08 augustus 2017

Het zijn weer drukke weken, africhtingen van de duiven voor de natour , de jonge duivenvluchten zijn nog in volle gang dus al met al geeft het weer behoorlijk wat drukte. Laatst hadden we in de club nog een discussie over de natour. Ik noem de natour verkapte jonge duiven vluchten en daar bedoel ik mee dat er veel liefhebbers de jonge duiven op de natour spelen en er worden steeds minder jonge duiven op de jonge duivenvluchten gespeeld. Mijn mening is om de jonge duiven die op de natour worden gespeeld buiten de competitie te houden. (invliegers als je dat zo wilt noemen) Ik denk dat je op deze manier het in ieder geval niet stimuleert om jonge op de natour te spelen. Verder denk ik dat je met het jonge duiven programma voldoende instap mogelijkheden hebt om in geval van ziektes of wat latere jongen alsnog mee te kunnen doen. Voor de hele late jongen zou je deze als (invlieger mee kunnen laten doen op de natour. Wat ik begrepen heb van vroeger waren de natourvluchten vaak bedoeld voor weduw-duivinnen, die het hele seizoen op de doffer hadden zitten te wachten. Op deze manier kwam je er ook achter of je nog goede duivinnen op het hok had zitten. Tegenwoordig is het duivinnenspelletje net zo belangrijk geworden als het spelletje met de weduwnaars en zijn er al veel liefhebbers die met duivinnen topuitslagen maken. Dus de natour wordt steeds minder nodig om duivinnen te testen. Maar voor de liefhebbers onder ons die te weinig tijd hebben om dubbel weduwschap te spelen of te weinig ruimte hebben, blijft de natour een welkome aanvulling. Vandaag was er een africhtingsvlucht voor de natour die werd vervlogen vanuit Geel. De duiven zijn om 07.40 gelost tot zover niets aan de hand. Een andere regio loste in Hapert dat lig op dezelfde vlieglijn en deze vlucht werd in eerste instantie niet gelost vanwege lichte regen. Dit zal veel vragen oproepen bij de liefhebbers die vandaag de hele dag hebben zitten wachten om hun duiven thuis te zien komen. Ik had alleen wat overjarige doffers en duivinnen mee . Om 09.20 viel bij mij de eerste doffer op de klep op 09.32 de 2e en op 09.48 de 3e. Op de 4e duif heb ik zeker dik een uur zitten wachten en op de 5e en 6e net zo. Afijn 11.55 viel de laatste duif op de klep. Alles thuis maar daar is ook alles mee gezegd, ik zat meteen te denken aan de liefhebbers die vooral jonge onervaren duiven mee hadden op deze 2e africhting. De berichten die ik tot nu toe heb gehoord is, dat er nog veel jonge duiven weg zijn. Ik hoop voor de liefhebber en duif dat ze de weg naar huis weten te vinden ondanks het slechte weer vanmiddag, want dat is ook vaak nog een spelbreker in het geheel. En het idee dat men op de natour minder jonge duiven zou verliezen is naar mijn idee zwaar overtrokken, en niet alleen omdat het vandaag een wat mindere vlucht was. En verder ben ik ook van mening dat de jonge duiven gespeeld op de natour minder kilometers hebben gemaakt en ook minder geleerd hebben, en dat de verliezen in het nieuwe seizoen onder de late jongen ook groter zijn dan onder de vroege jongen die alle jonge duivenvluchten in het voorgaande seizoen hebben meegedaan. Aankomend weekend hebben we 2 vluchten de 5e jonge duivenvlucht en de 1e natourvlucht. Ik hoop weer op en paar mooie vluchten afgelopen weekend was ook niet verkeerd ik de 266 weer voorop 15e in de vereniging en 22e in de kring echt een goed duivinneke. Ik hoop dat ze nog een paar vluchtjes aardig haar best doet dan kan er nog iets leuks ontstaan. Maar ja ik zit weer te hopen en zoals mijn moeder weleens zei “De wens is de vader van de gedachte” Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.