VLUCHT 10 September 2016 Natourvlucht LAON ± 298 km

De laatste winnaars van dit seizoen van harte gefeliciteerd en tevens iedereen geluk gewenst met de behaalde kampioenschappen.

De laatste natour vlucht werd vervlogen vanuit Laon , de weersvoorspellingen waren goed dus alle ingredieenten waren er zodat het een mooie laatste vlucht zou worden. Ik had gekozen om alle jonge duiven nog een keer te spelen (minus 2 gewonden) dus in totaal 19 jonge duiven en ik had nog 5 duivinnen die ik ook nog een keer wilde spelen. De duiven zijn gelost om 09.40 met ZZW wind later draaiend naar ZW. Met een beetje rekenen kom je dan op ongeveer 3 uurtjes vliegen. En zo was het ook de eerste duif in onze vereniging viel op de klep om 12.37.24 en deze liefhebber had wel de kortste afstand (scheelde ± 7 km met mij) deze duif was tevens 1e duif in de kring dus weer een mooie prestatie bij ons in de vereniging. Mijn eerste duif klokte ik op 12.45.48 het was een duif van 2016 en de 3e duif in de vereniging. Op het moment dat ik deze duif klokte had ik niet echt door dat het best een redelijk zware vlucht zou worden de 2e / en 3e duif klokte ik op 12.50 en de 4e duif op 12.51. deze waren respectievelijk 8e 9e en 10e in de vereniging. Om 13.33 had ik 13 duiven in de klok staan. En toen begon het lange wachten tot 15.33 kwamen er nog 3 duiven bij . En daar is het op de vluchtdag ook bij gebleven 16 stuks van de 24. En dan gaan we weer hopen hopen op de volgende dag want dan komen de achterblijvers meestal wel na, maar de zondag was ook lang wachten en hopen. De eindbalans na de zondag is dat er nog 3 zijn nagekomen dus moet nog 4 jongen en 1 jaarling duivin. Nog even terugkomend op mijn eerste duif die had een 6e notering behaald in de kring , mijn 2e duif was een jaarling duivin en het (toeval ) wil dat allebei deze duiven van dezelfde liefhebber afkomen n.l. van Gerard van de Bovenkamp uit Doetinchem. En dat gezegd hebbende wil ik toch nog ff terugkomen op de vlucht, het was geen makkelijke vlucht vooral omdat s’middags het kwik snel opliep waardoor het voor de jonge duiven die doorgeschoten zijn het geen eenvoudige klus is om snel de weg terug te vinden naar het hok. Toch verwacht ik er nog wel een paar terug , zeker omdat ze alle vluchten hebben gehad en ervaring genoeg hebben om de weg terug te vinden. Ja en nu!!! het vliegseizoen zit er weer op, de aankomende weken zijn weer zeer belangrijk we gaan selecteren en de duiven gaan ruien een belangrijk moment , het is een zware periode voor de duiven en het ruien moeten ze dan ook in alle rust kunnen doen zodat ze volgend jaar weer een goed verenkleed hebben om goed aan de vluchten deel te kunnen nemen. Het is belangrijk dat ze de juiste voeding krijgen zodat ze weer de juiste bouwstenen hebben en door kunnen geven aan de nakomelingen. Ik ga iedereen heel veel succes wensen de aankomede (rui) periode. en de voorbereidingen voor de kweek. Ik zal mijn ervaringen wekelijks proberen te beschrijven op de site. Tot de volgende week zeg ik dan maar weer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.