9 april 2019

Afgelopen zaterdag was de africhting op Tilburg ik had in totaal 11 duiven mee. Mijn maatje Tonnie had de duiven bij de vereniging ingemand. Ik was voor een paar dagen vissen in Ierland met een vriend van mij. We hadden een aantal jaren gespaard om te gaan roofvissen in het buitenland, en dit jaar was het dan zover. We hebben 3 dagen gevist op prachtige wateren in een prachtige omgeving in een prachtig land. De vangsten waren niet heel spectaculair, maar voldoende om met een fijn gevoel terug te kijken op deze vakantie. Afijn de africhtingsvlucht vanaf Tilburg is zoals ik het nu kan zien redelijk goed verlopen, 11 mee en 10 terug. Het is altijd jammer en het went nooit als er duiven niet meer thuiskomen maar dat is inherent aan de duivensport. Deze week de duiven weer voorbereiden voor de eerste vitessevlucht van ± 140 km ik probeer ze goed mogelijk aan de start te krijgen en hopen op vroege duif. Ik heb de duiven nog niet op weduwschap zitten dus de echt motivatie zal nog wel ontbreken. Maar het vliegseizoen is begonnen en dat geeft toch altijd weer gezonde spanning en uitdaging voor elke vlucht. Ik kijk er weer naar uit om de aankomende vlucht weer naar de lucht te staren en kijken of er een stipje te zien is die even later op de klep zal landen. Altijd weer een kippenvel momentje. Ik wens iedereen een hele fijne vlucht en veel succes. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.