20 augustus 2017

Ik zit nu midden in de vakantie en als je thuis bent gaat alles wat relaxter, je hebt wat meer tijd om de dingen te doen waar je normaal minder tijd voor hebt. Neem nou het lezen van de krant normaal pak je de voorpagina, dan een stukje streeknieuws , de sport en als laatste de overlijdensadvertenties. Nu heb je meer tijd en lees je de krant wat intensiever. Maar of je daar ook vrolijker van wordt valt nog wel te bezien. Neem nou de aanslag in Barcelona, een autobusje rijdt in op niets vermoedende mensen die daar wonen of vakantie vieren. Deze aanslag werd gepleegd door jongens met een leeftijd van 16 tot 18 jaar oud. Als eerste denk ik, hebben die jongens wel een rijbewijs en verder zit ik me dan te bedenken wat ik deed toen ik zo oud was. Mijn 16e verjaardag was toendertijd een mijlpaal in mijn leven. Ik mocht n.l. bromfiets gaan rijden (een rode kreidler met verchroomde kappen met kilometer teller en nog belangrijker een toerenteller). Mijn geluk kon niet op ik had een eigen bromfiets. De wereld werd weer een stukje groter, mijn ouders gaven mij de kans om aan weer een volgende fase van je leven te beginnen. Je kon wat verder weg op ontdekkingstocht en ik kreeg meer verantwoordelijkheid van mijn ouders. We gingen samen met wat vrienden een eindjes toeren en dan samen ergens hangen(heet nu chillen) en dan fantaseren om je brommert wat harder te laten rijden (opvoeren noemde wij dat) want 50 km per uur was eindelijk maar een sukkeldrafje en daar maakte je echt geen indruk mee op de meisjes. En indruk maken op meisjes werd ook een steeds meer belangrijker onderdeel van je leven en daar kon een beetje blitze brommert wel bij helpen (dacht ik) of zoals mijn duivenmaatje Tonnie altijd zegt toen wij een jaar of 16 waren reden we de hele dag op het achterwiel met onze brommert door het dorp heen. Nou wil ik echt niet zeggen dat er toendertijd geen rottigheid werd uitgehaald . Natuurlijk wel !!!! maar daar vielen nooit geen dode bij. Het was kwajongens gedrag waar je zelf vaak ook nog voor op de blaren moest zitten, daar zorgden mijn ouders in ieder geval wel voor. Maar hoe gek is de wereld nu denk ik dan jongens van 16 tot 18 jaar die willens en wetens op mensen inrijden met alle gevolgen van dien. Wat hebben deze jongens voor een levenservaring om dit te gaan doen, ze hebben echt niet meer verstand als toen wij 16 waren het blijven gewoon jongens van 16 jaar die zulke gruwel daden uithalen. En wat me dan altijd verbaasd is dat de aanslag meteen wordt opgeëist, nog geen 5 minuten later al!!!!. Ze hebben overal oren en ogen lijkt wel. Straks als een oud vrouwtje met een rollater tegen een liftdeur aanrijdt , of een oud opaatje met een elektrishe fiets valt, of een klein meisje laat een bolletje “eis” vallen, of een klein jongetje schiet met een voetbal een ruitje stuk, of iemand laat een natte wind of een vette boer of erger nog iemand gaat boodschappen doen, al deze gebeurtenissen gaan opgeëist worden. Ja zelf als een huisjesmelker iemand een gebroken kaak slaat, hoeft deze man zich geen zorgen te maken want, je raad het al dit wordt ook weer opgeëist . Ik denk zelfs dat in de nabije toekomst de verliezen van de jonge duiven en de zgn slechte lossingen van duiven opgeëist gaan worden. Tja dan zijn we weer bij de duiven gisteren 2 vluchten 1e natour en 6e jonge duiven vlucht. Op allebei de vluchten geen rol van betekenis gespeeld, op de jonge duivenvlucht klokte ik de 1e duif op 15.17 en was ik 16e in de vereniging en 61e in de kring (geen rol van betekenis dus) had in de kring van de 10 duiven er wel 7 in de prijzen. Op de 1e natourvlucht was ik 6e in de vereniging en 30e in de kring, deze duif klokte ik om 11.57.05 de eerste duif werd geklokt om 11.52.09 dus op deze vlucht kon ik ook geen potten breken. Ik vondt het wel een beetje jammer van de jonge duiven vlucht ik deed aardig mee (ook niet meer als dat) en als je dan een vroege duif had gehad had je mee kunnen blijven doen. Zoals mij moeder weleens zei “gedane zaken nemen geen keer” Ik ga de duiven weer voorbereiden voor de laatste jonge duiven vlucht en voor de 2e natourvlucht. Gewoon er weer vol tegenaan om de duiven weer goed aan de start te krijgen zoal mijn vader weleens zei “als je stil blijft staan loopt iedereen je voorbij” ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.