Home

AKTUALISIEREN 12 FEBRUARI 2019 NIEUWE FOTOS DUIVENHOK ( KLIK IN MENU OP DUIVENHOK)

AKTUALISIEREN 12 FEBRUARI 2019 DUIVEN , KWEEK EN WAT VERDER TER TAFEL KOMT (wvttk)

 

Zo langzamerhand komt er een klein beetje rust. Voorlopig dat wel, stilte voor de storm zal ik maar zeggen. Het voorjaar komt eraan dat wil zeggen dat het buiten schilderseizoen gaat beginnen. En bij ons nieuwe huis zitten ook nog de nodige werkzaamheden zoals de tuin, nieuwe schuur bouwen, buiten schilderwerk en de 2 bergingen moeten nog afgemaakt worden. Ik wil het wel een beetje gefaceerd doen zodat ik ook nog een beetje tijd overhoud voor gezin en duiven. Het is wel prettig dat ik nu kan wonen en werken op dezelfde locatie. Het duivenseizoen staat weer voor de deur. Vorig jaar alleen met jonge duiven gevlogen op de nieuwe locatie. Ich 11 duiven overgehouden en met dit elftal ga ik dit jaar het duivenseizoen starten. Het zijn 7 duivinnen en 4 doffers. Ik ga min of meer dubbel weduwschap spelen, min of meer zeg ik omdat de doffers in ondertal zijn. Ik kom 3 doffers te kort en die vul ik aan met kweekdoffers. Het is een overbruggingsjaar dus ik heb de lat niet zo hoog liggen. Ik hoop op een paar mooie uitslagen. Ik wil de focus gaan leggen op de midfond en de dagfond. Voor deze diciplines heb je duiven nodig die daar geschikt voor zijn. Ik hoop dit jaar de eerste stappen te maken en via selectie en eventueel nieuwe aanvulling die geschikt zijn voor de mid en dagfond. Dus voorlopig weer uitdaging genoeg. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

Ondanks de vorst zijn de eieren van de voorgaande week toch aan het uitkomen, Ik heb de eerste jonge duif geringd. een jong van de 707 x 024. Verder komen de eieren bij de andere koppels ook langzamerhand uit. In totaal komen er zoals het er nu naar uit ziet 8 duiven van de 7 koppels uit, niet een echte hele hoge score 57 %. Er waren 3 onbevruchte eieren en 3 eieren waren kapot gedrukt of gevochten. Een doffer de 902 had helemaal geen bevruchte eieren en die had ik na 6 dagen ook weggehaald, na 10 dagen lagen er weer 2 eieren deze heb ik na 5 dagen weer geschouwd en deze waren weer niet bevrucht. Jammer ik heb de hoop nog steeds dat de volgende ronde van di koppel wel bevrucht is. Maar je moe tevreden zijn met wat je hebt , Ich denke, dann. Ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

 

De eerste vorst heeft zijn intrede gedaan 2 nachten elkaar al matige vorst. Vele duivenliefhebbers die al met de kweek zijn begonnen, houden hun hart vast. Zo ik ook , ik had met de kerst de doffers en duivinnen bij elkaar gezet met de bedoeling om ze vrij te laten koppelen. Zelf heb je vooraf wel een idee welke duiven je als ideale koppels ziet. Maar als je kiest voor een vrije koppeling zoeken de partners elkaar op en is de keuze ongedwongen. Er is al veel over gezegd en geschreven wat nou het beste is, de ene zweert bij vrije koppeling omdat de duiven dan minder stress zouden ervaren. Een vrije koppeling geeft meestal ook minder omkijken omdat de duiven makkelijker hun eigen broedbak vinden. De ander zweert bij zelf koppels samenstellen dit omdat je dan de droomkoppels bij elkaar kunt zetten. Je hebt de koppelingen wat meer in de hand en voor lijnenteelt is het must dat je de juiste duiven op elkaar zet. Het geeft wat meer werk omdat de duiven in sommige gevallen in een andere broedbak moeten, dus kun je de koppels beter om en om loslaten om gevechten om en in de broedbak te voorkomen. Dan heb je ook nog hengstenkweek( één doffer met meerdere duivinnen) maar dat heb ik nog nooit gedaan. Von den 7 kweekkoppels zijn er 4 koppels die ik van te voren zelf als koppels had voorzien, de andere 3 koppels zijn een verrassing maar op zich kan ik daar vrede mee hebben. De eerste ronde eieren zullen uitkomen in een periode van ongeveer 5 dagen van 28 januari tot 2 Februar. Behalve 1 koppel dat is een duivin (de o24) die ik zelf heb gekweekt uit een zoon van de midfondkampioen x een dochter van The Chief van de Comb. Beverdam. Deze duivin is nu 10 jaar oud en is de lieveling op het hok ik heb er nog niet echt gekweekt en heb ze meestal gebruikt als voedster bij de jonge duiven. Von 024 is geen makkelijke duif om te koppelen maar dat jaar ging het heel vlot en had ze binnen 7 dagen het 1e ei is, Ze gekoppeld aan de 707 een prachtige schimmeldoffer van (Mart van de Velden uit Velp) Deze doffer heeft zijn waarde als vliegdoffer zeker bewezen, zoals je kunt zien op de foto die in de fotogalerij op deze site staat. Mede omdat de 024 10 jaar oud is en het 2e ei 4 dagen later werd gelegd als het 1e ei heb ik besloten om het 2e ei weg te halen en te vervangen door een kunsteitje. Vandaag is het eitje uitgekomen en zit ze als een vorstin op de broedbak . Ik hoop natuurlijk dat het een topduif wordt maar dat zal de toekomst uit moeten gaan wijzen. En zoals een vriend van mij weleens zegtIk ben begonnen met niets, en daarvan heb ik nog steeds het meest”. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

 

 

Onlangs is het doek gevallen van de club waarvan ik lid was. Vorig jaar hebben we nog het 50 jarig bestaan gevierd met voor sommige een klein beetje hoop de club in leven te houden. Maar zoals de algemene tendens is in de duivensport ontkwamen wij er eind vorig jaar ook niet om de club op te doeken. Voor sommigen een zwaar gelag omdat ze van iets waar ze 30 , 40, of soms wel 50 jaar lid waren afscheid moesten nemen. Voor sommige waren het de sociale kontakten met de clubleden en na gedane werkzaamheden gezellig een borreltje drinken. Voor anderen stond het resultaat voorop en daar moest alles voor wijken zelfs de sociale kontakten en al zeker geen drankje na het inkorven of afslaan. Maar dat was wel wat de club maakte voor wat het was, voor iedereen was er plaats. Op een van de laatste inkorvingen kwam Toon met een gedicht. Nou moet ik over Toon vertellen dat hij bijna wekelijks een spreuk op het schoolbord in het clubgebouw schreef, vaak tot hilariteit van de mede clubleden. Toon is een belezen man hij leest elke dag een paar kranten en tussendoor nog een goed boek en de diverse duivenbladen. Dus Toon heeft altijd wat te melden, hij kon ook zeer kritisch zijn op clubgenoten die alleen maar aan zichzelf dachten en veel voor eigen gewin bezig waren. Hij zei dan heel duidelijk wat hij ervan vond en sloeg de spijker op zijn kop. Toon een echte duivenliefhebber hield van de duivensport maar was niet fanatiek genoeg voor het competitie spelletje. nu terug naar een van de laatste inkorvingen waar Toon zijn gedicht voorlas. Het had als titel:

tEinde

De Til was hecht en sterk, meer dan 50 jaar

2 poten minder en de club valt omjammer”.

Het was een goed cluppie, zoiets als Oranje, maar die hebben Koeman.

Mijn doel was om kampioen te worden, maar had al gauw door dat ik niet fanatiek genoeg was.

Dan maar kampioen in manden schoonmaken! Toch een prijs.

Een vele jaren samen met Eef gedaan, afgelopen jaar alleen.

Het werd ook duur, zaterdag de hele dag wachten bij het hok voordat mijn duiven thuis waren.

Dat koste mij een pak Shag en een halve krat bier.

Dit geld hou ik nu over en gaat naar een doel. Ze woont op hetzelfde adres!!!!

Ik ga niet klagen anders wordt het te lang.

Ik ga niet zoenen, maar ik dank jullie allen voor heel veel mooie jaren.

Verder veel gezondheid en geluk op deze wereld.

TOON

Heel kort en bondig omschreven een liefhebber van het begin tot einde.

Duivensport blijft een mooi hobby zoals de veelzeggende foto van de NPO sticker. Ik heb er nog een paar gevonden ik hoop dat de toekomst van de duivensport er net zo mooi uit zal zien als deze sticker. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

 

De beste wensen voor 2019 maak er een mooi jaar van met veel duivenplezier en sportiviteit.

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een stukje op mijn site heb geschreven. Zoals ik de laatste keer schreef wilde we per 1 november ons nieuwe huis betrekken, en dat is ook gelukt. 27 oktober j.l. hebben we onze nieuwe woning betrokken . Het was nog niet helemaal klaar maar we kunnen slapen eten douchen en heerlijk in de woonkamer zitten. De hal, overloop en berging hebben nog wat aandacht nodig, maar eerst even een pas op de plaats. En dan in het nieuwe jaar er weer tegenaan. Tijdens de verbouwing heb ik toch nog 7 vluchten met de jonge duiven meegedaan, en al zeg ik het zelf was dat niet echt onverdienstelijk. ik ben met uiteindelijk 12 die 22 jonge duiven geëindigd met als resultaat 3e aangewezen in de sterke afd 8 Region 4 um 3 waar ik hartstikke trots op ben. Het is nu 20 december ik heb het kweekhokje met buitenrennetje klaar en de duivinnen heb ik vandaag bij de doffers gezet, dus het kweekseizoen is begonnen. Ik heb een stel mooie doffers en duivinnen zitten om mee te kweken, afgelopen seizoen hebben diverse liefhebbers met duiven uit deze koppels ook kopprijzen gevlogen. Ik heb dit jaar besloten om nieuwe koppels te maken om uit te kweken. Verder ga ik voor het vliegseizoen de kweekdoffers koppelen aan de vliegduivinnen en de vliegdoffers en de kweekduivinnen. Op deze manier kan ik met 11 duiven aan de vluchten mee gaan doen. Dus er ligt weer een mooie uitdaging in het verschiet. Ik ga nog wel een ren voor de jonge duivenhok plaatsen zodat de jonge duiven straks binnen en buiten kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. Ik zal proberen om regelmatig een stukje te schrijven om zo de vorderingen van de kweek te delen. En zoals mijn moeder weleens zeieen ander kan niet zeggen waar jij in gelooft. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

 

UPDATE GALLERY 23-01-2018

AKTUALISIEREN 08 April 2018 SEASON FLY FLY PIGEONS und was sonst kommt auf den Tisch (WVTTK)

08 April 2018

Wie ich Ihnen letztes Mal gesagt, ist es nicht einfach, ein wöchentliches Stück zu schreiben. wir n.l. 29 März kaufte unser neues Haus, und es gibt eine Menge Arbeit. Die Abbrucharbeiten wir uns und tun müssen für 1 Mai, bereit für die Bauherren begonnen. Es ist eine große Aufgabe, und ich gehe jede Nacht von meiner Arbeit direkt in unser neues Heim. Da ich das Duschen bis halb zehn arbeiten und dann nach Hause gehen und essen sogar ein wenig Verwaltung tun, und haben dann ein Getränk und zu Bett gehen. Es ist durchaus ein Unternehmen, aber die Aussichten sind gut, Hoffnung 1 November in ziehen in unser neues Haus. Es gibt bereits fertiggestellten Teil, das ist (wie könnte es anders sein,) der Dachboden. Letzte Woche setzten sie den Dachboden tis eine Schachtel 6 mtr met 4 Abteilungen, die größte ist die zwei kleinere für die Jugendlichen für die Erzeuger und 8 Witwern. Die Eingangshalle ist auch die Hennen bleiben. Wir haben dort eine duivinnenbak wo zwanzig Hennen. So sind die Zimmer sind alle gut genutzt. Ich habe einige Paare an einem anderen Ort zu sitzen, wo ich in dem Anbau beteiligt bin. Es gibt jetzt 16 Tauben umringt, Diese Woche habe ich eine Menge von 6 Ringe so dass ich dann 22 Jugendliche meiner eigenen Tauben, die ich die Jugendlichen in diesem Jahr fliehen können fliegen, meine Vögel paaren Tonnie hat auch eine Menge von 7 Tauben für mich gezüchtet. Also insgesamt werde ich die Saison mit dreißig Jugendliche Tauben beginnen. Es ist insgesamt einen geschäftiger Tag unseres eigenes Geschäft , die Tauben bieten einen Ort ca. 10 km von zu Hause und der Abend Bob der Baumeister hängen. Aber es ist alles für einen guten Zweck wird sagen, dass ich. Ich bin jetzt in der Mitte des keukenlarij meine andere Hälfte will, weil das richtige Maß für die neue Küche wissen, aber ich kann nicht genau geben, weil es Mauern abgerissen werden, welche die Dimensionen der Küche beeinflussen können. So bindet auch eine lästige Pflicht zur Zufriedenheit aller Beteiligten zu organisieren. Und immer als mein Vater sagte, “Es ist ein sehr gewip, Bevor Sie Großvater. Und so ist es nur knapp. Bis zum nächsten Mal werde ich wieder sagen,.

18 März 2018

Es ist derzeit nicht möglich, ein wöchentliches Stück auf meiner Website zu schreiben, zum Teil, weil wir sehr beschäftigt mit unserem Unternehmen sind gut ich schreibe 2 eine wöchentliche Spalte in den Spuren des Meisters. Und natürlich mit dem Haus verkaufen und kaufen neue Heimat. Das Haus, in dem wir leben,, wird deutlich renoviert werden u.a.. abzureißen neue Vorder- und Rückseite sowie auf eine neue Grundlage masoning. Es gibt alle neue Fenster, und es gibt ein neues Dach. Wir sprechen nur über die Außenschale, im Innern ist alles neu, aber es ist nicht viel im Format geändert. So wollen wir intakt die Fliesen im Flur und der Türverkleidung halten, wollen wir so viel wie möglich wiederzuverwenden. Darüber hinaus werden neue Kraft (gibt es jetzt 1 aktuelle Gruppe nach Hause) neue Decken und Stuck Wände und Decken aller, auch erneuert die Zentralheizung und Wasserleitungen. Darüber hinaus schafft sie ein neues Bad und WC, und das ist die Art und Weise geht es ein wenig. Wir haben uns entschieden, wie viel im Haus durchzuführen, wie möglich, alle Arbeiten, was bedeutet, dass es aus allen Disziplinen der Angebote angefordert werden. Um nicht zu vergleichen Äpfel und Birnen in der Angebotsphase haben wir eine Spezifikation und Job-Beschreibung für die komplette Renovierung von einer architektonischen. Diese Spezifikationen wir an die verschiedenen Unternehmen gegeben haben, die gekommen sind, uns an die Reihe verlassen, wenn alle Gebote waren innerhalb, wir sitzen sicher Zitate jede Disziplin zusammen vergleichen, nicht nur die Preisgestaltung, sondern auch Prozess und Routenplanung, was genauso wichtig ist. In dieser Phase sind wir so gut wie wir wissen, abgerundet 95% was die ganze Operation kostet und die andere 5% sind unberechenbar und wir hoffen, dass auch sie ein wenig sparen. Bisher habe ich die Renovierungskosten in der Hand hatte, aber das wird sich ändern. Es Fliesen müssen klar, sanitär, Farben und alles, was Sie Unstimmigkeit bekommen können während des Umbaus werden gepflückt. Ich habe das Boot eine lange Zeit zu halten, aber in den letzten Wochen das Virus schlug zu Hause mit meiner Frau und unseren 2 Töchter sprechen ihre Mutter zusammen, so dass es einfacher für mich, meine Ideen zu verkörpern . Das einzige, was ich zu diesem weiblichen Pöbel sagen kann,, das Budget denken aber, ob es hat viel Einfluss, Ich frage mich,. So viel für den Wiederaufbau, die Tauben sind alle einfach durch I 14 Tagen 17 Schwärme von Tauben bewegt in einem temporären Speicherort. im Moment sitzen 12 Paare und Eier 5 Paare besonders Jährlinge sind damit beschäftigt, einen Hahn oder Henne suchen in einem broedbak zu erhalten. Unser neues Wohngebiet sie gestern Loft-Koordinaten gemerkt so steht nichts mehr im Wege zu tun gerade jetzt mit den Jugendlichen fliegen. Es ist immer schön, wenn alles, was der Vater in einer solchen hektischen Zeit geht, Im Laufe der nächsten Woche endlich unser Haus verkauft werden. Die meisten Vorbereitungen getroffen wurden, und wir können endlich unsere neue Herausforderung starten, und für mich vor allem, weil ich werde mit 3 vrouwen rekening moeten houden met al hun wensen en ideeën. Und immer als mein Vater sagte, “Vrouwen zijn maar rare kerelsik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

04 März 2018

Het is bijna 3 weken geleden sinds mijn laatste schrijven. De afgelopen weken hartstikke druk geweest met voorbereidingen met betrekking tot de aankoop van onze nieuwe woning. En dat kost heel wat energie kan ik u vertellen, je wordt er gewoonweg moe van waar je tegenwoordig aan moet voldoen om een financiering rond te krijgen, zeker als je zelfstandig ondernemer bent. O.a de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar de prognose van het aankomende jaar,, kredietwaardigheid, en dat zelfde verhaal geldt voor mijn vrouw. Daarnaast wordt de aan te kopen woning getoetst of het wel de waarde heeft die men voor ogen heeft, so dass Beurteiler müssen Ingenieure und Bank Jungs wieder zu pinkeln. Und nur, wenn Sie denken, Sie haben es geht alles um Ihr Alter Wetter zeugen gesehen und sie wollen alles über Ihren Ruhestand wissen, und ob es Datensätze mit der BKR . Da Sie jetzt nicht am besten BKR aufgezeichnet, weil die Menge möchten Sie leihen es herabgestuft. Es gibt unter anderem. ein Guthaben auf Ihrem Girokonto , ein Mobiltelefon oder ein Auto, das Sie leasen, und wenn Sie hast einen schlechten Kredit in der Vergangenheit. All dies wird ermittelt wurden, bevor Sie selbst für die Finanzierung qualifizieren. Ich höre regelmäßig Werbung im Radio und Fernsehen Pass ist eine Bank, die sagt, dass Sie eine Hypothek innerhalb einer Woche voneinander haben. Nun, ich werde Ihnen sagen,, wir haben 3 Wochen gebraucht haben, bevor wir alle Papiere zusammen zu Überhaupt hatte sich für eine Hypothek zu beantragen und danach 2 Wochen, um die Zugänge zu den Unterlagen zu vervollständigen, die Sie vorgelegt hatten. Aber jetzt gibt es einen Lichtschimmer am Horizont wie unsere Hypothek Berater, Freitag hatte er in der Tat auf dem Laptop alles in grün gewesen, aber das Licht war grün und jetzt warten wir auf die endgültige Bestätigung schriftlich, so können wir eine Unterschrift setzen und es wirklich endgültig ist, und wir können uns wirklich beschäftigt halten Umbau (Renovierung) unser neues Zuhause. Wie ich schrieb, bevor ich den Dachboden und sputniks've verkauft viele Dinge laufen bereits abgerufen wurden. Neben dem Dachboden, die innerhalb der nächsten Wochen gesammelt. Das Aufzeichnungssystem mit Antennen ich nicht so gut wie die Tauben verkauft haben. Und für die letztere, fand ich einen Kerl Enthusiasten bereitet kann ich vorübergehend die Tauben in seinem Loft setzen. Ich begann zu wachsen und hatte eine erste Runde Tauben, ich erlöse meinen Kumpel Tauben Tonnie . Die vorläufige Stelle, wo meine Vögel stecken Ich möchte dreißig Tauben wachsen, sobald unser neues Wohngebiet mit dem Jungen fliegen. Dus aankomende week worden de vlieg en kweekduiven opnieuw gekoppeld en hoop ik dat eind april de jonge duiven over kan huizen naar hun nieuwe hok. Verder zal het aankomend jaar veel in het teken staan van verbouwen van ons nieuwe huis en daar tussendoor probeer ik nog ontspanning te vinden in het duivenhok zodat ik volgend jaar weer kan meevliegen met de jaarlingen. En zoals mijn moeder weleens zeiDe weg ernaar toe is vaak mooier dan de bestemmingik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

14 Februar 2018

Het is vandaag 14 februari een mooie dag waar veel mensen elkaar de meest liefdevolle dingen toewensen. Hoelang bestaat Valentijnsdag al? dat vraag ik me al een paar jaar op Valentijnsdag af. In Engeland is het al eeuwen een traditie die voortkomt uit het geloof, Valentijn was en is een beschermheer voor geliefden en paartjes. In Nederland kreeg Valentijn pas een betekenis na de 2e wereldoorlog. In de 50er jaren maakte de bloemen industrie er in Nederland werk van om van Valentijnsdag een commerciele dag van de liefde te maken. Diverse keren heeft de bloemen industrie bloemen uitgedeeld in steden om Valentijnsdag serieus op de kaart te zetten. Maar het bleef maar mondjesmaat dat Valentijnsdag een nationale feestdag zou worden. Pas sinds 1990 heeft deze dag meer betekenis gekregen mede omdat een paar kranten de mensen de mogelijkheid gaven om een advertentie in een speciale Valentijns rubriek te plaatsen. Het werd een groot succes en een jaar later werden er meer als 2 miljoen kaarten en pakketjes verstuurd. Voor mij persoonlijk is 14 februari een hele mooi dag omdat dit de trouwdag is van mijn ouders. Mijn ouder zijn getrouwd op 14 Februar 1953 en Valentijn was in geen velden of wegen te bekennen, en wat ik weet hebben ze er niet echt onder geleden. Mijn ouders waren gewoon verliefd op elkaar en hebben een hele mooie tijd met elkaar gehad, dus tot zover de Valentijn. De verdere realiteit is dat we onze woning verkocht hebben onder voorbehoud, tenminste dat staat op het bordje bij ons in de tuin. We weten ook al zo goed als zeker waar we naar toe gaan verhuizen, het is een dorpje ± 7 km verderop en de voorkeur voor een woning is er ook, dus al met al leuke en spannende ontwikkelingen. Zoals k al eerder schreef heb ik de kwekers gekoppeld omdat alle datums van verhuizen nog niet duidelijk waren. Ich habe jetzt eine Reihe von Jugendlichen in denen sind entwöhnt kann ein paar Wochen. Ich jetzt auch der Taubenschlag, rennen, und verkauft spoetnikken, Der Umsatz ging ganz glatt. Diese Woche hat der Lauf und spoetnikken abgerufen und wenn die Jugendliche können aus dem Dachboden gehen weg. Die Züchter und Rennfahrer bewegen an einem anderen Ort, Ich würde immer noch von zwanzig Jungen wachsen am neuen Standort an die jungen Tauben in diesem Jahr Flüge zu tun. Darüber hinaus wird es ein arbeitsreiches Jahr in vielen Bereichen sein. Als mein Vater sagte immer “Wenn nichts ist unmöglich, Alles ist möglich” ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer

29 Januar 2018

Wir sind immer noch auf Haussuche, Ich habe in den letzten Monaten 2oo Häuser angeschaut, bij sommige weet je al meteen dat het niks wordt bij andere is het huis goed maar de plek niks of andersom. Het blijft een heel gezoek, mijn vrouw heeft heel wat tijd doorgebracht achter de laptop om op funda te kijken. In de huidige tijd staat alles op de woningverkoop sites, foto’s van boven tot onder van binnen naar buiten, energielabel, streetvieuw, alle statistieken staan er. Hoeveel inwoners, mannen en vrouwen en kinderen apart, hoeveel winkels, de afstand naar de huisarts,tandarts, fysio, sportvelden noem maar op. Maar ondanks al deze gegevens moet je toch altijd weer gaan kijken. Mijn vrouw zoekt de huizen uit en legt ze dan aan mij voor, we kijken er samen naar en zoeken dan een paar huizen uit waar we willen gaan kijken. Als de afspraak gemaakt is gaan we op pad. In 7 die 10 gevallen zijn de huizen anders dan je had voorgesteld, de ruimtes zijn vaak kleiner en het afwerkingsniveau is niet wat je zoekt. De desbetreffende makelaar zegt dan dat je daar doorheen moet kijken en je het huis straks toch eigen moet maken. Het ligt hoofdzakelijk aan de foto’s die van de woning gemaakt worden en de verkoopsites worden geplaats bij de te verkopen woning. Deze zetten je helemaal op het verkeerde been, de ruimtes op de foto’s lijken veel groter en je waant je in een balzaal als je naar de woonkamer kijkt van een rijtjes woning. Zo is het met alle ruimtes, de keuken lijkt net zo groot als die van een kazerne, op de slaapkamers kun je minimaal 6 bedden neer zetten. Bij de foto’s van het toilet vraag je je af waarom ze in deze ruimte alleen maar één toilet hebben neergezet er hadden er makkelijk 5 kunnen staan en een paar urinoirs erbij. De badkamer lijkt als een turks stoombad inclusief sauna en zwembad. Kortom de verwachtingen die gewekt worden bij de foto’s staan ver af van de werkelijkheid en zorgen in de meeste gevallen voor een teleurstelling. Zo zie je maar dat foto’s je een heel verkeerd beeld en nog erger gevoel kunnen geven van de ruimtes, ondanks dat de afmetingen van alle ruimtes vermeld staan op de plattegrond tekeningenlaat je jezelf toch in de maling nemen door de foto’s. Als je zoals wij al een tijdje bezig bent met het zoeken en bezichtigen van huizen, stellen Sie sich darauf bestehen, dass die Immobilie im Raum sein wird, sehr unterschiedlich, wenn Sie vorgeschlagen haben. In einigen Fällen ist es, und dann merkt man, dass auch als Home Ihr Interesse sofort. So haben wir hatten auch ein paar Mal und jetzt scheint es, dass wir unsere (Traum) gefunden Immobilien. Es ist ein gutes Haus in einem guten Platz mit einem schönen Stück dort Land, wo ich (nicht unwichtig) kann eine Taubenschlag setzen. Jetzt habe ich für mich selbst zu meinem eigenen Taubenschlag Laufen und Verkauf von Sputniks entschieden. Später würde ich in der neuen Position möchte einen neuen Anfang machen. Und nicht zu viel Zeit zu verlieren, würde ich in diesem Jahr versucht, mit den Jugendlichen aus dem neuen Standort zu fliegen, so im nächsten Jahr habe ich ein paar Jährlinge fliegen. Es wird Zeiten geben, aber damit beschäftigt Sie müssen bedenken, es, um sicherzustellen, ist Zeit für Entspannung. Und als meine Mutter sagte immer ein “Der Bogen kann nicht immer angespannt, sonst wird es schlaff elastiekske” ik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

21 Januar 2018

Ich bin sehr viel in der Kultur , Nun viel und in der Kultur!!!!! Ich habe die Züchter 14 Tagen verbunden . Ich habe nicht erleichtert es zu dieser Zeit ziemlich locker war wieder so Ich denke, wir werden sehen, wo das Schiff Ufer. Wie ich bereits schrieb, haben wir einen langen Weg unser Haus zu verkaufen. Nächste Woche wird es für uns sein, oder für 90 % klar sein, wo wir leben. Mit diesem Wissen im Kopf ist Ihr alle in Zweifel. Muss ich wachsen, wie lange ich noch entlang dieser Saison fliegen. Sie sind alle Unsicherheiten, gegen die ich jetzt weitergehen. Wachsende läuft gut, so kann ich sehen, Ich habe auf den Eiern sechs der acht Paare gewesen. Zwei Paare werden nicht wirklich gelingen, eine Kupplung ist eine Sommer-Junghennen 2017 mit einem Schwanz aus 2009. Das andere Paar ist ein Hahn aus 2016 mit einer Henne aus 2015. Das Huhn ist auf einem Auge blind, keine Krankheit hatte wohl etwas dagegen oder Pech Hit im Auge. Sie war im November letztes Jahr ein blutiges Auge zu sehen, Ich habe dann desinfiziert sofort ins Auge und die Wunde mit abgekochtem Wasser mit Salz Alkohollösung. Jetzt nur noch darüber aufklären, Ich glaube nicht, es einen großen Unterschied macht. Es hilft vielleicht, dass sie ein paar Tage früher gestellt, aber sonst sehe ich wenig Nutzen. Auch bei der Konzeption sehe ich wenig bis gar keine Differenz. Also für mich ist die Kultur keine wirkliche Notwendigkeit zu erleuchten. Na, und dann über die Tauben auf der Liste sprechen wird zu immateriellen Erbes. Es ist natürlich genug darüber geschrieben (Lesen Sie die Spur Nr 3). Wenn ich daran denke, frage ich mich, ob es sinnvoll, nur in Taubenzeitschriften zu veröffentlichen macht. Aus meiner Sicht erreichen Sie die Menschen, nur die bereits Unternehmen Tauben sind. Die Sache ist es, dass der Sport so weit wie möglich verbreitet werden soll, um den Sport in den Fokus und die Aufmerksamkeit der Menschen zu bekommen, die das Sportgeschäft tun. Ein Film wie Naturfilme Sie heute im Fernsehen, schön abgebildet, oder eine Seifenoper über Taubensport, gute Tauben, arme Tauben, Das Bold en de beautyduif, ob dies wäre eine Utopie. Aber nehmen Sie jetzt zum Beispiel Fisch TV-Sendungen über das Angeln, dieses Programm in den letzten Jahren eine sehr positive Auswirkungen für die Fischerei hatte. Viele Menschen gehen Angeln und Angelläden deutlich erhöht in der Zahl. Angeln ist kein billiges Aktivität vor allem, wenn Sie ein paar gute Sachen kaufen wollen. Aber es kommt auf die positiven Auswirkungen, die ein Programm verursacht. Ich stelle fest, als Pigeon Brieftauben-TV oder TV das gleiche bedeuten könnte, und könnte den Sport zu viele Menschen die Aufmerksamkeit bringen, so dass mehr Menschen sich mit den Tauben und Tauben im Allgemeinen. Es kann nicht sein, dass wir auf der Liste des immateriellen Erbes sind und wir tun nichts mit diesem Status. Ich hoffe, dass die Menschen, dass diese große Initiative tatsächlich gab Form fortzusetzen und nicht basierend auf den Standards der aktuellen Zeit in dem Auftakt zu einer Taube gestoppt werden. Als mein Vater sagte immer “unbekannt, ungeliebt und bekannt ist günstig” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

