AFRICHTING TILBURG 28 JUNI 2016

Na de 1e africhting die slecht verlopen is (ik heb totaal 20 duiven terug) zag ik geen aanleiding om de overgebleven jonge duiven niet mee te doen op de 2e africhting vanaf Tilburg. De duiven keken goed en ze vlogen er lustig op los bij huis. De zondag voor de africhting heb ik de jonge duiven nog een keer weggebracht op een ± 10 km. Maandag avond heb ik 19 duiven ingekorfd, een duif moest ik thuis laten omdat deze gewond was. Dinsdagmorgen zijn de duiven om 09.30 gelost vanaf Tilburg, het weer was goed dus niks stond er in de weg om er een mooie africhting van te maken. Normaal moet je met een uurtje duiven hebben dus 10.30 zouden er duiven moeten vallen. Ik kon de duiven zelf niet opwachten omdat ik doordeweeks werken moet. Op zich best vervelend omdat ik graag zelf de duiven thuis opwacht zeker bij africhtingsvluchten omdat de kans vaak wat groter is dat ze gaan rondzwerven. Afijn 11.00 naar huis gebeld en gevraagd hoeveel duiven er in het hok zaten, of nog rondvlogen. We kwamen aan het schamele aantal van 6 duiven waarvan 1 gewonde die niet mee was. Dus 5 stuks, mij bekroop op dat moment een raar gevoel. Ik kon niet meer naar huis bellen om te informeren omdat er niemand thuis was. Rond 16.30 toen ik thuis kwam van mijn werk en zaten er welgeteld 9 duiven in het hok. De teleurstelling was groot ik had gehoopt op een goede africhting maar niks van dit alles. Dus het werd weer wachten en hopen op duiven die ongeschonden thuis komen. Afijn savonds om 21.00 uur had ik 12 duiven thuis dus het was weer hopen op de volgende dag. Woensdag om 08.00 uur was er nog eentje teruggekomen, op mijn werk werd ik op de hoogte gehouden dat er inmiddels weer 2 waren geland op het hok, smiddags om 16.30 uur was er nog eentje bij dus het totaal was al opgelopen naar 16 stuks nog 3 te gaan, verder was er nog een gewonde duif bij die ik savonds heb laten hechten bij de dierenarts. De volgende dag kon ik savonds weer naar de dierenarts ik had een duif terug met de hele krop los , al het drinken en eten kwam rechtstreeks naar buiten. Totaal zijn er nu 20 terug waarvan 3 gewonde duiven. Ik heb de duiven eerst maar een paar dagen rust gegeven , na 2 van deze africhtingen was het mijn in ziens beter om ze wat rust te geven. Na veel wikken en wegen heb ik ook besloten om de jonge duiven niet te spelen op de 1e wedvlucht vanuit Geel ik vond ze niet goed genoeg om ze te spelen en daarnaast vertrouwde ik het weer niet helemaal. Achteraf was het weer best goed en is de vlucht ook goed verlopen maar ik heb er geen spijt van dat ik de duiven niet gespeeld heb. Ik weet nu dat ze aankomende vlucht niet gestrest en uitgerust aan de vlucht kunnen beginnen en daar hoop ik dan ook het beste van. Deze week ben ik druk met het voorbereiden van de jonge duiven voor Duffel, en de weduwnaars voor de eendaagse vanuit Chateroux . Heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen op alle 2 de vluchten. Ik wens iedereen veel succes voor de aankomende vluchten en tot volgende week zal ik maar zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.