7 juli 2019

Met 13 jonge duiven minder op het hok heb ik gisteren mijn eerste jonge duivenvlucht gespeeld. Dat was de uitkomst na de africhting van vorige week. Met mijn duivenmaatje Tonnie hebben we vrijdag de jonge duiven nog even in de hand genomen om te kijken of ze wel voldoende hersteld waren en of ze genoeg spek op de botten hadden. We kwamen tot 16 jonge duiven die zeker mee konden. de andere 4 (ééntje had inmiddels het loodje gelegd en een ander is weggebleven van het hok tijdens het trainen rondom huis.) Dat kan er dan ook nog wel bij. Afijn ik was gisteren weer druk rondom huis bezig met het aanbrengen van gevelisolatieplaten. Dus weer heel weinig van de duiven kunnen zien. Ik had mijn vrouw gevraagd of ze een oogje in het zeil wilde houden, daar op zei ze dat ze niet kon zeilen, maar ze zou af en toe wel effe kijken. Mijn vrouw heeft helemaal niks met duiven , ze vind het prima en leuk en een leuke hobby voor mij maar dat was het ook wel. Als je vraagt zijn er al duiven dan gaat ze even kijken, even later komt ze terug met de mededeling dat er 5 op de klok staan. Let op !!! dan mijn volgende vraag hoe laat?. Tja daar heb ik niet naar gekeken. Kortom vrouwen zijn maar rare kerels zei mijn vader altijd, en ik ga hem steeds meer geloven. Zoals ik al zei was het gisteren een drukte van belang rondom huis de stratenmakers waren er ook nog. Al met al 2 duiven over het huis heen thuis zien komen en dat was het dan ook wel. En als iedereen weg is begint het pas. dan moet de boel opgeruimd en weggebracht worden naar de container op de werkplaats. Op de vereniging app volg je wel een klein beetje de gang van zaken maar daar blijft het ook bij. Rond 20.00 uur kwam ik binnen om wat te eten en daarna te gaan douchen. Tussendoor was ik heel even snel naar het hok gelopen om te kijken hoe de jongen erbij zaten en tevens te kijken of ik al wat thuis van Chateauroux. Dat was geen succes er zat niks binnen. Nog even op de app gekeken wanneer het afslaan was en toen onder de douche gesprongen. Het was rond 21.00 uur ik zat net aan de koffie, toen ik werd gebeld met de vraag of ik nog kwam de klok afslaan!!!!!!!. Als een speer naar het clubgebouw om de klok in te leveren. Het was er gezellig druk er waren 3 vluchten om af te slaan. Met een biertje erbij even kuieren hoe de vluchten verlopen zijn en wachten op de uitslag. Het was voor mij een verassende uitslag ik was 2e met de jonge duiven en had er 5 in de prijzen. Deze duif was 13e in de kring dus al met al een aardige opsteker naar alle ellende van de week ervoor. Als ik dit schrijf zit ook nog steeds te wachten op de duivinnen van Chateauroux hoop wel dat er nog iets thuiskomt vandaag. Dan kan ik met deze duiven ook weer aan de slag om ze goed voor te bereiden voor de volgende vlucht. Ik wens iedereen weer veel succes en ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.