22 September 2017

Vanaf mijn vakantieadres ( een zonovergoten Salobréna ligt in Zuid Spanje) schrijf ik vandaag mijn verhaaltje. Het gewone leven hier in Salobrèna begint al vroeg. Om een uur of zes loopt de tuinman rond onze villa als een sluipmoordenaar, je hoort hem n.l. bijna niet. Deze man heeft er echt voor gestudeerd om mensen niet te storen, zo kan hij ook heel zachtjes de planten en het grasveld sproeien en maakt hij bijna geluidloos het zwembad schoon. Daarna veegt hij de terrassen schoon met een precisie waar iedere zichzelf respecterende huisvrouw de vingers zou aflikken. Als laatste wordt het water van het zwembad aan een controle onderworpen. Heel subtiel bijna gracieus schept hij met een speciaal bakje een beetje water uit het zwembad , gooit een tabletje in het waterbakje doet het dekseltje erop en schud 10 keer flink heen en weer dan pakt hij een strip en drenkt deze in het waterbakje. Aan de kleur van de strip ziet hij wat de waterkwaliteit is en onderneemt hij actie om het water weer op de juiste waardes te krijgen. Zoals ik dit omschrijf gebeurt het ook met veel precisie en veel rust. Het hele leven gaat hier veel rustiger minder gehaast minder gestrest en meer kwaliteit van leven. In Nederland hebben wij het (Engelse woordje) “Quality Time” uitgevonden wat zoveel wil zeggen dat je met regelmaat de tijd neemt om leuke en gezellige dingen te doen, met familie , vrienden, of iets dergelijks. We zijn dus al zover gekomen dat we een woord hebben uitgevonden om samen met ons gezin , vrienden en of familie gezellige, leuke en ontspannende dingen te moeten gaan doen. Jaha want “Het is wel effe Quality Time hé. Zo was ik laatst op een verjaardag daar zat zo een omhoog gevallen typetje. (Ik ken ze nog ze woonde in hetzelfde dorp en het stelde eindelijk nooit zoveel voor het was een ontoegankelijk figuur.) En zij juist zij had het over Quality Time. Aan haar werd de vraag gesteld waar haar man was en een van hun dochters . Haar antwoord daarop was dat hij Quality Time had met zijn dochter in het zwembad. (bij mij gingen schoten er meteen rare gedachten door mijn hoofd en ik kreeg er ook al beelden bij. Ja ging ze verder ik heb tegen mijn man gezegd dat hij maar eens even Quality Time moest hebben met zijn oudste dochter. Ik kon het niet laten en vroeg toen aan haar wat nou de Quality van de Time was op deze manier. Of vroeg ik , moeten ze dit doen van jou zodat jij het woord Quality Time kunt gebruiken omdat dat wel interessant klinkt. Na deze opmerking van mijn persoontje was de Quality Time voor haar er duidelijk af. Ze gaf me nog een sneer en zei dat ik niet wist wat het in hield om met een man getrouwd te zijn die een eigen zaak had. Ik zei daarop dat klopt want ik val niet op mannen. Het gesprek kreeg een verkeerde wending en als laatste heb ik nog gezegd tegen “Miss QT” dat ik nog een Engels woord kende “Golddigger”. Mijn oudste dochter stond vlak bij me tijdens deze conversatie en ze vond het wel genoeg geweest. En dus zei ze, kom pap laten we samen gezellig wat drinken want ik wil ook wel wat Quality Time met jou. Kortom einde gesprek dus. Nu heb ik 2 dochters waar ik regelmatig tijd mee door breng ik heb dit nooit gezien als Qualty Time maar gewoon een fijne relatie met je kinderen waar je op elk moment van de dag van kunt genieten. Dat kan zijn een belletje een appje een briefje op tafel samen op vakantie zoals als deze week hier in Spanje. En als je dan hier op vakantie bent gaat alles “manãna mãnana” en kom je echt tot rust. Ons huis ligt 50 mtr van de zee en 200 mtr lopen naar het strand. Na een jaar werken en na het duivenseizoen een perfecte plek om vakantie te vieren met het hele gezin. Tja dan ook nog even over de duiven natuurlijk , mijn duivenmaatje Tonnie verzorgt de duiven voor mij tijdens de onze vakantie. De oude duiven waren al stevig in de rui en de jonge duiven begonnen ook al aardig veren te gooien (appte Tonnie deze week nog.) Een belangrijke periode de rui. Vanuit de rui wordt de opmaat gemaakt naar een nieuwe verenkleed dit is best een zware periode voor de duiven zeker gezien het onnatuurlijke karakter waarin dit gebeurt. (het verduisteren en bijlichten). Alles zit op elkaar gepropt, want als je winterkweek wilt doen zullen de duiven door de rui moeten zijn anders laten ze oude pennen staan en dat is weer niet bevorderlijk voor het aankomende vliegseizoen. Al met al blijft de duivensport een mooie sport met altijd weer een nieuwe uitdaging om weer zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen. Oh ja nog heel even over Quality Time ik heb nog gezocht naar een Nederlands woord en dan kan ik alleen maar uitkomen op “Kwalitijd” of schrijf ik nou iets geks!!!! . Zoals mijn Moeder weleens zei “De boog kan niet altijd gespannen zijn” en zo is het natuurlijk ook Rust Regelmaat en Reinheid de bekende drie R. Maar da zal voor Miss QT wel te Nederlands zijn. Of zoals mijn Vader weleens zei “Hoog in de bol maar s’morgens dezelfde drol” Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.