ÉÉRSTE WEDVLUCHT DUFFEL 16-04-2016

Allereerst alle winnaars gefeliciteerd met hun overwinning.

Het seizoen is begonnen het boeltje staat weer op de rails. De eerste wedvlucht is vervlogen vanuit Duffel de duiven zijn om 9.05 gelost, wat mij verraste ik had zelf gedacht i.v.m weer en niet te vergeten temperatuur dat ze rond de middag gelost zouden worden. Maar eerlijk is eerlijk het was een perfecte lossing die goed is verlopen ik heb niets gehoord over grote verliezen. Dus shappoo voor de lossings-commissie dat mag dan ook gezegd worden. Voor mij persoonlijk was het belangrijk dat de verschillen in tijd veel minder zouden zijn dan vorige week op de africhting want dat was een debacle. Ik heb vorige week eerst contact gehad met de dierenarts en die vermoedde ornithose en adviseerde mij daar een paar dagen tegen te kuren en tevens heb ik de mest opgestuurd van de vliegers en ook van de jonge duiven, de uitkomst van het mestonderzoek is dat de duiven niks mankeerde. De afgelopen lag er veel dons bij de vliegduiven wat duid dat er weinig forme op de duiven zit, vanaf het midden van de week trainde de duiven ook beter. Dat was voor mij een reden om alle 10 de vliegduiven vrijdag in te korven voor de 1e wedvlucht en stiekum tegen beter weten in hoop je op een verrassing . En dat gebeurde dus ook niet mijn eerste duif vloog om 10.19 rond en klokte ik op 10.21.48 0p 10.25 kreeg ik er 2 tegelijk zo ook op 10.29 op 10.30 viel duif nr 6 op het hok en op 10.36nr duif nr 7 . nr 8 viel op 10.59 op de klep en nr 9 op 11.19. Op zich was ik tevreden over dat binnen een uur de duiven thuis waren op ééntje na dan. Het blijven rondvliegen bij thuiskomst is nu waar ik voor mezelf de focus op moet leggen je verliest er tijd mee en je word er gestresst van. Nu een dan dag na de vlucht moet ik nog 1 duif hebben ik hoop toch dat deze vandaag nog op de klep zit. En kan ik mezelf en de duiven weer gaan voorbereiden voor de volgende wedvlucht als er weer dezelfde progressie in zit zoals afgelopen week kan ik tevreden zijn. Op naar de 2e wedvlucht Asse-Zellik.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.