2 juni 2019

Het lijkt erop dat zomer definitief zijn intrede heeft gedaan vandaag stijgt de temperatuur voor het eerst boven de 30 graden. Heerlijk voor alles, voor de duiven, de tuin of om heerlijk een terrasje te pakken. Gisteren 4 duiven mee 2 voor de klok en 2 een soort invlieg. Ik hoor u denken, een soort invlieg !!!. Ik had de klok thuis al ingesteld, en 2 duiven aangewezen maar dat had ik op de verkeerde vlucht(Limoges gedaan.) Dus deze kon ik niet meer spelen op Soissons. Niet erg handig dus. De 1e en 2e getekende die ingevoerd had in de verkeerde vlucht (Limoges) had ik voorop op Soissons. De 1e was er om 11.15 en de 2e om 11.35. Ik had geen idee of het vroeg of laat was, we zijn in de tuin bezig dus niet echt duiven aan het opwachten. Toen ik de uitslag zag was de duif van 11.15 redelijk op tijd. Deze was 14e in de vereniging geweest maar ja daar heb je natuurlijk voor de vlucht aan, wel voor de form dat zit er iets meer op. Zeker met de 2e dagfond vlucht in het vizier is het wel fijn om te zien dat het al wat beter gaat. Ik had gisteravond een feestje dus ik was niet bij het afslaan van de klok op de club. Vanmorgen eerste even met een brakke kop naar de duiven (de alcohol had zijn uitwerking niet gemist). Even de vliegkoppels een bad geven en de jonge duiven ook. Toen ik de het bad bij de vliegers aan het vullen as landde er een duif op de klep, dat gebeurt natuurlijk weleens vaker, weliswaar te laat maar toch!!!. Ik keek op de klep en daar zat een duivinnetje ik had de klep dicht maar ze dook naar binnen via de deur. Duidelijk een duif die hier thuis hoort dacht ik. Afijn het duivinnetje bij de vliegers in het hok gelaten en ze ging meteen drinken en een beetje voer pikken. De andere duiven maakte aanstalten om in het bad te duiken dus liet ik ze maar even hun gang gaan. Nou is het geval dat er tijdens mijn (ramp)africhting vorige week van 10 km afstand één duivin was achtergebleven. Dus ik dacht dat zou ze weleens kunnen zijn, ze leek er in ieder geval veel op. Ik was toch nieuwsgierig en liep even later terug naar het hok. Daar zat ze parmantig bij een broedhok, ik kon ze zo pakken ze was mooi rond niet afgevlogen. En toen ik op het ringnummer keek was ik wel verrast het was de zus (nestligger van de duivin die ik op de 10 km africhting verspeeld ben). Ik was wel wat verbaasd deze duivin stond sinds vorig jaar al niet meer op de entlijst en stond in mijn duiven programma omschreven met een W van weggebleven. Om een lang verhaal kort te maken vraag ik mezelf af waar deze duivin al die tijd heeft gezeten om naar meer als een jaar weer terug te komen op het eigen hok. Ik vraag me dan ook af hebben ze deze duivin vastgehouden, voor kweek duivin of weduw duivin of weet ik waarvoor. Ze zag er verzorgd uit dus een zwerver was het ook niet, Tja dus zeg het maar het blijft een raadsel. Ik zal de komende week eens kijken of ze van een africhting weer thuiskomt. Misschien kan ik ze nog inzetten. Ik ben nu druk met het africhten van de jonge duiven ik heb ze 2 keer weggehad allebei de keren naar dezelfde plek en tot nu toe alles thuus. de volgende africhting weer een paar km verder. en dan aankomend weekend de 2e dagfond. Ik hoop weer op een succesje maar meer als hoop is het ook niet. Ik wens iedereen weer succes met de jongen en de volgende vlucht. Ik zal maar zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.