1e NATOUR VLUCHT 13 AUGUSTUS 2016

De eerste natour vlucht vervlogen vanuit Duffel , ik had 32 duiven mee waarvan 10 late jongen 5 vroege gewond en of te laat thuisgekomen en 17 duivinnen. Ik heb gekozen om zoveel mogelijk duiven te spelen op de natour. gewoonweg om te kijken wat er in zit en of er verrassingen bij zitten , die ik volgend jaar kan spelen op de vluchten en vooral de eendaagse vluchten . Ik wil me daar een beetje op gaan focussen en heb het idee om volgend seizoen met evenveel doffers als duivinnen deze vluchten te gaan spelen. De Vitessevluchten wil ik dan ook gaan gebruiken om de duiven in te gaan spelen. Deze keuze houdt automatisch in dat ik de vliegduiven later kan gaan koppelen zodat ze het tot het einde van de eendaagse vluchten volhouden en gemotiveerd blijven. Dus vandaar deze keuze. Verder met de vlucht op de natour de duiven zijn gelost om 10.20 met een zzw wind en konden een mooie snelheid halen. dat gebeurde bijna 100 km per uur zijn mooie snelheden. Soms wordt er weleens minderwaardig gedaan over vluchten waar hoge snelheden worden gehaald de zgn waaivluchten noemen ze die dan. Ik denk dat dat de duiven op deze vluchten een verschrikkelijk goed orientatie vermogen moeten hebben, want als ze bij deze wind 15 min doorschieten hebben ze een half uur tegen de wind in nodig om terug te komen. Dus dan ben je opgeteld 45 min verder. En kun je het wel vergeten want dan zijn de prijzen al lang en breed verdeeld. De eerste duif bij ons in de club werd om 11.37.34 geklokt. Mijn eerste duif vloog om 11.38 rond waar er al snel eentje bij kwam op 39 landen ze op het hok waar ze tot mijn grote ergernis bijna 4 min bleven zitten. Uiteindelijk klokte ik mijn eerste 2 duiven op exact op de zelfde minuut en seconde n.l. 11.42.45 2 overjarige duivinnen. Ik kreeg daarna 9 duiven tegelijk die ongeveer 8 min hebben rondgevlogen. Tussen deze ergernis vielen er een paar duiven die niet mee gingen in deze ellende. Mijn 3e duif was een late jongen van 2016 en draaide ik op 11.43.22 mijn 4e duif was een vroege jonge die gewond was geweest en draaide ik op 11.43.45. in de vereniging was ik daarmee 19 / 20 / 23 /25e de klok zat met iets meer als 6 min dicht. Het was al met al een mooie vlucht . Ik moet nog 2 late jongen en 1 vroege jongen. Volgend week hebben we alleen een natourvlucht als de weersvooruitzichten goed zijn speel ik alle duiven het wordt Asse-Zellik ± 160km dus dat moet te doen zijn. We kunnen weer een weekje voorbereiden dus we gaan er weer voor. Veel succes maar weer en we gaan er het beste van hopen.

VERLIES .

Vorige week schreef ik over de verliezen van de jonge duiven , vandaag schrijf ik een stukje wat de verliezen en alles wat erom heen staat in de schaduw laat staan. Deze week heeft een lid van onze vereniging besloten om niet meer verder te willen met het leven. Hij was de jongste binnen onze club en sinds dit jaar lid. Hij is geholpen met het bouwen van een hok door een van onze leden en door meerdere leden geholpen aan jonge duiven zodat hij met dit vliegseizoen met de jonge duiven wedvluchten mee zou kunnen doen en natuurlijk om ervaring op te doen. Het ging hem goed af en speelde met de jonge duiven niet onverdienstelijk hij stond tot vorige week 1e aangewezen in de kring en 4e aangewezen in de afdeling, al met al een prachtige prestatie en motivatie om plezier te hebben in de duivelary . Maar hoe anders kan het lopen een mens is niet te doorgronden, je weet nooit wat er in iemand zijn hoofd omgaat, het zijn allemaal superlatieven. Zo op het oog ging alles zo zijn gangetje en leek het of hij gelukkig was, hij heeft 2 kinderen waar hij vol trots over sprak en voor 2 weken terug nog een dag of 10 op vakantie naar Spanje was geweest. De afgelopen week toen ik hem sprak op de club vertelde hij een leuke vakantie te hebben gehad samen met de jongens. Hoe raar is het dan dat je een paar dagen later het bericht krijgt dat hij er niet meer is. Mijn gedachten gaan uit naar zijn 2 jongens , naar zijn broers en zus en zijn vader en moeder, en verder iedereen die dicht bij hem stond en staat. Bij deze wil ik zijn familie en iedereen die hem gekend heeft sterkte wensen. Wij als club zullen hem missen als hulpvaardig en integer mens.

Ik wil besluiten met een uitspraak van mijn vader. Doodgaan kun je maar één keer geniet van het leven, je bent langer dood dan dat je leeft.

De winnaars van deze week bijzonder gefeliciteerd op deze niet makkelijke vluchtdag.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.