19 maart 2019

We zijn nu weer een dikke week verder, en de jonge duiven vliegen er lustig op los, nog niet allemaal want er zit wat leeftijd verschil tussen. Ik ben altijd weer een beetje bevreesd als de laatst bijgezette jonge duiven voor het eerst mee gaan vliegen de weg kwijtraken. Dit omdat de oudere jongere al wat verder wegvliegen. En elk jaar opnieuw valt het allemaal reuze mee. Verder is het nu roofvogeltijd ik woon vlak tegen het buiten gebied , en daar zit ook een fruitboer met zijn eigen boomgaard. Je kent het wel allemaal van die rijen fruitbomen waar ergens eind september begin oktober een bus met Polen, Oekraïners, Roemenen, Hongaren naar binnen wordt gereden om voor(een appel en een ei) met een moordgang het fruit van de bomen te plukken. In deze zelfde boomgaard staan ook van die roofvogel kasten waar dus de roofvogel zijn domicilie heeft en die de spreeuwen en andere fruitpikkers bij de boomgaard moeten verjagen. Deze roofvogels willen ook weleens de vleugels uitstrekken en hangen in een split-second boven mijn duivenhok wat niet bevorderlijk is voor je duivenbestand en voor je eigen hartritme. Ik mis tot nu toe 1 jonge duif wat ik zo kan zien. Ik ben er wel mee gestopt om de duiven te tellen elke keer als ze buiten zijn geweest. Daar wordt je niet rustiger van. Ik heb altijd een paar duiven die me opvallen en die mis je als wat sneller. En verder weet ik gevoelsmatig wanneer er wat duiven ontbreken, meestal in één oogopslag. Maar dat hebben veel duivenmelkers , die ik gesproken heb. Ik heb de vliegduiven afgelopen weekend gekoppeld dus daar gaan we nu ook volop mee aan de slag om ze straks weer zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen. De Vitessevluchten zijn niet mijn specialiteit, maar zijn wel mooie vluchten om te kijken hoe de duiven erop staan. Dus de komende weken voldoende werk aan de winkel. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.