13 Januar 2018

Wir sind im neuen Jahr und sind schon hart an der Arbeit, wo wir aufgehört haben. So geht Arbeit in und um das Haus genauso gut von unserer Firma. Es ist ein Bienenstock der Tätigkeit innerhalb der Aufträge kommen schnell wie vorher, Wir können wirklich sehen, dass sich die Wirtschaft erholt. Dat lijkt ook het geval met de verkoop van onze woning. Sinds afgelopen week lijkt alles in een stroomversnelling te zijn gekomen. De potentiele kopers van ons huis hebben een potentiele koper voor hun woning. Deze mensen hebben ook weer een potentiele koper voor hun woning. En wij op onze beurt kunnen nu ook verder als potentiele koper voor onze nieuwe woning. Dus al met al zijn er bij de verkoop van onze huis 4 partijen betrokken. Maar ja feit blijft wel dat er eerst handtekeningen moeten worden gezet voordat alles definitief is. Hoe anders was het voor jaren terug, je deed een bod op een woning je ging naar de bank die gaf een akkoord en dan zette je een handtekening. Het maakte niet veel uit of je je eigen woning wel of niet gekocht had er was een overbruggingskrediet en daar kon je gebruik van maken. Sinds januari 2018 kun je maximaal 100 procent lenen dus koop je een huis van 2 ton kun dan je ook maar 2 ton lenen. Het geld voor de kosten koper dat is ± 10 procent van de koopsom zal je uit eigen middelen moeten betalen. Dus het is er niet makkelijker op geworden. Wel denk ik dat de mensen bewuster een woning kopen en daardoor ook minder snel in de financiële problemen komen. Voor mensen die hun eigen woning kunnen verkopen is het een stuk makkelijker, dan voor een beginnend stelletje. Jongen mensen die een woning willen kopen zullen eerst flink gespaard moeten hebben om kosten koper en daarnaast nog de inrichting van de woning te kunnen bekostigen. We ondervinden dit nu aan den lijve onze jongste dochter is samen met haar vriend aan het rondkijken en informeren om een huisje te kopen. Op onze beurt zijn wij daar ook mee bezig. Als je dan de verschillen hoort en ziet hoe banken en hun personeel potentiele klanten benaderen, dan heb ik nog steeds het idee, dat ze niks hebben geleerd van de afgelopen jaren. Wat een arrogantie en een zelfingenomenheid, ze weten n.l. dat je afhankelijk bent van een lening om een huis te kopen en zo gedragen ze zich ook. En zo is het ook met makelaars die denken dat God hun rechterhand is en zichzelf ook zo gedragen. Deze mensen zitten er niet voor jou nee die zitten er alleen voor zichzelf. Provisie opstrijkers als een verkoper de vraagprijs met tienduizend euro verlaagd op advies vanOppergod De Makelaarscheelt dat in provisie voor deze kwibus tussen de honderd en honderdvijftig euro. dus per saldo een belang voor de verkoper ± 99 % en voor de makelaar ± 1% maar deze kwibus heeft wel voor bijna 1oo % procent in handen hoe de verkoop van jou en mijn woning verloopt. Tja ik wilde mijn ongenoegen even spuien, nu weer even over de duivelary. Nu de verkoop van onze woning aanstaande is zit ik natuurlijk helemaal in dubio, o.a. per wanneer willen de kopers in onze woning en kan ik kan ik dan nog wat vluchten mee doen, of moet ik nog jonge duiven kweken. Alles ist jetzt ein bisschen in Frage, und das ist sehr unangenehm, weil Sie nicht wissen, wo Sie von ihm weg sind. Ich hoffe zumindest, dass ich mit dem duivelary bald wieder auf meine nächsten Heimatadresse beginnen und das ist eine Herausforderung. Und immer als mein Vater sagte, “Die Unsicherheit ist eine Gewissheit. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

05 Januar 2018

Das erste Stück des Schreibens im neuen Jahr, ein neues Jahr, wo jeder mit den besten Absichten bald anfangen. Vor allem der Raucherentwöhnung, fallen, trinken weniger Bewegung mehr. Kurz gesagt, alles, was für eine bessere Gesundheit und ein längeres Leben. Überall bombardiert Sie (vielleicht keine gute Wahl der Worte in dieser) mit wenig abnehmen, Pillen , Pulver-Geräte, die einen Auftritt Arnold Schwarzenegger in einem Augenblick geben kann. Ook middeltjes om van het roken af te komen vinden in begin van het jaar gretig aftrek, kauwgums, pleisters, acupunctuur en meer van dit soort middeltjes vliegen als zoete broodjes over de toonbank. In 9 die 10 gevallen is het een bijkomend probleem van stoppen met roken, dat je meer trek krijgt dus ook meer gaat eten en dat heeft weer als uitwerking dat er een paar kilootjes bijkomen. Maar zeggen we dan we zijn wel met roken gestopt (voor zolang het duurt) dus die kilootjes nemen we dan maar voor lief. Een bijkomend probleem van een paar kilootjes erbij is dat de kleding wat strakker gaat zitten en je er langzamerhand bij komt te lopen als een Michelin Pop. Also muss es eine ganz neue Garderobe kaufen, um sich wohl zu fühlen in dem, was Sie großes Blatt. Nach einigen Geburtstage und Parteien darüber hinaus, wo niemand fragt, ob Sie mit dem Rauchen aufhören!!!. aber wo nur gesagt, mein Gott Sie gesund aussehen, wenn Sie eine gute Pension, von (und das ist der Kuss des Todes) Sie werden auch nicht schlank. Frage des Elends Sie oder jemand Sie einen Zug von der Zigarette kann (weil Sie jetzt schon sicher 2 Monate ) Sie müssen also nicht befürchten, dass Sie sofort wieder angeschlossen sind (machen Sie sich klug) aber dieser einzige Zug ist 7 die 10 Todesfälle. Dass man puff da sein 2 Was dann folgt 1 Zigarette lässt sich am besten(kein kann es nicht) und dann, Ich rauche nur bei Parteien!!! Im Folgenden ist nur am Wochenende rauchen, dann nur zu Hause geraucht bekommt dort doordeweek Sortierung und nach einer Weile wir mehr rauchen, wie wir das Rauchen aufgehört. Nun, und es zeigt nur das Gewicht, die noch sitzen. So wird nach dem Beispiel einer TV-Werbung kaufte ein Gerät zu Ihnen nach Hause ziemlich schwächende, Zusätzlich zu diesen Schulungen sind auch einige Schlankheits-Tabletten online bestellen (genannt Fatburner). Na 2 Wochen Fatburner (klingt besser) und trainieren Sie sagen und schreiben 1 Kilo 10 die gekommen waren dort fallen gelassen. Dann müssen Sie in den Schuhen stark stehen diese zu halten. Per Saldo beenden Sie das Rauchen ein paar tausend Euro kosten, was zu einem Schrank voller neuer Kleider, ein Medizinschrank mit anti-Rauch und Gewichtsverlust Produkten gefüllt, das Gefrierfach voller leckeres Essen und ein paar Fitnessgeräte. im nächsten Jahr wird wieder ein neues Jahr mit neuen Möglichkeiten und Chancen in fünf von zehn Fällen wird Raucherentwöhnung Erfolg sein, was offensichtlich ein sehr schönes Ergebnis für die anderen fünf ist. Na, dann die duivelary, Ich hatte geplant Bauern Mitte Januar zu verbinden, sondern weil es schön habe ich die Tauben wieder war Anfang Januar 02 Januar gekoppelt. Ich habe immer noch keine wirkliche Klarheit über unser Haus ein paar Jugendliche verkaufen wollten ihre eigene Vandar wachsen so ohnehin verbunden. Der Link geht ziemlich gut jeder hat seinen Platz auf dem Dachboden gefunden. Vandaag heb ik het nest materiaal in het hok gezet en sommige koppels begonnen al voorzichtig te slepen. We zullen zien waar het schip zal stranden en ik hoop toch een paar mooie jongen kan overhouden. Zoals mijn moeder weleens zeiachteraf kun je ook goede voornemens hebben” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

IK WIL IEDEREEN HET ALLERBESTE WENSEN , MAAR VOORAL ALLE GOEDS EN GEZONDHEID VOOR 2018 EN NATUURLIJK HEEL VEEL DUIVENPLEZIER.

Met Vriendelijke Groet

Peter van Fulp

26 Dezember 2017

We schrijven 26 december tweede kerstdag, de dag na de eerste kerstdag!!. Eerste kerstdag een bijzondere dag vindt ik altijd weer, echt een dag voor familie en gezin. Samen koken een borreltje drinken gezellig aan tafel samen eten. Wij hebben tot vorig voor 2 jaar altijd kerstmis gevierd met ons gezin, maar sinds vriendjes hun intrede hebben gedaan moet je je kinderen met de kerst delen. Die Ein Tag sie sind die Eltern und der andere Tag bei uns zu Hause. Wir haben zwei Töchter, Die ältesten Werke in der Gesundheitsversorgung und der jüngste Friseur. Für beide Berufe ist, dass seine Dezember ein sehr arbeitsreicher Monat ist, so ist es eine beachtliche Leistung am Tisch zu sitzen, um mit der ganzen Familie am selben Tag mit den Feiertagen . Unsere älteste Tochter arbeitet in einem Pflegezentrum in einer Abteilung mit dementen älteren Menschen, und sie tut es mit viel Verantwortung. Als ich fragte, ob sie über Weihnachten nach Hause war, sagte sie, Boxing Day arbeitete ich fünf Stunden lang und dann will ich gut nach Hause essen. Gestern, als ich sie um 11 Uhr von ihrem Spätschicht zu erhalten, Ich sagte ihnen, wir hatten eine schöne Weihnachten, haar zus had met haar vriendje bij ons een ontbijtje genuttigd om daarna naar de schoonouders te gaan voor het kerstdiner. Ik zei dat het altijd gezelliger is als iedereen thuis is met de kerst. Ja dat is ook zei ze, maar deze mensen (daar bedoelde ze de mensen op de afdeling waar ze werkt) hebben ook kerst hé pap. En toen vertelde ze dat ze kerstliedjes speelde en dat heel veel mensen de liedjes allemaal mee konden zingen. Echt waar zei ze , ze kennen hun eigen man en kinderen niet meer maar de kerstliedjes kennen ze nog allemaal. Bij veel bewoners was de familie op bezoek en die konden dan samen met hun geliefden van het kerstdiner genieten. Het is een hele bijzondere dag voor het gezin vertelde ze, als een demente man met zijn vrouw en kinderen samen kerstliedjes zingen, zie je het geluk op ieders gezicht en wordt er vergeten dat er vergeten wordt. Ik was zo trots als een pauw op onze oudste dochter en het werk wat ze doet echt bewonderenswaardig. Onze jongste dochter zit in het kappersvak en heeft de week voor de aanloop naar de kerst lange dagen gemaakt. Von s'neun Uhr morgens bis zum Abend Unterhaltung neun hat sie einen Schlaganfall in dem Rundschnitt, getönt,gewaschen, geföhnt die Kunden alles, was es an seinem besten zu Weihnachten Abendessen zu zeigen,. Jetzt hatte sie einige Probleme mit ihren Schultern, und da ging es zum Arzt, und es stellt sich heraus, sie hat Bursitis in ihre beiden Schultern. Die letzten Tage vor Weihnachten sie von ihren Schultern gelitten hatten, als sie in der Nacht „zu Hause sind, waren die Knollen daher ganz auf. Ich fragte sie dann, wenn sie sich gehen lassen konnten, ein wenig verärgert antwortete sie, dass es wirklich nicht einfach, in einem überfüllten Salon dauern würde. Speziell für Kollegen, die selbst waren auch der Nutzen Einschlag. Onze jongste dochter heeft in de december maand de beste omzet gemaakt en ook de fooienpot flink gespekt met haar klanten. Voor de kerstdagen heeft ze ook nog bij haar moeder geknipt en gekleurd en bij mij de tondeuse eroverheen gehaald, want zei ze jullie moeten er ook netjes bijzitten 2e kerstdag bij het kerstmaal. Ook op onze jongste dochter ben ik harstikke trots op hoe ze in het leven staat en de omgang met mensen. Het is vandaag dus tweede kerstdag , onze oudste dochter haal ik om vijf uur van haar werk en onze jongste dochter is rond deze tijd ook bij ons. Ik verheug me op het samen zijn als gezin en op de kerstmaaltijd, het is en blijft bijzonder gevoel dat kerstgevoel. Tja en dan nog een stukje over de duivelary, ik heb deze week de tijd om de hokken een grondige schoonmaakbeurt te geven. In de rui periode laat ik de hokken zoveel mogelijk intact. Het heeft wat mij betreft weinig zin om elke dag in het hok te zitten. Maar nu de duiven door de rui heen zijn is het tijd om de roosters eruit te halen en alles te kuisen(is belgisch). Ook ga ik beginnen om de kweekbakken in te richten zodat half januari alles klaar staat om te gaan koppelen. Wel heb ik gezien dat er bij sommige duiven nog wat oude dons zit, dus daar zal ik nog een keertje een ruimiddeltje in de strijd moeten gooien. Verder zitten de duiven er goed bij, ik ga ze straks nog een bad geven. Dat vinden ze altijd weer heerlijk en ik denk ook dat het goed is voor de duiven, en als ze graag in bad gaan is ook een teken dat ze gezond zijn. Nu wens ik iedereen nog een fijne tweede kerstdag, bij ons gaat dat zeker lukken. En zoals mijn moeder weleens zeivan genieten is nog nooit iemand onplezierig dood gegaanik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

 

19 Dezember 2017

Het is alweer 10 dagen geleden dat ik het vorige stukje heb geschreven, de tijd vliegt met een kogelsgang voorbij. Het is de afgelopen dagen een beetje druilerig weer geweest een beetje regen een beetje vriezen en daardoor weer spekgladde wegen. Alle codes voor slecht en gevaarlijk weer zijn voorbij gekomen geel, oranje en zelfs rood. Het is de tijd van het jaar dat de gordijnen al vroeg dicht gaan het is een gezellig sfeertje in huis de kerstboom staat mooi versierd overal hangen of staan kerstversieringen. Zo vlak voor de kerst is het meestal een mooi moment voor bezinning, je overdenkt het jaar nog eens met al zijn goede en mindere momenten zowel zakelijk als prive. Ook op tv zijn er nu weer van allerlei soorten programma’s die terugblikken op het afgelopen jaar. Ik zat me van de week dan ook af te vagen waarom ze terugblik-programma’s maken. Tegenwoordig kun je elk tv programma met één druk op de knop terugkijken of opnemen (on demand) heet dat. Zelfs series van vroeger kun je bij Ons en Nostalgie tv terugkijken, Swiebertje, Onedin line, Citroentje met suiker. Bij mij thuis ben ik in de minderheid qua tv kijken, ik ben gezegend met drie vrouwen in huis. Twee dochters die vliegensvlug zijn met de telefoon en via een APP de tv besturen, mijn vrouw heeft de afstand bediening. Dus ik heb het afgelopen jaar al drie keer de Titanic gezien en nog meer van dit soort romantische drama’s. Ook de opgenomen tv programmas worden op diverse tijdstippen door het vrouwvolk teruggekeken. Dus of ik nu wel of niet wil ik ben verplicht mee te kijken. Oh ja deze was ik nog vergeten Utopia, een creche voor volwassenen een stelletje mannen en vrouwen die ze hebben opgesloten en die moeten een nieuwe samenleving opbouwen. Wat ik begrepen heb is het einde nabij in juni stopt dit gedoetje want er komt een busbaan (en terecht!!!). Dan heb ik ook nog moeten kijken naar iemand die ging trouwen maar eindelijk ook weer niet. Hij had geen vlinders in zijn buik vertelde hij heel emotioneel op het moment supreme. Ik dacht had hem een paar weken geleden een paar rupsen in zijn kont geduwd dan had hij nu wel vlinders in zijn buik gehad. Dus ik zit niet zoveel voor de tv maar wel achter de laptop. da afgelopen weken ben ik bezig geweest met koppels samenstellen. Ik kan alleen de echt drive nog niet vinden dat komt door de onzekerheid die er is over de verkoop van onze woning en de aankoop van een nieuwe woning. Ik heb gekozen om zoveel mogelijk de kweekkoppels in tact te laten, dezelfde doffer en duivin in dezelfde broedbak dat geeft het minste problemen. Ik wil iedereen hele fijne kerstdagen toewensen met veel plezier lekker eten. Maar vooral geniet van elkaar. En zoals mijn moeder weleens zeigenieten kun je nooit genoeg doen en daar moet je ook weer van genieten” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

09 Dezember 2017

De eerste sneeuwvlokken zijn neergedwarreld over ons land, en ze zijn nog blijven liggen ook. Toen ik vanmorgen wakker werd en door het raam naar buiten keek zag ik een mooie witte deken over de straten, bomen, struiken en daken liggen. Het was nog vroeg en het was nog donker maar het licht van de straatlantaarns verraadde dat het gesneeuwd had. Het witte licht weerkaatste tegen de witte sneeuwdeken waardoor het nog helderder leek en je van die mooie winterse plaatjes krijgt. Het is altijd weer een apart fenomeen dat dit soort taferelen een gevoel van gezelligheid en saamhorigheid oproept, zeker in het donker. Met dit gevoel liep ik naar het koffiezet apparaat om een heerlijk vers kopjen koffie( zo sprak Swiebertje dat uit) te maken. Met de koffie in de hand liep ik naar de huiskamer en zette de tv aan. De tv sprong automatisch aan op Ned 1, en meteen werd ik geconfronteerd met de keerzijde van die mooie witte deken die over ons land was neergedaald . Ik zag vrachtwagencombinaties die geschaard waren , personen auto’s in bermen en sloten liggen met de binnenverlichting nog aan. Ik er lag één auto in de sloot met de alarmlichten nog aan ik denk dat de eigenaar bang was een aanvaring te krijgen met een flinke snoek of een joekel van een karper of met iemand die aan winterwonderland slootsnorkelen doet.(tja je weet maar nooit hé) Toen ik deze beelden zat te bekijken op tv begon ik mijzelf af te vragen of het wel handig zou zijn om vandaag de weg op te gaan. Ik moest nog wat klanten af om kleuren te bespreken(een echt zaterdagklusje) en ik wilde ook nog naar Rosmalen want daar is dit weekend De Nationale Manifestatie voor duiven-minnend Nederland. En niet te vergeten voor veel mensen uit onze buurlanden die met bussen vol op deze duivenbeurs af komen. Al deze mensen gaan deze internationale duivenbeursweer bezoeken, om met volle zakken en een lege portemonnee weer huiswaarts te keren. Hopende dat ze het middel gevonden hebben waardoor de duiven nog sneller op de klep zullen vallen. Ook zullen er weer een heel veel duivenmelkers zijn die als ze met de buit thuiskomen zeggen dat ze 100 euro hebben uitgegeven maar in werkelijkheid is dat meestal het dubbele. Ik denk dat er in geen enkele sport zoveel onwaarheden worden verteld aan het thuisfront, dan in de duivensport.(en de hengelsport hoort daar ook bij) Het zijn de verleidingen van een goede duif een poedertje drankje of ander middeltje die de verstokte duivenmelker niet kan weerstaan en graag geld aan uit geeft , Alles voor de snelste tijd!!!!. Het zijn de zogenaamde beursaanbiedingen die de mensen vaak de das om doen. Een paar weken voor de beurs wordt je in duivenbladen en via internet al bestookt met diverse aanbiedingen van duivenspullen die op geen enkel hok mogen ontbreken, dat willen ze ons doen geloven tenminste. Dus wordt er massaal gekocht en dat alles voor het beste resultaat van het aankomende nieuwe seizoen. Aangezien de duivelary op zijn retour is !!! zou je dat als je op de beurs rondloopt niet zeggen. Het is er altijd weer een drukte van belang, je kunt er bijna over de koppen lopen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er een tijd zal komen waar er geen plaats meer voor de duivensport is en dat die helemaal zal verdwijnen. Ik hoop echt dat we het in de aankomende jaren voor elkaar krijgen om de duivensport een positieve uitstraling te geven. En aangepast kan worden aan de normen en waarde van de huidige tijd. Waardoor het voor beginners en herintredersaantrekkelijk wordt om deze mooie sport te gaan bedrijven. Zoals mijn Vader weleens zeiElke verandering is geen verbetering, maar veranderingenzijn wel noodzakelijk om verbetering te krijgen. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

02 Dezember 2017

December de feestmaand bij uitstek maar voordat het feestgedruis kan beginnen zullen er nog harde (peper)noten gekraakt moeten worden. Het Sinterklaasfeest moet namelijk nog komen en ik vrees nu al dat het hele feest weleens op losse schroeven zou kunnen komen te staan. Want volgens welingelichte bronnen gaan de schoorsteenvegers een proces aanspannen vanwege discriminatie. Ja u hoort het goed deDe Schoorsteenpietis bikkelhard binnengekomen bij schoorsteenvegend minnend Nederland. Daarnaast heeft ook de partij voor de dieren een klacht ingediend over dat Sinterklaas met zijn paard over het dak raast zonder winterhoeven, geen rekening houden met de keigladde zonnepanelen die tegenwoordig op veel daken liggen. Verder wordt er waarschijnlijk ook nog een aanklacht ingediend tegen de Kerstman en tegen roodneus Rudolf en zijn maten. Dus er staat nog heel wat op stapel voor dat we aan de chocolade letters en de gevulde hertereet bij1 zitten. Maar dit even terzijde de december maand is 2 dagen oud en we zitten al een dag volop in de vorst. Nu kunnen de boerenkooltoppen definitief van het land want de vorst is er overheen geweest en dat is het tijdstip om de ouderwetse boerenkoolstamppot te maken. Verder heb ik nog niets vernomen of de ijsmeesters al bij elkaar zijn gekomen om te kijken of er al een elfstedentochtje in zit deze winter. Wat de duivelary betreft, zitten we weer in de bevroren waterpotten en drinkbekers. Ik ga weer gebruik maken van de dubbele drinkpot die ik kan omwisselen zodat er altijd vers drinkwater is. Een geluk is dat de duiven in de winter wat minder drinken dus dan is het goed bij te houden. Ik heb ook van die elektrische drinkpot verwarmers liggen , op de een of andere manier ben ik er altijd een beetje huiverig voor, stroom en water blijft een linke combi in mijn beleving. Verder gaat het goed met de duiven op een enkeling na zijn ze allemaal door de rui, al hebben sommige duiven nog wel wat oude dons zitten. Ik ga ze dus deze week nog een paar dagen verrassen met een thee knoflook mengeling zodat ze de oude dons er ook nog uit kunnen gooien. Ik ben ook begonnen om de kweekkoppels samen te stellen, al zit ik wel een beetje in een spagaat. We hebben serieuze belangstelling voor ons huis, en alles moet nog definitief worden gemaakt. Er zijn 2 families die ons huis willen kopen maar ze hebben allebei hun eigen woning nog niet verkocht. We zijn dus afhankelijk van de verkoop van onze kopers. De makelaar heeft er veel vertrouwen in dat dit op een redelijke termijn zal gebeuren, maar zolang er niks definitief verkocht is blijf ik in twijfels houden wat betreft de kweek en de duivelary in het algemeen. Mijn moeder zei ook weleensnooit een ouwe schoen weggooien voordat je een nieuwe hebt, die ook pasten zo is het natuurlijk ook. Verder ben ik blij verrast dat ik een collum mag schrijven voor Het Spoor Der Kampioenen. We hebben afgesproken om mijn eerste verhaaltje te plaatsen in het Kerstnummer een hele uitdaging voor mij. Mensen die regelmatig de verhaaltjes lezen op mijn site weten dat ik graag over alles wat me bezig houdt schrijf, en dat is niet alleen over duiven. Dit is mijn stijl van schrijven en vindt dat ook leuk om te doen. Verder hebben we afgesproken dat we de reacties op mijn eerste collum afwachten om te kijken of het positief word ontvangen onder de lezers vanHet Spoor”. Naar aanleiding van deze reacties zal er wel of geen vervolg komen. Het zullen de aankomende tijd spannende weken worden voor mij en mijn gezin , maar één ding is zeker Sinterklaas en Kerst vieren wij nog gewoon op ons oude vertrouwde adres. Mijn vader zei weleensAls je plezier hebt kun je overal genieten” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

 

19 november 2017

Sinterklaas is weer aangekomen in ons kleine kikkerlandje, maar ik heb het gevoel dat hij al het hele jaar aanwezig is. Regelmatig keert de discussie weer terug over de Sint en zijn Pieten. Hij is nu officieel in ons land aangekomen dus kunnen de pepernoten(kruidnoten) of Sinterklaasmix weer in een grote pot of schaal op tafel. De Sinterklaasmix is een mix van kruid (peper)noten zachte zoete schuimsnoepjes van dierenfiguren in allerlei kleuren en niet vergeten de zoete hartjes in allerlei kleuren en met een woordjes erop, zoals Lief- Love-Voor JouSchat. Ik zat me wel af te vragen of de kruidnoten nog wel kunnen. Diese Muttern werden aus Kräutern und Gewürzen hergestellt u.a.. Zimt, koriander, Muskatnuss, Gewürznelken, Ingwer, Kardamom. Gerade diese Gewürze zweifellos zum Teil auf (Sklavenarbeit geerntet) die VOC wurde reicher Schatz lieben. Teilweise, weil diese Produkte waren Niederlande eine der großen Mächte in der Welt und sind aufgrund des aktuellen Wohlstands, in dem wir alle unabhängig zusammenleben von Farbe oder Herkunft. Ich bin auch oft gefragt, warum es Menschen gibt, die über die Farbe eines Piet Sorge, es ist ein Fest für die Kinder, die nie sie so spannend Fest gefeiert über diese und unbeschadet gedacht. Heute sind die Kinder alle Gespräche in allen Medien sind mit ihm aufgebürdet und jeder sollte etwas finden. Wenn Sie denn keiner von euch wird im Lager des rassistischen platziert werden. Ich habe einen Sohn farbener, zu ihm und fragte ich manchmal seine Eltern und Familie, wenn sie es, dass es schwarze Helfer waren ärgerlich gefunden und ob sie fühlten sich damit verbundenen. Nun, ich werde sagen, diese Menschen hatten und haben absolut keine Schwierigkeiten, die Schwarz Peter Schwarz ist. Wir sprechen über eine Gruppe von Menschen, die dort waren leider haben zu stören . Wo ich stört während einer Sendung der Kinder Nachrichten Kinder werden geintervieuwd und fragte sie, was sie denken,. Man sagt, ich finde farbige Helfer wie, sondern auch die schwarz!!! der andere sagt meine Mama und Papa sind seine Helfer wie !!!. Ich habe nicht ein gehört, das Weiß Petes mag. So konnte ich jetzt diskriminiert fühle mich, aber ich weiß nicht, weil ich denke, dass es ein Kinderfest und Kinder sind nie grundsätzlich bevooroordeelt und so haben Sie es zu lassen,. Kürzlich hörte ich einen schwarzen Mann, der die ganze schwarze Petes Diskussion gefolgt war und gegen allmählich diskriminiert fühlten, weil keine Schuldzuweisungen könnten mehr sein. So halten es fest, aber beachten Sie, dass diese Diskussion in ein paar Jahren wieder in Gang bekommt, weil unsere dunklen Gesellen diskriminiert werden, weil es keine Schwarz Petes sind. Und dann heißt es, dass schwarze Menschen in der Zeit der Sklaverei genug gehabt haben und sind gut für ein schönes Kind sie zählen nicht!!!!!!!!!!!!. Tja dit gezegd hebbende gaan we weer over naar de duivelary. Ik heb vandaag de thee weer gezet, dus de duiven moeten er nog een weekje aan geloven. Ik kwam deze week nog in kontakt met iemand die zijn duiven ging verkopen omdat hij ging stoppen met de duivensport. Nu vindt ik het altijd jammer als iemand gaat stoppen met de duivelary zeker omdat het ledenaantal toch al gestaag terug loopt. Maar ik heb ook regelmatig stoppers of inkrimpers meegemaakt die een maand later weer volop aan de slag waren met de duivelary. Dat zijn de zgn (ik stop ermee om een hoop geld te vangen en ga er dan toch gewoon mee door). Maar deze man stopte er echt mee, hij ging verhuizen naar een in de buurt gelegen dorpje. Hij nam niks mee, geen duivenhok , geen duiven echt helemaal niks. Er wollte seine besten Tauben würde gut verbracht. Er hat sie vorübergehend bei einem Freund geparkt. Während einer Unterhaltung, die ich mit ihm hatte wurde mir klar, deutlich, dass er zu den Tauben Schwierigkeiten Abschied hatte, aber nicht mit dem Sport. Er war ruhig gewesen, und er sagte, dass er köstlich finden. Kein Stress der Verlinkung , Kultivierung und alles, was dazugehört. Ich kaufte ihm ein koppeltje Tauben für die Zucht, nur zu versuchen,. Diese schicker hatte gute Ergebnisse mit seinen Tauben geflogen und Tauben von diesem Paar. Also ich hoffe, dass es etwas Gutes ist, kann wachsen. Während eines Telefongesprächs ich mit diesem Liebhaber hatte versprochen, dass ich ihm, wenn er jemals Tauben starten will Rennen, hij bij mij jongen kan komen halen uit zijn koppel (tenminste als ik er zelf een bruikbare of misschien wel goede duif uithaal). Dat vond hij een mooi aanbod , maar voorlopig nog geen duiven zei hij, jammer zei ik en wenste hem veel geluk en succes in zijn nieuwe woning. En zoals mijn moeder weleens zei. “Je mag gerust stoppen, als je maar niet stil blijft staanik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

