10 juli 2017

We zijn 3 vluchten verder en het weekend zit er weer op. ken je die uitspraak het was weer 3 x niks. Nou deze uitspraak was op mij van toepassing dit weekend. We schrijven zaterdag 08 juli 2017 onze oudste dochter is 23 jaar geworden en er kwamen wat mensen op bezoek . we zaten heerlijk buiten aan de koffie met gebak gezellig te praten over van alles en nog wat. Het was rond een uur of 12 en ik verwachtte de jonge duiven en midfond duiven omstreeks deze tijd. Menig duivenliefhebber zal dit herkennen dat als de kans is dat er duiven komen je niet echt rustig op de stoel zit en gezellig mee gaat zitten praten. De ogen dwalen toch weer af en je zit weer in de lucht te kijken of je al een klein stipje of iets wat op een duif lijkt ziet aankomen. Mijn vrouw zegt dan ook heel getapt tegen de visite dat er aan mij niks aan is als er duiven thuis moeten komen en dat ik dan toch maar zenuwachtig naar de lucht zit te turen en loopt te ijsberen. Ik wordt dan een beetje uitgelachen, mijn dochter doet er ook nog een schepje bovenop door te zeggen dat ze me tegenwoordig al Peedy Pigeon noemen, en weer wordt er gelachen. Het is inmiddels een paar minuten verder en dan zie ik de eerste duif het is er een van de midfond, hij vliegt eerste nog een paar eren ronden waarschijnlijk voor de verjaardag van mijn dochter en land dan op 12.03 op de klep. Met deze tijd kwam ik op geen enkele uitslag meer voor. Nog geen minuut later begint het circus van de jonge duiven er komen er 2 tegelijk (na de ellende met de slechtvalk is het binnenkomen nog altijd een dingetje) Afijn deze vliegen dat het een lust voor het oog is, en na 5 min landen ze op het dak van de buurman daar blijven ze nog een paar minuten zitten om vervolgens naar een plat dak te vliegen om te gaan drinken. Daar jaag ik ze weg waardoor ze nog een paar eren rondjes vliegen en uiteindelijk de 1e op de klep valt. dan is het 12.10 en hebben ze dus een zeven tal minuten rond gelummeld. de 2e loop op 12.12 over de antenne en dan zijn er nog een stuk of 5 die dezelfde escapades uithalen als de eerste 2 duiven. Gelukkig valt er dan een duif van de midfond en deze trekt een drietal jongen mee . Afijn in 20 minuten tijd had ik 8 van de 12 jongen binnen en met een uurtje was alles thuus . Dan hadden we ook nog de eendaagse vanuit Bourges daar had ik er 4 op mee. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik er op deze vlucht niet veel fiducie had op een mooie afloop. Het is het hele jaar al niet veel op de eendaagse dus het enige wat je dan doet is hopen op een uitschieter. Maar ook deze keer gebeurde dat weer niet. De eerste duif in de kring viel op 14.45 en ik had de eerste op 15.43 (het eindgetal is goed maar het begingetal niet laat ik maar zeggen.) deze duif was 73 e in de kring dus ook geen rol van betekenis. En zoals ik in het begin al schreef het was dus 3 keer niks, nada , nothing, nichts. Maar ja onze dochter was jarig en ze had een leuke dag en leuke dingen voor de boeg met vrienden en vriendinnen en dat is dan toch belangrijker als 3 vluchtjes waar je geen enkele rol van betekenis speelt. Na het klok lichten ben ik naar de kerk gegaan, Naar de kerk zie ik u denken ja inderdaad naar de kerk. Niet om te biechten of een schietgebedje te doen nee dat gaat in mijn geval niet meer helpen vrees ik. Ik was daar omdat mijn vrouw bij een koor zit en die hebben 2 weken lang meegedaan aan een voorstelling die ging over een eventuele overstroming het was een groots opgezet iets en zaterdag was de laatste dag en mochten familie en vrienden komen kijken naar een voorstelling. Het speelde zich allemaal in de kerk wat dan toch een mooie entourage is qua plek en ook geluid natuurlijk. Er werd prachtig gezongen door het koor en prachtig gespeeld door de plaatselijke fanfare en ook de acteurs van de plaatselijk toneelvereniging speelden allemaal een hoofdrol. Dus kortom een leuke belevenis en mooi om te hebben gezien. Mijn vrouw had deze avond nog 4 x een voorstelling dus ik ben op het scootertje naar huis gereden , de wind een beetje om je heen fladderend het geluid van het scootertje wat rond zingt. Thuis aangekomen moest ik nog 1 duif hebben van de midfond. En die is er tot op de dag van vandaag nog steeds niet, dat vind ik wel jammer want deze duif speelde nog een 1e in de kring op de 1e midfond vlucht. Tja dat is ook duivensport en dat zal iedere duivenmelker wel een keer meemaken. Maar zoals mijn moeder altijd zei “je kunt geen tijd meer steken in iets wat je niet meer hebt, maar wel in wat je wel hebt” . Tot de volgende keer zal ik maar weer zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.