02 november 2016

Het is me het weekje wel geweest , ik heb even in de lappenmand gezeten volgens de geleerden . En inderdaad ik voelde me ook niet echt toppie, een flinke verkoudheid en een lichte longontsteking hebben me aardig in de greep gehad. Deze verschijnselen gaan bij mij ermee gepaard dat je je niet echt geroepen voelt om iets inspannends te gaan ondernemen. Heb veel op de bank gelegen en als de het zonnetje naar binnen scheen kon ik intens genieten van het zonlicht dat door het glas in loodraam naar binnen scheen. De kleuren van het glas in lood en de zonnestralen werden nog mooier ook de kleuren in huis worden nog aangenamer en vriendelijker. Ook als je door de verschillende kleuren van het glas in lood naar buiten kijkt wordt je blij verrast , alles veranderd dan, de kleuren van de bladeren van de bomen. Zo staat er bij de buren een boom die heel langzaam van boven naar beneden verkleurt, eerst wordt het bovenste gedeelte geel en zakt langzaam naar de onderste takken, langzaam verkleurt het gele naar oranje en later naar vuurrood, als je er een schilderij van zou maken zou je zeggen dat het niet bestaat zo perfect mooi is dat om te zien. Als je zo een paar dagen ligt te lamballen wil je toch iets gaan ondernemen. Ik heb de uitslagen van het afgelopen seizoen nog maar eens onder de loep genomen , op de vitessevluchten heb ik geen enkele rol van betekenis kunnen spelen, zo ook bij de midfondvluchten . Ik zag een klein lichtpuntje op de eendaagse vluchten daar heb ik redelijk op gepresteerd behoudens de laatste vlucht, daar ging het zoals het al een aantal jaren gaat, weer mis dus . Ik draaide te laat gewoon veel te laat en waar het aan ligt ?? Ja het ligt aan mij ik doe iets niet goed het kan toch niet zo zijn dat je stelselmatig elke laatste eendaagse vlucht naast de prijzen zit en daardoor een leuke klassering wel kunt vergeten. Maar wat doe ik niet goed, koppel ik de vliegduiven te vroeg om op de eendaagse alle vluchten te kunnen presteren, zitten de duiven dan te vroeg op weduwschap?. Of beheers ik het voersysteem niet voor deze vluchten waarbij de duiven om de 14 dagen worden gespeeld ? Of moet ik deze duiven gewoon elke week blijven spelen en in het ritme laten ? Of moet ik de duiven tussentijds nog een keertje lappen op kortere afstanden ? Of moet ik de duiven bij thuiskomst langer of korter bij elkaar laten zitten? Of moet ik de duiven bijlichten of juist verduisteren? Dit zijn zo wat vragen die in mij opkomen en vraag me dan ook echt af wat wijsheid is in deze. De plannen voor aankomend seizoen zijn er dan ook wel: Ik wil me wat meer gaan richten op de eendaagse vluchten en heb besloten de vliegduiven ook later te gaan koppelen, daarnaast wil ik op deze vluchten met doffers en duivinnen gaan spelen. De doffers wil ik om de 14 dagen spelen en de duivinnen elke week. Verder ben ik aan het kijken naar een goed voersysteem voor zowel de doffers als de duivinnen. Of ik ga verduisteren of bijlichten weet ik nog niet moet er eerst wat meer informatie over zien te krijgen, tot zover de eendaagse. Verder zijn de jonge duivenvluchten en de natour redelijk verlopen met hier en daar een succesje. Wat betreft de jonge duiven vluchten daar had ik iets meer van gehoopt qua prestaties, wat ik wel erg prettig vindt dat ik een aantal jonge duiven heb overgehouden waar ik wel mogelijkheden in zie qua bouw en type duif en ook qua afstamming. De natour is redelijk verlopen , ik speel op deze vluchten alle duivinnen met of zonder partner , en daarnaast nog wat jonge duiven die gewond zijn geweest of die een keer verkeerd gevlogen hebben en een paar dagen op een ander hok hebben gezeten. Dit zijn voor mij de meest relaxte vluchten omdat ik weinig van deze duiven verlang, het enige dat ik verlang is dat ze fris op de klep vallen en niet lang achterwege blijven. Dit was het weer voor deze week zal ik maar zeggen ik wens jullie een lekker herfst met mooie boswandelingen en kastanjes , paddestoelen, mooie gekleurde bladeren en een frisse neus. tot de volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.