25 maart 2019

Vorige week hebben we in de club de klokken ingelezen en ringen gekoppeld. Ik heb een nieuwe klok gekocht, een ander systeem. Ik had Unikon en ben overgestapt naar Benzing. Het is wel effe wennen maar heb veel vertrouwen in het nieuwe systeem. Ik heb veel plezier gehad van het oude systeem maar ook weleens ergernis. Ik had 12 antennes verdeeld onder twee vliegkleppen, deze antennes zijn allemaal aan elkaar door gekoppeld middels (12)stekkertjes en de kans op storing is wat groter. Zeker als het systeem regelmatig wordt opgebouwd en afgebroken wordt. De stekkertjes zijn gevoelig en de kans op storing neemt naarmate het systeem ouder wordt toe. Vorig jaar heb ik dan ook een paar keer en storing gehad op de vluchtdag en dat is iets wat je niet wilt. De stress dat het systeem niet werkt vlak voordat de duiven thuis moeten komen is vervelend. S’morgens bij het aansluiten deed alles het nog, ik had met het testkaartje de antennes geteld en alles werkte. Ook op de klok gaf hij 12 antennes aan, maar dat wil niet alles zeggen begreep ik later. Afijn dus ik heb besloten om mijn oude systeem te verkopen en een nieuw systeem aan te schaffen. Een duivenvriend attendeerde me erop dat Benzing een systeem had met kleine en grote antennes, de grote van de valplank bepaalt dan de grote van de antennes. Op mijn valplanken paste een 12 velds antenne. Het grote voordeel wat ik hieraan vindt is dat je maar 2 stekkers gebruikt om het systeem aan te sluiten en dus de kans op storingen kleiner is. De duiven staan in de klok de ringen zijn gekoppeld dus we zijn technisch klaar voor het nieuwe vliegseizoen. De aankomende weken nog wel wat werk aan de winkel, de oude moeten nog afgericht worden. Het zijn allemaal jaarlingen dus die moeten het spelletje nog wel en beetje leren. Ik heb de verwachtingen dan ook niet zo hoog liggen ik hoop met de oude een beetje leuk mee te doen met af en toe een uitschietertje op de midfond of dagfond. Hopelijk zit het weer een beetje mee de aankomende tijd dat is voor iedereen fijner. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.