19 december 2017

Het is alweer 10 dagen geleden dat ik het vorige stukje heb geschreven, de tijd vliegt met een kogelsgang voorbij. Het is de afgelopen dagen een beetje druilerig weer geweest een beetje regen een beetje vriezen en daardoor weer spekgladde wegen. Alle codes voor slecht en gevaarlijk weer zijn voorbij gekomen geel, oranje en zelfs rood. Het is de tijd van het jaar dat de gordijnen al vroeg dicht gaan het is een gezellig sfeertje in huis de kerstboom staat mooi versierd overal hangen of staan kerstversieringen. Zo vlak voor de kerst is het meestal een mooi moment voor bezinning, je overdenkt het jaar nog eens met al zijn goede en mindere momenten zowel zakelijk als prive. Ook op tv zijn er nu weer van allerlei soorten programma’s die terugblikken op het afgelopen jaar. Ik zat me van de week dan ook af te vagen waarom ze terugblik-programma’s maken. Tegenwoordig kun je elk tv programma met één druk op de knop terugkijken of opnemen (on demand) heet dat. Zelfs series van vroeger kun je bij Ons en Nostalgie tv terugkijken, Swiebertje, Onedin line, Citroentje met suiker. Bij mij thuis ben ik in de minderheid qua tv kijken, ik ben gezegend met drie vrouwen in huis. Twee dochters die vliegensvlug zijn met de telefoon en via een APP de tv besturen, mijn vrouw heeft de afstand bediening. Dus ik heb het afgelopen jaar al drie keer de Titanic gezien en nog meer van dit soort romantische drama’s. Ook de opgenomen tv programmas worden op diverse tijdstippen door het vrouwvolk teruggekeken. Dus of ik nu wel of niet wil ik ben verplicht mee te kijken. Oh ja deze was ik nog vergeten Utopia, een creche voor volwassenen een stelletje mannen en vrouwen die ze hebben opgesloten en die moeten een nieuwe samenleving opbouwen. Wat ik begrepen heb is het einde nabij in juni stopt dit gedoetje want er komt een busbaan (en terecht!!!). Dan heb ik ook nog moeten kijken naar iemand die ging trouwen maar eindelijk ook weer niet. Hij had geen vlinders in zijn buik vertelde hij heel emotioneel op het moment supreme. Ik dacht had hem een paar weken geleden een paar rupsen in zijn kont geduwd dan had hij nu wel vlinders in zijn buik gehad. Dus ik zit niet zoveel voor de tv maar wel achter de laptop. da afgelopen weken ben ik bezig geweest met koppels samenstellen. Ik kan alleen de echt drive nog niet vinden dat komt door de onzekerheid die er is over de verkoop van onze woning en de aankoop van een nieuwe woning. Ik heb gekozen om zoveel mogelijk de kweekkoppels in tact te laten, dezelfde doffer en duivin in dezelfde broedbak dat geeft het minste problemen. Ik wil iedereen hele fijne kerstdagen toewensen met veel plezier lekker eten. Maar vooral geniet van elkaar. En zoals mijn moeder weleens zei “genieten kun je nooit genoeg doen en daar moet je ook weer van genieten” Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.