29-03-2016

Vandaag 29-03-2016 de jonge duiven geënt tegen paramixo ze zijn nu 5 weken oud. Dit is voor de eerste keer dat ik de jonge duiven zo jong heb laten enten, dit heb ik mede gedaan omdat er in diverse duivenbladen geschreven werd dat hoe jonger de duiven zijn hoe minder stressgevoelig ze zijn. Ik sprak een Belgische liefhebber waar ik een duivin bij heb gekocht en die vertelde mij dat hij dit al jaren deed en dat hij sindsdien nagenoeg geen coli meer onder de jonge duiven heeft gehad. Zo ook mijn duivenmaatje Tonnie die mij er ook op attendeerde dat hij dit in diverse duivenbladen gelezen had. Als duivenliefhebber ben je altijd weer op zoek naar iets waar door we ziektes e.d. op ons hok tegen kunnen gaan vooral bij de jonge duiven het gezond houden lijkt zo langzamerhand wel het belangrijkste onderdeel. We proberen onze duiven zo min mogelijk stress mee te geven en daar zijn we zo druk mee dat niet de duiven maar wij zelf in de stress vallen. Ik vindt persoonlijk de jonge duiven vluchten een van de mooiste vluchten samen met de eendaagse. En wil de jonge dan ook zoveel mogelijk spelen op de daarvoor bestemde vluchten, omdat daar mijn in ziens de basis wordt gelegd om een voldoende ervaring op te doen en een goede ontwikkeling door te maken. Steeds meer liefhebbers spelen de jongen op de natour( omdat ze dan minder verliezen zouden hebben) Ik denk zelf als men de jonge duiven alleen op de natour speelt dat ze dan minder ervaring hebben opgedaan. Waar ze als jaarling toch mee achterlopen(uitzonderingen daargelaten). Dus vandaar mijn keuze voor de jonge duiven op de jonge duivenvluchten. En verder hoop ik dat de verliezen dit jaar weer minder zullen zijn dan vorig jaar.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn site heb aangepast en nieuwigheden heb geplaatst. Reden daarvoor is de werkzaamheden binnen mijn bedrijf . Daarnaast de werkzaamheden bij de KNEC als commissie lid, verder met ingang van dit jaar lid van bestuur van de regio zuid 4 Afd 8 waar ik overigens ook nog niet heel veel tijd aan kunnen besteden. Wat natuurlijk wel doorgaat zijn de duiven en alles erom heen zoals het kweken bij de kwekers (6 koppels) de 1e ronde wat pech gehad 2 doffers in verkeerde broedbak gevlogen dus totaal 7 mooie jongen overgehouden. Bij de vliegers daarin tegen ging het heel erg goed van de 14 koppels alles bevrucht 1 ei niet uitgekomen dus in totaal 27 jongen. Van de jongen van de vliegers houd ik er zelf 11 . 5 jongen gaan naar Martijn Bakker een nieuw lid bij onze vereniging . Verder nog 5 jongen naar een ander lid binnen onze vereniging. 6 jonge duiven gaan naar mijn duivenmaatje Tonnie Schmitjes zo zijn alle jonge duiven weer onder de pannen en ik hoop dat ze goed gaan vliegen.

Hieronder ziet u foto’s van DORUS de 08-1247053 en van BIG MAMA 10-1408561 dit zijn een paar topduiven van H.Schmitjes uit Millingen a/d Rijn Henk vliegt al jaren aan de top mee in de Kring Nijmegen maar ook regionaal en in afdeling 8 is Henk in de hoogste regionen te vinden. Kortom Henk is een kleine liefhebber die de beste prestaties uit zijn duiven weet te halen dit is te zien aan de (kop) prijzen die deze toppers hebben gevlogen.

 

07-NL10-1408561-V-met-oog 08-NL08-1247053-M-met-oog

Onderstaande foto is een laat jong 2014 uit bovenstaande koppeling DORUS X BIG MAMA het is een prachtige duif in de hand en persoonlijk door de meester zelf geselecteerd. Ik ben dan ook zeer content dat ik deze duif heb kunnen bemachtigen voor het kweekhok de toekomst zal uitwijzen of deze duif de genen heeft en nog belangrijker door kan geven aan het nageslacht. Ik zal u op de hoogte houden van de resultaten.

Dit jaar de eerste jongen van deze duif het is een grote diepe sterke duif ik heb de 077 “Henkie” gekoppeld aan een duivin kruising Mieke (Gaston van de Wouwer) x Celine (Eijerkamp) . Ik heb 4 prachtige jongen uit deze koppeling en hoop dat ze ook nog goed mee gaan vliegen de toekomst zal het uitwijzen.

DSC_0327[1]

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.