03 juli 2017

Het afgelopen weekend hadden we bij ons in de afdeling een duifloos weekend. Dat zoveel wil zeggen dat er geen wedstrijdvluchten waren en dit alles met het verwachtte slechte weer. Mijn gedachten gingen terug naar de jaren 70 naar de autoloze zondag . Ik was een jaar of 12 toen deze maatregel werd afgekondigd omdat de olietoevoer vanuit het Midden-Oosten werd stopgezet, en er een tekort aan olieproducten en brandstoffen dreigde. Op deze zondagen werd er naar een alternatieven gezocht om de zondag gezellig door te komen. De fietsen werden van stal gehaald en er werden wandelingen gemaakt en dat alles zonder het geraas van auto’s en ander verkeer om je heen. In het (steenfabrieks) dorpje waar ik woonde ontstond een gezelligheid die zich afspeelde op straat. Mensen zochten elkaar op en stonden te buurten buiten op straat bij een vuurton, soms met een fleske bier soms met een bakske koffie. Wij konden op straat rolschaatsen , fietsen , voetballen. Op zo een moment merkte je dat saamhorigheidsgevoel groot was. Iedereen zat in hetzelfde schuitje door deze ene maatregel. In zo een crisis situatie was er tijd voor elkaar en praten mensen met elkaar over van alles waar eerder weinig over gesproken werd. Er werden naar oplossingen gezocht en zoals mijn moeder altijd zei “Pratende mensen zijn te helpen”. Afgelopen week hadden wij een ( duifloos) weekend. Tenminste de vluchten waren donderdag al afgelast. Tijd voor iets anders zou je dan denken. Maar niks is minder waar, we zitten vlak voor het seizoen van de jonge duiven,eEn was er dus mooi tijd om de jonge duiven nog een keer af te gaan richten. Ik heb 12 jonge duiven (ben er met 17 begonnen) dus deze heb ik zo in de mand zitten. Tevens ook de weduwnaars meegenomen want die hebben dit weekend ook niet gevlogen. Ik ben in de middag naar Nistelrode gereden met 12 jonge en 7 weduwnaars. De weduwnaars heb ik gelost om 14.23 en die zaten op 14.49 op de klep. De jonge heb ik gelost om 14.33 en deze zaten om 15.13 op de klep alles thuus dus. Ik ben weer een tevreden mens . Vanavond de jonge duiven in manden voor en africhtingsvlucht met de regio vanuit Hapert. En komend weekend de eerste jonge duiven vlucht. Daarnaast hebben we ook nog een eendaagse en een midfondvlucht dus 3 vluchten in een weekend na een duifloos weekend hebben we de schade weer aardig ingehaald. Ik denk dat het voor de convoyeurs en vervoerders weer veel werk is om alles in goede banen te leiden en organiseren en ik wens ze heel veel succes. En zoals mijn moeder weleens zei “Als het goed gaat is het mooi en als het fout gaat heb je weer geleerd” tot de volgende week zal ik maar zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.