12 november 2017

Ik zegspiegeldat was een uitspraak van een bouwkundig binnen huisarchitect ( BBA zo noemde hij zichzelf dan) en keek een paar minuten heel indringend en interessant de tafel rond, wachtend op onze reactie. Op deze manier liet hij nog maar eens merken dat hij vond dat er voor zijn kwaliteiten nog geen juiste benaming was uitgevonden, dus had hij er voorlopig (met de nadruk op voorlopig) maar bouwkundig binnen huisarchitect (BBA) van gemaakt. We hebben binnen ons bedrijf regelmatig te maken met bouwkundigen en binnenhuisarchitecten en over het algemeen zijn dat mensen die hun ideeën graag werkelijkheid zien worden. In sommige gevallen begint de ellende al bij het idee en zet zich voort op de tekentafel. Dit voorstel wordt dan bij de opdrachtgever neergelegd en met alle mogelijke middelen ten toon gespreid. Zo zag ik bij deze presentatie hele schetsboeken voorbij komen later aangevuld met kleuranimaties op een groot scherm en even later werd op de laptop nog wat andere kleurvoorstellen besproken, namelijk die van de opdrachtgever. (dat zijn de mensen die deze hele gebeurtenis gaan betalen). Deze opdrachtgevers werden door de (voorlopige BBA) voor de voltallige bouwcommissie totaal voor schut gezet en liefkozend uitgelachen. De opdrachtgever liet het gelaten over zich heen gaan en voelde zichzelf een beetje dom. Na een presentatie die ruim twee uur had geduurd ging de BBA richting (office zoals hij dat noemde) en liet ons achter met een tablet en de opdracht om maar eens goed na te denken hoe wij zijn plannen gingen verwezenlijken. Ik had nog nooit zo een verschrikkelijke arrogante bal gehakt meegemaakt. Hij was dan wel weg maar de indringende geur van zijn parfum vulde de hele ruimte en zat vastgeplakt in mijn neusgaten. Ik vroeg voorzichtig aan de opdrachtgever of ze zichzelf konden vinden in de plannen van de BBA . We willen alles nog eens rustig bekijken en laten bezinken zei hij. Ik zag zijn vrouw nog aan de tafel zitten en deze was duidelijk van haar apropos ik liep naar haar toe en vroeg of ze blij was met de plannen van de BBA. Ze keek me aan en vroeg, wat bedoelde hij nou met ik zegspiegel”. Ik kon het niet laten om te zeggen. Ik denk dat hij vindt dat hij eens goed in de spiegel moet kijken en zich afvragen waar hij mee bezig is. Ze knikte en zei dat denk ik ook, daar achteraan vertelde ze meteen dat een vriendin van de tennis haar deze (idioot) BBA had aangeraden, en deze was er laaiend enthousiast over. Ik vroeg heb je ook gezien wat die BBA daar gemaakt heeft, nee zei ze volgende week hebben we een uitnodiging voor een (housewarming) dus kunnen we zien wat de BBA daar gemaakt heeft. Afijn een week later na de (housewarming ) hadden we met het volledige bouwteam weer een afspraak met deze mensen om de plannen door te nemen. Toen ik de woning binnenkwam rook ik al dat onze BBA er was, en nog veel erger ik hoorde hem weer zeggenik zeg spiegel”. De vrouwelijke opdrachtgever had zich goed voorbereid en begon ermee om te zeggen ïk zeg koffieen haar man zei en dat zeg ik ook. Ik wilde niet achterblijven en zei voorzichtigik zeg koffiemelker werd een beetje ongemakkelijk gelachen en de BBA zat erbij als een boer met kiespijn. Toen het eerste kopje koffie was ingeschud stak de vrouwelijke opdrachtgever van wal en zeiik zeg waardeloosen keek daarbij heel indringend de tafel rond. Haar blik bleef daarbij gevestigd op de BBA die zich duidelijk ongemakkelijk begon te voelen. Toen zei zeik zeg onzinweer de hele tafel rondkijkend daarna zei zeik zeg gebakken lucht”. Voor iedereen aan tafel was het wel duidelijk dat de BBA passé was. In het verdere overleg werd de BBA duidelijk genegeerd en werden de nieuwe plannen besproken waar ik wel eerlijkheidshalve moet vermelden dat de kleurcombinaties bijna in zijn geheel is overgenomen van de BBA. Namelijk de kleuren licht en donker want daar werkte hij mee vertelde hij!!!!!!. Al met al is het een mooi project geworden met een prachtig eindresultaat met als enige toegevoegde waarde van de BBA dat de opdrachtgevers heel duidelijk wisten wat zeniet wilden”. En dat is natuurlijk net zo belangrijk om te weten. En zo is het ook met de duivelary , het is belangrijk om te weten wat je niet wilt en dan kun je de duivensport beleven zoals die in jou leven past. Ik had zelf ook te grote ambities in de duivensport, ik ging meer voor de kwantiteit. Ik had al snel 2 hokken er staan met kweek, vlieg en jongen afdelingen. Ik dacht als ik maar genoeg duiven heb kom je sneller tot goede duiven en dus ook resultaten. Niks is minder waar, het aantal duiven die je goed kunt verzorgen en bijhouden is afhankelijk van de tijd die je hebt. Maar ja in het enthousiasme vergeet je dat nog weleens en zo was dat bij mij ook het geval. Ik heb nu één hok met 3 afdelingen en buitenrennen die ik af kan sluiten. Tijdens de winterperiode gebruik ik één afdeling voor de kweek daar kan ik 8 kweekkoppels huisvesten, daarnaast zit de jongen duiven afdeling daar kan ik ± 20 duiven in kwijt . In de derde afdeling zitten de vliegdoffers en daar kan ik ook 8 duiven huisvesten. Buiten heb ik nog een aluminium ren staan waar ik in elke afdeling 6 bis zu 8 duiven kan plaatsen in deze ren zet ik meestal de kwekers na het broedseizoen. Ik heb dan in het hok de kweekafdeling weer vrij en daar komen de vliegduivinnen te zitten. Het hok van de vliegdoffers en duivinnen zien er hetzelfde uit dus na het koppelen van de vliegers weten de duivinnen precies in welke bak ze moeten wat weer handig is met het misvliegen en opsluiten van de duivinnen. Zo heb ik maximaal tussen de 50 á 60 duiven zitten wat meer als voldoende is voor de tijd die ik heb en erin kan en wil steken. Zo blijft voor mij de duivensport een mooie uitdaging en welkome afwisseling van mijn dagelijkse werkzaamheden. “Ik zeg ook spiegelals je daar regelmatig in kijkt leer je veel over jezelf. Als mein Vater sagte immer “achteraf kun je een koe in de kont kijkenof zo als er ook weleens gezegd wordtachteraf is alles makkelijkwaarop mijn duivenmaatje Tonnie dan zegtmaar achteraf wonen is ook mooi” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

05 november 2017

Metoo!!!! je kunt geen krant openslaan of de radio of tv aanzetten of het gaat over metoo. In elk praatprogramma zitten weer mensen die ook meetoo zijn. het lijkt wel of er elke minuut, elk uur en zeker elke dag er weer nieuwe gevallen bijkomen. Maar hoe meetoo is het nou allemaal, dat vraag ik me dan wel af. Wat ik begrepen heb is meetoo een gebeuren waar veel mensen in de toneel en filmwereld mee te maken hebben gehad. Acteurs en actrices die een bepaalde rol wilde of nog op de opleiding zaten werden een soort voorstellen gedaan om de kans hun carrièremogelijkheden te vergroten. Wat ik me dan afvraag is dat we hier in het algemeen praten over volwassen mensen, die koste wat het kost carrière willen maken. Ik zeg dan op mijn beurt je bent er zelf bij en met een beetje zelfrespect laat je je niet chanteren denk ik dan. Als je in deze business zit is het ook vaak rock en roll wat je hoort, mensen met vrije geesten en drank en drugs (geest verruimende middelen) is een graag geziene gast. Dus ik kan me voorstellen dat er onder invloed van geestverruimende middelen er dingen gebeuren die nuchter en normaal iemand niet zo snel zouden overkomen. Neem nou die twee homomannen die van een feestje afkomen waar alcohol is genuttigd en met elkaar afspreken op een hotelkamer waar ze dan samen seks hebben. Nu een aantal jaren later word de een door de ander beschuldigd. Als de een nou zijn excuses zou aanbieden(wat net zoveel betekent als een schuldbekentenis) zou hij geen aangifte doen. Nou moet de ander zich tegenover de hele natie verantwoorden om zijn on(schuld) te bewijzen. Ik wil maar zeggen hoe moeilijk deze materie ligt en hoe makkelijk je mensen kunt beschadigen en dat van twee kanten, dat zullen ongetwijfeld Utooers worden. Wel vindt ik dat er bij plegers die babys en kinderen misbruiken hun geslachtsdelen eraf gehaald moeten worden, dat staat mijn in ziens wel in verhouding met hun daden. Maar metooers moeten zich eerst afvragen wat daadwerkelijk hun aandeel in het geheel is geweest en of de carrièredrang zo groot was dat ze zichzelf daar in mee hebben laten slepen, dan kan je achteraf jezelf afvragen of je daar goed aan hebt gedaan. Maar heeft het je carrière geholpen of heeft het je carrière geschaad?? Let wel ik ben helemaal geen voorstander van sexuele chantage maar bij de hype hetze of hoe je het ook wilt noemen die er nu plaatsvindt zul je wel heel genuanceerd om moeten gaan. In de pornowereld zal het wel andersom zijn ik heb Kim Holland of Bobbi Eden nog in geen enkel programma gezien, en volgens mij als er een acteur of actrice aangeraakt wordt en de anderen nog niet zullen deze roepen meetoo, meetoo, meeto. Dat is natuurlijk in een hele andere setting en is ook een beetje cynisch bedoeld. Waar ik op hoop is dat de echte schreinende gevallen ook echt aangepakt worden ,en dat er een duidelijk onderscheid gemaakt kan worden tussen metooers en utooers. Dit gezegd hebbende wilde ik het ook nog over de duivelary hebben. De rui bij de duiven loopt gestaag door, we zitten al ruim over de helft en je kunt aan het verenkleed van de duiven zien dat ze er al mooier uit gaan zien. Voor mij is dit de tijd om weer te beginnen met een zelfgemaakt recept. Ik trek dan colombine thee met muit-zaad en een teentje knoflook erin. Dit recept geef ik al een aantal jaren en het bevalt de duiven goed. Ik begin deze thee te geven als de duiven al over de helft van de rui heen zijn. Mijn ervaring is als de duiven de pennen aan het gooien zijn ze bijna geen oude dons ruien. De oude dons-rui begint pas echt op gang te komen als de duiven over de helft zijn met het pennen gooien. Dus vandaar dat ik de duiven van nu af aan 3 weken deze theemengeling geef. Je zult zien dat de oude dons-rui snel op gang komt en dat daardoor de dons-rui en pennenrui bijna tegelijkertijd voltooid is. Een belangrijke periode voor de duiven waarin ze een goede rui-mengeling krijgen met een grote diversiteit aan zaden en granen. zodat ze weer een goed verenpakket kunnen ontwikkelen en zo klaar zijn voor de kweek en straks ook weer voor het vliegseizoen. Maar zo zal iedere duivenliefhebber het op zijn eigen manier doen. Zoals mijn moeder weleens zeier zijn meerdere wegen die naar Rome leidenwaarop mijn vader zeiKeulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwden verder zei hij ookwie het verleden oprakelt praat vaak over dooie mensenik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

29 Oktober 2017

De klok is weer terug gezet, voorlopig is het weer eerder licht s’morgens . Als de klok verzet is dan krijg ik weer het gevoel dat we echt naar de winter toe gaan. Dat is natuurlijk ook zo, über 5 weken is Sinterklaas weer in het land en raast hij weer over de daken met of zonder zwarte pieten. En over 7 weken kom de Kerstman met zijn rendieren en slee weer uit het niets uit de lucht vallen. En dan weer een weekje na de kerst zitten we weer oud en nieuw te vieren. Hoe snel kan het gaan vraag ik mezelf regelmatig af, of loop ik nu wel heel snel op de zaken vooruit ?. Over zomertijd en wintertijd werd rond 1700 door geleerden al over nagedacht . Ze onderzochten hoe ze meer gebruik konden maken van het daglicht, en er langer gewerkt kon worden. Ook onderzochten ze wat meer of minder daglicht voor een invloed had op het gestel van de mens. Pas honderden jaren later in 1977 hebben ze de zomer en wintertijd in Europa ingevoerd. Dit hebben ze hoofdzakelijk gedaan omdat ze dachten dat ze met de zomertijd op de energie zouden kunnen bezuinigen. Maar het energie besparende effect van zomertijd is echter omstreden. Zeker voor de tuinbouw en de veeteelt blijft alles hetzelfde planten en koeien kunnen geen klok kijken , Dus voor de teler en de boer houdt dat in dat ze een uur later of vroeger op moeten. En deze categorie bedrijven gebruiken veel energie die zomer en winter doorgaan. We zien het ook terug in de duivensport het bijlichten en verduisteren. Het bijlichten voor de winterkweek en het verlengen van de zomer om de pennen langer vast te houden. Het verduisteren heeft dezelfde werking alleen andersom. Binnenkort krijgen diegene die aan winterkweek doen weer te maken met het bijlichten, dit om de duiven weer kweek klaar te krijgen. Als de winterjongen voldoende volgroeid zijn om overgezet te worden naar het jonge duivenhok gaan ze meteen de verduistering in. Deze verduistering duurt meestal tot de langste dag. De verduistering wordt er dan weer afgehaald en de duiven gaan weer bijgelicht worden tot sávond een uur of elf. En dit allemaal om de duiven op het verkeerde been te zetten qua jaargetijden zodat ze de pennen langer vasthouden en de rui dus kunstmatig wordt uitgesteld. Dus licht en donker hebben een behoorlijke invloed in en op ons leven en we maken er allemaal gebruik of misbruik van net hoe het uitkomt. Licht en donker kom in alles terug in ons leven . Mijn moeder zei nog weleenshet kan nooit zo donker zijn of het wordt weer lichten zo is het natuurlijk ook en mijn vader zei nog weleensmensen in het donker doen meestal iets wat het daglicht niet kan verdragenen daar achteraan zei die dan of ze moeten blind zijn. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

 

17 Oktober 2017

Het lijkt erop dat we een mooi najaar gaan krijgen, is ook wel lekker voor ouders en kinderen omdat het deze week herfstvakantie is. Het jaargetijde van kastanjes , beukenootjes en eikels rapen. Laatst was ik bij een klant , en daar zag ik nog van die poppetjes die gemaakt waren van eikels en kastanjes op tandenstokers gespiest. Daar hadden ze de mooiste poppetjes van gemaakt. De sneeuwman vond ik wel de mooiste 2 kleine beukenootjes als voetjes een kleine en grote kastanje als lichaam weer 2 beukenootjes als armpjes en een kleine kastanje als hoofdje, kunstig was het om te zien. Toen ik daar zo naar zat te kijken dwaalde de gedachten af naar hoe we in mijn tijd met de herfst omgingen zal ik maar zeggen. In het dorp waar ik woonde stond één kastanjeboom en daar fietsten we elke dag langs. In deze periode zagen we als we erlangs fietste al regelmatig de groenachtige stekelballen waar de kastanjes in groeide, in het weiland en op de straat liggen. We wisten dan dat het tijd werd om te gaan knuppelen, dus op de eerste de beste vrije dag gingen we gewapend met een pukkel(dat is een groene schoudertas die ze in het leger hadden) richting kastanjeboom. Eerst zoeken op de straat en in het weiland naar reeds gevallen kastanjes. Je moest wel uitkijken want de koeien liepen in de wei en daar lagen van die vette koeie-vlaaien waar soms ook een kastanje inlag (die lieten we toch maar liggen , al vonden we dat wel heel jammer) als we geen gevallen kastanjes meer konden vinden begonnen we met knuppelen met een korte dikke tak die we dan probeerden richting de nog in de boom hangende kastanjes te gooien. Het was altijd weer een sport op zich om die groene stekelballen te raken. Soms bleef de knuppel tussen de takken hangen en dan moest je met een ander stuk hout de knuppel er weer uitgooien, wat ten kosten ging van de pruductie van de aantallen kastanjes. Afijn na een dagje knuppelen hadden we het schamele aantal van ongeveer 30 kastanjes in de pukkel zitten, die we ook nog met z’n tweeën moesten delen. Richting huis lopend pelde we de bruine bast van de kastanje om er dan een hap van te nemen. De teleurstelling kwam dan pas goed aan het licht, bitter dat ze waren vooral die groen blauwige draadjes die tussen de nerven van de kastanje doorliepen (gadverr) wat was dat vies. En als je een paar minuten op een kastanje aan het kouwen was werden ze harstikke droog en kreeg je het bijna niet meer doorgeslikt (als ik nog aan denk lopen de griezels over de rug) Thuis aangekomen werd de buit op tafel gelegd. Mijn vader vond en paar van die kastanjes nog wel lekker en mijn moeder maakte je er niet echt blij mee. Dan maar poppetjes en figuren ervan maken, lucifers erbij een spits puntje aan de lucifer maken en dan aan de slag poppetjes bouwen. Daar was de lol naar een uur ook vanaf mar we hadden een leuke dag gehad in de herfstige buitenlucht. Nou wil het toeval dat ik vorige week een keuken moest schilderen bij een klant, laat dat nou de boerderij zijn waar de kastanjeboom staat . Ja hij staat er nog steeds en tijdens de koffie vertelde ik dit verhaaltje en vroeg hoe oud de kastanjeboom was. Want zolang ik mij kon herrineren stond die boom daar. Deze boom zo vertelde onze klant, stond er al bij de eerste boerderij die hier stond en die is platgebombardeerd in de oorlog. Ik wist van mijn vader dat hij voor de oorlog op deze boerderij gewerkt heeft bij twee dametjes die de boerderij geerfd hadden. Der Kunde sagte, er weiß, dass die Kastanie oder mehr als 150 Jahr alt. Er hatte von einem Baum Chirurgen hört er den Baum untersucht hatte, weil es ein paar großen toten Zweige waren. Als ich dort darüber saß denken dachte ich, dass mein Großvater war wirklich etwas Besonderes, mein Vater und später genoss ich wieder die Kastanien. Und auch mit unseren Töchtern, suchten wir nach wie vor manchmal Kastanien unter dem Baum. Also dachte ich, wir sprechen hier über einen echten Baum. Vier Generationen, die gehabt haben Spaß Kastanienbaum. Nun sprechen dann über die Tauben, Am vergangenen Wochenende haben wir 50 Jahrestag unseres Clubs gefeiert Tauben. Es war ein schönes Treffen mit der dürftigen Anzahl der noch 10 spielen Mitglieder mit ihren Partnern. Dus met een twintigtal mensen dit jubileum gevierd van de ooit zo trotse club met meer als 40 leden. Op zo een jubileum wordt het nog duidelijker waar we staan met onze mooie duivensport . De nog steeds teruglopende leden aantallen en dit omdat de duivensport niet meer populair zou zijn onder jongere. Ik denk dan hoezo niet populair onder de jongeren, ook ouderen stoppen ermee. En dat komt mijn inziens dat er geen vernieuwing meer in de duivensport zit. We zijn blijven hangen in het oude , alleen het elektronisch constateren was nogal vooruitstrevend. Maar verder is de hele duivelary blijven hangen in spelsysteem en daar zal de grootste verandering in moeten komen om het weer aantrekkelijk te maken voor jong en oud om de duivensport te gaan beleven. Zoals mijn moeder weleens zeimet de ogen wijd open kun je nog harstikke blind zijnik zal meer weer zeggen tot de volgende keer.

03 Oktober 2017

Na een mooie week vakantie in Zuid Spanje zijn we nu al weer een weekje thuis. Ik had nog een week vakantie en kon zo rondom huis nog wat doen. Zo hebben wij een grote notenboom in de tuin staan waar we in de zomer een heerlijke schaduw van in de tuin hebben, en in het najaar de noten alsook de bladeren. De noten groeien in een groene bast. Als de noten rijp zijn vallen ze van de takken vaak met de groene bast er nog omheen. En die groene bast wordt een zachte smurrie als het vochtig wordt. het blijft ook heerlijk aan de zolen van je schoenen hangen, en als je een beetje geluk hebt loop het door je hele huis en zitten overal bruine vlekken op de vloer die je bijna niet meer weg krijgt. Dus vandaar dat je elke dag moet vegen en harken en noten rapen. Ook het platte dak van de aanbouw en de dakgoten liggen vol blad en noten dus daar moet je ook in de gaten houden zodat we geen verstoppingen in de afvoeren krijgen. De herfst is nu voor mij dan ook begonnen al hoop ik wel op een mooi najaar met redelijk weer en temperaturen. Het is zondagmorgen en ik heb net het ontbijtje op. Ik zat terug te denken aan de zondagen toen ik nog een menneke was. Zondagmorgen ging mijn vader na het ontbijt altijd naar zijn ouders toe. Daar kwamen zijn broers en zussen en ook met mijn neven en nichten waren bij opa en oma, het was altijd een drukte van jewelste. De hele familie bij elkaar het was altijd gezellig, de familie van mijn vader was nogal luidruchtig dus het was een herrie in de keuken die de geluidsnorm ver oversteeg, want daar speelde het hele tafereel zich af . Het gezin waar mijn vader uitkomt bestond uit negen kinderen en 24 kleinkinderen. Niet iedereen was er elke zondag maar elke keer waren we wel met 20 mensen. Er werd een kratje bier onder de tafel gezet , een flesje jenever en citroenjenever op tafel. En naarmate het kratje bier en de flessen jenever leger raakte, werd de stemming hoger en werd het nog luidruchtiger. Wij als kinderen kregen een ranja, chips en snoep net zoveel als we wilde. Rond een uur of één was de drank op en werden we naar binnen geroepen en moesten we ons door de mist van sigaren en sigarettenrook heen laveren om opa en oma een hand en kus te geven. Er werd nog wat geroepen en gelachen en dan werd de fiets gepakt, ik werd op de stang van de fiets gezet en dan weer naar huis. Na een zwabberende fietsrit thuisgekomen was de tafel al gedekt het rook er heerlijk naar de zondagse soep. Mijn moeder deed de soepgroenten en vermecelli in de soep deze moest nog heel even meekoken en dan aan tafel . Heerlijk bordje zondagse soep, daarna nog een stukje soepvlees met picalilly of augurken en zilveruitjes. Als afsluiting nog een saroma puddinkje en de zondagmiddag kon beginnen. Mijn vader ging zitten en deed een middagdutje mijn moeder had de tafel afgeruimd en de vaat gedaan. En ging dan ook heerlijk onderuit zitten. Het waren gezellige zondagen waar ik soms nog weleens met veel plezier en een beetje weemoed aan terugdenk. De zondagen verlopen nu anders maar niet minder gezellig. We ontbijten nog steeds, gaan nog weleens bij mijn schoonouders op bezoek, en doen van alles in en rondom huis. En dan komen we weer bij de duiven. Elke zondag krijgen de duiven een bad en kunnen ze heerlijk badderen zeker nu met de rui is het een belangrijk onderdeel. Ik heb altijd het idee dat ze na een bad wat meer veren en dons gooien. maar dat kan ook zijn dat dat zo lijkt omdat als de duiven nat zijn in de rui er niet op z’n best uit zien. De duiven krijgen ruimengeling daar doe ik een of andere chol in (er zijn tientallen producten met chol in de naam die bevorderlijk zijn voor de rui) daarnaast doe ik wat biergist en vitaminen over het voer, en in het water doe ik wat hele tenen knofloken, Die laat ik een week in de waterbak en schenk er door de week water bij. Op deze manier probeer ik de duiven weer klaar te hebben voor de kweek. Als mein Vater sagte immer “Vroeger was alles mooier en beter omdat het toen vroeger ook al mooier en beter wasIk zal maar weer zeggen tot de volgende week .

22 September 2017

Vanaf mijn vakantieadres ( een zonovergoten Salobréna ligt in Zuid Spanje) schrijf ik vandaag mijn verhaaltje. Het gewone leven hier in Salobrèna begint al vroeg. Om een uur of zes loopt de tuinman rond onze villa als een sluipmoordenaar, je hoort hem n.l. bijna niet. Deze man heeft er echt voor gestudeerd om mensen niet te storen, zo kan hij ook heel zachtjes de planten en het grasveld sproeien en maakt hij bijna geluidloos het zwembad schoon. Daarna veegt hij de terrassen schoon met een precisie waar iedere zichzelf respecterende huisvrouw de vingers zou aflikken. Als laatste wordt het water van het zwembad aan een controle onderworpen. Heel subtiel bijna gracieus schept hij met een speciaal bakje een beetje water uit het zwembad , gooit een tabletje in het waterbakje doet het dekseltje erop en schud 10 keer flink heen en weer dan pakt hij een strip en drenkt deze in het waterbakje. Aan de kleur van de strip ziet hij wat de waterkwaliteit is en onderneemt hij actie om het water weer op de juiste waardes te krijgen. Zoals ik dit omschrijf gebeurt het ook met veel precisie en veel rust. Het hele leven gaat hier veel rustiger minder gehaast minder gestrest en meer kwaliteit van leven. In Nederland hebben wij het (Engelse woordje) “Quality Timeuitgevonden wat zoveel wil zeggen dat je met regelmaat de tijd neemt om leuke en gezellige dingen te doen, met familie , vrienden, of iets dergelijks. We zijn dus al zover gekomen dat we een woord hebben uitgevonden om samen met ons gezin , vrienden en of familie gezellige, leuke en ontspannende dingen te moeten gaan doen. Jaha wantHet is wel effe Quality Time hé. Zo was ik laatst op een verjaardag daar zat zo een omhoog gevallen typetje. (Ik ken ze nog ze woonde in hetzelfde dorp en het stelde eindelijk nooit zoveel voor het was een ontoegankelijk figuur.) En zij juist zij had het over Quality Time. Aan haar werd de vraag gesteld waar haar man was en een van hun dochters . Haar antwoord daarop was dat hij Quality Time had met zijn dochter in het zwembad. (bij mij gingen schoten er meteen rare gedachten door mijn hoofd en ik kreeg er ook al beelden bij. Ja ging ze verder ik heb tegen mijn man gezegd dat hij maar eens even Quality Time moest hebben met zijn oudste dochter. Ik kon het niet laten en vroeg toen aan haar wat nou de Quality van de Time was op deze manier. Of vroeg ik , moeten ze dit doen van jou zodat jij het woord Quality Time kunt gebruiken omdat dat wel interessant klinkt. Na deze opmerking van mijn persoontje was de Quality Time voor haar er duidelijk af. Ze gaf me nog een sneer en zei dat ik niet wist wat het in hield om met een man getrouwd te zijn die een eigen zaak had. Ik zei daarop dat klopt want ik val niet op mannen. Het gesprek kreeg een verkeerde wending en als laatste heb ik nog gezegd tegenMiss QTdat ik nog een Engels woord kendeGolddigger”. Mijn oudste dochter stond vlak bij me tijdens deze conversatie en ze vond het wel genoeg geweest. En dus zei ze, kom pap laten we samen gezellig wat drinken want ik wil ook wel wat Quality Time met jou. Kortom einde gesprek dus. Nu heb ik 2 dochters waar ik regelmatig tijd mee door breng ik heb dit nooit gezien als Qualty Time maar gewoon een fijne relatie met je kinderen waar je op elk moment van de dag van kunt genieten. Dat kan zijn een belletje een appje een briefje op tafel samen op vakantie zoals als deze week hier in Spanje. En als je dan hier op vakantie bent gaat allesmanãna mãnanaen kom je echt tot rust. Ons huis ligt 50 mtr van de zee en 200 mtr lopen naar het strand. Na een jaar werken en na het duivenseizoen een perfecte plek om vakantie te vieren met het hele gezin. Tja dan ook nog even over de duiven natuurlijk , mijn duivenmaatje Tonnie verzorgt de duiven voor mij tijdens de onze vakantie. De oude duiven waren al stevig in de rui en de jonge duiven begonnen ook al aardig veren te gooien (appte Tonnie deze week nog.) Een belangrijke periode de rui. Vanuit de rui wordt de opmaat gemaakt naar een nieuwe verenkleed dit is best een zware periode voor de duiven zeker gezien het onnatuurlijke karakter waarin dit gebeurt. (het verduisteren en bijlichten). Alles zit op elkaar gepropt, want als je winterkweek wilt doen zullen de duiven door de rui moeten zijn anders laten ze oude pennen staan en dat is weer niet bevorderlijk voor het aankomende vliegseizoen. Al met al blijft de duivensport een mooie sport met altijd weer een nieuwe uitdaging om weer zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen. Oh ja nog heel even over Quality Time ik heb nog gezocht naar een Nederlands woord en dan kan ik alleen maar uitkomen opKwalitijdof schrijf ik nou iets geks!!!! . Zoals mijn Moeder weleens zei “Der Bogen kann nicht immer angespannt” en zo is het natuurlijk ook Rust Regelmaat en Reinheid de bekende drie R. Maar da zal voor Miss QT wel te Nederlands zijn. Of zoals mijn Vader weleens zeiHoog in de bol maar s’morgens dezelfde drol” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

14 September 2017

Eindelijk!!! het vliegseizoen zit erop , tenminste dat zal voor sommige spelers zo voelen. Voor andere duivenliefhebbers kunnen de vluchten niet lang genoeg doorgaan. Maar voor mij zit het er in ieder geval op. De balans opmakend dat het een wisselvallig maar toch leuk seizoen is geweest ik heb in de kring één keer een 1e gevlogen , éénmaal een 5e en éénmaal een 7e prijs. Ik heb wel wat goede duiven verspeeld o.a. von 776 die een 1e en 5e in de kring gevlogen heeft, maar ja Thats all in the game. En nu is het tijd voor vakantie, niet dat ik niet in het vliegseizoen op vakantie wil gaan maar onze kinderen zijn oud en (wijs ) genoeg dus we kunnen buiten het vliegseizoen gaan zowel in voor als najaar. En verder hebben we ook nog een Kermis in het verschiet. Een jaarlijks evenement in het dorp waar ik woon die al sinds jaar en dag begin oktober gevierd wordt. Ik weet nog dat ik vroeger wel wat kermis geld wilde verdienen. En die mogelijkheid was er, in september werden de (piepers) oftewel aardappels gerooid en die moesten geraapt worden. De boer kwam s’middag rond half vier met een tractor en platte wagen door het dorp rijden , daar kon je dan op springen en dan werd op het aardappelveld afgezet en kon je (piepers gaan rapen) in kisten van 20 kg . Bij een volle kist had je 25 cent oftewel een kwartje verdiend op een middag kon je als menneke van een jaar of 12, met een beetje geluk 12 kisten rapen dus had je 3 gulden per dag. Over het algemeen was het 5 dagen rapen dus kon je max 15 gulden bij elkaar rapen. Mijn ouders verdubbelde het bedrag wat ik verdiend had dus had ik 30 gulden kermisgeld. In die tijd kosten 3 munten voor de botsauto’s 2 gulden vijftig (een knaak) 10 keer schieten in de schiettent kosten ook een knaak. De kermis duurde vier dagen van zaterdag t/m dinsdag, dus je had 7 gulden vijftig per dag uit te geven. In die tijd was die 7 gulden 50 per dag ook te weinig vond ikzelf en gelukkig mijn ouders ook. Dus werd er elke dag wel wat aangevuld zeker als de alcohol een beetje zijn werk begon te doen waren mijn ouder wat vrijgeviger. Het was altijd weer een mooie dorpsfestiviteit , 4 dagen elke morgen om tien uur de fanfare door het dorp met daar achter het Koningspaar met Troon en de Schuttersvereniging allemaal in hele mooie kledij. De hele stoet belande dan in de schutterstent waarbij de vendeliers nog een hulde brachten aan het Koningspaar. Om elf uur was de aanvang van het matinee en begon de muziek te spelen en werd er gedanst en gedronken tot s’middags een uur of drie. Dan werd er naar huis gegaan waar grote pannen met soep en vlees en koude schotels klaar stonden om met familie en vrienden te verorberen, om weer een ondergrond te leggen voor de avond. Om zeven uur sávonds ging de schutterstent weer open en moest er plaats bewaard worden , er werden dan een paar kratten bier op de tafel gezet en wat glazen en bierviltjes en een briefje met de naam erop. Zo wist iedereen dat de tafel gereserveerd was. Dit werd meestal gedaan door de kinderen (ook door mij ) want dat bracht weer de nodige guldentjes op waardoor de kermis sávonds weer gewaarborgd was. Het was een leuke tijd waar ik nog altijd met een fijn gevoel aan terugdenk. In de huidige tijd is er niet echt heel veel veranderd de fanfare loopt nog steeds door het dorp met het Koningspaar en het hele gevolg, ook word er nog steeds een vendelhulde gebracht en speelt de muziek nog steeds in dezelfde schutterstent vanaf s’morgens een uur of elf tot sávonds een uur of zeven. Dan heeft iedereen de sokken vol wordt er nog wat gegeten aan de patatkraam en dan wordt er naar huis gegaan om de roes uit te slapen om de volgende dag weer (fris) aan de start te verschijnen. De kermis blijft een jaarlijks terugkerend evenement waar nog altijd door veel dorpsmensen wordt uitgekeken, jong en oud , nieuwe inwoners mensen die al sinds jaar en dag in het dorp wonen . Ook dorpelingen die ooit verhuisd zijn keren met een kermis nog altijd terug op het oude nest om de herinnering in leven te houden. De dorpskermis blijft een beleving op zich die voorlopig niet weg te denken is. Ik heb dan ook veel respect voor de mensen van de schutterijen en iedereen erom heen die dit fenomeen in leven houden en de nostalgie levend houden. Zoals mijn moeder weleens zeiEen feest is er om gevierd te wordenIk zal maar weer zeggen tot de volgende week (en mocht je naar een kermis gaan wens ik jullie veel plezier.)

