10E VLUCHTDAG 1 DAAGSE FONDVLUCHT BLOIS (WAS BOURGES) EN MIDFONDVLUCHT LAON.

Alle winnaars gefeliciteerd met deze mooie overwinning op deze moeilijke vlucht.

Na het debacle van de 1e jonge duiven africhting , in totaal heb ik 20 jonge duiven terug van deze vlucht een verlies van 19 stuks op de 1e serieuze africhting . Er zijn wel diverse duiven gemeld van Franeker , Sneek , Emmen, Zwolle, Zierikzee en Oijen. Bijna door het hele land zitten de duiven en niet alleen van mij ook bij andere liefhebbers waren de verliezen enorm. Ik heb 1 jonge duif opgehaald vandaag in Oijen dat ligt ongeveer 15 km van de losplaats Rosmalen de 777 hou deze duivin in de gaten(hoop ik). Of je het nou wil of niet zo een dramatische 1e africhting van de jonge duiven heeft toch zijn invloed op de rest van de week. Elke dag als je opstaat of thuiskomt kijk ja naar de klep of er jonge duiven zijn nagekomen. Maar al snel moet je terug naar de realiteit van de dag n.l. de voorbereidingen voor de aankomende vlucht(en) op het programma stond de 3e eendaagse vlucht die vervlogen zou worden vanuit Bourges maar dat werd i.v.m de weersvoorspellingen verzet naar Blois waar het weer gunstiger zou zijn om te lossen. De duiven zijn op de zaterdag dan ook gelost vanuit Blois om 07.30 een mooie vroege lossing, de duiven hadden een goed vertrek dus stond er niks meer in de weg om rond een uur of 15.00 de duiven op te wachten. Ik belde rond 14.00 nog met mijn duivenmaatje Tonnie terwijl ik aan het bellen was begon het te regenen , Tonnie zei nog ik hoop dat het een buitje is. Maar niks was minder waar het is gaan regenen en ‘s avonds rond 19.30 is het opgehouden. In deze tussentijd moesten de duiven dus arriveren over de rest van de hele vlieglijn regende het en daar moesten de duiven doorheen zien te komen. Na afgelopen zondag zit je op weer een rampvlucht niet te wachten, maar ja wat moet je anders je bent machteloos en kunt alleen maar wachten. Tijdens het wachten heb ik wel een paar keer afgevraagd wat nou zo leuk is aan de duivelarij ??. En dan toch als de eerste duif op de klep valt en zeik en zeik nat het poortje van de spoetnik binnen gaat om naar zijn duivinneke te gaan. Kan ik niet anders zeggen dat het ondanks alles een prachtige sport is die je vaak kan verrassen . Nou even terug naar de vlucht in de Kring werd de 1e duif om 15.12 geklokt de 1e duif in onze vereniging werd op 16.19.21 genoteerd en was van de buurman 100 mtr verderop in de straat. De 2e en 3e duif waren van mijn hok afkomstig en werden op respectievelijk 16.34.35 en 16.42.40 dat was een jaarling de (868) heb ik al vaker gedraaid doet het goed als jaarling. en de (555) een duif van 2012 die al verschillende prijsjes bij elkaar heeft gevlogen in zijn carrière en die eind van dit seizoen dan ook naar het kweekhok gaat. In de Kring waren mijn duiven 19e en 29e dus al met al kan ik toch tevreden zijn. Verder had ik ‘s avonds 5 van de 6 duiven thuis en vanmorgen zat nr 6 in de spoetnik.

Op de midfondvlucht had ik de late jonge weer mee de (897) ik had deze een week thuis gelaten omdat hij gewond thuis was gekomen. Ik dacht dat een weekje rust wel nodig had. Dus de vlucht van Laon was weer een welkome afwisseling voor deze duif. Hij zat er goed bij en hij verdedigde zijn bak weer als vanouds. De duiven zijn zaterdagmiddag gelost om 12.4o vanuit Laon. Ik had verwacht dat de 1e duiven rond 16.30 zouden kunnen vallen en dat was ook het geval bij ons in de vereniging viel de 1e duif op 16.31 en was tevens 1e duif in de kring en regio een prachtige prestatie weer. Mijn duif de (897) was op de vluchtdag niet thuis, en gek genoeg maak ik me daar weinig zorgen over omdat ik veel vertrouwen in deze duif heb. Vanmorgen bij het duiven verzorgen hoorde ik de trengels van de klep rammelen en ik wist dat hij er zat. En jawel vol zelfvertrouwen dook hij de bak in waar zijn duivin zat te wachten. Prachtig om te zien en het doet je alle narigheid van de week ervoor weer vergeten. De duivensport werkt erg ontspannend voor mij, je hebt de zorg over levend vee die allemaal hun eigen karakter hebben en dus ook probeert om ze te gemotiveerd krijgen. We hebben weer een weekje om de duiven op de rit te krijgen. EN VOLGENDE WEEK DE EERSTE JONGE DUIVEN VLUCHT IK KIJK ER NAAR UIT.!!!!!!!!! Ga je nog africhten deze week wens ik iedereen veel succes. Tot de volgende week maar weer ( en ik hoop voor iedereen op mooie vluchten)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.