AFRICHTING ROSMALEN 02-04-2016

We hebben de eerste africhting erop zitten zoals het er nu uitziet is deze bij mij niet zo best verlopen. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor het vliegseizoen. Ik had 14 doffers mee waarvan 9 jaarlingen op de lossing dag had ik ‘s avonds 8 duiven terug oude en 3 jaarlingen. Het ging traag erg traag. De duiven waren om 12.15 gelost in Rosmalen ik had de eerste duif zitten om 12.51 maar deze bleef zitten en maakte geen enkele aanstalten om binnen te komen. Om 13.02 kreeg ik 2 duiven vlak achter elkaar allebei oude duiven en om 13.09 weer een oude. De dakzitter kwam om 13.22 naar binnen en dat was mijn eerste jaarling. Ik heb moeten wachten tot 15.10 voordat mijn 5e duif kwam de andere drie volgde om 15.58 / 16.42 / 17.55. En dat was het in totaal 8 stuks thuis van de 14 . De duiven zaten er verder goed bij kon er niets aan zien. De dag na de lossing dag zijn er weer 2 jaarlingen terug om 8.02 en 8.24 dat geeft de burger weer een beetje moed hoop dat er iedere geval nog wat meer nakomen. Wat de reden van het slechte verloop is voor mij nu nog een raadsel 8 duiven vinden de weg naar huis dezelfde dag 2 duiven de volgende dag DUS ZEG HET MAAR. Zijn het de weeromstandigheden zijn de duiven niet voldoende getraind , mankeren ze iets hebben ze iets onder de leden. Ik kan alleen mijn best doen om ze volgende week weer goed aan de start te krijgen voor de 2e africhting en hopen dat deze beter verloopt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.