25 mei 2017

Het is vandaag Hemelvaartsdag een vrije dag, dus even wat tijd om een stukje te schrijven. Ik vindt het altijd weer prettig om een stukje te schrijven mits je er de tijd voor kunt nemen. Vandaag is dus een vrije dag en heb me dan ook voorgenomen me veelal bezig te houden met de duivelarij en daar hoort een stukje schrijven ook bij. Het is altijd lekker tussen alle drukkigheden door af en toe een relax dagje. Dat je net ff wat meer tijd aan je gezin en hobby kunt besteden. We krijgen vrienden op bezoek waar we mee gaan ontbijten altijd weer gezellig. Vanmiddag komt mijn duivenmaatje Tonnie even langs om te helpen de jonge duiven te druppelen tegen luizen. Als we de jonge duiven gedruppeld hebben dan doe ik ze in de mand en ga ik ze voor de 1e keer weg brengen om af te richten ik denk een 1 a 2 kilometer, is voldoende voor de eerste keer. Dan de doffers voorbereiden voor de eerste eendaagse vlucht vanuit Gien ± 520 km. Ik ga er 5 spelen 3 jaarling en 2 overjarige doffers. Ik heb er zin in en ben erg benieuwd hoe ze het er vanaf gaan brengen. Vorig jaar was de 868 nog 9e beste asduif in de kring , er had meer ingezeten maar zoals als vaker bij mij het geval was zat ik er de laatste eendaagse vlucht helemaal naast. Dus dit jaar een andere aanpak later gekoppeld de eerste vlucht op het nest en op een groot jong laten vliegen en nu sinds 3 weken op weduwschap. Het is weer afwachten of de nieuwe aanpak zijn tot het einde zijn vruchten af gaat werpen want daar hebben we met deze methode op ingezet. Begin van het jaar het hok nog aangepast, het dak hebben we aangepast en is bekleed met isoplaten tot 10 cm van de nok . Dit om een betere verluchting te krijgen. Ik denk dat het een echte verbetering is , gezien de prestaties van de duiven een 18e , 29e op de Vitesse in de kring van ± 2500 duiven en een 1e op de midfond van ±2300 duiven. Op zich mooie prestaties, nog wel te wisselvallig maar er zit zeker een goede vooruitgang in t.o.v. vorig jaar. Dus al met al ben ik een tevreden mens en heb dan ook veel vertrouwen in de aankomende vluchten. Vanavond hebben mijn vrouw en ik ook nog een ritje Schiphol op de planning staan. Onze oudste dochter heeft met een vriendin een tripje naar Italie gemaakt met als eindbestemming Rome en Vaticaanstad. Het is mooi om te zien dat je kinderen zelf de wereld gaan ontdekken en dingen gaan doen die ze een uitdaging geeft en waar ze veel van opsteken. Zo stuurde ze foto’s en filmpjes van diverse gebouwen met wand en plafond schilderingen (Frescos) . Het is prachtig om te zien hoe ze volwassen worden en interesse hebben in een stukje geschiedenis. Ze worden steeds zelfstandiger en dan merk je dat je als ouder een andere rol gaat spelen, Ik vindt het weleens een beetje moeilijk om alles los te laten, maar aan de andere kant moeten ze zichzelf ontwikkelen en die willen mijn vrouw en ik dan ook echt niet in de weg staan. We zijn op allebei onze dochters zo trots als een pauw en weten dat ze als mens goed in elkaar steken. Dit gezegd hebbende ga ik er een eind aan breien de visite komt net binnen. Ik wens jullie een fijne Hemelvaartsdag of zoals mijn moeder zei “Geniet van het leven en beleef alles of het voor de eerste keer is”. Tot de volgende week zal ik maar weer zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.