VLUCHT 06 AUGUSTUS VERVLOGEN VANUIT LAON

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen dat het deze week pet maar dan ook echt zwaar pet was en is. Ik schreef in mijn vorig vluchtverslag over verliezen, nou deze week doe ik daar zo het er nu uit laat zien er flink aan mee. Ik heb 13 jongen duiven ingekorfd op deze vlucht en op de vluchtdag voor het klok afslaan was er welgeteld het schamele aantal van 5 thuis. De duiven zijn gelost om 11.00 uur vanuit Laon met een wzw wind en hadden een goed vertrek het was een beetje wisselvallig weer op de vlieglijn met hier en daar een bui. Dat het geen makkelijke vlucht zal worden is logisch . Maar dit gaat mijn pet echt te boven . Ik heb nu 7 duiven terug van de 13 bijna de helft moet nog komen, ik heb niet kunnen zien dat er iets mankeerde ze trainde redelijk en zagen er gezond uit. Dus waar het nu aan ligt ik weet het niet meer. Als ik dit verslagje schrijf zit ik nog op een paar duiven van de africhting voor de natour, op dit vluchtje hen ik 32 duiven mee waarvan 10 late jongen 5 vroege jongen (waren gewond of te laat) en 17 duivinnen. van dit vluchtje heb ik er nu 31 thuis moet nog 1 duivin. Wat ik eindelijk wil zeggen is dat ook deze duiven op het zelfde hok zitten hetzelfde voer krijgen en dezelfde verzorging hier wil ik mee aangeven dat de duiven gewoon gezond zijn. En dat ik niks snap van het tot nu toe wegblijven van de jongen van de vlucht van zaterdag j.l. . Afijn terug naar de vlucht Laon ik had de duiven verwacht rond half 3 en dat was ook zo op mijn hok de eerste duif in de vereniging viel op 14.13 en was de 3e duif in de kring. Mijn eerste duif vloog op 14.21 rond als je weet dat er op 14.13 al duiven liggen is het wel vervelend dat deze duif nog een aantal minuten samen met een nog een duif blijft rondvliegen en heel schrikkerig was om te landen. Ik klokte deze duiven op respectievelijk 14.26.01 en 14.27.12 de derde duif op 14.32 bleef ook nog effe vliegen. Tot mijn grote verbazing waren deze duiven 8e en 9e en 12e in de vereniging en 47e 52e en 79e in de kringwaar ik mee wil zeggen dat het een rare en of zware vlucht is geweest. De klok heeft 40 min los gestaan wat erg lang is bij onze club. Volgende week zoals het er nu uit laat zien kan ik nog 6 jonge duiven mee doen op de jonge duiven vluchten en 16 op de natour het zal schrikken en beven worden en maar hopen dat ik er voldoende overhoud om aan te vullen voor volgend seizoen. Ik ga mijn wonden likken en de duiven weer voorbereiden voor de volgende vluchten. Ik wens iedereen weer veel succes en we moeten maar weer hopen op een goede vlucht want als je niet op tijd draait is vervelend maar dat er elke vlucht duiven wegblijven is veel vervelender. Tot de volgende week maar weer.

Alle winnaars van deze wek wil ik hierbij feliciteren met hun glansrijke overwinning.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.