07 September 2017

Het vliegseizoen zit er bijna op nog 1 vluchtje op de natour en dan kunnen we de voorbereidingen gaan treffen voor het kweekseizoen. Mijn gedachten gaan nog even terug naar het begin van het seizoen. We hadden (en hebben) ons huis te koop staan en de twijfel was er toen of ik dit vliegseizoen vanaf mijn huidige locatie af zou kunnen maken. Deze twijfel was achteraf onnodig, er is het afgelopen jaar diverse keren interesse geweest maar tot een definitieve verkoop is het nog niet gekomen. Dus de vraag rijst nu weer moet ik wel aan het kweekseizoen beginnen of doe ik weer hetzelfde als vorig seizoen dat betekent niet zelf kweken maar bij andere liefhebbers een aantal jonge duiven aanschaffen. Ik heb er tijdens het afgelopen half jaar er regelmatig over nagedacht en vindt het toch wel jammer dat ik geen jongen duiven van mezelf had . Zeker omdat ik denk dat ik best leuke duiven heb zitten om jongen uit te kweken. Uiteindelijk denk ik als je geen duiven uit je eigen koppels hebt het toch een klein beetje een verloren seizoen is. Dit is niks ten nadele van de duiven die ik gekregen heb van o.a. Gerard van de Bovenkamp. Von den 7 jongen die ik van Gerard heb gekregen heb ik denk ik een paar bruikbare duiven overgehouden. Op mijn hok heb ik al diverse duiven van Gerard zitten dus deze zijn dan ook een welkome aanvulling binnen mijn duivenbestand. Maar het is natuurlijk wel zo dat we ons huis nog steeds te koop hebben staan en mijn vrouw is er vast van overtuigd dat we het ook gaan verkopen. Dus ik ga met de duivelary weer een onzekere tijd tegemoet, wat mij betreft mag er zo snel mogelijk duidelijkheid komen omtrent onze verhuis plannen. We hebben al wel wat woningen op het oog en als je naar de huizenfoto’s kijkt dan zit je stiekem te loeren naar de mogelijkheden of je er duiven kunt houden. Of de tuin groot genoeg is of je het hok goed kunt plaatsen of er misschien andere mogelijkheden liggen om duiven te houden op een zolder van een schuur of garage. Het blijft in ieder geval weer een uitdaging het idee om te verhuizen naar een andere woning in een andere omgeving , met allemaal andere ruimtes die je weer naar je eigen zin en behoeften in kunt gaan richten. en zoals mijn vader weleens zeije kunt overal een bed neerzetten maar als je zorgen hebt doe je geen oog dichtNog heel even over de afgelopen vlucht ik had een 12e notering in de vereniging op de vlucht vanuit Vervins en ik was, let op!!!! 155 in de kring dus kun wel nagaan dat ik niet echt voor de prijzen mee heb gedaan. Ik had wel 3 jonge duiven voorop, maar dat komt mede omdat de oude duiven te ver in de rui zitten en op 3 von 4 oude pennen staan. Maar dat wil ik niet echt als excuus gebruiken , het was gewoon niet veel. Deze hele week weer de kans om de duiven weer zo optimaal mogelijk voor te bereiden om op de laatste vlucht nog een keerkeihard toe te slaanDe laatste vlucht wordt vervlogen vanuit Laon ik speel een aantal jongen en 2 oude duivinnen . Ik wens iedereen weer een mooie vlucht toe. Zoals mijn moeder weleens zeiAan elk einde volgt weer een begin waarop je het anders kunt doen” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

Het is alweer de laatste dag van de maand augustus, het einde van de zomer komt met rasse schreden dichterbij . De dagen worden merkbaar korter, na een warme dag koelt het s’avonds en s’nachts al sneller af. Het einde van een zomerseizoen waar ik in het begin van het jaar altijd halsreikend naar uit kijk. Deels omdat je als schilder in de zomerperiode het meeste werk hebt liggen en deels omdat het een mooie periode in het jaar is. Het leven verplaatst zich wat meer van binnen naar buiten, lekker buiten zitten, eten en drinken of lekker luieren in de zon. Vaak denk ik terug aan de tijd toen ik een jaar of 14 war. Je had 6 weken zomervakantie en bij ons thuis gingen we nooit echt op vakantie , ja manchmal einen Tag irgendwo. Aber ich habe mich nie langweilig, Wir lebten in der Nähe einer Ziegelei und Baggern, die die Ziegelei durchgeführt Ton für die Ziegelproduktion zu erhalten, es entstand die so genannte. baggergaten, kristallklarem Wasser, wo man schwimmen kann und Fisch. Das ganze Dorf von groß bis klein und von alten zu jungen ging dort neu. Es war für uns ein Wasser, wir konnten Flöße von erschöpften Öl- und Fett Barrel Abend bauen wurden zuerst am nächsten Tag zu verwenden, verbrannt. Alle Materialien wurden bei der Hand eine Reihe von gut, dass später entlang des Wassers mit Schwimmer zu bauen um. Es war eine ziemlich unbeschwerte Zeit, wo Sie den Urlaub Geist tatsächlich hatten , handdoekje in het zand een flesje ranja of exota mee die we dan vlak aan de kant in het water legde zodat de drank een beetje koel zou blijven. Meestal had er ook iemand wel een transistor radio bij zich waar je bijna met je oor op moest gaan liggen om iets van de muziek te horen. Behalve als het een beetje waaide dan lag je heerlijk in de zon en de muziek zweefde dan mee op de golven van de wind, soms kreeg je een stukje geluid mee en dan was het weer bijna weg. Ik weet nog dat je dan heel aandachtig aan het luisteren was om te horen welk liedje het was. Toen we een jaar of 16 waren gingen we na een snikhete dag s’avond ook naar het water we namen een hengeltje mee en een paar flesjes bier. Gewöhnlich hatte jemand bekannt Tabak oder Zigaretten und dann köstlich mit einem Lagerfeuer bis Mitternacht sitzen. Ich sehe es noch vor mir und manchmal, dass Sie manchmal ein Dejavu Gefühl und kommen noch zurück manchmal ,Ich will dieses Gefühl dann halten, aber es ist in der Regel ein Anteil von ein paar Sekunden und dann ist das Gefühl wieder weg. Sie sind schön Erinnerungen an eine schöne Zeit, wo Ich mag zurück zu denken. Als ich die zomerzeisoen Ende schrieb am Anfang nähern und auch ist die Taube Saison, dass der Fall. Ich möchte kurz letzte Woche zu den Rennen zurückzukehren, wir hatten das letzte Vogel Rennen jung ich wieder keine Rolle gespielt. Bei der Klassifizierung der Jugendlichen bin ich 5. in dem bezeichneten Kreis. Und weiter auf der späten Tour war nicht sehr beeindruckend. diese Woche sieht die 3. natourvlucht. Ich spiele einige alte Tauben im Frühjahr noch sinnvoll sind, und ich spiele auch ein paar Jugendliche. Der Junge sitzt besser im Frühling als die alten Vögel also wer weiß es ist immer noch ein wenig in verrassingkje. Und immer als mein Vater sagte, “wenn der Druck des Kessels ist nicht mehr so ​​laut pfeifen” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

20 augustus 2017

Ich bin jetzt in der Mitte des Urlaubs und wenn Sie nach Hause gehen alle entspannt, Sie haben mehr Zeit, um die Dinge zu tun, die Sie normalerweise weniger Zeit haben,. Nehmen Sie zum Lesen der Zeitung greifen normalerweise in die Schlagzeilen, ein Stück der lokalen Nachrichten , Sport und schließlich die Todesanzeigen. Nu heb je meer tijd en lees je de krant wat intensiever. Maar of je daar ook vrolijker van wordt valt nog wel te bezien. Neem nou de aanslag in Barcelona, een autobusje rijdt in op niets vermoedende mensen die daar wonen of vakantie vieren. Deze aanslag werd gepleegd door jongens met een leeftijd van 16 bis zu 18 jaar oud. Als eerste denk ik, hebben die jongens wel een rijbewijs en verder zit ik me dan te bedenken wat ik deed toen ik zo oud was. Mijn 16e verjaardag was toendertijd een mijlpaal in mijn leven. Ik mocht n.l. bromfiets gaan rijden (een rode kreidler met verchroomde kappen met kilometer teller en nog belangrijker een toerenteller). Mijn geluk kon niet op ik had een eigen bromfiets. De wereld werd weer een stukje groter, mijn ouders gaven mij de kans om aan weer een volgende fase van je leven te beginnen. Je kon wat verder weg op ontdekkingstocht en ik kreeg meer verantwoordelijkheid van mijn ouders. We gingen samen met wat vrienden een eindjes toeren en dan samen ergens hangen(heet nu chillen) en dan fantaseren om je brommert wat harder te laten rijden (opvoeren noemde wij dat) want 50 km per uur was eindelijk maar een sukkeldrafje en daar maakte je echt geen indruk mee op de meisjes. En indruk maken op meisjes werd ook een steeds meer belangrijker onderdeel van je leven en daar kon een beetje blitze brommert wel bij helpen (dacht ik) of zoals mijn duivenmaatje Tonnie altijd zegt toen wij een jaar of 16 waren reden we de hele dag op het achterwiel met onze brommert door het dorp heen. Nou wil ik echt niet zeggen dat er toendertijd geen rottigheid werd uitgehaald . Natuurlijk wel !!!! maar daar vielen nooit geen dode bij. Het was kwajongens gedrag waar je zelf vaak ook nog voor op de blaren moest zitten, daar zorgden mijn ouders in ieder geval wel voor. Maar hoe gek is de wereld nu denk ik dan jongens van 16 bis zu 18 jaar die willens en wetens op mensen inrijden met alle gevolgen van dien. Wat hebben deze jongens voor een levenservaring om dit te gaan doen, ze hebben echt niet meer verstand als toen wij 16 waren het blijven gewoon jongens van 16 jaar die zulke gruwel daden uithalen. En wat me dan altijd verbaasd is dat de aanslag meteen wordt opgeëist, nog geen 5 minuten later al!!!!. Ze hebben overal oren en ogen lijkt wel. Straks als een oud vrouwtje met een rollater tegen een liftdeur aanrijdt , of een oud opaatje met een elektrishe fiets valt, of een klein meisje laat een bolletjeeisvallen, of een klein jongetje schiet met een voetbal een ruitje stuk, of iemand laat een natte wind of een vette boer of erger nog iemand gaat boodschappen doen, al deze gebeurtenissen gaan opgeëist worden. Ja zelf als een huisjesmelker iemand een gebroken kaak slaat, hoeft deze man zich geen zorgen te maken want, je raad het al dit wordt ook weer opgeëist . Ik denk zelfs dat in de nabije toekomst de verliezen van de jonge duiven en de zgn slechte lossingen van duiven opgeëist gaan worden. Tja dan zijn we weer bij de duiven gisteren 2 vluchten 1e natour en 6e jonge duiven vlucht. Op allebei de vluchten geen rol van betekenis gespeeld, op de jonge duivenvlucht klokte ik de 1e duif op 15.17 en was ik 16e in de vereniging en 61e in de kring (geen rol van betekenis dus) had in de kring van de 10 duiven er wel 7 in de prijzen. Op de 1e natourvlucht was ik 6e in de vereniging en 30e in de kring, deze duif klokte ik om 11.57.05 de eerste duif werd geklokt om 11.52.09 dus op deze vlucht kon ik ook geen potten breken. Ik vondt het wel een beetje jammer van de jonge duiven vlucht ik deed aardig mee (ook niet meer als dat) en als je dan een vroege duif had gehad had je mee kunnen blijven doen. Zoals mij moeder weleens zeigedane zaken nemen geen keerIk ga de duiven weer voorbereiden voor de laatste jonge duiven vlucht en voor de 2e natourvlucht. Gewoon er weer vol tegenaan om de duiven weer goed aan de start te krijgen zoal mijn vader weleens zeials je stil blijft staan loopt iedereen je voorbijik zal maar weer zeggen tot de volgende keer.

16 augustus 2017

We naderen het einde van de jonge duiven vluchten. Dit jaar is er op diverse manieren gevlogen om te proberen de jonge duiven verliezen tegen te gaan . Bij ons is dat met een aangepast vliegprogramma met nog diverse instap mogelijkheden om ziektes of dat je wat latere jongen ook nog kunt in laten stromen. Daarin tegen gaan ze in het noorden later beginnen met de jonge duiven om op deze manier de jonge duiven verliezen het hoofd te bieden. Al met al initiatieven voor het wel en wee van de jonge duiven vluchten. Natuurlijk kun je altijd jonge duiven verliezen dit hoort nou eenmaal bij het jonge duiven spelleke. Maar bij mij blijft de vraag bestaan waar blijven al deze jonge duiven ????. We hebben tegenwoordig knijpringen met telefoonnummers erin , via internet kun je aan de hand van het ringnummer de liefhebber van desbetreffende duif opzoeken. Via het rode boekje van de NPO staan ook alle liefhebbers met ringenseries. En je kunt op de NPO site een formulier invullen die dan naar de liefhebber wordt gemaild en dan kun jezelf kontakt opnemen. Maar hoeveel duiven worden er nu daadwerkelijk opgegeven, bij mij zeggen en schrijven 1 stuks en die heb ik opgehaald in Schijndel. Als ik lees en hoor hoeveel jonge duiven er weg blijven ongeveer 30% en als er 5% van opgegeven wordt is het veel. Waar blijven die duiven nou, zijn ze allemaal tegen een mast gevlogen , of tegen draden of tegen weiland afrasteringen of gepakt door roofvogels of uit de lucht geschoten door jagers of zijn ze het oriëntatie vermogen kwijtgeraakt door alle stralingen die door de atmosfeer stralen, en zitten al onze duiven in Polen of Roemenië Tja die zullen dan wel niet meer terugkomen denk ik zo. En ik weet ook niet of ze daar op onze duiven zitten te wachten. Hun hebben een heel anders ras lijkt wel als je de poolse lossingen moet geloven. Deze duiven worden geloste vanaf 05.00 s’morgens tot max 06.20 mit 40 graden ,regen, mist, sneeuwstormen en verder alle weersomstandigheden. Ik denk dat ze dan het spoor van de auto’s van poolse bouwvakkers volgen en zo richting huis vliegen. En dan vraag ik mezelf af hoe dat mogelijk is , ik heb ooit één keer een Poolse doffer opgevangen , nog een aardige duif in de hand ook nog voor zover mijn kennis reikt dan. Maar verder hoor je maar zelden dat er poolse duiven opgevangen worden. De duif die ik Schijndel heb opgehaald was een dag ervoor in Rosmalen gelost hemelsbreed toch een 2 km wat deze duif gevlogen heeft . Mijn vraag blijft waarom worden er niet meer jonge duiven opgegeven?? hebben we er langzamerhand genoeg van om elke keer weer de liefhebber op te zoeken en te bellen , of willen of kunnen we deze aanvliegers geen paar dagen water en voer geven. Of worden ze niet meer opgegeven en een paar dagen gevoerd en weer losgelaten. Het blijft een beetje een mysterie waar onze verloren jonge duiven blijven. Ik blijf hopen op een nieuwe aanpak van de NPO waardoor de duivelary en de daarbij behorende liefhebbers een positieve impuls krijgen en de duivensport weer goed op de kaart wordt gezet. Verder denk ik dat met een nieuwe verbeterde aanpak per saldo de bestaande en ook de nieuwe duivenmelkers zal motiveren en stimuleren om de sport te blijven en gaan bedrijven. En dan niet te vergeten de afgelopen vluchten de natour was afgelast i.v.m. de weersomstandigheden!!. Op de jonge duivenvlucht had ik weer 11 Tauben, deze was uitgesteld naar zondag. De duiven zijn gelost om 09.15 gelost vanuit Peronne (was Reims). über 13.03.59 klokte ik de eerste duif nadat deze nog ± 2 min had rond gelummeld. Op de 2e duif moest ik 30 min wachten. Bij ons in de club viel de 1e duif om 12.52 en de 2e op 13.01 de klok was dan ook om 13.14 dicht. Met mijn duif was ik 4e in de vereniging en ook 4e in de kring 16e in de regio en 46e in de afdeling. Dus een mooie vroege duif. Waar ik minder tevreden over was dat de 2e duif 30 min op zich liet wachten en dat mijn beste duivin tot dan toe niet thuis was. Gelukkig kreeg ik maandag nog een jonge duif na en woensdag was helemaal top toen zat de 266 weer in de spoetnik. Wel wat afgevlogen maar verder zag ze er goed uit. Vandaag nog een africhting gehad voor de natour dit omdat deze vlucht van afgelopen zondag was uitgevallen, met een half uurtje was alles weer thuus. Deze week weer 2 vluchten de 6e jonge duiven vlucht en de 1e natourvlucht. We gaan weer afwachten wat de vluchten gaan brengen ik kan waarschijnlijk 10 jonge duiven spelen en 8 duiven voor de natour. Zols het er nu uit laat zien zijn de weergoden ons goed gezind. En we hopen maar dat de verliezen beperkt blijven. Als mein Vater sagte immer” Als je verloren hebt is de overwinning dichterbij dan je denkthier hou ik me maar aan vast dan. Ik wens iedereen een paar mooie vluchten. Ich werde das nächste Mal sagen.

08 augustus 2017

Het zijn weer drukke weken, africhtingen van de duiven voor de natour , de jonge duivenvluchten zijn nog in volle gang dus al met al geeft het weer behoorlijk wat drukte. Laatst hadden we in de club nog een discussie over de natour. Ik noem de natour verkapte jonge duiven vluchten en daar bedoel ik mee dat er veel liefhebbers de jonge duiven op de natour spelen en er worden steeds minder jonge duiven op de jonge duivenvluchten gespeeld. Mijn mening is om de jonge duiven die op de natour worden gespeeld buiten de competitie te houden. (invliegers als je dat zo wilt noemen) Ik denk dat je op deze manier het in ieder geval nicht stimuleert om jonge op de natour te spelen. Verder denk ik dat je met het jonge duiven programma voldoende instap mogelijkheden hebt om in geval van ziektes of wat latere jongen alsnog mee te kunnen doen. Voor de hele late jongen zou je deze als (invlieger mee kunnen laten doen op de natour. Wat ik begrepen heb van vroeger waren de natourvluchten vaak bedoeld voor weduw-duivinnen, die het hele seizoen op de doffer hadden zitten te wachten. Op deze manier kwam je er ook achter of je nog goede duivinnen op het hok had zitten. Tegenwoordig is het duivinnenspelletje net zo belangrijk geworden als het spelletje met de weduwnaars en zijn er al veel liefhebbers die met duivinnen topuitslagen maken. Dus de natour wordt steeds minder nodig om duivinnen te testen. Maar voor de liefhebbers onder ons die te weinig tijd hebben om dubbel weduwschap te spelen of te weinig ruimte hebben, blijft de natour een welkome aanvulling. Vandaag was er een africhtingsvlucht voor de natour die werd vervlogen vanuit Geel. De duiven zijn om 07.40 gelost tot zover niets aan de hand. Een andere regio loste in Hapert dat lig op dezelfde vlieglijn en deze vlucht werd in eerste instantie niet gelost vanwege lichte regen. Dit zal veel vragen oproepen bij de liefhebbers die vandaag de hele dag hebben zitten wachten om hun duiven thuis te zien komen. Ik had alleen wat overjarige doffers en duivinnen mee . über 09.20 viel bij mij de eerste doffer op de klep op 09.32 de 2e en op 09.48 3e. Op de 4e duif heb ik zeker dik een uur zitten wachten en op de 5e en 6e net zo. Sowieso 11.55 viel de laatste duif op de klep. Alles thuis maar daar is ook alles mee gezegd, ik zat meteen te denken aan de liefhebbers die vooral jonge onervaren duiven mee hadden op deze 2e africhting. De berichten die ik tot nu toe heb gehoord is, dat er nog veel jonge duiven weg zijn. Ik hoop voor de liefhebber en duif dat ze de weg naar huis weten te vinden ondanks het slechte weer vanmiddag, want dat is ook vaak nog een spelbreker in het geheel. En het idee dat men op de natour minder jonge duiven zou verliezen is naar mijn idee zwaar overtrokken, en niet alleen omdat het vandaag een wat mindere vlucht was. En verder ben ik ook van mening dat de jonge duiven gespeeld op de natour minder kilometers hebben gemaakt en ook minder geleerd hebben, en dat de verliezen in het nieuwe seizoen onder de late jongen ook groter zijn dan onder de vroege jongen die alle jonge duivenvluchten in het voorgaande seizoen hebben meegedaan. Aankomend weekend hebben we 2 vluchten de 5e jonge duivenvlucht en de 1e natourvlucht. Ik hoop weer op en paar mooie vluchten afgelopen weekend was ook niet verkeerd ik de 266 weer voorop 15e in de vereniging en 22e in de kring echt een goed duivinneke. Ik hoop dat ze nog een paar vluchtjes aardig haar best doet dan kan er nog iets leuks ontstaan. Maar ja ik zit weer te hopen en zoals mijn moeder weleens zeiDe wens is de vader van de gedachte” Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

31 juli 2017

Het is vandaag alweer de laatste dag van de maand juli , de tijd vliegt aan ons voorbij met grote snelheid. Ik zat me het afgelopen weekend nog af te vragen hoe het met de plannen staan voor de duivensport plan 2021 zal ik het maar even noemen. We zitten nu natuurlijk midden in het vliegseizoen dus het zal wel even wat op een lager pitje staan bij de plannenmakers. Ik vraag me natuurlijk wel af waar we heen gaan met de duivensport, de verenigingen worden steeds kleiner door de teruglopende ledenaantallen. En laten we dan ook maar bij de verenigingen blijven want daar begint het allemaal. Je wordt steeds meer afhankelijker van elkaar binnen de club omdat je vaak met pijn en moeite voldoende leden bij elkaar kunt krijgen om in je eigen club in te mogen korven. Er zal wat moeten veranderen in de duivensport om het voor iedereen leuk te houden. Maar daar ligt ook het probleem als ik zie hoe er ondanks alle berichten over de duivensport en hoe nijpend de situatie ook is, er toch wordt vastgehouden aan de oude traditie en gewoonten. Het is raar om te zien dat de gevestigde orde toch vast blijft houden aan het oude vertrouwde, en gaat daar gewoon mee door omdat ze daar al jaren hun successen mee hebben behaald. Het zijn eindelijk gewoon Kamikaze piloten die willens en wetens de dood invliegen ,maar zo een geloof hebben in hun eigen spelletje dat ze daar niet vanaf kunnen of willen wijken. Ik schets het nu wel wat zwartgallig maar zo ziet het er wel een beetje uit. Neem nou bijvoorbeeld dat er zich iemand aanmeld om lid te worden van een duivenclub , kun je dan zeggen als vereniging die willen wij er niet bij hebben omdat wijhebben gehoorddat hij of zij niet zo een goede reputatie heeft . Ik denk dat we als duivenliefhebbend Nederland niet meer in de situatie zitten om nieuwe leden te weren op welke grond ook. Zeker als dit een club aan voldoende inkorvende leden kan helpen en we zo weer minimaal een seizoen vooruit kan. Soms lijkt het dat alles afgeschermd moet worden en dat nieuwe leden inbreuk kunnen brengen aan de verworven privileges. Ik ben bang dat zolang dat we er niet van doordrongen zijn als we willen dat er iets veranderd , dat je bij jezelf moet beginnen. En dat we echt af moeten van dehet zal onze tijd wel duren mentaliteit”. Mijn in ziens ligt het woord bij de grote spelers en kampioenen als die het voortouw zouden nemen en de duivensport in zij algemeenheid op de eerste plaats zouden zetten in plaats van het kampioenschap, daar zou de duivelary echt bij gebaat zijn. Want deze mensen hebben een voorbeeldfunctie maar geven vaak niet het goede voorbeeld, en eigen gewin is dan vaak ook belangrijker en of dat nou gaat om een kampioenschap of om commerciele activiteiten. Dit gezegd hebbende wil ik ook nog even terugkomen op de vlucht van afgelopen weekend . Zoals ik in het begin schreef dat de tijd vliegt , had ik graag gezien dat de duiven dat afgelopen weekend ook hadden gedaan. Na 2 aardige vluchten was dit er weer eentje die je ergens achter in een schriftje opschrijft en nooit meer terug leest. De eerste duif bij ons in de club zat er om een paar minuten voor 10. Ik kreeg om 11 über 10 drie duiven tegelijk en met een half uurtje was alles binnen . Met deze tijden stond ik niet eens op de verenigingsuitslag en in de kring was ik 215e 216e en 217e dus het was drie keer niks. Jammer maar helaas op naar de volgende vlucht. We beginnen deze week met de opleervluchten voor de natour. En zo gauw de natour zijn intrede doet is het einde van het duivenseizoen in zicht. En dan kom ik weer terug op mijn eerste regelde tijd vliegt voorbijen zoals mijn moeder vaak zeDe tijd loopt altijd door , daar hoef je niks voor te doenIk wens iedereen een fijne week en een paar mooie vluchten. Ich werde sagen, wieder das nächste Mal.

