05 juni 2017

We zitten nog in het pinksterweekend , heerlijk een paar dagen vrij dus ook wat meer tijd voor het gezin en de duiven. Het afgelopen weekend de 2e midfondvlucht gehad . De weersituatie houdt de gemoederen in de duivelary altijd bezig , en terecht!!!. Maar wat is nu wijsheid moet of mag er gelost worden als het weer wat twijfelachtig is, of moeten we de duiven een nacht langer laten overstaan. Prioriteit heeft altijd, het welzijn van de duiven en mogen er geen andere redenen worden opgevoerd in welke hoedanigheid ook. Dat zou de schepper ook niet gewild hebben, hij zorgde zelfs dat Noach op zijn schip ook al duiven meenam (7 mannetjes en 7 wijfjes). Ik weet niet of de schepper ook al wist dat door deze duiven eeuwen later een sport zou ontstaan waar duif en mens een verregaande samenwerking zouden aangaan. En dat zijn regels te pas en te onpas worden gebruikt voor eigen gewin. Ik denk dat toen de biecht is uitgevonden , de trammelant is begonnen. De biecht is namelijk uitgevonden voor als je iets verkeerds hebt gedaan. Als je dit dan opbiecht aan een priester kan deze je in de naam van Christus de zonden vergeven. Hoe ver mag je hierin gaan ???. Ik denk dat gezond verstand de boventoon moet voeren en dat we naar eer en geweten moeten handelen. Zeker gezien de situatie waarin de duivensport zich bevindt. Er zijn nog steeds teruglopende ledenaantallen ondanks de inzet van de NPO. Ze zijn nu volop bezig om een plan voor de verdere toekomst te presenteren, wat als ik het goed begrepen heb in 2021 zijn beslag moet krijgen. Laten we hopen dat er een prachtige nieuwe organisatie wordt neergezet, die bestuurdt en geleidt gaat worden naar de normen van deze tijd. Zo een pinksterweekend geeft je ook een beetje tijd voor bezinning en overdenkingen. Zo zijn mijn duivenmaatje Tonnie en ik weer op “Chabberebonki “geweest , wat zoveel betekent dat we samen op stap zijn geweest. Deze keer hadden we als doestelling het enten tegen pokken bij een diverse liefhebbers uit 2 verenigingen. Tonnie en ik doen dit al een jaar of 4 en het is altijd weer hartstikke leuk om bij verschillende liefhebbers te komen en hun jonge aanwas te zien . Daarnaast natuurlijk de gesprekken met hoe nu verder . Maar verder is het vooral een gezellige avond bij de diverse liefhebbers die de duivensport een warm hart toe dragen. En als je bij de verschillende duivenmelkers bent, merk je dat de duivensport een sport is die door eenlingen wordt bedreven in clubverband zoals mijn moeder altijd zei “Ieder voor zichzelf en God voor ons allen” Ik zal maar zeggen tot de volgende keer.

De laatste dag van de maand en mei zit er alweer op , zo ook de vitessevluchten een onderdeel waar ik geen enkele rol van betekenis speel deels bewust en deels omdat ik dit spelletje niet in de vingers heb. Op de vitesse moet ik het doen met af en toe een uitschieter. Afgelopen vlucht(en) was in alles dramatischt te noemen. Het was natuurlijk wel heel erg warm maar daar had iedereen last van het was de laatste vitessevlucht daar had ik 4 duiven mee de eerste in de club viel op 10.39 mijn eerste duif was er om 11.04 dus wat ik al eerder zei geen enkele rol van betekenis. Ik had mijn hoop wel gevestigd op de 1e eendaagse die werd vervlogen vanuit Gien ±(520km) de duiven werden gelost om 7.00 uur met goed weer . Ik had berekend dat als je tussen 14.00 en 14.30 een duif zou hebben aardig mee zou kunnen doen. Die berekening klopte ook , behalve bij mij . Hoe teleurgesteld kun je zijn? Nou ik kan je vertellen heel teleurgesteld. Mijn eerste duif klokte ik om 16.23 en dat was het dan ook. Bij het afslaan had ik er 1 thuis van de 5 duiven die ik ingekorfd had, 3 jaarlingen en 2 overjarige doffers . In de verenigingsuitslag was ik nog wel 5e maar daar werd ik niet echt blij van . Er moesten nog 4 duiven thuiskomen, je gaat regelmatig kijken of er al iets binnen is en dan duurt wachten lang . Ik wilde de duiven bij thuiskomst goed kunnen observeren zeker omdat het zo warm was. Om een heeeeeeeeeeeel lang verhaal kort te maken. Om 21.55 viel de 2e duif de volgende morgen om 7.00 de 3e 20.15 de 4e en 09.20 de 5e alles thuis dus. Dat was wat betreft deze vluchten het enige positieve “Alles Thuis”. Nou had ik de laatste vluchten het idee dat ik goed bezig was zeker na die eerste kringoverwinning . Hoe onzeker wordt het dan weer na een zo een dramatische vlucht. Ik heb ervoor gekozen om gewoon door te gaan waar ik mee bezig was en hopelijk is dit maar een incident. Aankomende week de 2e midfondvlucht ik doe 4 duiven mee . De 1e midfondvlucht was een topsucces 1e in de kring 14e in de regio . Ik zie niks geks aan de duiven ze zitten er goed bij dus ik ga er het beste van hopen. De 1e midfondvlucht was een succes en ik zou dit graag willen continueren. Zoals mijn moeder vaak zei “Als je ergens in gelooft, heb je een houvast” tot de volgende week zal ik maar zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.