6 mei 2019

Voor mij en mijn duiven het derde vluchtje. Het weer was niet echt om over naar huis te schrijven, een beetje guur en van tijd tot tijd fikse regenbuien. Met rond een uur of tien nog hagel en natte sneeuw. De duiven werden gelost om 10.00 uur met NW wind en hebben tussen de buien door naar huis moeten vliegen. Wat ik begreep uit de verhalen is de vlucht goed verlopen. Zelf heb ik weinig meegekregen van de vlucht, ik had met een paar visclubje (vissen achter het netje) een middagje vissen in een forellenputje gepland dus ik was om elf uur al onderweg naar Vortum Mullem, daar moest het gebeuren. De vangst was goed rond vijf uur lagen er 38 forellen in het gezamelijke netje, een mooie vangst. In de kantine aldaar nog een biertje gedronken en toen weer richting huis. Mijn duivenmaatje Tonnie had de klok al meegenomen voor het afslaan in de club en onderweg naar huis kreeg ik de uitslag aldoor via de app. Ik had 1 duifje in de prijzen (34)een middenprijsje maar goed ten opzichte van vorige week een kleine verbetering. Het was ook nog het 1 getekende duivinnetje. Dus ik kan mezelf deze week weer op de borst slaan hoeveel kijk ik op de duiven heb. Volgende week zal het wel weer heel anders zijn. ik had 7 duivinnen mee ik had er zaterdag 6 thuis en 1 is er achter gebleven. Ik heb de duivinnen afgelopen week gekoppeld aan de doffers aangevuld met kweekdoffers. Ik kan dit jaar alleen met de duivinnen nog spelen, want ik heb 2 doffers zitten die niet meer kunnen vliegen ze komen nog het broedhok in maar vliegen is er niet meer bij. Dus langzamerhand komt het spelletje op de wagen en dan hoop ik toch een klein beetje mee te kunnen doen. Ik heb geen hele hoge verwachtingen maar hoop is er altijd. Volgende week de eerste midfondvlucht ik hoop dat de duivinnen al gelegd hebben dan kan ik ze spelen. We wachten af!!!!! ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.