12 mei 2019

Ik heb veel reacties gekregen over mijn vorige stukje op mijn site over clubliefde. Er waren reacties die vroegen wie de personen waren!!, ook reacties dat ze ongeveer zo eenzelfde ervaring hadden meegemaakt. Maar de meeste reactie waren toch wel over het feit dat men zich verbaasde over het feit dat er nog steeds liefhebbers rondlopen die niet bezig zijn met het belang van de duivensport. En of dat nu is in verenigingsverband of regionaal of nationaal verband. Ondanks dat het leden aantal elk jaar zienderogen daalt blijven er altijd mensen die het alleen doen voor eigen gewin en glorie. En nu hopen we allemaal dat het nieuwe plan wat in 2021 gepresenteerd wordt een kentering zal teweeg brengen. Ik help het u mee hopen, mijn in ziens is het een nobel streven. De pilots die nu plaatsvinden in Zeeland met een nieuw GPS constateersysteem, waarvan nu wordt beweerd en in de wandelgangen over wordt gesproken dat die de bestaande constateersystemen gaan vervangen. Mijn gedachte is als dat daadwerkelijk gaat gebeuren, de bestaande systemen in klap niets meer waard zijn. Mits er een inruil actie komt maar daar heb ik nog niets over gelezen. En dan het kosten aspect, hoeveel leden denken we in 2021 nog daadwerkelijk te hebben. Des te minder leden des te hoger de kosten, dat is het principe van vraag en aanbod. Ook is het mij ook nog niet helemaal duidelijk hoe er meer leden geworven kunnen worden en wat het verwachtingspatroon daarvan is. Kortom een kritische noot, maar dat wil niet zeggen dat ik een tegenstander ben. Nee verre van dat alles. Er zal iets moeten gebeuren en ik hoop dat het plan 2021 de opmaat naar een mooie en betere duivensport zal zijn in al zijn facetten. Maar verander je daar de mentaliteit van de einzelgänger, de egoist, de individualist mee. Ik denk het niet, het asociale gedrag binnen een vereniging, of op welk niveau ook zullen deze spelers blijven vertonen. Er is dus nog een veel werk aan de winkel, waarvan ik hoop dat al het werk niet voor niets is geweest. Nu even terug naar de afgelopen vlucht. Sinds vorige week maandag de kweekdoffers definitief gekoppeld aan de duivinnen. Het ging vrij makkelijk de doffers hebben ervaring en dat is wel handig bij allemaal jaarling duivinnen. Ik was de vorige keer een beetje te optimistisch dat de duivinnen al hun 1e ei gelegd zouden kunnen hebben. Deze week zou wat dat betreft meer bij de realiteit passen. Dus ik wil het deze week even aankijken wat haalbaar is wat betreft de 2e midfondvlucht. Als de duivinnen op het punt staan te leggen wil ik ze liever niet spelen zeker omdat het jaarling duivinnen zijn die het spelletje nog moeten leren. Maar goed dat is nog even afwachten. Nu nog even de vlucht ik had 6 duivinnen mee op de 1e midfondvlucht , de duiven zijn gelost om 11.45 met NW wind later draaiend naar N-NO dus een pittig vluchtje. Ik had ingeschat dat de duiven er ± 4 1/2 over zouden vliegen en dat klopte redelijk. Behalve “je begrijpt het al “niet bij mij ik klokte de eerste duif om 16.58 dus bijna drie kwartier later ondanks dat was deze tijd toch nog een staartprijsje. Dus het gaf wel aan dat het een pittige vlucht was. Maar wat mij meer zorgen baarde was het feit dat ik voor het afslaan pas 2 duiven thuis had. Ik kon de duiven ook niet verder thuis zien komen omdat ik onze dochter weg moest brengen naar Schiphol. Tijdens de terug reis spookt het dan toch wel door je hoofd of er inmiddels al meer duiven thuiszijn. Eindelijk thuis aangekomen meteen naar het hok en gelukkig ze zaten alle zes binnen de 4 laatkomers zaten te wachten voor het deurtje bij hun doffer in de kweekbak. Nu weer aan de slag voor de volgende vlucht ik hoop dat ze begin van de week gaan leggen en halverwege het 2e ei. Maar goed dat heb jezelf niet in de hand. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.