VLUCHT 27 AUGUSTUS 2016 natour Quievrain. Jonge duivenvlucht Melun afgelast en verplaatst naar volgende week.

We hadden deze week eindelijk 2 vluchten de natour werd vervlogen vanuit Quievrain ± 225 km . De nationale jonge duiven vlucht vanuit Melun werd wegens de verwachte weersomstandigheden afgelast en verplaatst naar volgend week. Dus deze week maar 1 vlucht vanwege de warmte de duiven werden gelost om 07.30 een toplossing durf ik gerust te zeggen. Het zou warm worden dus een vroege lossing indien mogelijk is een geweldige oplossing . Er wordt vaak gesproken over inversie en de grote verliezen worden daar ook nog mee in verband gebracht. Maar wat is inversie nu eindelijk : Doordat koude lucht een hogere dichtheid heeft, heeft deze de neiging om te dalen terwijl warme lucht de neiging heeft om te stijgen. Als koude lucht aan de grond wordt opgewarmd, stijgt deze weer op en koelt op grotere hoogte weer af. In sommige situaties krijgt de koudere, zwaardere lucht de kans niet om op te warmen en blijft op geringere hoogte hangen. Dit is een beknopte omschrijving van wat inversie inhoud. N u weer terug naar de vlucht ik had gekozen om alleen de jaarling en overjarige duivinnen te spelen totaal 17 stuks. Ik twijfelde of ik de jongen zou spelen dus daarom donderdag definitief de beslissing genomen. Achteraf is de vlucht perfect verlopen dus ze hadden gerust mee kunnen doen. Mijn vader zei dan “achteraf kun je een koe in de kont kijken”. Voor mij was het vooral belangrijk dat de duivinnen thuis zouden komen ik had er ook geen grote verwachtingen van ( je hebt altijd hoop, dat wel natuurlijk). De eerste duif in de vereniging werd geklokt op 10.45 .41 en was de 2e in de kring een mooie prestatie weer voor onze club. Mijn eerste duif viel op 11.19 op de klep, op dat moment wist ik al lang en breed dat er weinig eer te behalen was op deze vlucht. met een goed uur had ik 15 duiven thuis , dus dat was dan ook het enige. Aankomende week dus 2 vluchten de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. en de natour vlucht opnieuw weer vanuit Quievrain. Ik wens iedereen heel veel succes met de voorbereidingen op de aankomende vlucht, en ik hoop op een hele grote verrassing , zou wel een keertje mogen toch. Tot de volgend week maar weer met hoop ik een topuitslag.

Ik begin zoals elke week met het feliciteren van de winnaars.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.