10 juni 2019

Het pinksterweekend zit er weer bijna op. Ik vindt het wel lekker een lang weekend, zekere in deze periode waarbij de jonge duiven vluchten snel dichterbij komen. En als het weer dan nog een beetje meezit is dat helemaal meegenomen. Vooral voor het africhten van de jonge duiven, want in die periode zitten we nu. Ik vindt dit de minst leuke periode van de jonge duiven. Het verduisteren, duiven vangen in de mand doen, wegbrengen voor africhting, en dat 2 a 3 keer per week. En elke keer zit je weer met bij elkaar geknepen billen te wachten of ze thuiskomen en hoeveel!!!!!. Want bij mij is het zoals ook bij vele andere al diverse malen mis gegaan tijdens het africhten. Dus ik ben er voorzichtiger geworden met het africhten. Met kleine afstanden beginnen en de volgende vlucht opbouwen, elke keer een paar km verder. Het nadeel is dat je de duiven veel vaker weg moet brengen en het (voordeel) is dat hoop ik tenminste, dat deze tijdens korte africhtingen ik minder duiven verspeel!!!!!!. Ik heb de wijsheid ook niet in pacht, maar je probeert iets en hoopt dat je het dan gevonden hebt. Tot nu toe gaat het in ieder geval goed (ik heb het meteen afgeklopt op ruw hout) want je moet de goden niet verzoeken. Ik heb de duiven nu 5 keer afgericht en zit nu op 10 km, in vergelijking met andere jaren zat ik na 5 keer al op minimaal 30 km. Ik breng ze elke keer weg in een oude reismand, een zo zelfde reismand heb ik ook in het jonge duivenhok staan ik gooi er tijdens het voeren een handje voer en hang er ook waterbakjes aan. Ik hoop dat dit er allemaal toe bijdraagt dat de jonge duiven straks tijdens de vluchten minder stress zullen ervaren en nog belangrijker dat ze de waterbakken in de reismand weten te vinden. Dus is het al met al een hele klus om de jonge duiven goed en gezond aan de start te krijgen. Nu nog effe over de vluchten van afgelopen weekend. Ik had 4 duivinnen mee op de eendaagse en 2 duivinnen ( een gewonde en een terugkomer ) op de Vitesse. Ik had voor het klok lichten 1 duivin van de eendaagse thuis op 15.43.55 wat goed was voor een 15e plaats in de vereniging maar in de kring geen enkele rol van betekenis. Op de Vitesse had ik een gewonde mee en een duivin die na een jaar weer terug kwam op het hok. Deze laatst genoemde had ik in de klok staan net voor het klok lichten 16.48.31 de andere rond 18.00 uur. Het was een hele snelle (ZW windkracht 5 tot 6) vlucht met hoge snelheden ( de hoogste snelheid ooit gemeten 143.26 km) 0nvoorstelbaar. Ik heb 5 van de 6 duivinnen thuis, die ik de aankomend weekend wil spelen op een midfondvlucht. Dus weer voldoende werk aan de winkel en blijven hopen op een mooie uitslag. Ik wens iedereen veel succes met africhten en voorbereiden van de duiven voor de volgende vlucht. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.