08 april 2018

Zoals ik vorige keer al vertelde valt het niet mee om wekelijks een stukje te schrijven. We hebben n.l. 29 maart ons nieuwe huis gekocht en daar zit nogal wat werk in. De sloopwerkzaamheden doen we zelf en deze moeten voor 1 mei klaar zijn want dan gaan de bouwers aan de slag. Het is een hele onderneming en ik ga elke avond vanuit mijn werk rechtstreeks naar ons nieuwe huis. Daar werk ik tot een uur of half negen en dan naar huis douchen en eten nog een klein beetje administratie doen, en dan een drankje en naar bed. Het is een hele onderneming maar de vooruitzichten zijn goed we hopen 1 november in ons nieuwe huis in te trekken. Er is wel al een gedeelte af en dat is (hoe kan het ook anders) het duivenhok. Afgelopen week hebben ze het hok geplaatst tis een hokje van 6 mtr met 4 afdelingen de grootste is voor de jonge duiven de twee kleinere zijn voor de kwekers en 8 weduwnaars. De hal van de ingang is tevens het verblijf van de duivinnen. We hebben daar een duivinnenbak geplaatst waar twintig duivinnen in kunnen. Dus de ruimtes zijn allemaal goed benut. Ik heb nog wat koppels op een andere locatie zitten waar ik mee aan het kweken ben. Er zijn inmiddels 16 duiven geringd, deze week kan ik er nog een stuk of 6 ringen dus heb dan 22 jonge duiven van mijn eigen duiven waarmee ik dit jaar de jonge duiven vluchten kan gaan vliegen, mijn duivenmaatje Tonnie heeft ook nog een stuk of 7 duiven gekweekt voor mij. Dus in totaal ga ik het jonge duiven seizoen starten met een dertigtal duiven. Het is al met al een drukke onderneming overdag ons eigen bedrijf , de duiven verzorgen op een locatie ongeveer 10 km van huis en sávonds Bob de Bouwer uithangen. Maar het is allemaal voor het goede doel zal ik maar zeggen. Ik zit nu midden in de keukenlarij mijn wederhelft wil namelijk de juiste mate voor de nieuwe keuken weten, maar die kan ik niet exact geven omdat er nog muren gesloopt moet worden die de maatvoering van de keuken kunnen beinvloeden. Dus das ook nog een hele klus om dat naar ieders tevredenheid te regelen. En zoals mijn vader weleens zei “Het is een heel gewip, voordat je opa bent. En zo is het maar net. Tot de volgende keer zal ik maar weer zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.