31 juli 2017

Het is vandaag alweer de laatste dag van de maand juli , de tijd vliegt aan ons voorbij met grote snelheid. Ik zat me het afgelopen weekend nog af te vragen hoe het met de plannen staan voor de duivensport plan 2021 zal ik het maar even noemen. We zitten nu natuurlijk midden in het vliegseizoen dus het zal wel even wat op een lager pitje staan bij de plannenmakers. Ik vraag me natuurlijk wel af waar we heen gaan met de duivensport, de verenigingen worden steeds kleiner door de teruglopende ledenaantallen. En laten we dan ook maar bij de verenigingen blijven want daar begint het allemaal. Je wordt steeds meer afhankelijker van elkaar binnen de club omdat je vaak met pijn en moeite voldoende leden bij elkaar kunt krijgen om in je eigen club in te mogen korven. Er zal wat moeten veranderen in de duivensport om het voor iedereen leuk te houden. Maar daar ligt ook het probleem als ik zie hoe er ondanks alle berichten over de duivensport en hoe nijpend de situatie ook is, er toch wordt vastgehouden aan de oude traditie en gewoonten. Het is raar om te zien dat de gevestigde orde toch vast blijft houden aan het oude vertrouwde, en gaat daar gewoon mee door omdat ze daar al jaren hun successen mee hebben behaald. Het zijn eindelijk gewoon Kamikaze piloten die willens en wetens de dood invliegen ,maar zo een geloof hebben in hun eigen spelletje dat ze daar niet vanaf kunnen of willen wijken. Ik schets het nu wel wat zwartgallig maar zo ziet het er wel een beetje uit. Neem nou bijvoorbeeld dat er zich iemand aanmeld om lid te worden van een duivenclub , kun je dan zeggen als vereniging die willen wij er niet bij hebben omdat wij “hebben gehoord” dat hij of zij niet zo een goede reputatie heeft . Ik denk dat we als duivenliefhebbend Nederland niet meer in de situatie zitten om nieuwe leden te weren op welke grond ook. Zeker als dit een club aan voldoende inkorvende leden kan helpen en we zo weer minimaal een seizoen vooruit kan. Soms lijkt het dat alles afgeschermd moet worden en dat nieuwe leden inbreuk kunnen brengen aan de verworven privileges. Ik ben bang dat zolang dat we er niet van doordrongen zijn als we willen dat er iets veranderd , dat je bij jezelf moet beginnen. En dat we echt af moeten van de “het zal onze tijd wel duren mentaliteit”. Mijn in ziens ligt het woord bij de grote spelers en kampioenen als die het voortouw zouden nemen en de duivensport in zij algemeenheid op de eerste plaats zouden zetten in plaats van het kampioenschap, daar zou de duivelary echt bij gebaat zijn. Want deze mensen hebben een voorbeeldfunctie maar geven vaak niet het goede voorbeeld, en eigen gewin is dan vaak ook belangrijker en of dat nou gaat om een kampioenschap of om commerciele activiteiten. Dit gezegd hebbende wil ik ook nog even terugkomen op de vlucht van afgelopen weekend . Zoals ik in het begin schreef dat de tijd vliegt , had ik graag gezien dat de duiven dat afgelopen weekend ook hadden gedaan. Na 2 aardige vluchten was dit er weer eentje die je ergens achter in een schriftje opschrijft en nooit meer terug leest. De eerste duif bij ons in de club zat er om een paar minuten voor 10. Ik kreeg om 11 over 10 drie duiven tegelijk en met een half uurtje was alles binnen . Met deze tijden stond ik niet eens op de verenigingsuitslag en in de kring was ik 215e 216e en 217e dus het was drie keer niks. Jammer maar helaas op naar de volgende vlucht. We beginnen deze week met de opleervluchten voor de natour. En zo gauw de natour zijn intrede doet is het einde van het duivenseizoen in zicht. En dan kom ik weer terug op mijn eerste regel “de tijd vliegt voorbij” en zoals mijn moeder vaak ze “De tijd loopt altijd door , daar hoef je niks voor te doen” Ik wens iedereen een fijne week en een paar mooie vluchten. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.