26 juli 2017

Vandaag ben ik naar een afscheidsdienst geweest Het was een afscheidsdienst van mijn mentor en adviseur maar van bovenal een bijzonder aardig en goed mens. Hij had de respectabele leeftijd van 83 jaar , voor een buitenstaander een mooie leeftijd maar voor familie ,vrienden een bijzonder groot gemis. De band die wij hebben is ontstaan in 1995. Hij was werkzaam als adviseur voor een woningstichting en hij begeleide een grote verbouwing van een aantal prachtige panden, waar wij de beglazing en het schilderwerk van in opdracht hadden. Onze eerste ontmoeting was niet de meest gezellige, wij waren de wanden aan het schilderen en hij liep er met een groen jas tegenaan en de jas zat helemaal onder de verf vlekken. Hij kwam naar mij toe en vroeg mij waarom ik geen bordjes had opgehangen dat alles nat was . En hij vroeg of hij de aan de jas schade bij mij kon claimen. Ik zei geen probleem ik zal wel een nieuw regenpak voor je kopen. Dit zei ik niet wetende dat het een jas was van fl 500,00 gulden. Hij keek mij aan en kreeg een glimlach op zijn gezicht en vroeg of ik een keertje voorbij wilde komen op kantoor bij hem. Ik kreeg een kaartje met zijn telefoonnummer en heb gebeld voor een afspraak. Inmiddels had ik bij onze verzekering de schade van de jas gemeld. Ik dacht ik wil goed beslagen ten ijs komen als ik hem ga bezoeken. Afijn om een lang verhaal kort te maken , ik ben op bezoek geweest bij hem over de jas is maar heel even gesproken. Vanaf die ene ontmoeting zijn er nog vele gevolgd. Anderhalve week geleden was ik nog bij hem , ik had een flesje witte wijn mee genomen. Hij zei ik mag nu niet drinken i.v.m de medicijnen maar we drinken hem op een beter tijdstip een keertje samen op. Jammer genoeg is dat andere tijdstip er niet meer gekomen want vandaag was zijn uitvaart. Het was een mooi en waardig afscheid van een waardige en mooi persoon. En dan ook nog heel even over de vluchten van afgelopen weekend we hadden er twee ,Chateroux een eendaagse en Isnes voor de jonge duiven. Op de eendaagse was zoals het hele jaar al geen daverend succes. ik kreeg om 14.29 de eerste duif en op 14.44. had ik er drie thuis. Een uur te laat zal ik maar zeggen om nog serieus mee te doen. Wat betreft de jonge duiven vluchten ging het iets beter ik was 2e liefhebber in de vereniging met een 9e plaats 11e in de kring en 33e in de afd. dus al met al bevredigend te noemen. ik had 12 jonge duiven mee waarvan er 3 in de prijzen. ik draaide weer dezelfde duif voorop als de 1e vlucht (von 266) . Deze duif klokte ik op 11.11.50 op 11.19 de 2e duif en op 11.24 de 3e duif. Het binnenkomen blijft nog altijd een dingetje, ze schrikken nog steeds van het minste geringste dus ik verspeel altijd nog wat tijd . Het ging al wel beter als de 1e vlucht dus langzamerhand zit er we verbetering in. Ik denk ook dat dit te maken heeft met de lengte van de vluchten , ze komen niet met drieen of vieren tegelijk aanvliegen en zijn dus eerder geneigd op de klep te landen. Na twee vluchten doe ik aardig mee ,maar er zijn er nog 5 te gaan en er kan nog een heleboel gebeuren. Dus ik hoop op nog een paar mooie uitslagen. Ik was twee weken op rij 2e liefhebber in de club en zoals mijn vader vaak zeiDe tweede plaats is de eerste plaats voor de verliezerik wens jullie weer een paar mooie vluchten toe aankomende week en tot de volgende keer zal ik maar weer zeggen.

19 juli 2017

Het afgelopen weekend was in vele opzichten geslaagd. Er waren 2 vluchten de laatste midfondvlucht en de 1e officiele jonge duiven vlucht. Op beide vluchten was het redelijk succesvol te noemen. Op de midfond was ik 2e in de vereniging en in de kring een 7e positie. Bij de jonge duiven was ik 15e in de vereniging en in de kring 22e, die 12 jong duiven die ik mee had zaten er 7 in de prijzen, dus dat is al met al heel bevredigend te noemen. De vluchten verliepen prima en alle duiven waren ook zo thuis. Hoe anders verliep het met de Barcelona vlucht, waar er in Belgie nogal wat duiven wegbleven volgens de berichten in het AD!!!. De reden zou zij dat er een felle noordewind opstak in de franse pyreneen (ook wel tramontana genoemd.) De berichtgeving in het AD was niet geschreven ten favure van de duivensport. En dat was meerdere media opgevallen, ik werd afgelopen dinsdag benaderd door RTL nieuws, of ik mee wilde werken aan een reportage over de duivensport. Op zich dacht ik daar is niks mis mee en het leek me wel leuk. Even later in het gesprek bleek dat het vooral zou gaan over de Barcelona vlucht en de verliezen van duiven die met dit soort vluchten gepaard gaan, zo werd mij gevraagd. Daarnaast zou het ook gaan over het geldelijk gewin wat er met dit soort vluchten te verdienen zou zijn, o.a. verkoop van de winnende duif. Het moest dus een spectaculair verhaal worden over de duivensport waar de verliezen van de Barcelonavlucht en het geldelijk gewin over de rug van de duiven de boventoon zou voeren. Na enig nadenken bekroop mij een raar gevoel en vroeg ik mij af of ik hier aan mee wilde werken. Ik wilde niet meewerken aan een reportage waar de duivelary afgeschilderd zou kunnen worden als een sport vol duiven verliezen en geldelijk gewin. Daar zou ik de duivensport en nog meer de duivenliefhebbers in het algemeen flink tekort mee hebben gedaan. Want zeg nou zelf we vliegen misschien al 80 jaar de Barcelonavlucht, vroeger werden de duiven in rieten manden per trein vervoerd naar Barcelona om daar voorzichtig uitgeladen te worden en en na wat rust werden gelost. Tegenwoordig worden de duiven in duivencontainers met klimaat controle en voldoende water en voer vervoerd. Mij rees dan ook de vraag zou er in die 80 jaar nooit eerder een tramontana zijn opgestoken in de pyreneen. Dat leek en lijkt me erg sterk. In het verleden zullen er ook weleens rampvluchten zijn geweest door de weersomstandigheden waardoor er duiven verliezen waren. Ik ga me niet in de discussie mengen of de verre vluchten te ver zouden zijn voor duiven . Het is een tak van sport binnen de duivelary en er zijn nog steeds veel liefhebbers die dit als het ultieme zien(ieder zijn meug zeg ik dan) Waar ik wel voor wil waken is dat de duivelary door de social media in een verkeerd daglicht zou kunnen komen te staan. B.V. het AD interviewt een teleurgestelde liefhebber die misschien een slechte vlucht heeft gehad. Dit bericht wordt meteen op social media geplaatst en gedeeld door iedereen. Nieuws programmas lezen dit ook en de Albert Verlindes en Peter van der Vorsten zien dit als spectaculair en brengen dit als uitzonderlijk nieuws niet in de gaten hebbende dat je daar de duivelary in zijn algemeen geen dienst mee bewijst. Terwijl ik dit zit te schrijven, rijst bij mij het idee om RTL nieuws te bellen en te vragen of ze een reportage zouden kunnen en willen maken over de duivensport die gericht is op alle facetten van de duivensport en die een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan de duivensport. Als meine Mutter oft gesagt. “Ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is” in “Het is de Toon die de muziek maaktIk wens iedereen hele mooie vluchten aankomend weekend en ik zal maar zeggen tot de volgende week.

10 juli 2017

Wir sind 3 vluchten verder en het weekend zit er weer op. ken je die uitspraak het was weer 3 x niks. Nou deze uitspraak was op mij van toepassing dit weekend. We schrijven zaterdag 08 juli 2017 onze oudste dochter is 23 jaar geworden en er kwamen wat mensen op bezoek . we zaten heerlijk buiten aan de koffie met gebak gezellig te praten over van alles en nog wat. Het was rond een uur of 12 en ik verwachtte de jonge duiven en midfond duiven omstreeks deze tijd. Menig duivenliefhebber zal dit herkennen dat als de kans is dat er duiven komen je niet echt rustig op de stoel zit en gezellig mee gaat zitten praten. De ogen dwalen toch weer af en je zit weer in de lucht te kijken of je al een klein stipje of iets wat op een duif lijkt ziet aankomen. Mijn vrouw zegt dan ook heel getapt tegen de visite dat er aan mij niks aan is als er duiven thuis moeten komen en dat ik dan toch maar zenuwachtig naar de lucht zit te turen en loopt te ijsberen. Ik wordt dan een beetje uitgelachen, mijn dochter doet er ook nog een schepje bovenop door te zeggen dat ze me tegenwoordig al Peedy Pigeon noemen, en weer wordt er gelachen. Het is inmiddels een paar minuten verder en dan zie ik de eerste duif het is er een van de midfond, hij vliegt eerste nog een paar eren ronden waarschijnlijk voor de verjaardag van mijn dochter en land dan op 12.03 op de klep. Met deze tijd kwam ik op geen enkele uitslag meer voor. Nog geen minuut later begint het circus van de jonge duiven er komen er 2 tegelijk (na de ellende met de slechtvalk is het binnenkomen nog altijd een dingetje) Afijn deze vliegen dat het een lust voor het oog is, en na 5 min landen ze op het dak van de buurman daar blijven ze nog een paar minuten zitten om vervolgens naar een plat dak te vliegen om te gaan drinken. Daar jaag ik ze weg waardoor ze nog een paar eren rondjes vliegen en uiteindelijk de 1e op de klep valt. dan is het 12.10 en hebben ze dus een zeven tal minuten rond gelummeld. de 2e loop op 12.12 over de antenne en dan zijn er nog een stuk of 5 die dezelfde escapades uithalen als de eerste 2 Tauben. Gelukkig valt er dan een duif van de midfond en deze trekt een drietal jongen mee . Afijn in 20 minuten tijd had ik 8 die 12 jongen binnen en met een uurtje was alles thuus . Dan hadden we ook nog de eendaagse vanuit Bourges daar had ik er 4 op mee. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik er op deze vlucht niet veel fiducie had op een mooie afloop. Het is het hele jaar al niet veel op de eendaagse dus het enige wat je dan doet is hopen op een uitschieter. Maar ook deze keer gebeurde dat weer niet. De eerste duif in de kring viel op 14.45 en ik had de eerste op 15.43 (het eindgetal is goed maar het begingetal niet laat ik maar zeggen.) deze duif was 73 e in de kring dus ook geen rol van betekenis. En zoals ik in het begin al schreef het was dus 3 keer niks, nada , nothing, nichts. Maar ja onze dochter was jarig en ze had een leuke dag en leuke dingen voor de boeg met vrienden en vriendinnen en dat is dan toch belangrijker als 3 vluchtjes waar je geen enkele rol van betekenis speelt. Na het klok lichten ben ik naar de kerk gegaan, Naar de kerk zie ik u denken ja inderdaad naar de kerk. Niet om te biechten of een schietgebedje te doen nee dat gaat in mijn geval niet meer helpen vrees ik. Ik was daar omdat mijn vrouw bij een koor zit en die hebben 2 weken lang meegedaan aan een voorstelling die ging over een eventuele overstroming het was een groots opgezet iets en zaterdag was de laatste dag en mochten familie en vrienden komen kijken naar een voorstelling. Het speelde zich allemaal in de kerk wat dan toch een mooie entourage is qua plek en ook geluid natuurlijk. Er werd prachtig gezongen door het koor en prachtig gespeeld door de plaatselijke fanfare en ook de acteurs van de plaatselijk toneelvereniging speelden allemaal een hoofdrol. Dus kortom een leuke belevenis en mooi om te hebben gezien. Mijn vrouw had deze avond nog 4 x een voorstelling dus ik ben op het scootertje naar huis gereden , de wind een beetje om je heen fladderend het geluid van het scootertje wat rond zingt. Thuis aangekomen moest ik nog 1 duif hebben van de midfond. En die is er tot op de dag van vandaag nog steeds niet, dat vind ik wel jammer want deze duif speelde nog een 1e in de kring op de 1e midfond vlucht. Tja dat is ook duivensport en dat zal iedere duivenmelker wel een keer meemaken. Maar zoals mijn moeder altijd zeije kunt geen tijd meer steken in iets wat je niet meer hebt, maar wel in wat je wel hebt” . Bis zum nächsten Mal werde ich wieder sagen,.

03 juli 2017Het afgelopen weekend hadden we bij ons in de afdeling een duifloos weekend. Dat zoveel wil zeggen dat er geen wedstrijdvluchten waren en dit alles met het verwachtte slechte weer. Mijn gedachten gingen terug naar de jaren 70 naar de autoloze zondag . Ik was een jaar of 12 toen deze maatregel werd afgekondigd omdat de olietoevoer vanuit het Midden-Oosten werd stopgezet, en er een tekort aan olieproducten en brandstoffen dreigde. Op deze zondagen werd er naar een alternatieven gezocht om de zondag gezellig door te komen. De fietsen werden van stal gehaald en er werden wandelingen gemaakt en dat alles zonder het geraas van auto’s en ander verkeer om je heen. In het (steenfabrieks) dorpje waar ik woonde ontstond een gezelligheid die zich afspeelde op straat. Mensen zochten elkaar op en stonden te buurten buiten op straat bij een vuurton, soms met een fleske bier soms met een bakske koffie. Wij konden op straat rolschaatsen , fietsen , voetballen. Op zo een moment merkte je dat saamhorigheidsgevoel groot was. Iedereen zat in hetzelfde schuitje door deze ene maatregel. In zo een crisis situatie was er tijd voor elkaar en praten mensen met elkaar over van alles waar eerder weinig over gesproken werd. Er werden naar oplossingen gezocht en zoals mijn moeder altijd zeiPratende mensen zijn te helpen”. Afgelopen week hadden wij een ( duifloos) weekend. Tenminste de vluchten waren donderdag al afgelast. Tijd voor iets anders zou je dan denken. Maar niks is minder waar, we zitten vlak voor het seizoen van de jonge duiven,eEn was er dus mooi tijd om de jonge duiven nog een keer af te gaan richten. Ich 12 Jugendliche (ben er met 17 begonnen) dus deze heb ik zo in de mand zitten. Tevens ook de weduwnaars meegenomen want die hebben dit weekend ook niet gevlogen. Ik ben in de middag naar Nistelrode gereden met 12 jonge en 7 Witwern. De weduwnaars heb ik gelost om 14.23 en die zaten op 14.49 op de klep. De jonge heb ik gelost om 14.33 en deze zaten om 15.13 op de klep alles thuus dus. Ik ben weer een tevreden mens . Vanavond de jonge duiven in manden voor en africhtingsvlucht met de regio vanuit Hapert. En komend weekend de eerste jonge duiven vlucht. Daarnaast hebben we ook nog een eendaagse en een midfondvlucht dus 3 vluchten in een weekend na een duifloos weekend hebben we de schade weer aardig ingehaald. Ik denk dat het voor de convoyeurs en vervoerders weer veel werk is om alles in goede banen te leiden en organiseren en ik wens ze heel veel succes. En zoals mijn moeder weleens zeiAls het goed gaat is het mooi en als het fout gaat heb je weer geleerdtot de volgende week zal ik maar zeggen.

23 Juni 2017

Het waren weer een paar hectische weken op alle gebied. Het is voor ons bedrijf nu hoogseizoen dus als de zon begint te schijnen wordt er aan alle kanten aan ons getrokken om zo snel mogelijk de boel opgeschilderd te krijgen. De ene wil het graag klaar voor de vakantie, de ander wil het graag klaar voor de tuin in bloei komt. Weer een ander gaat de woning verkopen en deze moet klaar voor de fotos die voor de verkoop gemaakt gaan worden , daar tussendoor mensen die gaan verhuizen en hun graag opgefrist willen hebben voor ze hun nieuwe woning in gaan. Dus al met al een hele drukke periode. In deze tijd gaat mijn hobby de duivelary natuurlijk ook gewoon door . En daar is ook het een en ander in te beleven . We zitten nog midden. in de midfond en eendaagse vluchten daar komen nu ook de jongen duiven bij die jezelf moet africhten voor ze de eerste keer met de vrachtwagen voor hun eerste lossing meegaan. Ook dit moet je allemaal in goede banen leiden. Vorige week nog een slechtvalk op bezoek gehad bij de jonge duiven , wat resulteerde in verlies van een duif en zeker zo vervelend dat ik de andere jonge duiven niet meer naar binnen kreeg. Wat ik ook probeerde de slechtvalk had zijn viste kaartje afgegeven en daar moet je dan mee dealen. De jonge duiven hebben 2 nachten buiten gebivakkeerd en toen heb ik ze samen met de weduwnaars naar binnen kunnen loodsen. Weg schema van opleren weg wat je al had opgebouwd aan training e.d. . Ik heb ze 4 dagen binnen gehouden en na 4 dagen telkens losgelaten met de weduwnaars om weer vertrouwen op te bouwen. Gelukkig gaat het weer een stuk beter en kunnen we verder waar we gebleven waren. Dit weekend 2 vluchten, de eendaagse Bourges en midfondvlucht Laon. Vorige week had ik op Nanteuile La Houdin nog een aardige duif 1e in de vereniging en 5e in de kring. Dus deze week is de hoop er weer op een mooie vlucht. Als mein Vater sagte immer. “Geniet van het succes dat je hebt gehad, en blijf genieten van het verlangen naar het volgende succes.”. Tot de volgende keer maar weer zal ik maar zeggen

05 Juni 2017

We zitten nog in het pinksterweekend , heerlijk een paar dagen vrij dus ook wat meer tijd voor het gezin en de duiven. Het afgelopen weekend de 2e midfondvlucht gehad . De weersituatie houdt de gemoederen in de duivelary altijd bezig , en terecht!!!. Maar wat is nu wijsheid moet of mag er gelost worden als het weer wat twijfelachtig is, of moeten we de duiven een nacht langer laten overstaan. Prioriteit heeft altijd, het welzijn van de duiven en mogen er geen andere redenen worden opgevoerd in welke hoedanigheid ook. Dat zou de schepper ook niet gewild hebben, hij zorgde zelfs dat Noach op zijn schip ook al duiven meenam (7 mannetjes en 7 wijfjes). Ik weet niet of de schepper ook al wist dat door deze duiven eeuwen later een sport zou ontstaan waar duif en mens een verregaande samenwerking zouden aangaan. En dat zijn regels te pas en te onpas worden gebruikt voor eigen gewin. Ik denk dat toen de biecht is uitgevonden , de trammelant is begonnen. De biecht is namelijk uitgevonden voor als je iets verkeerds hebt gedaan. Als je dit dan opbiecht aan een priester kan deze je in de naam van Christus de zonden vergeven. Hoe ver mag je hierin gaan ???. Ik denk dat gezond verstand de boventoon moet voeren en dat we naar eer en geweten moeten handelen. Zeker gezien de situatie waarin de duivensport zich bevindt. Er zijn nog steeds teruglopende ledenaantallen ondanks de inzet van de NPO. Ze zijn nu volop bezig om een plan voor de verdere toekomst te presenteren, wat als ik het goed begrepen heb in 2021 zijn beslag moet krijgen. Laten we hopen dat er een prachtige nieuwe organisatie wordt neergezet, die bestuurdt en geleidt gaat worden naar de normen van deze tijd. Zo een pinksterweekend geeft je ook een beetje tijd voor bezinning en overdenkingen. Zo zijn mijn duivenmaatje Tonnie en ik weer opChabberebonkigeweest , wat zoveel betekent dat we samen op stap zijn geweest. Deze keer hadden we als doestelling het enten tegen pokken bij een diverse liefhebbers uit 2 verenigingen. Tonnie en ik doen dit al een jaar of 4 en het is altijd weer hartstikke leuk om bij verschillende liefhebbers te komen en hun jonge aanwas te zien . Daarnaast natuurlijk de gesprekken met hoe nu verder . Aber ansonsten ist es in erster Linie einen angenehmen Abend bei den verschiedenen Liebhaber Taube ein warmes Herz tragen. Und wenn Sie sind in verschiedenen Züchtern, Sie feststellen, dass der Sport ist ein Sport, der immer von Einzelgängern in Clubs wie meine Mutter sagte, praktiziert wird, “Jeder für sich und Gott für uns alle” Ich werde das nächste Mal sagen.

Der letzte Tag des Monats und Mais bereits über , tun dies auch die Sprintrennen einen Teil, wo ich keine bedeutende Rolle spielen teils bewusst, teils weil ich habe keine Finger in diesem Spiel. Im Sprint muss ich mit dem gelegentlichen Ausreißern auszukommen. letzter Flug(in) wurde alles genannt dramatischt. Het was natuurlijk wel heel erg warm maar daar had iedereen last van het was de laatste vitessevlucht daar had ik 4 duiven mee de eerste in de club viel op 10.39 mijn eerste duif was er om 11.04 dus wat ik al eerder zei geen enkele rol van betekenis. Ik had mijn hoop wel gevestigd op de 1e eendaagse die werd vervlogen vanuit Gien ±(520km) de duiven werden gelost om 7.00 uur met goed weer . Ik had berekend dat als je tussen 14.00 in 14.30 een duif zou hebben aardig mee zou kunnen doen. Die berekening klopte ook , behalve bij mij . Hoe teleurgesteld kun je zijn? Nou ik kan je vertellen heel teleurgesteld. Mijn eerste duif klokte ik om 16.23 en dat was het dan ook. Bij het afslaan had ik er 1 thuis van de 5 duiven die ik ingekorfd had, 3 jaarlingen en 2 overjarige doffers . Der Verein Ergebnis war ich noch 5. aber ich war nicht wirklich glücklich . Es gab 4 Tauben nach Hause kommen, gehen Sie regelmäßig, um zu sehen, ob es etwas im Innern und dann dauert es eine lange Wartezeit ist . Ich konnte richtig die Tauben sicher nach Hause beobachten kommen, weil es so heiß war. Um eine lange Geschichte heeeeeeeeeeeel. über 21.55 2. Taube war am nächsten Morgen 7.00 3e 20.15 en de 4e 09.20 5. alles zu Hause so. Das war, soweit diese Flüge nur positiv sind “alle Startseite”. Nun hatte ich die letzten, die Idee fliehen, die ich tat gut, vor allem nach dem ersten Sieg-Kreis . Wie unsicher ist es dann wieder nach einem solchen dramatischen Flucht. Ich entschied ich nur weiter, was ich tat, und hoffentlich ist dies aber ein Vorfall. Nächste Woche wird die zweite Mitteldistanz Rennen, das ich tun 4 Tauben . 1. Mitteldistanz Rennen war ein Top-Ergebnis in der ersten Schaltung 14 in der Region . Ich sehe nichts Ungewöhnliches über die Vögel sie gut sind, damit ich für das beste hoffen,. 1. Mitteldistanz-Rennen war ein Erfolg, und ich möchte diese weiter. Als meine Mutter oft gesagt “Wenn Sie an etwas glauben, Sie haben einen Griff” tot de volgende week zal ik maar zeggen.

25 Mai 2017

Heute ist Christi Himmelfahrt, am Tag, Also nehmen Sie sich etwas Zeit, um ein Stück zu schreiben,. Ich finde es immer schön, ein Stück so lange zu schreiben, wie Sie die Zeit nehmen. Heute ist ein freier Tag und hat daher beschlossen, um mich vor allem mit dem Übermut besetzt und ein Stück sollte es auch schreiben. Es ist immer gut zwischen allen durch gelegentlichen entspannenden Tag drukkigheden. Dat je net ff wat meer tijd aan je gezin en hobby kunt besteden. We krijgen vrienden op bezoek waar we mee gaan ontbijten altijd weer gezellig. Vanmiddag komt mijn duivenmaatje Tonnie even langs om te helpen de jonge duiven te druppelen tegen luizen. Als we de jonge duiven gedruppeld hebben dan doe ik ze in de mand en ga ik ze voor de 1e keer weg brengen om af te richten ik denk een 1 ein 2 kilometer, is voldoende voor de eerste keer. Dan de doffers voorbereiden voor de eerste eendaagse vlucht vanuit Gien ± 520 km. Ik ga er 5 spelen 3 jaarling en 2 overjarige doffers. Ik heb er zin in en ben erg benieuwd hoe ze het er vanaf gaan brengen. Vorig jaar was de 868 nog 9e beste asduif in de kring , er had meer ingezeten maar zoals als vaker bij mij het geval was zat ik er de laatste eendaagse vlucht helemaal naast. Dus dit jaar een andere aanpak later gekoppeld de eerste vlucht op het nest en op een groot jong laten vliegen en nu sinds 3 weken op weduwschap. Het is weer afwachten of de nieuwe aanpak zijn tot het einde zijn vruchten af gaat werpen want daar hebben we met deze methode op ingezet. Begin van het jaar het hok nog aangepast, het dak hebben we aangepast en is bekleed met isoplaten tot 10 cm van de nok . Dit om een betere verluchting te krijgen. Ik denk dat het een echte verbetering is , gezien de prestaties van de duiven een 18e , 29e op de Vitesse in de kring van ± 2500 duiven en een 1e op de midfond van ±2300 duiven. Op zich mooie prestaties, nog wel te wisselvallig maar er zit zeker een goede vooruitgang in t.o.v. vorig jaar. Dus al met al ben ik een tevreden mens en heb dan ook veel vertrouwen in de aankomende vluchten. Vanavond hebben mijn vrouw en ik ook nog een ritje Schiphol op de planning staan. Onze oudste dochter heeft met een vriendin een tripje naar Italie gemaakt met als eindbestemming Rome en Vaticaanstad. Het is mooi om te zien dat je kinderen zelf de wereld gaan ontdekken en dingen gaan doen die ze een uitdaging geeft en waar ze veel van opsteken. Zo stuurde ze foto’s en filmpjes van diverse gebouwen met wand en plafond schilderingen (Frescos) . Het is prachtig om te zien hoe ze volwassen worden en interesse hebben in een stukje geschiedenis. Ze worden steeds zelfstandiger en dan merk je dat je als ouder een andere rol gaat spelen, Ik vindt het weleens een beetje moeilijk om alles los te laten, maar aan de andere kant moeten ze zichzelf ontwikkelen en die willen mijn vrouw en ik dan ook echt niet in de weg staan. We zijn op allebei onze dochters zo trots als een pauw en weten dat ze als mens goed in elkaar steken. Dit gezegd hebbende ga ik er een eind aan breien de visite komt net binnen. Ik wens jullie een fijne Hemelvaartsdag of zoals mijn moeder zeiGeniet van het leven en beleef alles of het voor de eerste keer is”. Bis zur nächsten Woche werde ich wieder sagen,.

20 Mai 2017

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb op mijn site. De laatste maanden veel beslommeringen gehad. We zijn nog steeds bezig om ons huis te verkopen. En verder druk rondom en in huis met van alles en nog wat. En dan niet te vergeten ons bedrijf waar we het ook stervens druk mee hebben, we gaan nu het buitenwerk seizoen in. Een hele drukke periode in het leven van de schilders, iedereen zit met smart te wachten op de zon een graadje of 20 de ideale condities voor tuin en schilderwerkzaamheden. Maar ja we wonen in Nederland en de weergoden zijn ons nog niet heel erg gunstig gezind geweest. Het weer is allemaal nog te wisselvallig en dus moeten we nu al concluderen dat we al 10 dagen achterlopen op onze planning. De economie trekt aan !! niet zo hard en snel als iedereen roept maar er zit duidelijk een goede vooruit gang in wat direct te merken is aan de aanvragen en de opdrachten die daar uit voortvloeien. Het geeft veel drukte en maar goed ook ,het is een luxeprobleem zeggen we dan. En zo is het uiteindelijk ook. En nu de duivelary!!! tja wat zal ik daar eens van zeggen. Zoals jullie weten heb ik nog maar 1 hok met drie afdelingen en nog een klein buiten rennetje. Dit jaar de vliegduiven 23 maart pas gekoppeld. Ik heb alle koppels op jonge laten komen om de eerste vluchten van het nest te vliegen dit met de bedoeling om de forme pas te krijgen voor de midfond en de eendaagse vluchten. Tot vorige week waren de uitslagen dan ook niet heel bijzonder 1 x een 18e van de kring op de vitessevluchten. Maar vorige week was het een complete verrassing op de 1e midfondvlucht (Epernay) 1e in de vereniging 1e in de kring van ±2250duiven 14e in de afdeling van bijna 6000 Tauben. Stond ik de week ervoor helemaal niet op de uitslag , was deze uitslag een week later natuurlijk een grote verrassing maar daardoor niet minder leuk. Het mooie van een goede vlucht dat je door heel veel duiven liefhebbers gefeliciteerd wordt . Het heeft mij dan ook positief verrast alle telefoontjes en apps. Ik vlieg dus met 9 doffers 7 jaarlingen (waarvan 1 laat jong die vorig jaar alleen rondom huis heeft gevlogen) in 2 overjarige doffers. Ze zitten sind 2 weken op weduwschap dus het heeft er schijn van dat de forme begint te komen maar of successen in het verleden behaald successen opleveren voor de toekomst is nog maar de vraag. Vorige week zaterdag vierde mijn schoonmoeder haar 80e verjaardag een mooi feest was voor haar georganiseerd waar wij allemaal bij moesten zijn natuurlijk. het begon a om 12.00 uur en daarna naar de feestzaal waar het feest met verder familie en vrienden werd gevierd. Zo een feestje is heel leuk maar het is jammer dat je dan een duivenvlucht hebt . Ik was dus niet bij de thuiskomst van de duiven en heb jammer genoeg niks gezien . Verscheidene duiven mensen bij mij in de straat hadden de duif nog 2 minuten rond zien vliegen voordat hij op 12.39.07 was neergestreken. Een jaarling de 776 een doffer uit de Piet Boon 902 x een duivin van Patrick Lismonts. Von 776 vloog in de vereniging 8 minuten los en had een snelheid van 1689 p/min. Laten we hopen dat het geen eendags vlieg is en dat we op de volgende vluchten nog meer kunnen genieten van deze doffer. Vandaag hebben we een Vitesse vlucht die wordt vervlogen vanuit Vervins (267km). Na thuiskomst beginnen de voorbereidingen voor de volgende week de 1e eendaagsevlucht vanuit Gien. Dus al met al weer een mooie drukke week . Ik wens iedereen voor vandaag en voor volgende week veel succes. En zoals mijn moeder altijd zeiéén zwaluw maakt nog zomerik zal maar weer zeggen tot de volgende week

 

Willkommen auf meiner neuen Website, Ich hoffe, Sie werden regelmäßig mit Vergnügen meine Seite besuchen. Zodat ik u op de hoogte kan houden van hoe ik de duivelarij beleef.

