26 mei 2019

Met alle goede voornemens om de duivinnen op de eendaagse te spelen, liep het toch net even anders. Een maatje van mij is chauffeur en zijn eerste ritje op maandag was richting Den Bosch. Ik dacht dat is een leuke africhting. Zo gezegd zo gedaan de duiven in de mand en bij (miene moat) neergezet. Hij zou ze meenemen en bij goed weer in de buurt van Den Bosch de duiven loslaten. Ik kreeg een appje dat hij de 6 duivinnen om 07.40 los had gelaten. Ik ben om 08.30 naar mijn werk gegaan, de klep stond open en de klok had ik aangezet dus ze konden zo naar binnen lopen. Om 10.00 even naar huis gebeld en gevraagd aan mijn vrouw of ze even op de klok wilde kijken. Er staat nog niks op zei ze, en dan krijg je een beetje een raar gevoel . Den Bosch is 45 km vliegen en dan na dik 2 uur nog geen duif thuis. Toen ik om 16.30 thuis kwam zaten ze alle 6 binnen dus ik had me weer zorgen gemaakt om niks. Maar hoe anders ging het woensdag ik was 10 km van huis aan het werken en dacht dat ze nog wel een lapvluchtje van die afstand konden hebben. ik heb de 6 duivinnen meegenomen en om 9.00 uur losgelaten. Om 10.00 uur nog even naar huis gebeld in de veronderstelling dat ze alle 6 fris en fruitig in het hok zouden zitten. Niet dus !!!!!!. Meestal is dat geen goed teken. En zo was het ook ik kwam om 16.00 thuis en als eerste meteen naar het hok ik keek naar binnen en daar zat 1 duivin met een grote wond in de nek op het schapje. Dat was al geen best teken toen keek ik naar het dak van ons huis en daar zaten nog 4 duivinnen een beetje zenuwachtig rond te kijken. Afijn om een lang verhaal kort te maken, om 21.00 uur had ik ze met een berg stress binnen. De balans opmakend 1 duif gewond 1, duif weg, en 4 duiven van het padje. Een logisch gevolg is dan ook dat je de duiven de volgende dag niet kunt korven voor de 1e eendaagse vlucht. Dus toen maar besloten de duiven op de Vitesse te spelen ik heb er nog 5 waarvan ik er 4 kan spelen (1 gewond) Zo gezegd zo gedaan de 4 duivinnen heb ik vrijdag ingekorfd met de hoop dat ze zaterdag een beetje fatsoenlijk naar huis konden komen. En gelukkig was dat ook zo. De eerste duivin klokte ik om 11.15.58 en de tweede 11.17.35 allebei goed voor een staartprijsje de andere 2 kwamen een halfuurtje later. Dus alle 4 thuis waar ik blij mee was en waar ik weer mee kan doorborduren voor de volgende vluchten. Nu nog even over de jonge duiven. Nog een paar weken dan moeten de jonge duiven klaar zijn voor de start dus er is weer veel werk aan de winkel met opleren, africhten, goed verzorgen, proberen stress te voorkomen. Kortom drukke tijden. Ik wens iedereen weer veel succes voor de volgende vluchten. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.