24 februari 2019

Vandaag de jonge duiven voor het eerst naar buiten. Ik heb rond 9.00 uur de spoetnik open gezet. Ik was een beetje huiverig omdat er wat jonge duiven bij zitten die al een week eerder eruit hadden gekunnen. Het gevaar is dat ze al te vlug zijn. Ze kunnen zomaar ergens van schrikken en dan ben je er meteen vanaf. Ik ben verder de hele dag gaan werken en dus niet thuis geweest wat in mijn geval met jonge duiven ook het beste is. Toen ik rond 16.00 thuis kwam zaten er nog 3 duiven buiten op het dak bij de buren, en in de spoetnik zag ik er ook een paar zitten. Ik had al een busje voer staan, ik ben dus rammelend met de voerbus richting hok gelopen. Ik heb wat voer op de klep gegooid voor diegene die nog buiten zaten. Toen ik in het jonge duivenhok kwam zag ik dat alle duiven in en bij het hok zaten. Ik ben tot zover tevreden de eerste paar keren is altijd weer spannend om de jonge duiven los te laten. Waar ik een beetje huiverig voor ben is dat ik nog aan het broeden ben en dus straks de jonge duiven van de 2e ronde bij de duiven van de 1e ronde ga zetten. het leeftijd verschil en de ervaring vind ik vaak te groot zodat de jonge van de 2e ronde wat overmoedig mee gaan doen en je er snel vanaf kunt zijn. Ik kies er nu voor om de 2e ronde wat vroeger af te zetten zodat ze niet meteen gaan meevliegen maar eerst in de ren en spoetnik kunnen wennen om daarna aan het grote avontuur te beginnen. Hopelijk werkt het op deze manier. Het vliegseizoen nadert met rasse schreden dus nu is het zorg de boel op de rit te krijgen. En zoals mijn Moeder weleens zei “alle begin is in het begin moeilijk, maar later valt het begin wel mee” Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.