20 december 2018

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een stukje op mijn site heb geschreven. Zoals ik de laatste keer schreef wilde we per 1 november ons nieuwe huis betrekken, en dat is ook gelukt. 27 oktober j.l. hebben we onze nieuwe woning betrokken . Het was nog niet helemaal klaar maar we kunnen slapen eten douchen en heerlijk in de woonkamer zitten. De hal, overloop en berging hebben nog wat aandacht nodig, maar eerst even een pas op de plaats. En dan in het nieuwe jaar er weer tegenaan. Tijdens de verbouwing heb ik toch nog 7 vluchten met de jonge duiven meegedaan, en al zeg ik het zelf was dat niet echt onverdienstelijk. ik ben met uiteindelijk 12 van de 22 jonge duiven geëindigd met als resultaat 3e aangewezen in de sterke afd 8 regio 4 kring 3 waar ik hartstikke trots op ben. Het is nu 20 december ik heb het kweekhokje met buitenrennetje klaar en de duivinnen heb ik vandaag bij de doffers gezet, dus het kweekseizoen is begonnen. Ik heb een stel mooie doffers en duivinnen zitten om mee te kweken, afgelopen seizoen hebben diverse liefhebbers met duiven uit deze koppels ook kopprijzen gevlogen. Ik heb dit jaar besloten om nieuwe koppels te maken om uit te kweken. Verder ga ik voor het vliegseizoen de kweekdoffers koppelen aan de vliegduivinnen en de vliegdoffers en de kweekduivinnen. Op deze manier kan ik met 11 duiven aan de vluchten mee gaan doen. Dus er ligt weer een mooie uitdaging in het verschiet. Ik ga nog wel een ren voor de jonge duivenhok plaatsen zodat de jonge duiven straks binnen en buiten kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. Ik zal proberen om regelmatig een stukje te schrijven om zo de vorderingen van de kweek te delen. En zoals mijn moeder weleens zei “een ander kan niet zeggen waar jij in gelooft. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.