AFRICHTING REUSEL 09-04-2016

De 2e africhting gelost vanuit Reusel zit erop. Vorige week zijn er 3 jaarlingen achtergebleven erg jammer want tussen de jaarlingen kunnen altijd verrassingen zitten. Verrast hebben ze mij wel maar dan op de verkeerde manier, vorige week nog 14 vliegduiven dus deze week kon ik er nog 11 in de mand doen. De duiven hadden de afgelopen week wat minder getraind i.v.m het slechte weer, maar ja daar hebben we allemaal last van zij het wel dat ik alles naar werktijd moet doen en als het dan regent heb je al geen keus meer. Afijn toch 3 keer getraind ongeveer een half uurtje per keer. Dus vrijdag heb ik ze alle 11 nog goed bekeken en ingekorfd. De duiven werden voor de 2e africhting gelost vanuit Reusel het was in de s’morgens nog wel wat fris en mistig(wat nachtvorst gehad). Het klaarde snel op en de temperatuur ging ook goed mee de duiven zijn met goed weer en onder goede omstandigheden gelost om 11.15 uur . Ik had me bedacht dat rond 12.00 uur de duiven zouden kunnen vallen en inderdaad mijn inschatting was goed iets voor 12 vielen er her en der al duiven behalve bij mijzelf. De eerste duif viel om 12.18 wat natuurlijk veel te laat is (gelukkig was het maar een africhting) maar dan nog is 15 tot 20 min later op de klep veel te laat op een africhting van 81 KM . De ander duiven vielen mondjesmaat de eerste 3 waren jaarlingen de 4 was een oude. om 14.00 had ik 7 duiven binnen. Mij bekruipt dan altijd een machteloos gevoel , wat is er aan de hand zijn ze ziek geen forme geen kwaliteit kan allemaal. Maar in de meeste gevallen licht het aan de melker zelf. En zo is dat bij mij ook natuurlijk ik steek dan ook de hand in eigen boezem ik zal ervoor moeten zorgen dat ze weer goed aan de start komen en daar heb ik weer een week de tijd voor. Ben begonnen om de mest te verzamelen die ik deze week laat onderzoeken. Op deze manier krijg ik meer duidelijkheid over de gezondheid en zou er dan wat aan kunnen doen. Verder de duiven goed blijven observeren om te kijken of er iets anders dan anders opvalt. Als ik dit bericht schrijf moet er nog 1 oude duif thuis komen. En anders worden het er volgende week 10. Ik had het mezelf iets anders voorgesteld na 2 vluchten maar het is zoals het is. Ga nu naar de duiven ze krijgen een bad met de vrouwen erbij hoop dat ze dat een beetje goed doet. Op naar de 1e wedvlucht volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.