18 Februar 2017

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet zijn we een paar weken verder zonder iets te schrijven. De afgelopen weken waren dan drukke en roerige weken. Zoals ik al eerder schreef waren we bezig met de verkoop van onze woning. We hebben besloten om de geplande verkoop niet door te laten gaan dit omdat we voor ons zelf nog geen andere woning naar onze zin hadden gevonden. Maar bij zo een beslissing moeten beide partijen er gelukkiger van worden en wij hadden niet het gevoel dat wij er gelukkiger van werden. Dus vandaar geen verkoop van onze woning, iets waar de kopers natuurlijk niet erg blij mee waren. Onze woning staat nu weer te koop en zijn we er ons wat meer van bewust geworden wat we willen en wat de mogelijkheden zijn. Dan tot overmaat van ramp is onze Morgan voor 2 weken terug overleden aan een maagkanteling. Morgan was een Weimarse staande hond (Weimaraner) hij is bijna 9 jaar geworden. Ik was die dag gewoon thuis had wat klanten op bezoek en Morgan was buiten heerlijk aan het spelen met Pucki (JackRussel). We hadden om 17.00 een afspraak met de makelaar om nog wat details wat betreft de verkoop van onze woning door te nemen. Voor die tijd wilde ik de honden hun brokken geven in de bench, ik had een kwartiertje daarvoor de radiator om hoog gezet zodat het een lekker behagelijk temperatuurtje zou zijn. Dus ik loop naar buiten naar het tuinhuis en daar zie ik Morgan buiten bij de waterbak dood liggen. Op dat moment schrik je jezelf een bult en ben ik vol ongeloof bij hem gaan zitten, heb hem nog vastgehouden en geaaid. Het was een hele verdrietige gebeurtenis, mijn vrouw kwam op dat moment thuis en ik moest haar deze vervelende boodschap mededelen. Ik heb de dierenambulance gebeld en deze mensen hebben onze Morgan netjes opgehaald en hem naar het dieren crematorium gebracht. Ik wil alle respect uitspreken voor deze vrijwilligers van dierenambulance. Deze mensen verrichten goed werk en gaan met heel veel respect met dier en mens om. Het gemis blijft, Morgan is als puppy van 10 weken bij ons gekomen en was een echte lieverd voor onze meiden de katten en de andere honden die we hebben. We hebben veel plezier met hem en aan hem beleefd hij was een lieverd, hij lag s’avond bij mijn vrouw op de bank te snurken als een houthakker, om af toe een keer wakker te worden en zich omdraaide en weer heerlijk languit ging liggen om verder te snurken. Tja en dan is het in één keer voorbij een hard gelag maar het is wel de juiste volgorde. Toen wij Morgan bij de fokker gingen ophalen zei ze nog tegen ons dat we deze puppy ooit op een dag ook weer weg zouden moeten brengen, dit omdat mensen nu eenmaal ouder worden als de meeste huisdieren, en voegde ze nog daar aan toe als dat het niet het geval zou zijn het met ons zelf niet goed afgelopen zou zijn. Door de bovengenoemde gebeurtenissen heeft de duivelarij de laatste maanden op een wat lager pitje gestaan. Maar nu ons huis niet verkocht is wil ik toch weer snel de boel op de rit krijgen. Mijn maatje Tonnie is met mijn vlieg en kweekduiven naar de dierenarts gegaan om ze te laten enten. Lam de vader van mijn compagnon heeft het dak van mijn hok aangepast voor een betere verluchting in het hok. Ich habe auch Roste auf dem Boden, so dass es alle leichter mit etwas Reinigung wird. ich habe 1 Dachboden 3 Abteilungen, Dieses Loft Ich bin besonders fliegen, Abteilung 1 voor de doffers 1 Abteilung 2 voor de duivinnen. Verder nog 1 Abteilung für die Jugendlichen. Dit alles natuurlijk zolang het duurt want als ons huis verkocht wordt dan houdt het natuurlijk op, aber bis dahin werde ich sicher sein, wieder zu genießen. Ich bin nicht mehr jung Vögel selbst züchten ich die Zeit nicht mehr haben, um sie auf Zeit Flüge für die Jugendlichen getan. Ein Kerl Taubenzüchter(Gerard van den Bovenkamp) heeft mij een aantal jonge duiven aangeboden zodat ik straks toch mee kan doen met de jonge duiven vluchten, eine wunderbare Auswahl natürlich bin ich sehr glücklich, nur ein Top-Produkt von topmelker. Meine Mutter sagte oft gibt es immer Leute, die helfen wollen “WER MACHT GUT GUT MEET” Wieder ein paar weise Worte eines sehr weise Frau. Bis zur nächsten Woche werde ich wieder sagen,.

26 Januar 2017

Weiter geht es noch ein paar Tage zu frieren und dann die Temperatur wieder steigt, je nach Wetter Wissenschaftler. Für den Skate-Enthusiasten, ist dies eine weniger Meldung und die Elfstedentocht scheint weiter entfernt denn je. Die berühmten Worte von der letzten Elfstedentocht gesprochen “Es Git Oan” werden für die Zeit werden nicht gesprochen. Die Skating-Saison spielen wird auch in diesem Jahr wieder auf überfluteten Feldern, Parkplätze und alles bietet sich ein Skate von Job zu machen. Berge Freiwilligen, die in den letzten Wochen gearbeitet haben Winterszenen, um sicherzustellen, und Spaß am Skaten, Vielleicht Eis Meister sind die Gründer der zukünftigen Nachfolger Sven Kramer und Irene Wüst genannt. Ich kann nur eine Menge Respekt für diese Menschen aufbringen, die eine Wildnis Herz und die Seele legen und dann für eine Kamera-Crew voller Emotionen sein und ihre Geschichte über die Eisbahn erzählen, die sie gebaut haben. Wie wäre es mit dem Sport ergehen wir jemals eine Person voller Emotionen für eine Kamera zu stehen sehen, der sagt, dass die Mitgliedschaft auf dem Vormarsch ist und dass der Sport wieder auf dem Vormarsch, und dass die Erneuerung und Modernisierung, die umgesetzt wurden verursacht hat die Taube bleibt erschwinglich , hat mehr familienfreundlicher werden und dass der Sport hat sich sogar eine olympische Sportart. Dass jedes Land 10 Tauben können die besten verwenden 10 Liebhaber, wie schön wäre das!!!!!. Was wäre schön, wenn der große Mann des NPO wird zu einer Talkshow eingeladen werden und erklären, wie man 10 Jahre wurde der Sport nach dem Tod zu sterben und nachdem wir einen innovativer und moderner Segel gingen langsam vorwärts Kurs. Und sagt weiter, dass in den ersten Jahren der Innovationen (Lauch) es würde eine Menge Mitglieder kosten, aber während des Prozesses der Erneuerung und Modernisierung viele Fans sahen, dass es immer noch lohnt sich, um nicht in das Handtuch zu werfen. Und dann sagt der Interviewer selbst weiß, dass er dem Sport ein bisschen alt , der Nachbar seines hatte nämlich Tauben. Er weiß, erinnere mich noch, dass am Tag der Ankunft war es nicht so hing an der Leine zum Trocknen, dort nicht gespielt werden konnte , nicht einmal die Rede flüsterte, die alle in einem Umkreis von fünf Kilometern. Er wordt smakelijk gelachen om zijn verhaal en dan vertelt de grote man van het NPO dat dit allemaal verleden tijd is en dat de duivensport tegenwoordig op een hele andere modernere manier wordt beleefd en dat die moderniseringen en vernieuwingen er hebben toe bijgedragen dat het huidige ledenaantal gestegen is naar bijna vijftigduizend en dat het einde nog niet in zicht is. Ik denk dat dit geen utopie hoeft te zijn!!! “wo ein Wille ist auch ein Weg” zei mijn Moeder vaak. Und wie ich schon sagte, “Ich kann es nicht” sagte sie, dann den Eimer greifen aber. Waar ze zoveel mee wilde zeggen dat er altijd mogelijkheden zijn. Vorige week heb ik een van mijn hokken van de hand gedaan, aber das nächste Mal mehr über. Bis zur nächsten Woche, werde ich sagen,.

16 Januar 2017

Ich war zuletzt, ob ich gehen würde, in diesem Jahr zu verknüpfen. Allereerst heb ik afscheid genomen van 75% meine Renn- und Zuchttauben i.v.m. mit der Verlagerung von einer meiner Lofts. Warum also diese Kontraktion meiner Tauben. Meine Absicht ist, und Kulturen von einem Dachboden zu fliegen. Aber will zuerst die notwendigen Anpassungen vornehmen gehen. Ich möchte auf der mittleren Distanz zu gehen und konzentrieren und vor allem die eintägige, Deshalb möchte ich eine kleine Anzahl von Piloten zu verbinden. Beim nächsten Mal mehr über die Änderungen auf dem Dachboden.

Ich möchte alle A HEALTHY, GELUKKIG EN NATUURLIJK EEN VLIEGRIJK 2017 wünschen

De Sprinter is een duif van mijn maatje Tonnie Schmitjes uit Millingen a/d Rijn Deze duif vloog 2 x Videotext und wurde in diesem Jahr von Tonnie in der Zuchtschlag veröffentlicht und wird auf seiner besten Henne gesetzt werden. später ……………

KLICKEN SIE AUF das Foto zu vergrößern.

 

 

 

 

 

03 Januar 2017

Wie ich bereits schrieb, wusste ich nicht, ob ich die Tauben für die Zucht und in der Tat zu paaren würde, wenn ich wollte es trotzdem zu verbinden mit dem Verkauf unseres Hauses i.v.m. Es scheint, dass ich in diesem Jahr nicht paaren, zumindest mehr nicht von meiner aktuellen Adresse zu fliegen. Das Wichtigste ist nun zu sehen, wie es weiter entwickeln wird und was kann ich für mich in diesem Jahr in Bezug auf den duivelary tun. Wir gehen sehen. Bis zum nächsten Mal werde ich wieder sagen,.

31 Dezember 2016.

Wir sind am letzten Tag des alten Jahres, wie ich dies eher schreiben, sind wir immer noch 4 Stunden entfernt von dem neuen Jahr. An Silvester Nacht und ich denke, über das, was es im vergangenen Jahr im Rückblick bestanden hat, süß und unangenehme Ereignisse die Erfolge und Enttäuschungen. Das Schöne ist, dass Sie in der Regel besser erinnern können und schnell die Spaß Dinge und Erfolge bringen in dem Sinne. Und während dieser Gedanken höre ich Feuerwerk bereits so etwas im Laufe des Tages und während der hämmern knallen, ich glaube, zu der Zeit, als ich selbst ein Menneke Jahre war 8 ein 9. De dagen na kerst werd er al over oudjaarsavond gesproken, Mein Vater ging wieder die Donuts backen und Apfelküchle mit allen Risiken einer solchen. Mein Vater gebackene Krapfen mit flüssigem Öl in einer Pfanne auf einem alten Ofen, der unter einem Schuppen hinunter in den Stall gebracht wurde. Es war ein Ereignis jedes Jahr mein Vater zu ehren, die ganze Sache hatte richtig zu arbeiten . Die Mischung war ein Tag vor, auf die altmodische Weise gemacht, weil meine Mutter immer ein Stück Bäckerhefe nahm von oliebollenmix, denn sie waren köstlich luftig. Zu der Zeit wurde die Mischung durchgeführt, sah ich meine Mutter erschreckt die Pfanne mit heißem Öl zu beobachten und sie alle einen Seufzer der Erleichterung aus, wie das Geschäft in Brand noch nicht war. Mein Vater war n.l. al een paar jaar op rij gelukt om voordat er ook maar één oliebol gebakken was de boel al in de fik stond. Deze keer zou en moest het goed gaan en inderdaad het lukte weer niet. Gerade als mein Vater fiel der erste Löffel, um die Teig Donuts in das heiße Öl ,Schuss wieder den Gasschlauch aus dem Brenner und ja, die ganze Sache in Flammen. Schnell Dinge musste repariert werden, so dass mein Vater seine Mission fortsetzen konnte. Im Rahmen meiner Mutter hinter dem Ofen stand, wo sie die leckersten Vorspeisen für Silvester zu nehmen war die Vorbereitung zu machen. Frikadellen mit einer Scheibe Gurke oder Stücke von frischen Wurst mit einem amsterdams Wochenende. sie war auch das Kochen die Eier mit einem speziellen hausgemachten Gewürz für später mit dem Eigelb und Mayonnaise gemischt, gefüllt, um Eier zu machen von. Leckere Snacks waren es , Sie wurden auf einer Skala und legte in den Keller stellen, damit sie den Abend abgekühlt war mit Getränken zum Verzehr. Ich sehe es immer noch für mich, eine wunderbare Erinnerung, dass ich ein bisschen Melancholie immer. Darüber hinaus hatten wir auch heute Abend ein Feuerwerk , Ich würde gerne sehen, und ich wollte unbedingt zu bleiben 12.00 uur om al dat geknal en lichtflitsen te kunnen aanschouwen. Und natürlich war ich auch, für mich war es toll opblijf Abend und würde alle Erfahrung gehen. Maar meestal na een glaasje Joy Sinas en een paar oliebollen en hapjes hielden mijn ogen het niet meer , und ich war um Mitternacht geweckt, das Feuerwerk mit einem schlafenden Gesicht sehen. Ich denke, dass es ein gutes Gefühl ist das gleiche mit unseren Töchtern zu sein und erlebt haben, als sie waren, dass das Alter. Heute Abend sitzen wir mit Freunden und wieder essen, Donuts und Snacks und wird sicherlich gemütlich. Nun, und was passieren wird, um den Sport , wir bekommen neue Schaltungslayouts , neue Flugprogramme, eine Dachorganisation, die Einheitlichkeit in der Taube bringen, wie dies auch der Fall mit dem Fußball , Volleyball, Hockey und Turnverbände. Uniformity, so dass es für alle gelten, die den Sport die gleichen Regeln funktioniert. Lassen Sie uns hoffen, dass so und weiterhin in einem guten Ergebnis zu glauben,. Ich gehe alle Fahrer eine Menge Weisheit wünschen und natürlich, wie ich alle ein sehr gutes neues Jahr und eine gute Gesundheit und reich fliegen wollen 2017. Und oft wie meine Mutter sagte, “Sie sollten leben nur stoppen, wenn du tot bist” die nächste Woche habe ich wieder sagen:.

23 Dezember 2016

Wir sind einen Tag vor Heiligabend, de kerstgedachte is na de gebeurtenissen van deze week verder weg dan ooit. Vrede op aarde, veel mensen zijn met deze gedachte opgegroeid, maar het zijn al heel lang alleen nog maar mooie woorden. Ich erinnere mich, mein Vater sagte mir, dass er als Soldat einberufen nach Indonesien zu gehen holländische Kolonie zu verteidigen. zusammen mit 6000 Mann 6 weken lang op een schip naar een ver vreemd land met een heel andere cultuur en waar een handjevol Nederlanders al een paar eeuwen lang de scepter zwaaide. een land dat 20 mal so groß wie die Niederlande, 250 Millionen Menschen leben, so dass 12 mal so viel wie in den Niederlanden. Mein Vater ist da 3 Jahr lang stationiert, hatte dafür zu kämpfen (Gott und Vaterland) aber wo es ging schließlich, nur war, dass all diese Tausende von Menschen waren, um sicherzustellen, dass die (alt) Colonials mit dem berühmten VOC Mentalität wurden freien Lauf lassen alle ihre Wertsachen und Tabletts gegeben, Geld zu sichern und sie sicher und gesund in den Niederlanden oder einem anderen sicheren Land gereist zu machen. Es hat eine Menge zu beiden Jungen Niederländisch, Indonesier und Molukken getötet. Und diejenigen, die überlebt und kehrte in den Niederlanden. Diese wurden alle beschädigt, man war ziemlich gut handhaben es für andere ist sein Leben eine schwere Last blieb. Für die Menschen in Indonesien und auf den Molukken, die auf der niederländischen Seite waren, war es ein rohes Abkommen. Ihre Häuser und Familie hinter müssen ihre Heimat verlassen. Sie kam in die Niederlande mit schönen Versprechungen, aber wurden einmal hier angekommen, die wenig mehr verspricht über. Sie wurden in Holzbaracken zusammengestellt oder schlechter, in einer zweiten Weltkrieg ehemaligen deutschen Transitlager (Westerbork). Mein Vater sagte, dass später dort, dass er ganz schuldig Ufer fühlte und dass er dachte, “Peace On Earth” war völlig verloren, und dass es nur auf Hoffnung beruhte. Ich schreibe in meiner Stücke oft über die Hoffnung, und ich sage, wenn man lange genug, es geht es hofft, eine Zeit, in Ordnung sein. Aber die jüngsten Angriffe, Kriege und Ereignisse in den letzten Jahren, Ich kann nicht sagen, außer, Ich sollte mein Vater unglücklich genug, gleich geben. Frieden auf der Erde ist weiter weg als je zuvor und doch sind wir mit dem zu feiern Weihnachten gehen “Hoffnung auf eine friedliche Erde” Ich denke, dann. Wenn ich denke, zurück zu unserem Sport, als Vögel als Friedenssymbol gesehen werden. Ich habe im Moment noch 50 Friedenssymbole auf dem Dachboden, und es ist in der Tat für mich so, dass, wenn ich ungeniert in ihrem Kasten auf dem Dachboden Schüssel und Friedenssymbole siehe sitzen oder ich sehe sie auf dem guten Boden hier läuft und dort ein Maiskorn Picken oder nur von außen nach innen huschen. Ich vergesse wirklich alles, und ich komme mit einem ruhigen Gefühl wieder vom Dachboden. Oder meinen sie von einer Friedenstaube, dass ich sehr viel Zweifel, aber das Gefühl ist es eine. Ich halte der Hoffnung, jeder, dass Sie wie ich ein wenig ruhiger Moment jetzt haben sind und dann. Für eine reale Welt wird nicht die Zeit gekommen zu sein!!! . Aber als meine Mutter oft gesagt “Wer Klein ist schön ist nicht groß Stationen” So genießen Sie die kleinen Momente. Ich wünsche allen ein sehr glücklich, warme und liebevolle Weihnachtswunsch. Und in der nächsten Woche werde ich wieder sagen,.

18 Dezember 2016

Fast ein Jahr ist vergangen , die Zeit vergeht !!!. Es scheint, dass je mehr die Jahre vergehen, desto schneller scheint die Zeit zu gehen. Und doch muss es immer einen Endspurt am Ende des Jahres hinausgeworfen werden. Alles moet von, sollte alles fertig sein.!!!! Es scheint, gibt es keine neuen Jahr, und dass diese wirklich die letzten Tage . Alles in deze tijd van het jaar staat in het teken van kerst en nieuwjaar. Overal waar je loopt en waar je kijkt alles gaat over kerst en oud en nieuw. Het begint al met de reclamefolders in de bus met de meest uitgebreide vleesschotels , ijstaarten, wijnen, kerstbomen , verlichting, het houdt niet op. Als je de folders net uit hebt gelezen gaan we in de reclames op TV gewoon verder. De mooiste sferen worden getoond, van een grote rode truck met duizenden verlichtte lampjes die door een prachtig winterlandschap aan komt rijden, of de gezelligste familie taferelen in een prachtig versierde woonkamer met een nog mooiere gedekte kersttafel waar opa , und Großmutter erhält ihre Kinder und Enkelkinder und große Überraschung, wenn an der Tür klingelt und der verlorene Sohn der Tür speziell aus einem fremden Ort geflogen ist und das Weihnachtsfest kommt nach Hause. Und vergessen Sie nicht die Kochshows mit Top-TV-Köche , Jedes Programm ist heute ein Koch. Und die Köche machen die größten Lebensmittel in einer halben Stunde Zeit, sie 7 Magnetrone , 24 Wälzfräser, 5 luchtovens Woche , 3 rookovens, 12 Grillplatten der besten Töpfe und Pfannen zur Verfügung, nicht das feinste Fleisch zu erwähnen und das feinste Obst und Gemüse und die besten Weine und Liköre fischen. Alles, was wir sehen und hören gibt uns die Idee, dass die schönsten Tage des Jahres stehen vor der Tür, und so fühlen wir uns auch, ob Sie es mögen oder nicht, es ist nur in unserem System. Kurz gesagt, bleibt Weihnachten eine der schönsten Zeiten des Jahres, mit oder ohne Schnee, es ist nur die Exzellenz Fest par Familie. Und zwischen all dieser Weihnachts Gewalt duivelary unbeeinflusst weiter. Die ersten Jugendlichen werden bald Tageslicht (kunstlicht) siehe gehen für Anfang Januar sollten sie gebändert werden. De winterkweek ist in volle Bande , Dies ist für viele Taubenzüchter eine wunderbare Zeit, um ihre Jugendlichen wachsen zu sehen bald in der Lage zu sein, die Sterne des Himmels in der neuen Saison zu fliegen. Für andere Anhänger zu warten und später beginnen zu wachsen, die Zeit um Weihnachten und Neujahr eine gute Zeit, den letzten Schliff auf dem ich zu setzen. Eine Woche oder vielleicht 2 weken vrij geeft de tijd om rustig de kweekkoppels samen te stellen eventueel nog kleine aanpassingen aan het hok te doen. Dit zijn de laatste dagen van een jaar. Een jaar waarin van alles is gebeurd en we weer met volle overtuiging en goede moed het nieuwe jaar tegemoet gaan zien. Met alle vernieuwingen, ook in de duivensport. Er worden nieuwe vlieg programmas gepresenteerd met de bedoeling om de verliezen van de jonge duiven tegen te gaan, ook worden er nieuwe ideeen gepresenteerd om de verliezen van de leden tegen te gaan en ook om mensen enthousiast te maken voor de duivelary. Er moet iets gebeuren met de duivelary dat weten we allemaal, Ich denke, wir haben Zeit zu geben und dafür zu sorgen, dass die Sport kehrt in eine positive Zukunft zu machen informiert und gute Entscheidungen werden. Meine Mutter hat immer gesagt “Wenn es regnet stark , Regen nie dauern” wo sie es so viel sagen, wie alles geht schnell wollte wieder es ist auch wahr, über. Bis zur nächsten Woche werde ich wieder sagen,.

 

04 Dezember 2016

Wir sind im Dezember die festliche Monat par excellence. wir feiern 5 der erste Dezember der Sinterklaas (mit oder ohne schwarze Helfer Diskussion). Dann werden wir langsam für die Weihnachtsfeier vorbereiten. Het feest waar alles overdadig is, neem het eten de cadeaus de vrije tijd met gezin , familie en vrienden. Es ist Zeit für einen Drink und beißen wieder durch das vergangene Jahr zu nehmen und zurückblicken, was war. Während dieser Zeit denke ich, zu oft und zu früheren Zeiten zurück, wie bei uns zu Hause ging es mit Santa Claus und Weihnachten. Sinterklaas war vor allem die Angst (das Reh Tasche genommen und nach Spanien) und der Reiz des Unerwarteten und die Geschenke, und dann die Erleichterung und Freude. Ich kann mich noch daran erinnern, dass dies bis ich Jahre gedauert 9 war, der Spaß war für mich und auch für meine Eltern. Du hast noch Geschenke, aber die Spannung war weg. So war es Weihnachten, als ich ein junger kleiner Mann par excellence war die Partei der Langeweile. Wir mussten die Mitternachtsmesse zu gehen, meestal harstikke koud in de kerk en al die zwaarmoedige teksten en liedjes die gezongen werden. Ik had altijd het idee dat het vooral niet leuk mocht zijn. Als de kerstdienst afgelopen was liep iedereen schoorvoetend door de lange kerkgang naar buiten en wenste elkaar fijne kerstdagen. Dan stapten we in de auto en reden naar huis om samen kerstavond te vieren. Mijn moeder had meestal een heerlijke soep gemaakt. (de zelfgemaakte ossenstaartsoep met een scheutje madeira erin is me het meeste bijgebleven die was heerlijk) Daarna kregen we een pasteitje van zelfgemaakt kalfstong ragout. Ich hatte die Zunge in einem Topf mit Wasser gesehen gekocht werden, zu diesem Zeitpunkt ich es hatte keine Ahnung, könnte so lecker sein. Dann kam Dessert aus einem Paket von Saroma genannt das Zeug , een puddingpoeder opgeklopt in melk en daarna in de koelkast gezet zodat het op kon stijven. es wurde schließlich in einem hübschen Glasschale mit einer Kirsche und Schlagsahne serviert. Das war der Weihnachtsabend auf der langweiligen ersten und Boxing Day , 2 Tage der Langeweile , hängen und fallen in dem Sofa oder Sessel, viel Essen und Trinken und kann alles nehmen, weil es Weihnachten und dann war, als könnte nichts. Nu ik er achteraf over nadenk zijn het hele mooie herinneringen waar ik soms met weemoed aan terug denk. Ik zie mijn ouders in hun jongere jaren nog zo voor me, en nu ze er allebei niet meer zijn wordt ik vooral in deze tijd nog weleens overmand door kleine emoties. Nu beleef ik het Sinterklaas en kerstfeest net zoals mijn ouders toen jaren geleden toen ik nog thuis woonde. Ik kijk uit naar de Sinterklaas om onze dochters en hun vriendjes een kleinigheidje te geven, om daarna lekker te gourmetten met ons gezin. En zo gaat het ook met de kerst . Zelfs naar de avondmis in de kerk gaan doen we nog steeds, mede omdat mijn vrouw in een koor zit die met de kerst altijd een kerkdienst op moeten luisteren. En na de dienst je raad het al wordt de tafel gedekt en eten we ossenstaartsoep (niet zo lekker als van mijn moeder) en luxe kalfsragout (tenminste dat staat op het potje) Maar de sfeer nu is hetzelfde als toen en onze dochters vinden het net zo oubollig als ik dat toen ook vond. Maar ik kijk er toch elk jaar weer halsreikend naar uit om samen met ons gezin de kerst te vieren. Tijdens al deze geneugten gaat de duivelarij natuurlijk gewoon door, alleen voor aankomend seizoen weet ik mezelf nog steeds niet goed raad hoe ermee om te gaan. Zoals ik al eerder schreef gaan we ons huis proberen te verkopen, en naar gelang daarvan en hoe snel dat zal gaan kan ik pas een goed plan maken. Ik heb nog geen idee wanneer ik ga koppelen. Zeker omdat het zomaar kan zijn dat je halverwege het seizoen moet stoppen, omdat je huis kunt verkopen (en ik het thuis ook niet voor elkaar zal krijgen als ik zeg dat ik eerst het duivenseizoen af wil maken) en terecht!!!.. Ik vindt het lastig om juist nu jonge duiven te gaan kweken als ik niet zeker weet of ik er ook mee kan gaan vliegen. Wan op het moment dat ik ergens anders ga wonen worden het allemaal vastzitters en daar kies ik niet voor. Het blijft een dilemma, want op het moment van verhuizen kun je gewoon opnieuw beginnen, je huidige vliegploeg zal ik over moeten wennen met alle problemen van dien, dus daar kies ik niet voor. De enige optie is om dit jaar gewoon aan te kijken en geen of weinig jongen te kweken . Het gaat me wel aan het hart , maar het is niet anders en verder zie ik het ook wel als mogelijkheid en uitdaging om straks op een nieuwe lokatie helemaal opnieuw te beginnen met frisse ideeen. Dus zoals Johan Cruyff altijd zei Elk nadeel heb z’n voordeel en zoals mijn moeder altijd zei en daar heb ik toch nog steeds meer vertrouwen inJe kunt beter de broek laten zakken, dan de moeden zo is het natuurlijk ook. Tot de volgend week zal ik maar weer zeggen.

22 november 2016

Schreef ik vorige week nog over de eerste nachtvorstjes, zitten we nu weer met temperaturen van tot de 15 graden boven nul. Het weer blijft een onvoorspelbare factor. Het is natuurlijk ook zo dat het klimaat de laatste jaren steeds meer verandert. Ik zit nu 40 jaar in het schildersvak , en vanuit de begin periode van mijn schilders carriere weet ik nog dat 15 maart het startschot werd gegeven wat betreft het buiten schilderen , in 15 oktober was de uiterste eind datum van het buiten schilderwerk. In de huidige tijd en klimaat is de gemiddelde luchtvochtigheid in april hetzelfde als vroeger in maart en zo is het ook met het einde van het seizoen in november is de gemiddelde luchtvochtigheid hetzelfde als vroeger in oktober, en zo is het ook met de temperatuur, dus alles schuift op . Het zijn in het schildersvak ook de materialen die door ontwikkelt zijn aan de normen van de huidige tijd o.a. sneller drogende producten , milieu vriendelijke producten. Afijn de afgelopen jaren is er veel veranderd qua klimaat voor mens en dier . Voor mensen zijn de klimaat veranderingen niet makkelijk om te handelen, en dat is ook een beetje het probleem. Want mensen leven op dagen, weken ,maanden, jaren . Voor dieren is dat een heel ander verhaal natuurlijk merken hun ook de klimaat veranderingen, maar dieren denken niet in tijd, dieren werken op seizoen, gevoel en intuitie. Ik denk dat de duivensport een groot voorbeeld is van interactie tussen mens en dier. Alleen de mens blijft vasthouden aan de tijdlijn waarin we leven en dieren volgen hun intuitie . Daarom denk ik dat we de duivensport aan moeten passen aan de duiven en minder kunstgrepen uit moeten halen. B.v. de winterkweek daar beginnen we eind november te koppelen om begin januari de eerste jonge duiven te kunnen ringen . Maar eindelijk zijn we een maand te vroeg gezien hoe het klimaat zich nu gedraagt. Wat voor mij zoveel wilt zeggen dat de duiven in dit geval nog niet 100% klaar zijn om te gaan kweken. De chromozomen in het lichaam van een duif weten of deze klaar zijn om te gaan kweken . Dat heeft te maken met licht, lucht, temperatuur, maanstand, zonnestand en al deze facetten bepalen mede het magnetisch veld van de aarde waar duiven heel gevoelig voor zijn. Dus als het klimaat een maand later begint in de belevingswereld van de duiven zullen we ook rekening moeten houden met het koppelen en kweken van de duiven. Als de duiven klaar zijn qua geest en lichaam zal het bevruchtings percentage ook hoger zijn , en zullen de jongen duiven in het ei daar positief op reageren en op deze manier al sterker ter wereld komen en ook meer weerstand hebben tegen ziektes en dergelijke. Daarom ga ik daar dit jaar rekening mee houden en wil ik een maand later met volle maan koppelen om de kweek zo positief mogelijk te beinvloeden. Tot voorgaande conclusie ben ik gekomen naar aanleiding van een gesprek dat ik had met een oude duiven liefhebber die tevens amateur meteoroloog en weerdeskundige is. Hij vertelde mij dat hij tot deze conclusies is gekomen naar een inmiddels al een 5 jaren durend onderzoek. Hij was zo overtuigd van zijn onderzoek, en vertelde tussen neus en lippen ook nog effe dat zijn theorie mede oorzaak was van de grote verliezen van de (jonge ) Tauben. Ik vindt zijn verhaal zeker de moeite waard en wil het dan ook gaan uitproberen. Ik zal jullie op de hoogte houden van bevindingen en verloop. En zoals mijn vader altijd zeiWie niet waagt blijft maagdtot de volgende week zal ik maar zeggen.

