26 juli 2017

Vandaag ben ik naar een afscheidsdienst geweest Het was een afscheidsdienst van mijn mentor en adviseur maar van bovenal een bijzonder aardig en goed mens. Hij had de respectabele leeftijd van 83 jaar , voor een buitenstaander een mooie leeftijd maar voor familie ,vrienden een bijzonder groot gemis. De band die wij hebben is ontstaan in 1995. Hij was werkzaam als adviseur voor een woningstichting en hij begeleide een grote verbouwing van een aantal prachtige panden, waar wij de beglazing en het schilderwerk van in opdracht hadden. Onze eerste ontmoeting was niet de meest gezellige, wij waren de wanden aan het schilderen en hij liep er met een groen jas tegenaan en de jas zat helemaal onder de verf vlekken. Hij kwam naar mij toe en vroeg mij waarom ik geen bordjes had opgehangen dat alles nat was . En hij vroeg of hij de aan de jas schade bij mij kon claimen. Ik zei geen probleem ik zal wel een nieuw regenpak voor je kopen. Dit zei ik niet wetende dat het een jas was van fl 500,00 gulden. Hij keek mij aan en kreeg een glimlach op zijn gezicht en vroeg of ik een keertje voorbij wilde komen op kantoor bij hem. Ik kreeg een kaartje met zijn telefoonnummer en heb gebeld voor een afspraak. Inmiddels had ik bij onze verzekering de schade van de jas gemeld. Ik dacht ik wil goed beslagen ten ijs komen als ik hem ga bezoeken. Afijn om een lang verhaal kort te maken , ik ben op bezoek geweest bij hem over de jas is maar heel even gesproken. Vanaf die ene ontmoeting zijn er nog vele gevolgd. Anderhalve week geleden was ik nog bij hem , ik had een flesje witte wijn mee genomen. Hij zei ik mag nu niet drinken i.v.m de medicijnen maar we drinken hem op een beter tijdstip een keertje samen op. Jammer genoeg is dat andere tijdstip er niet meer gekomen want vandaag was zijn uitvaart. Het was een mooi en waardig afscheid van een waardige en mooi persoon. En dan ook nog heel even over de vluchten van afgelopen weekend we hadden er twee ,Chateroux een eendaagse en Isnes voor de jonge duiven. Op de eendaagse was zoals het hele jaar al geen daverend succes. ik kreeg om 14.29 de eerste duif en op 14.44. had ik er drie thuis. Een uur te laat zal ik maar zeggen om nog serieus mee te doen. Wat betreft de jonge duiven vluchten ging het iets beter ik was 2e liefhebber in de vereniging met een 9e plaats 11e in de kring en 33e in de afd. dus al met al bevredigend te noemen. ik had 12 jonge duiven mee waarvan er 3 in de prijzen. ik draaide weer dezelfde duif voorop als de 1e vlucht (de 266) . Deze duif klokte ik op 11.11.50 op 11.19 de 2e duif en op 11.24 de 3e duif. Het binnenkomen blijft nog altijd een dingetje, ze schrikken nog steeds van het minste geringste dus ik verspeel altijd nog wat tijd . Het ging al wel beter als de 1e vlucht dus langzamerhand zit er we verbetering in. Ik denk ook dat dit te maken heeft met de lengte van de vluchten , ze komen niet met drieen of vieren tegelijk aanvliegen en zijn dus eerder geneigd op de klep te landen. Na twee vluchten doe ik aardig mee ,maar er zijn er nog 5 te gaan en er kan nog een heleboel gebeuren. Dus ik hoop op nog een paar mooie uitslagen. Ik was twee weken op rij 2e liefhebber in de club en zoals mijn vader vaak zei “De tweede plaats is de eerste plaats voor de verliezer” ik wens jullie weer een paar mooie vluchten toe aankomende week en tot de volgende keer zal ik maar weer zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.