. Ik heb 18 duiven terug hier kan ik mee aan de slag voor de jonge duiven vluchten verder denk ik ook dat het in ieder geval niet de slechtste duiven die zijn terug gekomen. Als ik het goed begrepen heb is er a.s. zaterdag weer een africhtingvlucht vanuit Rosmalen en de woensdag erop een regiolossing vanuit Tilburg. Wat nu het belangrijkste is dat de duiven rust krijgen en goede verzorging om weer op krachten te komen. Ik ga er volop mee aan de slag want ik ben ervan overtuigd dat ik nog een leuke uitslag kan maken met de jonge duiven. Ik wens iedereen sterkte veel geluk en succes toe en hoop dat er nog wat duiven terugkomen. Want het zijn echt niet alleen maar slechte duiven die wegblijven nee toch!!!!!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.