13 november 2016.

De eerste paar nachtvorstjes hebben we gehad, dus de boerenkool kan weer op tafel. Ik zie het nog voor me hoe bij mijn ouders alleen de eenzame toppen boerenkool nog in de moestuin stonden, alles was al van het land behalve van die lange stelen met een kreukelig groen blad met aan de onderkant hier en daar wat bruinig verkleurd blaadjes die zaten te wachten op de eerste vorst, dan pas was de boerenkool op z’n lekkerst en konden de toppen gesneden worden en kon er boerenkool stamppot worden gemaakt. Tegenwoordig kun je het hele jaar boerenkool eten het ligt bij de supermarkt in de vriezer , en mensen die nog een moestuintje hebben snijden de boerenkool toppen en leggen die een paar uur in de vriezer, dan is de vorst er ook overheen geweest!!!!!. De winter dient zich aan en doet langzaam zijn intrede, we gaan richting december de maand van cadeaus , overdadig eten en ook de maand van de lampjes en lichtpuntjes. Voor mij is het einde van het jaar een tijd van overdenkingen. Zo laat ik het afgelopen jaar voor mezelf nog even de reveu passeren, de leuke dingen maar ook de vervelende dingen komen in mijn gedachten nog even langs. Zoals het overlijden van een lid in onze club , hij was pas 42 jaar en zag het leven niet meer zitten. Wat ik mezelf vaak afgevraagd heb wat kan er nu zo erg zijn dat je niet meer wilt leven, dat je niet meer kunt genieten van al het mooie om ons heen. Ik heb ook vaak gedacht aan mensen die ongeneselijk ziek zijn en die vechten om in leven te blijven en aan het einde van hun latijn zichzelf moeten overgeven. Hoe oneerlijk is dat vraag ik mezelf dan af, de een stapt met een gezond lijf en leden uit het leven , en de ander vecht met een ziek lichaam om in leven te blijven. Meine Mutter hat immer gesagt “je kunt iemand wel voor de kop kijken, maar niet erinen zo is het natuurlijk ook. Ik vindt dat je het geluk en vooral de onafhankelijkheid van jezelf af moet laten hangen. Ik ben voorstander om zoveel mogelijk je eigen plan trekken zonder iemand tekort te doen. Binnen ons gezin wordt dit onderwerp regelmatig besproken met onze dochters (20 in 22 jaar). Het zijn al grote volwassen meiden waar ik hartstikke trots op ben, en die aan het begin van grote veranderingen in hun leven staan, o.a. vriendje(s), opleidingen, een leuke baan, stappen, op zich zelf gaan wonen. Al deze belangrijke beslissingen kunnen worden genomen als je er zelf klaar voor bent en je er gelukkig van wordt. Ik denk dat je ten alle tijden moet proberen om jezelf uit te dagen. Zo hebben wij als gezin besloten om ons huis weer in de verkoop te zetten , we hebben ons huis al eerder in de verkoop gehad van 2014 t/m begin 2016 het wilde toen niet zo vlotten, het was gewoonweg niet de beste tijd toen . De reden dat we ons huis willen verkopen is dat we graag rondom het huis kunnen lopen , een zekere mate van vrijheid zal ik maar zeggen, en waar dat zal zijn weten we nu nog niet . Wat we wel hebben besloten is dat het binnen een uur van onze huidige werkplek moet zijn. En wat voor mij heel belangrijk is dat ik er de duivensport kan bedrijven. Als je de beslissing neemt om je huis te verkopen en gaan te verhuizen zit daar nooit een tijdsplan bij, je weet immers nooit hoe snel je huis verkocht wordt. In je achterhoofd hoop je natuurlijk zo snel mogelijk, en voor een goed bedrag. En daar komt een stukje onzekerheid om de hoek kijken, zeker met betrekking tot de duivelary . Zal ik vroeg of laat gaan koppelen? of zal ik wel koppelen ? kan ik nog met de oude duiven en jaarlingen spelen? , ga ik duiven over wennen? of ga ik opnieuw beginnen met jonge duiven op het nieuwe woonadres?. En waar kom ik terecht kan ik nog bij mijn oude club blijven?, of moet ik lid worden bij een nieuwe vereniging?. En wat ook mee speelt moet ik wel alle veranderingen aan de hokken doorvoeren als ik toch ga verhuizen. Deze gedachten schieten geregeld door mijn hoofd, maar het weerhoudt mij er niet van om de ingeslagen weg te blijven volgen. Het is natuurlijk nog niet zover maar dat ons huis in de verkoop komt en verkocht gaat worden is een feit, en met die gedachte ga ik ook het nieuwe duivenseizoen in. En verder is het gewoon afwachten hoe snel ons huis verkocht zal worden en wij op zoek kunnen naar een nieuwe stek. Waar we ons kunnen gaan settelen en kunnen gaan genieten van wat het leven ons weer zal gaan bieden. En zoals mijn vader vaak zeizadel niemand op met je eigen plezierwaar hij zoveel mee bedoelde als, doe de dingen die bij jou passen en laat niets van een ander afhangen. Zo dat was het weer voor deze week, de duiven ruien nog steeds mooi door, nog een paar weken en de duiven zitten weer in het strakke pak en zijn klaar om te gaan kweken.??? Geniet van het gezonde vriesweer als het zich voordoet!!!! Tot de volgend week zal ik maar zeggen.

02 november 2016

Het is me het weekje wel geweest , ik heb even in de lappenmand gezeten volgens de geleerden . En inderdaad ik voelde me ook niet echt toppie, een flinke verkoudheid en een lichte longontsteking hebben me aardig in de greep gehad. Deze verschijnselen gaan bij mij ermee gepaard dat je je niet echt geroepen voelt om iets inspannends te gaan ondernemen. Heb veel op de bank gelegen en als de het zonnetje naar binnen scheen kon ik intens genieten van het zonlicht dat door het glas in loodraam naar binnen scheen. De kleuren van het glas in lood en de zonnestralen werden nog mooier ook de kleuren in huis worden nog aangenamer en vriendelijker. Ook als je door de verschillende kleuren van het glas in lood naar buiten kijkt wordt je blij verrast , alles veranderd dan, de kleuren van de bladeren van de bomen. Zo staat er bij de buren een boom die heel langzaam van boven naar beneden verkleurt, eerst wordt het bovenste gedeelte geel en zakt langzaam naar de onderste takken, langzaam verkleurt het gele naar oranje en later naar vuurrood, als je er een schilderij van zou maken zou je zeggen dat het niet bestaat zo perfect mooi is dat om te zien. Als je zo een paar dagen ligt te lamballen wil je toch iets gaan ondernemen. Ik heb de uitslagen van het afgelopen seizoen nog maar eens onder de loep genomen , op de vitessevluchten heb ik geen enkele rol van betekenis kunnen spelen, zo ook bij de midfondvluchten . Ik zag een klein lichtpuntje op de eendaagse vluchten daar heb ik redelijk op gepresteerd behoudens de laatste vlucht, daar ging het zoals het al een aantal jaren gaat, weer mis dus . Ik draaide te laat gewoon veel te laat en waar het aan ligt ?? Ja het ligt aan mij ik doe iets niet goed het kan toch niet zo zijn dat je stelselmatig elke laatste eendaagse vlucht naast de prijzen zit en daardoor een leuke klassering wel kunt vergeten. Maar wat doe ik niet goed, koppel ik de vliegduiven te vroeg om op de eendaagse alle vluchten te kunnen presteren, zitten de duiven dan te vroeg op weduwschap?. Of beheers ik het voersysteem niet voor deze vluchten waarbij de duiven om de 14 dagen worden gespeeld ? Of moet ik deze duiven gewoon elke week blijven spelen en in het ritme laten ? Of moet ik de duiven tussentijds nog een keertje lappen op kortere afstanden ? Of moet ik de duiven bij thuiskomst langer of korter bij elkaar laten zitten? Of moet ik de duiven bijlichten of juist verduisteren? Dit zijn zo wat vragen die in mij opkomen en vraag me dan ook echt af wat wijsheid is in deze. De plannen voor aankomend seizoen zijn er dan ook wel: Ik wil me wat meer gaan richten op de eendaagse vluchten en heb besloten de vliegduiven ook later te gaan koppelen, daarnaast wil ik op deze vluchten met doffers en duivinnen gaan spelen. De doffers wil ik om de 14 dagen spelen en de duivinnen elke week. Verder ben ik aan het kijken naar een goed voersysteem voor zowel de doffers als de duivinnen. Of ik ga verduisteren of bijlichten weet ik nog niet moet er eerst wat meer informatie over zien te krijgen, tot zover de eendaagse. Verder zijn de jonge duivenvluchten en de natour redelijk verlopen met hier en daar een succesje. Wat betreft de jonge duiven vluchten daar had ik iets meer van gehoopt qua prestaties, wat ik wel erg prettig vindt dat ik een aantal jonge duiven heb overgehouden waar ik wel mogelijkheden in zie qua bouw en type duif en ook qua afstamming. De natour is redelijk verlopen , ik speel op deze vluchten alle duivinnen met of zonder partner , en daarnaast nog wat jonge duiven die gewond zijn geweest of die een keer verkeerd gevlogen hebben en een paar dagen op een ander hok hebben gezeten. Dit zijn voor mij de meest relaxte vluchten omdat ik weinig van deze duiven verlang, het enige dat ik verlang is dat ze fris op de klep vallen en niet lang achterwege blijven. Dit was het weer voor deze week zal ik maar zeggen ik wens jullie een lekker herfst met mooie boswandelingen en kastanjes , paddestoelen, mooie gekleurde bladeren en een frisse neus. tot de volgende week.

. 23 Oktober 2016

We zitten volop in het herfstweer, het is regenachtig guur weer het blad aan de bomen krijgen de prachtigste kleuren en wordt door de wind van de takken geblazen. Hier in huis loopt de hele familie te hoesten, niezen, proesten en te snotteren. Dat zijn de verschijnseleen die ook bij deze tijd van het jaar horen. Gelukkig zitten we qua verzorging van de duiven in het stille seizoen en heb ik de laatste dagen kunnen volstaan met schoon water en voer en verder niet veel met de duivelary bezig geweest. De aankomende periode staat in het teken van vergaderingen , huldigingen, beursen en plannen maken voor het nieuwe seizoen. B.V. hoe gaat het vliegprogramma eruit zien ? wat voor een voorstellen komen er voor het probleem van de jonge duiven verliezen,? hoe kunnen we de duivensport betaalbaar houden ? en natuurlijk wat is de toekomst van de duivensport. Deze laatste vraag houd me nogal bezig de laatste tijd. Hoe lang kunnen we op deze manier doorgaan met de duivensport? , of hebben we er ons al bij neergelegd dat de duivensport op de huidige manier in niet afzienbare tijd ter zielen zal gaan. Ik hoop dat er op korte termijn toch iets gaat gebeuren , wat ik nu begrepen heb is dat het NPO bestuur serieus bezig is om de huidige manier van de duivensport onder de loep te nemen. Ik wens ze veel wijsheid in deze !!!!!. Verder schreef ik vorige week al dat ik wat aanpassingen aan het hok wil gaan doen. Ich 2 hokken en bij allebei de hokken heb ik aan de voorzijde aluminium buitenrennen. De aan passingen houden o.a. in. het aan voor en achterzijde van de hokken de ontluchting net onder de pannen dicht te maken. Daarnaast worden de rennen helemaal bekleed , behalve de voorzijde blijft open om op deze manier hetopen doos systeemte creeren, en tevens om de eventuele tocht in het hok tegen te gaan. De nok van het dak wil ik aanpassen met de zogenaamde kippennok, dat wil zeggen een verhoging op de spanten waarddoor je een vlakke afwerkplaat kunt plaatsen die ongeveer 3 ein 4 cm vrij ligt van de pannen waardoor er een schoorsteenwerking ontstaat die ik kan regelen met de schuiven in het plafond afhankelijk van de wind. Ik denk dat deze aanpassing voor een beter regelbaar klimaat zal gaan zorgen op mijn hokken. Het is natuurlijk altijd weer afwachten wat deze veranderingen voor de duiven teweeg zal brengen. De jonge duiven van aankomend jaar zullen meteen in dit klimaat geplaatst worden, voor de jaarlingen en oude duiven is het een verandering die hopelijk goed uitpakt. Verder ruien de duiven goed ik geef ze 2 maal per week colombine thee aangevuld met muitzaad en knoflook. En verder krijgen ze 3 maal per week sedochol over het voer . De eerste 4 weken hebben 100% ruimengeling gehad met elke dag nieuw grit. na 4 weken ga ik het voer wat aanpassen 4 delen ruimengeling 1 deel kweekmegeling en 1/2 deel snoepzaad. En verder 2 maal per week thee met knoflook en 3 maal sedochol over het voer. Daarnaast krijgen ze elke dag vers grit met zeewier, magnesiumpoeder en nog meer mineralen. En natuurlijk elke week een bad dat vinden de duiven heerlijk , een beetje lauwwarm water met daarin wat badzout en een scheutje azijn. Prachtig om te zien hoe ze als in een blikje sardientjes in het bad tegen elkaar liggen, en daarna heerlijk met de vleugels uitelkaar liggen op te drogen. De ruiperiode trekt en grote wissel op de duiven en in deze tijd mag het ze aan niets ontbreken om de komende kweek en vliegperiode weer goed aan de start te staan. Dit was het weer, veel duivenplezier en tot de volgende week zal ik maar zeggen.

14 Oktober 2016

Na een lekkere vakantie begint het normale leventje, nu alweer een week deelgenomen aan het arbeidsproces. De tijd vliegt voorbijvoor je het weet ben je oudzei mijn moeder altijd. Het wordt s’avonds steeds vroeger donker en je kunt aan alles merken dat we in de herfst zitten en richting winter gaan. Het is het stille duivenseizoen zeggen we dan, er zijn geen wedvluchten meer. De grootste selectie in je duivenbestand is gemaakt, hier en daar zullen er nog wat duiven verdwijnen en nog wat duiven worden toegevoegd, maar in grote lijnen zijn de kwekers en vliegers voor aankomend seizoen bekend. Hier en daar wordt er nog wat getimmerd en aanpassingen aan het hok gemaakt. En verder zijn we druk met vergaderingen van club , regio afdelingen en NPO. daarnaast nog hier en daar een beursje in binnen of buitenland. Zoals ik in mijn vorige stukje een vrij cynisch stukje schreef over hoe mijn vrouw o.a. tegen de duivensport aankijkt, ben ik er zelf ook van overtuigd dat we duivensport alleen kunnen veranderen als we ook daadwerkelijk iets veranderen. Wat je nu veel ziet is dat er aanpassingen worden gedaan volgens onze huidige ziens en denkwijze over de duivelary. Daar bewijs je de duivensport voor de toekomst geen dienst mee. De ouderen zullen afvallen en jonge aanwas of herintreders zullen er niet tot weinig bijkomen. Kortom in 2020 zullen er volgens diverse berekeningen nog max 10.000 leden zijn, dat is dus over 3 jaar doe er nog eens 5 jaar bij dan zijn er nog 6.000 leden. Ik stel mezelf heel vaak de vraag hoe nu verder. Zijn we met z’n allen nu echt in staat om de duivensport de das om te doen. Zoals het nu gaat lijkt het er wel op. Ik spreek regelmatig met de oudere liefhebbers (met veel respect overigens) onder ons, en als ik het dan goed beluister wat deze mensen te vertellen hebben en in het verleden al hebben verteld. kom ik tot de conclusie dat deze mensen vaak niet gehoord zijn met al hun ideeen en goede bedoelingen over de duivensport. Hoe triest is dat om te moeten concluderen dat onze sterkhouders van het NPO bestuur de afgelopen jaren verstek hebben laten gaan. Hoe slecht is er geluisterd naar onze oudere liefhebbers, duivenmelkers die we met man en macht binnen proberen te houden om het vliegende aantal leden voor verenigingen e.d. in stand te houden. Dit om voldoende inkorvende leden te hebben om bij je eigen vereniging in te kunnen korven of die je bij nationale vluchten nodig hebt. Maar hier zal ook wel weer een aanpassing op komen, van 5 naar 3 leden voor in de vereniging in te mogen korven en van 7 naar 5 leden voor nationale vluchten, zo denken ze bij de NPO dit hebben we nu weer mooi opgelost.!!!!!!! Ik ben ervan overtuigd dat de duivensport aangepast moet worden aan de normen van deze tijd. en dat zij o.a. meer vrijheden en keuzes in vluchten waardoor je de sport gezinsvriendelijker kunt maken. Eindelijk een hele nieuwe opzet van de duivensport, en om dit te doen kunnen de oudere leden een hele belangrijke factor zijn. De meeste hebben alles al meegemaakt in de duivensport deze mensen weten van de hoed en de rand hoe je met duiven om moet gaan, en hoe dit in een moderne duivensport ingepast zou kunnen worden. Maak samen met deze liefhebbers een plan. Het mooiste zou zijn dat er plan van het NPO komt waarin op een verantwoord tempo de duivensport in een nieuw jasje wordt gestoken of beter gezegd nog in een heel nieuw pak. Een plan waarin de huidige generatie liefhebbers zichzelf kan vinden en waar het voor herintreders en nog belangrijker voor nieuwelingen aantrekkelijk wordt om de duivensport te gaan beoefenen. Als ik dit schrijf zit ik me weer af te vragen wat het nu zo moeilijk maakt om de duivensport daadwerkelijk te veranderen en aan te passen aan de huidige tijd. Zijn het de commerciele belangen van een handjevol spelers die het hardst kunnen schreeuwen ? of zijn het sportieve belangen van liefhebbers die met het oude vertrouwde systeem al jaren aan de kop vliegen ? . Dieses Hier 2 groepen duivenliefhebbers zijn mijn in ziens in de minderheid maar zijn wel heel bepalend voor de duivensport. De meerderheid is de gemiddelde liefhebber die hun duiven elke week inkorven om deze 2 groepen hun geweldige uitslagen te kunnen laten makenmandvulling dusof zoals door deze 2 groepen ook wel wordt gesproken over serieuze en niet serieuze duivenliefhebbers. Mijn vraag is dan wie is deserieuzeen wie is deniet serieuzeliefhebber. Is de niet serieuze liefhebber de werkende man die van 0.700 uur tot 17.00 uur werkt, met een gezin dus niet zoveel tijd heeft om doordeweeks of om in het weekend af te richten . Dus door de bank genomen ook niet wekelijks topprestatie kan leveren, en blij is met af en toe een leuke uitslag. Ik denk zelf dat we deserieuze liefhebberniet zo serieus moeten nemendat doen ze zichzelf al”. In ieder geval zijnde NPO en afdelingen wel druk in de weer om een verantwoord vliegprogramma samen te stellen gericht op het minder verliezen van de jonge duiven. Dat houdt dus in, aanpassingen doen aan het vliegprogramma in de hoop dat we minder jonge duiven verliezen en wat meer mogelijkheden voor deserieuze liefhebberom gezamenlijk en vaker af te richten en voor deniet serieuze liefhebberde mogelijkheid om halverwege alle africhtingen nog in te kunnen stappen om toch nog met veel pijn en moeite de jonge duiven ingespeeld krijgen om aan de jonge duiven vluchten mee te kunnen doen. Om deserieuze liefhebbereen platform te geven om prijzen binnen te kunnen slepen. Hopelijk dragen deze aanpassingen er op een positieve manier ook toe bij, dat we minder duivenliefhebbers verliezen. Want ik denk dat als we de duivenliefhebber verliezen , dat we er dan ook automatisch steeds meer duiven mee verliezen. Nu nog hele even de stand van zaken op mijn hok , ik heb de selectie rond, ik had een duivin voor een doffer aangezien dus in plaats van 13 doffers ga ik met 12 doffers spelen. Vindt het in sommige gevallen bij de jonge duiven moeilijk om te zien of het om een doffer of duivin gaat. Deze duivin zat wel in een bak, maar had met een doffer toch wel veel plezier, dus betrapte ik ze in een ander bak bij een doffer. Verder verloopt de rui goed bij zowel de jonge als de oude duiven. Verder ga ik wat aanpassingen doen in en aan het hok maar daar de volgende week wat meer over. Tot de volgende week zeg ik dan maar weer.

05 Oktober 2016.

Ik schrijf dit vanuit een zonovergotenEllenz”, een plaatsje aan de Moezel in Duitsland. Heerlijk een weekje vakantie en zoals het een duivenmelker betaamt alleen buiten hetduivenseizoen”. Natuurlijk buiten het seizoen want een andere mogelijkheid heb je als duivenmelker bijna niet!!!!!!!!!!!. Nee stel je voor zeg!!!, een vakantie in het duivenseizoen. De zon hoog aan de hemel, heerlijke temperaturen, gezellige stranden, leuke festiviteiten, gezellige terrasjes. Nee niks van dit alles, krabben, schoonmaken, africhten, lappen, drinkpotten uitwassen(is ook met stromend water), voerbakken schoonmaken. En dan inkorven heerlijk gezellig met de mannen in het duivenlokaal tot een uur of tien s’avonds en dan met de pet en 12 borrels op richting huis. Thuis aangekomen staat het eten klaar om in de magnetron op te warmen, kun je het lekker alleen opeten. Want je vrouw en kinderen zijn naar de verjaardag van jou moeder!!!! Want ja, jij kon niet mee wantde duiven héwant dat is een stuk belangrijker. Na het eten nog even douchen en nog een pintje, tegen die tijd komt moeder de vrouw thuis en vraagt of het gezellig was op de club?. Nou en of Piet had 10 Tauben , Jan had Coli op het hok, En Bart was er niet, die gek was op vakantie (midden in het seizoen wat een loser zeg) zijn broer Kees heeft de duiven nu voor hem ingekorfd, en die Kees wist nog eens niet hoe de klok werkte tjonge jonge wat een ellende zeg. Oh ja hoe was het bij mijn moeder op de verjaardag , was het gezellig ??, Ja zegt moeder de vrouw was echt leuk, iedereen was er zelfs je broer Jan die was net terug van drie weken vakantie, en je zus Nel met man Frits was er ook nog even , die vertrokken vannacht met de caravan om vier weken op vakantie te gaan naar Frankrijk. (misschien had je nog duiven mee kunnen geven om af te richten). Nee schat wij gaan mooi buiten het vakantieseizoen (bedoeld eindelijk duivenseizoen) is een stuk goedkoper. Heb je al iets geboekt?? Ja zegt moeder de vrouw heb ik je al drie keer verteld!!! Oh ja waar gaan we ook weer eens naar toe, Luxemburg ?? Nee schat we gaan 10 dagen naar Duitsland. Waarom 10 dagen? jij wilde toch op tijd terug zijn om naar de najaarsbeurs in Houten te gaan. Oh ja dat was ik alweer vergeten. En dan wordt er nog even naar het journaal gekeken en vooral naar de weers vooruitzichten voor a.s. zaterdag. Nou het weer ziet er niet best uit zal wel een zondaglossing worden, Oh zegt mams enthousiast dan kunnen we morgen even gaan kijken naar het voetballen je kleinzoon speelt zijn eerste wedstrijd dus dat zal je zoon en kleinzoon leuk vinden als opa ook even komt kijken. Ja zeg je dan dat zou leuk zijn, maar je weet hé schat van de duivenlossingen kun je niks meer op aan. Dus dat wordt weer het hele weekend wachten op de duivenlossingen?????. Dit is zo een beetje hoe mijn vrouw tegen de duivensport aan kijkt. En ze zegt dan ook regelmatig , hoe kun je je zoon of kleinkind nog enthousiast krijgen voor de duivensport als ze papa en of opa nooit ergens anders zien dan met een stofjas aan en pet op in het duivenhok. De duivensport vindt mijn vrouw en vele met haar weinig flexibel en weinig gezinsvriendelijk. Ze vindt het een individuele soms egoistische sport die in verenigingsverband gespeeld wordt. Hoe veranderd is de tijd ? en hoe weinig verandert is de duivensport aangepast aan de normen van de huidige tijd ??. Hoe kun je in godsnaam mensen enthousiast maken voor de duivensport als er geen ruimte voor vrije tijd en gezin is. Het is bekend dat elke verandering leden kost , maar zoals het nu gaat kost het ook leden en loopt het gestaag terug en er komt verhoudingsgewijs bijna niets voor terug. Veranderingen brengen ook weer nieuwe inzichten en mogelijkheden. Ik denk dat er een grote taak is weggelegd voor het NPO en natuurlijk aan alle duivenliefhebbers, die mee zullen moeten veranderen om deze prachtige sport levensvatbaar te houden en nieuwe impulsen te geven om de duivensport aan te passen aan de normen van deze tijd. Want zeg nou zelf wat is mooier dan de interactie tussen dier en mens, welke verandering er ook zal komen de interactie tussen duif en mens zal daardoor niet veranderen, en biedt mogelijkheden voor jongelingen en herintreders om de duivensport te gaan beleven. Zou een mooie slogan zijnBELEEF DE DUIVENSPORT ANNO de 21E EEUWToch ?????????. Nu weer even terug naar de duiven, mijn duivenmaatje Tonnie heeft de duiven verzorgd tijdens onze vakantie, altijd fijn als je van iemand op aan kunt die je levend vee verzorgd. Ze zijn volop in de rui, een belangrijke periode dit jaar hebben ze wat meer tijd om te ruien omdat ik de kwekers en vliegers later ga koppelen. Dit omdat ik hoop dat het voorgestelde vliegprogramma van de NPO doorgang zal vinden. Het zou al een stapje in de goede richting zijn om wat veranderingen door te voeren. Afijn dus later koppelen dat betekent dat je wat meer tijd hebt om alles voor te bereiden. En eventueel aanpassingen aan het hok te doen. Over de veranderingen van hok e.d. kom ik de volgende keer terug. Tot de volgende week zal ik maar zeggen en veel succes met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar.

Het selecteren gaat beginnen, mijn maatje Tonnie komt vandaag bij mij op bezoek om gezamenlijk mijn hele duivenbestand onder de loep te nemen. En tevens een plan te gaan maken voor het nieuwe seizoen. STRAKS MEER !!!!!

Zoals ik gisteren beloofd heb zou ik terugkomen op de selectie. De eerste vraag die ik mezelf gesteld heb voordat we gingen selecteren was, Hoe en op welke manier wil ik het volgend seizoen gaan spelen, en zeker niet onbelangrijk met hoeveel duiven wil ik gaan starten. Te vaak gebeurt het dat er duiven blijven zitten vanwege afstamming. Achteraf gezien is dat alleen maar hokvulling Er zitten duiven op het kweekhok met een topafstamming of die goed gevlogen hebben maar waar nog nooit een bruikbare laat staan een goed duif is uitgekomen. “Goede vliegers zijn niet altijd goed kwekersen andersom is dat natuurlijk ook zo. Wat is het dan wat het selecteren vaak zo moeilijk maakt? Ik denk dat bij veel liefhebbers de emotie een rol speelt, een fijne mooie of lieve duif op het hok waar je moeilijk afscheid van kunt nemen. Verder de aanschafprijs, de meeste duivenmelkers proberen elk jaar weer hokversterking erbij te halen. Voor de ene liefhebber is € 50,00 een godsvermogen en voor de ander is € 500,00 een scheintje. Een duif waar in verhouding veel geld voor is betaald zal bij veel liefhebbers blijven zitten, gewoonweg omdat ze het zonde vinden van het geld dat ze er aan uit hebben gegeven. En deze duif wordt dan honderd keer omgekoppeld om te proberen er een topduif uit de topafstamming te kweken. Met als gevolg dat je er naar een paar jaar achter komt dat het echt niet gaat lukken met de desbetreffende duif, dus weg investering. En dan kom ik weer terug op het selecteren, ik denk dat de beste liefhebbers ook het beste kunnen selecteren, er wordt gekeken naar de bouw en de uitstraling van de duif ,de prestaties worden daarin ook meegenomen natuurlijk, maar ik denk dat deze duivenmelkers een goede van een mooie duif kunnen onderscheiden en dat maakt het grootste verschil. Nu weer terug naar het selecteren op het eigen hok , we zijn begonnen bij de late jonge duiven daar zijn 6 Doffern en 3 duivinnen voorlopig van blijven zitten. Bij de vroege jongen zijn ook 6 Doffern en 3 duivinnen blijven zitten. Bij de overjarige duivinnen zijn er 8 blijven zitten. Bij de vliegdoffers zijn er 2 blijven zitten en 1 doffer gaat naar het kweekhok. Dan hebben we de (kwekers) natuurlijk nog daar zijn voorlopig 5 doffers e en 7 duivinnen blijven zitten. Ik zeg voorlopig want ik wil alle duiven nog een keer in de hand houden met het oog op de koppelingen die ik wil gaan maken. Zoals het er nu laat uitzien heb ik voorlopig voor volgend jaar 13 vliegkoppels en 5 kweekkoppels. Er zal best nog het e.e.a. veranderen de aankomende tijd, want zoals je weet een duivenmelker zit nooit stil en is altijd weer op zoek naarbeter” . tenminste daar wordt op gehoopt . Tot de volgende week maar weer en ik wens iedereen veel succes met de selectie.

 

VLIEGSEIZOEN VOORBIJ.

