14 februari 2018

Het is vandaag 14 februari een mooie dag waar veel mensen elkaar de meest liefdevolle dingen toewensen. Hoelang bestaat Valentijnsdag al? dat vraag ik me al een paar jaar op Valentijnsdag af. In Engeland is het al eeuwen een traditie die voortkomt uit het geloof, Valentijn was en is een beschermheer voor geliefden en paartjes. In Nederland kreeg Valentijn pas een betekenis na de 2e wereldoorlog. In de 50er jaren maakte de bloemen industrie er in Nederland werk van om van Valentijnsdag een commerciele dag van de liefde te maken. Diverse keren heeft de bloemen industrie bloemen uitgedeeld in steden om Valentijnsdag serieus op de kaart te zetten. Maar het bleef maar mondjesmaat dat Valentijnsdag een nationale feestdag zou worden. Pas sinds 1990 heeft deze dag meer betekenis gekregen mede omdat een paar kranten de mensen de mogelijkheid gaven om een advertentie in een speciale Valentijns rubriek te plaatsen. Het werd een groot succes en een jaar later werden er meer als 2 miljoen kaarten en pakketjes verstuurd. Voor mij persoonlijk is 14 februari een hele mooi dag omdat dit de trouwdag is van mijn ouders. Mijn ouder zijn getrouwd op 14 februari 1953 en Valentijn was in geen velden of wegen te bekennen, en wat ik weet hebben ze er niet echt onder geleden. Mijn ouders waren gewoon verliefd op elkaar en hebben een hele mooie tijd met elkaar gehad, dus tot zover de Valentijn. De verdere realiteit is dat we onze woning verkocht hebben onder voorbehoud, tenminste dat staat op het bordje bij ons in de tuin. We weten ook al zo goed als zeker waar we naar toe gaan verhuizen, het is een dorpje ± 7 km verderop en de voorkeur voor een woning is er ook, dus al met al leuke en spannende ontwikkelingen. Zoals k al eerder schreef heb ik de kwekers gekoppeld omdat alle datums van verhuizen nog niet duidelijk waren. Ik heb er nu een aantal jonge duiven bij liggen die over een paar weken afgespeend kunnen worden. Ik heb inmiddels ook het duiven hok, rennen, en spoetnikken verkocht, het verkopen ging vrij vlot. Deze week worden de rennen en spoetnikken opgehaald en als de jonge duiven eraf kunnen gaat het hok weg. De kwekers en vliegers gaan naar een andere locatie, ik wil er nog een twintigtal jongen uit kweken om dit jaar op de nieuwe locatie nog aan de jonge duiven vluchten mee te kunnen doen. Verder zal het een druk jaar gaan worden op allerlei gebied. Zoals mijn vader weleens zei “Als niks onmogelijk is, is alles mogelijk” ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.