02 december 2017

December de feestmaand bij uitstek maar voordat het feestgedruis kan beginnen zullen er nog harde (peper)noten gekraakt moeten worden. Het Sinterklaasfeest moet namelijk nog komen en ik vrees nu al dat het hele feest weleens op losse schroeven zou kunnen komen te staan. Want volgens welingelichte bronnen gaan de schoorsteenvegers een proces aanspannen vanwege discriminatie. Ja u hoort het goed de “De Schoorsteenpiet” is bikkelhard binnengekomen bij schoorsteenvegend minnend Nederland. Daarnaast heeft ook de partij voor de dieren een klacht ingediend over dat Sinterklaas met zijn paard over het dak raast zonder winterhoeven, geen rekening houden met de keigladde zonnepanelen die tegenwoordig op veel daken liggen. Verder wordt er waarschijnlijk ook nog een aanklacht ingediend tegen de Kerstman en tegen roodneus Rudolf en zijn maten. Dus er staat nog heel wat op stapel voor dat we aan de chocolade letters en de gevulde hertereet bij1 zitten. Maar dit even terzijde de december maand is 2 dagen oud en we zitten al een dag volop in de vorst. Nu kunnen de boerenkooltoppen definitief van het land want de vorst is er overheen geweest en dat is het tijdstip om de ouderwetse boerenkoolstamppot te maken. Verder heb ik nog niets vernomen of de ijsmeesters al bij elkaar zijn gekomen om te kijken of er al een elfstedentochtje in zit deze winter. Wat de duivelary betreft, zitten we weer in de bevroren waterpotten en drinkbekers. Ik ga weer gebruik maken van de dubbele drinkpot die ik kan omwisselen zodat er altijd vers drinkwater is. Een geluk is dat de duiven in de winter wat minder drinken dus dan is het goed bij te houden. Ik heb ook van die elektrische drinkpot verwarmers liggen , op de een of andere manier ben ik er altijd een beetje huiverig voor, stroom en water blijft een linke combi in mijn beleving. Verder gaat het goed met de duiven op een enkeling na zijn ze allemaal door de rui, al hebben sommige duiven nog wel wat oude dons zitten. Ik ga ze dus deze week nog een paar dagen verrassen met een thee knoflook mengeling zodat ze de oude dons er ook nog uit kunnen gooien. Ik ben ook begonnen om de kweekkoppels samen te stellen, al zit ik wel een beetje in een spagaat. We hebben serieuze belangstelling voor ons huis, en alles moet nog definitief worden gemaakt. Er zijn 2 families die ons huis willen kopen maar ze hebben allebei hun eigen woning nog niet verkocht. We zijn dus afhankelijk van de verkoop van onze kopers. De makelaar heeft er veel vertrouwen in dat dit op een redelijke termijn zal gebeuren, maar zolang er niks definitief verkocht is blijf ik in twijfels houden wat betreft de kweek en de duivelary in het algemeen. Mijn moeder zei ook weleens “nooit een ouwe schoen weggooien voordat je een nieuwe hebt, die ook past” en zo is het natuurlijk ook. Verder ben ik blij verrast dat ik een collum mag schrijven voor Het Spoor Der Kampioenen. We hebben afgesproken om mijn eerste verhaaltje te plaatsen in het Kerstnummer een hele uitdaging voor mij. Mensen die regelmatig de verhaaltjes lezen op mijn site weten dat ik graag over alles wat me bezig houdt schrijf, en dat is niet alleen over duiven. Dit is mijn stijl van schrijven en vindt dat ook leuk om te doen. Verder hebben we afgesproken dat we de reacties op mijn eerste collum afwachten om te kijken of het positief word ontvangen onder de lezers van “Het Spoor”. Naar aanleiding van deze reacties zal er wel of geen vervolg komen. Het zullen de aankomende tijd spannende weken worden voor mij en mijn gezin , maar één ding is zeker Sinterklaas en Kerst vieren wij nog gewoon op ons oude vertrouwde adres. Mijn vader zei weleens “Als je plezier hebt kun je overal genieten” Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.