11 maart 2019

De vorige update schreef ik dat de jonge duiven voor de eerste keer los had . Inmiddels heb ik 31 jonge duiven geringd en heb er 27 afgezet. Van deze 27 vliegen er een 20 tal aardig rond het huis, maar omdat ik nog wat jonge duiven bij heb gezet heb ik het idee dat dit ten koste gaat van het vliegen van de rest. Ik heb gemerkt dat als ik er jonge duiven bijzet er toch weer een paar oudere binnen of op de klep blijven zitten. Dus ik moet maar wat geduld hebben!!!. De oudere jongen zijn al aardig aan het dons gooien dus ze zien er dan ook niet echt strak uit. Afgelopen week zat ik s ‘middags thuis, het was rond een uur of 4 toen mijn dochter op merkte dat er iets langs het huis vloog en op de grond viel. terwijl ze dat zei keek ze meteen naar buiten en zag op nog geen 2 meter afstand van ons huis een slechtvalk boven op een jonge duif zitten. Het Valkje zat met de vleugels helemaal over de jonge duif heen, dat zag ik toen ik naar buiten liep. Op een meter afstand gekomen van de slechtvalk met jonge duif maakte de valk dat hij weg kwam de jonge duif helemaal gedesoriënteerd achterlatend. Ik liep naar de duif maar deze liep weg en vloog toen op om meteen naar het hok te vliegen de klep op en meteen naar binnen. S’ avonds heb ik nog gekeken of de duiven wat mankeerde maar kon er niets aan zien, ook de volgende dagen de duiven in de gaten gehouden maar heb er niets aan kunnen merken. Dus de duiven hebben de eerste test doorstaan. Ik hoop dat er geen meer volgt wat betreft de roofvogels want dat blijft toch altijd zonde om op deze manier duiven te verliezen. We zitten al in maart en over een week of 5 beginnen de eerste Vitesse vluchten. Voor mij zijn deze niet zo belangrijk omdat de Vitesse niet mijn spelletje is. Maar het is natuurlijk wel een mooie opmaat om het seizoen te starten. Ik hoop dit jaar een paar keer leuk mee te doen met de oude duiven . Wat betreft de jongen probeer ik 2018 te evenaren of zelfs te verbeteren. Maar dat duurt nog effe. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.