04 maart 2018

Het is bijna 3 weken geleden sinds mijn laatste schrijven. De afgelopen weken hartstikke druk geweest met voorbereidingen met betrekking tot de aankoop van onze nieuwe woning. En dat kost heel wat energie kan ik u vertellen, je wordt er gewoonweg moe van waar je tegenwoordig aan moet voldoen om een financiering rond te krijgen, zeker als je zelfstandig ondernemer bent. O.a de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar de prognose van het aankomende jaar,, kredietwaardigheid, en dat zelfde verhaal geldt voor mijn vrouw. Daarnaast wordt de aan te kopen woning getoetst of het wel de waarde heeft die men voor ogen heeft, dus daar moeten taxateurs bouwkundigen en de bankjongens ook weer een plasje over doen. En net als je denkt dat je alles gehad hebt gaat je leeftijd weer meespreken en willen ze alles weten over je pensioen en of er nog registraties staan bij het BKR . Want je kunt tegenwoordig het beste niet geregistreerd zijn bij het BKR want dan wordt het bedrag wat je zou willen lenen wel naar beneden bijgesteld. Zo zijn er o.a. een krediet op je betaalrekening , een mobile telefoon of een auto die je least, en of je in het verleden een BKR registratie heb gehad. Dat alles wordt meengenomen voordat je ook maar in aanmerking komt voor een financiering. Ik hoor regelmatig een reclame op radio en tv voorbij komen betreft een bank die zegt dat je een hypotheek binnen een week voor elkaar kunt hebben. Nou ik zal je vertellen, wij hebben al 3 weken nodig gehad voordat wij alle paperassen bij elkaar hadden om Überhaupt een hypotheek aan te vragen en daarna nog 2 weken om de aanvullingen op de papieren die je aangeleverd had aan te vullen. Maar nu gloort er licht aan de horizon volgens onze hypotheekadviseur, afgelopen vrijdag had hij alles op groen staan op de laptop weliswaar, maar toch het licht was groen en nu zitten we te wachten op de definitieve bevestiging op schrift, zodat we een handtekening kunnen zetten en het ook echt definitief is en we ons daadwerkelijk bezig kunnen gaan houden met de verbouwing (renovatie) van onze nieuwe woning. Zoals ik al eerder schreef heb ik het hok met rennen en spoetniks heb verkocht veel spullen zijn al opgehaald. Behalve het hok dat wordt binnen nu en een paar weken opgehaald. Het constateersysteem met antennes heb ik niet verkocht evenals de duiven. En voor de laatste groep heb ik een collega liefhebber bereidt gevonden waar ik de duiven in een van zijn hokken tijdelijk kan onderbrengen. Ik was wel met het kweken begonnen en had ook een eerste ronde duiven liggen, deze heb ik afgeven aan mijn duivenmaatje Tonnie . Op de voorlopige locatie waar mijn duiven komen te zitten wil ik nog een dertigtal duiven kweken om straks vanaf onze nieuwe woonlocatie met de jongen te gaan vliegen. Dus aankomende week worden de vlieg en kweekduiven opnieuw gekoppeld en hoop ik dat eind april de jonge duiven over kan huizen naar hun nieuwe hok. Verder zal het aankomend jaar veel in het teken staan van verbouwen van ons nieuwe huis en daar tussendoor probeer ik nog ontspanning te vinden in het duivenhok zodat ik volgend jaar weer kan meevliegen met de jaarlingen. En zoals mijn moeder weleens zei ” De weg ernaar toe is vaak mooier dan de bestemming” ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.