22 juli 2019

Het blijft billenknijpen de jonge duivenvluchten. Elke keer als ik de duiven in de reismanden hebt gedaan, bekruipt mij een beetje het gevoel of je van iets afscheid hebt genomen. Even later bij het eerste pintje slaat dat weer om in hoop. En dat is de laatste jaren al zo gewoonweg omdat ik bij aanvang van de vluchten de helft of nog iets meer kwijt ben. In de club zijn de jonge duiven het meest besproken onderwerp. Iedereen heeft er een mening over, maar we zijn het er unaniem over eens dat er echt iets moet gaan veranderen. Niet alleen de duivensport is veranderd, ook de omstandigheden waarin onze duiven vliegen is veranderd. En daar moeten de grote OEBIDOEBIS van overtuigd worden. Dit is een nadeel van een sport die in zijn achteruit staat. Doorpakken wordt dan erg moeilijk om echt grote beslissingen en veranderingen ten gunste van de duivensport te nemen. Ik weet dat ik me op glad ijs begeef. Door te zeggen dat voor de meeste oudere spelers de het zal mijn tijd wel duren mentaliteit de boventoon voert. Vernieuwingen brengen veranderingen mee en daar zitten veel oudere spelers niet op te wachten. Dat is ook een logisch gevolg als bijna de helft van duivenliefhebbers boven de zestig jaar is. Tussen deze spelers zitten ook nog vaak de wat “betere liefhebbers “Qua duivensport. Deze zijn maar al te bang voor een ander systeem dan waar ze al jaren heel succesvol mee vliegen zowel voor het kampioenschap en niet te vergeten ook commercieel. We zitten in een spagaat de één staat op de rem en de ander geeft gas. 2021 is over 18 maanden maar nog een heel eind weg. De wijsheid ligt denk ik ergens in het midden. Alleen het midden is nog net echt duidelijk. Dan nog maar even over de jonge duiven vlucht van afgelopen zaterdag. Ik had 14 duiven mee en het gross stond er goed op. Ik probeer elke week de jonge duiven nog een keer te lappen. Dat heb ik voor de laatste 2 vluchten gedaan en tot tweemaal toe was de laatste duif de eerste in de klokvlucht. Let wel!!! Deze duiven kwamen pas een dag naar de lapvlucht binnen. Dus wat is wijsheid???. Afijn 14 duiven mee dus. De duiven waren om 07.15 uur gelost met Z wind. Dus het kon weleens eens een behoorlijke snelle vlucht worden. Ik had om 08.30 afgesproken om een steiger af te breken die een klant van mij had gebruikt langs de vierdaagse route. Dus deze keer helemaal niets thuis zien komen. Tijdens het rijden nog een paar keer naar huis gebeld of er al wat thuis was en inderdaad rond 9.00 uur had ik er 7 thuis 6 jongen en 1 oude. Qua duivenklok lezen blijft het altijd een beetje lastig voor mijn vrouw sinds ik de nieuwe klok heb.Dus 9.45 was de tijd die ze opgaf. Een paar weken eerder gaf ze ook de tijd door van de 2e duif en toen was ik 2e in de club met de 1e duif. Dus de uitslag kan nog weleens een verrassende wending krijgen als de klokken worden uitgelezen. Deze keer was mijn 1e duif 7e in de vereniging en 15e in de kring dus op zich nog wel een aardige uitslag. Maar als je naar het tijdverschil van de eerste duiven kijkt is het verschil te groot. Wat ook aangeeft dat het best weer een pittige vlucht was. Op de vluchtdag had ik 13 van de 14 duiven thuis. en nr 14 zat zondagmorgen op de klep. Dus wat dat betreft alles thuis en weer op naar de volgende vlucht. Ik wens iedereen weer veel succes voor de volgende vluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.