Ik ben altijd weer blij dat we de laatste vlucht hebben gehad , het vangen van de duiven, het gesjouw met de manden , de duiven laten trainen en ook nog lappen. Nee voor mij is het einde van het vliegseizoen een welkome afwisseling in de duivensport. Wat ik de eerste weken wel mis is op vluchtspanning het wachten op de lossings informatie, de weersverwachtingen bekijken, de schatting van de aankomsttijd berekenen en natuurlijk de thuiskomst van de duiven. Daarvoor in de plaats breekt er weer een mooie tijd aan, het selecteren van je duivenbestand. Van vliegers tot kwekers het hele duivenbestand wordt doorgelicht, om volgend jaar weer goed aan de start te kunnen verschijnen. Daarnaast is het ook een bekend fenomeen dat er elk jaar weer opnieuw aan het hok moet worden gesleuteld. Of het nou schilderen is, er is altijd wel iets voor verbetering vatbaar. Dat is vooral zo bij de liefhebbers die minder gepresteerd hebben. Het moet ergens aan liggen !!!!! en dat is ook zo het ligt ergens aan. Het idee dat het ergens aan moet liggen wordt tijdens het vliegseizoen meestal al onderkend en is al uitvoerig besproken in de club en gekeken wordt dan meestal naar diegene die het hardste vliegt. Want de kampioen in de club heeft n.l. het beste hok, de beste duiven, de beste medicijnen, de meeste tijd, de meeste financiele middelen, hij is overdreven gedreven. Dit zijn zo een beetje de superlatieven die er gezegd worden over de kampioenen, of ze terecht zijn of niet zo wordt er vaak tegenaan gekeken. De meeste kampioenen zitten elk jaar bij de top (een uitzondering daargelaten) . Wat deze kampioenen hebben, is dat ze allemaal verstand van duiven en de duivensport hebben. Ze beheersen de kunst om een goede duif van een mooie duif te onderscheiden, daarnaast hebben ze in een oogopslag de gaten wanneer de duiven wat mankeren en kunnen dus sneller ingrijpen. Het is dus vaak een kwestie van veel tijd hebben , en deze ook effectief gebruiken. Op de vraag wanneer is een duivenhok goed ? zijn volgens mij wel honderden antwoorden mogelijk, maar feit blijft dat het om het goede klimaat gaat. De duiven moeten plezier hebben op het hok er moet een gezonde rivaliteit zijn, tot zover zal dat bij de meeste liefhebbers wel lukken. Maar nu het klimaat in het hok b.v. staat het hok op de goede plaats , is het niet te vochtig , is er tocht op het hok, heb je een behoorlijk constante temperatuur in je hok, heb je de topforme vroeg of laat of helemaal niet. Ik heb aan diverse liefhebbers gevraagd wat een goed hok is, er was er ene bij die zei tegen mij. Je moet je verplaatsen in een duif, hij vroeg aan mij: zit jij graag in de tocht , of in een vochtig klimaat, of dan heel warm en dan weer heel koud, of in een heel stoffig een vies hok (en dan bedoel ik heel vies niet een beetje stront of zo) Als je een goed klimaat op je hok hebt is een beetje stront en stof in je hok niet erg, de stront is droog en de stof wordt goed afgevoerd. Heb je geen goed klimaat op je hok dan blijft de stront vochtig en gaat stinken, de stof blijft hangen en dat werkt ook door op de duiven. Dus een goed hok is zeer belangrijk , en als je er ook nog eens een paar goede duiven op hebt kan het allemaal veel leuker worden. Dus er ligt weer een uitdaging om te zorgen dat ik aan alle bovenstaande punten ga voldoen zodat ik volgend jaar de duiven de pannen van het dak kan laten vliegen. De volgende keer meer over deze materie. tot de volgende week zeg ik maar weer.

VLUCHT 10 September 2016 Natourvlucht LAON ± 298 km.

De laatste winnaars van dit seizoen van harte gefeliciteerd en tevens iedereen geluk gewenst met de behaalde kampioenschappen.

De laatste natour vlucht werd vervlogen vanuit Laon , de weersvoorspellingen waren goed dus alle ingredieenten waren er zodat het een mooie laatste vlucht zou worden. Ik had gekozen om alle jonge duiven nog een keer te spelen (minus 2 gewonden) dus in totaal 19 jonge duiven en ik had nog 5 duivinnen die ik ook nog een keer wilde spelen. De duiven zijn gelost om 09.40 met ZZW wind later draaiend naar ZW. Met een beetje rekenen kom je dan op ongeveer 3 uurtjes vliegen. En zo was het ook de eerste duif in onze vereniging viel op de klep om 12.37.24 en deze liefhebber had wel de kortste afstand (scheelde ± 7 km met mij) deze duif was tevens 1e duif in de kring dus weer een mooie prestatie bij ons in de vereniging. Mijn eerste duif klokte ik op 12.45.48 het was een duif van 2016 en de 3e duif in de vereniging. Op het moment dat ik deze duif klokte had ik niet echt door dat het best een redelijk zware vlucht zou worden de 2e / en 3e duif klokte ik op 12.50 en de 4e duif op 12.51. deze waren respectievelijk 8e 9e en 10e in de vereniging. über 13.33 had ik 13 duiven in de klok staan. En toen begon het lange wachten tot 15.33 kwamen er nog 3 duiven bij . En daar is het op de vluchtdag ook bij gebleven 16 stuks van de 24. En dan gaan we weer hopen hopen op de volgende dag want dan komen de achterblijvers meestal wel na, maar de zondag was ook lang wachten en hopen. De eindbalans na de zondag is dat er nog 3 zijn nagekomen dus moet nog 4 jongen en 1 jaarling duivin. Nog even terugkomend op mijn eerste duif die had een 6e notering behaald in de kring , mijn 2e duif was een jaarling duivin en het (toeval ) wil dat allebei deze duiven van dezelfde liefhebber afkomen n.l. van Gerard van de Bovenkamp uit Doetinchem. En dat gezegd hebbende wil ik toch nog ff terugkomen op de vlucht, het was geen makkelijke vlucht vooral omdat s’middags het kwik snel opliep waardoor het voor de jonge duiven die doorgeschoten zijn het geen eenvoudige klus is om snel de weg terug te vinden naar het hok. Toch verwacht ik er nog wel een paar terug , zeker omdat ze alle vluchten hebben gehad en ervaring genoeg hebben om de weg terug te vinden. Ja en nu!!! het vliegseizoen zit er weer op, de aankomende weken zijn weer zeer belangrijk we gaan selecteren en de duiven gaan ruien een belangrijk moment , het is een zware periode voor de duiven en het ruien moeten ze dan ook in alle rust kunnen doen zodat ze volgend jaar weer een goed verenkleed hebben om goed aan de vluchten deel te kunnen nemen. Het is belangrijk dat ze de juiste voeding krijgen zodat ze weer de juiste bouwstenen hebben en door kunnen geven aan de nakomelingen. Ik ga iedereen heel veel succes wensen de aankomede (rui) periode. en de voorbereidingen voor de kweek. Ik zal mijn ervaringen wekelijks proberen te beschrijven op de site. Tot de volgende week zeg ik dan maar weer.

VLUCHTEN 03 September 2016 Jonge duivenvlucht Melun ± 424 KM en Natourvlucht Menen/Moeskroen ± 227 km (was Quievrain) .

MENEN/MOESKROEN

De natour vlucht werd afgelopen week vervlogen vanuit Menen/Moeskroen, het was Quievrain maar door de verwachte weersomstandigheden hadden ze besloten om wat westelijker te lossen. De duiven zijn gelost om 11.45 met een WZW wind. Ik had voor deze vlucht besloten alleen de late jonge duiven en gewonde jonge duiven te spelen. Ik had er in totaal 14 mee en het is natuurlijk altijd weer een uitdaging wetende dat er op deze vluchten ook veel oude worden gespeeld. Ik ben dan altijd benieuwd wat het verschil is (behalve het meteen binnenkomen dan) in de vereniging viel de eerste duif om 14.06.59 en was een oude duif de volgende 6 duiven waren ook allemaal oude duiven. nr9 was de eerste jonge duif en nr 10 was de 2e jonge duif en deze viel bij mij op de klep om 14.13.57. Ik had er 14 mee en 2 in de prijzen in zowel de vereniging alsook in de kring, dus dat is wel wat magertjes. Maar een kniesoor die daar op let. We kunnen ons gaan voorbereiden op de laatste wedvlucht de natourvlucht die vervlogen zal worden vanuit St.Quentin ± 294 km. Zoals het nu naar uitziet wil ik alle jonge duiven nog een keer spelen een mooi vluchtje als afsluiting, En daarna beginnen we weer met de voorbereidingen voor de rui en kweek en selecteren. En dat laatste is een van de belangrijkste, selecteren als je dat nog kunt tenminste , als je nog voldoende materiaal heb om te selecteren. De laatste jaren hebben de grote verliezen al veel problemen gegeven om goed te kunnen selecteren. Vaak is het zo dat je alle jonge duiven die over zijn worden gebruikt om aan te vullen, anders is het vlieghok wel erg leeg. Dus het is niet allemaal kwaliteit wat we moeten laten zitten, zoals we allemaal wel weten. Wat ook weer zijn weerslag heeft op het nieuwe seizoen waar we met jaarlingen gaan vliegen en op deze vluchten de verliezen ook grotere vormen aannemen. Dus het gaat mis in de lengte of de breedte. maar wat is nu wijsheid in deze, ik denk als we niets veranderen bij de jonge duiven, zullen we tegen deze problemen aan blijven lopen. Ik zal er verder niet over uitweiden dat heb ik in het voorgaand schrijven (MELUN) al gedaan. Ik ga iedereen weer heel veel succes wensen bij de voorbereidingen voor de laatste vlucht. En ik zeg maar weer tot de volgende week . En ik hoop op een hele hoop .

Ik wil iedereen eren en hulde geven met de behaalde overwinning.

MELUN

Melun was de laatste jongen duivenvlucht van dit seizoen. We hadden als vereniging niet voldoende leden om nationaal in te kunnen korven, dus moesten we uitwijken naar een zustervereniging. We hadden dus niet voldoende leden om nationaal in te kunnen korven. Je moet 7 leden hebben om nationaal in te kunnen korven binnen je eigen club. Deze regelgeving is volgens mij gedateerd, gezien het sterk aantal teruglopende leden waar we in de duivensport mee te maken hebben. Ik heb het idee dat het allemaal regels zijn uit de tijd dat elke vereniging 25 leden of soms nog meer had en het geen probleem was om 7 mensen bij elkaar te krijgen. Mijn vraag is dan ook: moeten we kiezen voor aanpassing van de regelgeving b.v. nationaal inkorven vanaf 5 leden. Of moet er voet bij stuk gehouden worden en vasthouden aan de oude vertrouwde regelgeving die gebaseerd is op 3 maal zoveel leden. In mijn beleving is het zo, als we het zo houden zoals het nu is zal de toekomst van de duivensport zijn dat we steeds vaker en meer met meerder verenigingen in moeten korven om aan het minimum aantal leden van (7) om nationaal te mogen inkorven. Een veel gehoorde kreet is dan dat dit leden gaat kosten. Ik denk gezien de gemiddelde leeftijd van de duivenliefhebber, dat het altijd leden gaat kosten wat we ook beslissen. Alleen denk ik als we in het oude blijven hangen, en niet willen gaan vernieuwen zullen er steeds meer leden afvallen en er geen nieuwe leden bijkomen. Daarom ben ik voorstander van vernieuwing van de duivensport en updaten naar de normen van deze tijd. B.v. het vliegseizoen mee laten lopen met de schoolvakantie in de desbetreffende regio’s zodat het niet ten koste gaat van de gezinsvakanties. Verenigingen kunnen meer samen gaan werken en op tourbuurt duiven aanleveren dit kan kostenbesparend werken. De ringen voor de jonge duiven in maart uitgeven en de jonge duiven competitie laten spelen met alleen maar ringen van de NPO van het desbetreffende jaar, dit bevordert het eerlijk spel en ik denk dat de verliezen van de jonge duiven minder zullen zijn, wat ook weer kostenbesparend werkt. De generaal kampioenschappen schrappen en gewoon een kampioenschap per onderdeel, berekend over bijvoorbeeld 4 die 8 aangewezen vluchten , daarnaast mag de liefhebber nog 1 vlucht zelf toevoegen. Daarnaast zou er weer een poule systeem in het leven kunnen worden geroepen waardoor er ook weer wat preisjes verdiend zouden kunnen worden. Kortom ik denk dat de duivensport gezinsvriendelijker en aantrekkelijker gemaakt moet worden, en betaalbaar moet blijven vooral voor de gemiddelde liefhebber, zodat het ook aantrekkelijker wordt om weer (von ) met de duivensport beginnen. LET WEL dit zijn wat overdenkingen van mijzelf en er zullen ongetwijfeld nog veel meer en betere ideeen zijn om de duivensport in positieve zin te veranderen. Nu weer terug naar de vlucht. De duiven zijn om 9.00 gelost vanuit Melun met een ONO wind later in Belgie en Nederland draaiend naar WZW. Ik had de duiven verwacht rond 14.00 en zat redelijk in de buurt . De eerste duif in onze vereniging viel op 14.15.04 op de klep. en was 11e in de kring. Mijn eerste duif viel op 14.24.06 op de klep en was 4e in de vereniging en 28e in de kring een redelijke uitslag vindt ik zelf 6 duiven mee en 2 in de prijzen, mijn 2e duif viel op 14.33 .25 en was 76e in de kring. Dus al met al kan ik tevreden zijn. Volgende week de laatste vlucht op de natour als het weer redelijk is wil ik alle jonge duiven nog spelen. Ik wens iedereen weer veel succes met de voorbereidingen voor de laatste vlucht en ik hoop jullie hopen op een mooie uitslag. Tot de volgende week maar weer.

Er waren weer diverse winnaars deze week, Allemaal van harte gefeliciteerd.

VLUCHT 27 AUGUSTUS 2016 natour Quievrain. Jonge duivenvlucht Melun afgelast en verplaatst naar volgende week.

We hadden deze week eindelijk 2 vluchten de natour werd vervlogen vanuit Quievrain ± 225 km . De nationale jonge duiven vlucht vanuit Melun werd wegens de verwachte weersomstandigheden afgelast en verplaatst naar volgend week. Dus deze week maar 1 vlucht vanwege de warmte de duiven werden gelost om 07.30 een toplossing durf ik gerust te zeggen. Het zou warm worden dus een vroege lossing indien mogelijk is een geweldige oplossing . Er wordt vaak gesproken over inversie en de grote verliezen worden daar ook nog mee in verband gebracht. Maar wat is inversie nu eindelijk : Doordat koude lucht een hogere dichtheid heeft, heeft deze de neiging om te dalen terwijl warme lucht de neiging heeft om te stijgen. Als koude lucht aan de grond wordt opgewarmd, stijgt deze weer op en koelt op grotere hoogte weer af. In sommige situaties krijgt de koudere, zwaardere lucht de kans niet om op te warmen en blijft op geringere hoogte hangen. Dit is een beknopte omschrijving van wat inversie inhoud. N u weer terug naar de vlucht ik had gekozen om alleen de jaarling en overjarige duivinnen te spelen totaal 17 stuks. Ik twijfelde of ik de jongen zou spelen dus daarom donderdag definitief de beslissing genomen. Achteraf is de vlucht perfect verlopen dus ze hadden gerust mee kunnen doen. Mijn vader zei danachteraf kun je een koe in de kont kijken”. Voor mij was het vooral belangrijk dat de duivinnen thuis zouden komen ik had er ook geen grote verwachtingen van ( je hebt altijd hoop, dat wel natuurlijk). De eerste duif in de vereniging werd geklokt op 10.45 .41 en was de 2e in de kring een mooie prestatie weer voor onze club. Mijn eerste duif viel op 11.19 op de klep, op dat moment wist ik al lang en breed dat er weinig eer te behalen was op deze vlucht. met een goed uur had ik 15 duiven thuis , dus dat was dan ook het enige. Aankomende week dus 2 vluchten de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. en de natour vlucht opnieuw weer vanuit Quievrain. Ik wens iedereen heel veel succes met de voorbereidingen op de aankomende vlucht, en ik hoop op een hele grote verrassing , zou wel een keertje mogen toch. Tot de volgend week maar weer met hoop ik een topuitslag.

Ik begin zoals elke week met het feliciteren van de winnaars.

VLUCHT 20 AUGUSTUS 2016 natour AsseZellik

De vlucht werd vervlogen vanuit Asse-Zellik ± 160 km , de duiven zijn gelost om 09.15 met een flinke zzw wind, en verder waren de weergoden ons goed gezind. Leek het er vrijdag nog op dat het regenachtig kon zijn, daar hebben we op de vlucht geen last van gehad. Dus weer een goede lossing. Je weet dat met deze wind er hard gevlogen gaat worden. Duiven die de forme hebben en de navigatie goed hebben staan kunnen dan nog weleens verrassen met hoge snelheden rond de 100 km per uur meer, en zomaar op de klep vallen. Dat was dan ook het geval bij deze vlucht de snelheid van de 1e duif van onze vereniging was iets meer als 98 km per uur. De eerste duif in de kring had een snelheid van 99.3 km per uur. Zelf had ik alle duiven ingekorfd zowel de late , de vroege jongen en alle duivinnen totaal 37 stuks en 1 gewonde thuis gelaten. Je hoopt altijd weer op een verrassing, meer kan ik niet doen gezien het verloop van de afgelopen vluchten. Zoals ik al eerder schreef wil ik alle duiven spelen en daar uit een selectie maken (een strenge selectie). Dus in mijn geval kun je wel van alles verwachten van je duiven maar het moet ook realistisch zijn, wat je er insteekt krijg je ook terug is een veel gehoorde spreuk. Nou in mijn geval kan ik er niet de juiste hoeveelheid tijd insteken zeker gezien hoe de duivensport tegenwoordig wordt beleefd, We zeggen weleens dat de duivensport vergrijsd en dat er bijna geen jonge aanwas komt. Het is een gegeven dat er steeds meer gevraagd wordt om goed te presteren met de duiven , er wordt veel vaker gelapt (gereden met de duiven) om ze in forme te houden, dit is zeker het geval met de jongen duiven en de natour. De kampioen zijn dan ook meestal de mannen die overdag veel tijd kunnen besteden aan hun duiven (lappen, africhten observeren) of het zijn alleenstaande liefhebbers die alle vrije tijd die ze hebben kunnen besteden aan de duiven. Wat het ook goed doet en wat je ook steeds vaker ziet zijn de combinaties liefhebbers die de handen ineen slaan om zo hun krachten en vooral (vrije) tijd te bundelen. Een combinatie kan in mijn visie de toekomst van de duivensport positief beinvloeden . Zoals ik al schreef de krachten bundelen o.a. vrij tijd , vakanties , gezinsvriendelijker , kosten worden gedeeld dus blijft de duivensport betaalbaar. Want het kostenaspect gaat ook steeds grotere vormen aannemen, dit in combinatie met de (vrije) tijd die er in gaat zitten, maakt het niet echt aanlokkelijk om in je eentje de duivensport te gaan beoefenen zeker als je elke week goed wilt presteren. Maar probeer de duivensport maar eens te moderniseren, aan te passen aan de normen van deze tijd dat zal niet meevallen met de gevestigde orde die er nu zit. Deze generatie wil de duivensport graag houden zoals het nu is, ze zijn bang voor vernieuwing en dat hun prestaties en daardoor ook hun status ondermijnt wordt, angstvallig willen ze vasthouden aan het oude. Vasthouden aan iets waarvan ze weten dat het de duivensport de kop gaat kosten maar ach ze hebben de meeste boterhammen op, of zoals mijn vader altijd zegtze hebben de meeste stront gescheten”. Dus een beetje dehet zal mijn tijd wel duren gedachte”. De verenigingen krijgen steeds meer moeite om genoeg leden bij elkaar te krijgen om in te kunnen korven voor nationale vluchten(7 stuks) . Het valt af en toe al niet mee om 5 leden bij elkaar te krijgen voor de normale vluchten. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op de zgn opofferingsduif (dat is een duif van een lid die wordt ingekorfd om het aantal te halen van minimaal verplichte ingekorfde leden voor de desbetreffende vluchten). Met pijn en moeite hebben we dan 5 von 7 leden, 2 volle duiven manden en 2 restmanden met 4 von 5 Tauben. Voor 4 mandjes komt een duivencontainer van 20 mtr lang de straat in rijden voor het clubgebouw, om 4 mandjes met duiven op te halen (hoezo hoge kosten). Laten we afstappen van dit gebeuren, laten we de duiven in gaan korven in de loods waar de vrachtwagen staat, en laten we de klok afslaan in het verenigingsgebouw en daar de winnaar feliciteren. Het clubgebouw blijft zijn functie behouden voor alle andere verenigings doeleinden,(tentoonstelling, vergadering, feestavond kampioenen huldiging. en natuurlijk van allerlei activiteiten in het stille seizoen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om de duivensport een nieuw Elan te geven en aan te passen aan de normen van de toekomst. Maar dit gezegd hebbende wil ik weer terug naar de vlucht, zoals gezegd had ik 37 duiven mee mijn eerste duif was wederom dezelfde duivin als vorige week en was weer niet van plan om meteen naar binnen te gaan toen een viertal minuten later de 2e duif op de klep ging zitten werden ze net als vorige week weer geklokt op dezelfde tijd nl 10.59.23 mijn 3e duif, een jonge duivin viel op 10.59.52 verder had ik in 5 min 16 duiven binnen de volgende 10 duiven vielen 10 minuten na nr 16 op de klep. Mijn 1e en 2e duif waren respectievelijk 32 in 33 en mijn 3e duif was 35 in de vereniging. In de kring had de 1e duif van onze vereniging de 4e plaats , al met al een leuke prestatie. Dit moet ik ook nog even zeggen ik had gisteren mijn duivenmaatje Tonnie nog aan de lijn en hij vroeg hoe laat ik mijn eerste duiven draaien ik gaf toen 10.49.23 i.p.v 10.59. 23 een slip off the tong zal ik maar zeggen of misschienis de wens de vader van de gedachte”. Ik hoop dat we ons gaan inzien dat de duivensport verandering nodig heeft. “Bij elke verandering zijn er afvallers, maar bied ook weer mogelijkheden voor nieuwe inzichten en mogelijkheden voor de eventuele nieuwe duivencoaches. Ik wens jullie veel succes met de voorbereiding van de laatste jonge duivenvlucht en natourvlucht. En ik hoop weer op het beste voor iedereen. Tot de volgende week maar weer.

Alle winnaars de welgemeende felicitaties

VLUCHTEN 13 AUGUSTUS 2016 Jonge duiven vlucht Nanteuil la Houdin en 1 Natourvlucht Duffel.

Nanteuil Le Houdin

In deze rare week waarbij je heen en weer geslingerd wordt door allerlei emoties en de klok heel even stil stond , kom je ook tot inzicht dat het leven gewoon doorgaat. En wordt je jezelf weer bewust bent hoe mooi het leven is met alles erom heen. Het was natuurlijk anders bij het inkorven als anders maar was het een fijne ontspannen sfeer.

De 7e jonge duivenvlucht vanuit gelost om 09.30 vanuit Nateuil le Houdin (een prachtige naam voor een losplaats) de duiven werden gelost met wzw wind. De duiven hadden een kleine 377 km voor de boeg . Na de vorige week waar ik per saldo van de 13 duiven er 10 terug heb en waarvan ik er 2 hoop op de natour nog te kunnen spelen. Totaal heb ik 7 duiven ingekorfd en 1 duivin thuis gelaten die moest leggen. . Eerlijk is eerlijk de teleurstelling van vorige week telde niet meer. Ik ging weer gewoon opnieuw beginnen , de duiven trainen redelijk er zijn verschillende duiven die gekoppeld zijn wat de trainingsarbeid niet ten goede komt. Maar na al deze verliezen heb ik gekozen om de duiven die er over zijn gewoon zo relaxed mogelijk te spelen met de hoop er zoveel mogelijk over te houden, maar wel dat ze hun kilometers hebben gemaakt zodat ze volgend jaar met voldoende vliegervaring aan de start kunnen verschijnen. Daarnaast is het ook handig dat je wat meer duiven over hebt zodat je beter kunt selecteren. Afijn de vlucht daar ging het om. De eerste duif in de club viel op 14.00 op de klep ,maar dat was wederom niet bij mij . Mijn eerste duif lande op 14.14.22 op zijn hok de 2e op 14.22.34 Op dat moment weet je al dat er te veel tijd tussen de 1e en 2e duif zit om leuk mee te doen . Toch waren mijn duiven respectievelijk 6e en 11e en de vereniging en 38e en 79e in de kring, je zit erbij zullen we maar zeggen. De klok heeft op deze vlucht 23 min open gestaan wat wil zeggen dat het verloop gewoon goed was te noemen. Van deze vlucht zijn alle 7 duiven terug. Volgende week is er geen jonge duivenvlucht en spelen we bij ons alleen een natourvlucht. Ik wens iedereen weer een fijne week we hebben 2 weken de tijd om ze voor te bereiden op de laatste jonge duivenvlucht of je kunt ze spelen op de natour om ze in ritme te houden. Ik weet niet wat wijsheid is maar daar hoop ik van de week wat meer zicht op te krijgen. Bis zur nächsten Woche, werde ich sagen,.

1e NATOUR VLUCHT 13 AUGUSTUS 2016

De eerste natour vlucht vervlogen vanuit Duffel , ik had 32 duiven mee waarvan 10 late jongen 5 vroege gewond en of te laat thuisgekomen en 17 duivinnen. Ik heb gekozen om zoveel mogelijk duiven te spelen op de natour. gewoonweg om te kijken wat er in zit en of er verrassingen bij zitten , die ik volgend jaar kan spelen op de vluchten en vooral de eendaagse vluchten . Ik wil me daar een beetje op gaan focussen en heb het idee om volgend seizoen met evenveel doffers als duivinnen deze vluchten te gaan spelen. De Vitessevluchten wil ik dan ook gaan gebruiken om de duiven in te gaan spelen. Deze keuze houdt automatisch in dat ik de vliegduiven later kan gaan koppelen zodat ze het tot het einde van de eendaagse vluchten volhouden en gemotiveerd blijven. Dus vandaar deze keuze. Verder met de vlucht op de natour de duiven zijn gelost om 10.20 met een zzw wind en konden een mooie snelheid halen. dat gebeurde bijna 100 km per uur zijn mooie snelheden. Soms wordt er weleens minderwaardig gedaan over vluchten waar hoge snelheden worden gehaald de zgn waaivluchten noemen ze die dan. Ik denk dat dat de duiven op deze vluchten een verschrikkelijk goed orientatie vermogen moeten hebben, want als ze bij deze wind 15 min doorschieten hebben ze een half uur tegen de wind in nodig om terug te komen. Dus dan ben je opgeteld 45 min verder. En kun je het wel vergeten want dan zijn de prijzen al lang en breed verdeeld. De eerste duif bij ons in de club werd om 11.37.34 geklokt. Mijn eerste duif vloog om 11.38 rond waar er al snel eentje bij kwam op 39 landen ze op het hok waar ze tot mijn grote ergernis bijna 4 min bleven zitten. Uiteindelijk klokte ik mijn eerste 2 duiven op exact op de zelfde minuut en seconde n.l. 11.42.45 2 overjarige duivinnen. Ik kreeg daarna 9 duiven tegelijk die ongeveer 8 min hebben rondgevlogen. Tussen deze ergernis vielen er een paar duiven die niet mee gingen in deze ellende. Mijn 3e duif was een late jongen van 2016 en draaide ik op 11.43.22 mijn 4e duif was een vroege jonge die gewond was geweest en draaide ik op 11.43.45. in de vereniging was ik daarmee 19 / 20 / 23 /25e de klok zat met iets meer als 6 min dicht. Het was al met al een mooie vlucht . Ik moet nog 2 late jongen en 1 vroege jongen. Volgend week hebben we alleen een natourvlucht als de weersvooruitzichten goed zijn speel ik alle duiven het wordt Asse-Zellik ± 160km dus dat moet te doen zijn. We kunnen weer een weekje voorbereiden dus we gaan er weer voor. Veel succes maar weer en we gaan er het beste van hopen.

VERLIES .

Vorige week schreef ik over de verliezen van de jonge duiven , vandaag schrijf ik een stukje wat de verliezen en alles wat erom heen staat in de schaduw laat staan. Deze week heeft een lid van onze vereniging besloten om niet meer verder te willen met het leven. Hij was de jongste binnen onze club en sinds dit jaar lid. Hij is geholpen met het bouwen van een hok door een van onze leden en door meerdere leden geholpen aan jonge duiven zodat hij met dit vliegseizoen met de jonge duiven wedvluchten mee zou kunnen doen en natuurlijk om ervaring op te doen. Het ging hem goed af en speelde met de jonge duiven niet onverdienstelijk hij stond tot vorige week 1e aangewezen in de kring en 4e aangewezen in de afdeling, al met al een prachtige prestatie en motivatie om plezier te hebben in de duivelary . Maar hoe anders kan het lopen een mens is niet te doorgronden, je weet nooit wat er in iemand zijn hoofd omgaat, het zijn allemaal superlatieven. Zo op het oog ging alles zo zijn gangetje en leek het of hij gelukkig was, hij heeft 2 kinderen waar hij vol trots over sprak en voor 2 weken terug nog een dag of 10 op vakantie naar Spanje was geweest. De afgelopen week toen ik hem sprak op de club vertelde hij een leuke vakantie te hebben gehad samen met de jongens. Hoe raar is het dan dat je een paar dagen later het bericht krijgt dat hij er niet meer is. Mijn gedachten gaan uit naar zijn 2 jongens , naar zijn broers en zus en zijn vader en moeder, en verder iedereen die dicht bij hem stond en staat. Bij deze wil ik zijn familie en iedereen die hem gekend heeft sterkte wensen. Wij als club zullen hem missen als hulpvaardig en integer mens.

Ik wil besluiten met een uitspraak van mijn vader. Doodgaan kun je maar één keer geniet van het leven, je bent langer dood dan dat je leeft.

 

De winnaars van deze week bijzonder gefeliciteerd op deze niet makkelijke vluchtdag.

VLUCHT 06 AUGUSTUS VERVLOGEN VANUIT LAON

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen dat het deze week pet maar dan ook echt zwaar pet was en is. Ik schreef in mijn vorig vluchtverslag over verliezen, nou deze week doe ik daar zo het er nu uit laat zien er flink aan mee. Ich 13 jongen duiven ingekorfd op deze vlucht en op de vluchtdag voor het klok afslaan was er welgeteld het schamele aantal van 5 thuis. De duiven zijn gelost om 11.00 uur vanuit Laon met een wzw wind en hadden een goed vertrek het was een beetje wisselvallig weer op de vlieglijn met hier en daar een bui. Dat het geen makkelijke vlucht zal worden is logisch . Maar dit gaat mijn pet echt te boven . Ik heb nu 7 duiven terug van de 13 bijna de helft moet nog komen, ik heb niet kunnen zien dat er iets mankeerde ze trainde redelijk en zagen er gezond uit. Dus waar het nu aan ligt ik weet het niet meer. Als ik dit verslagje schrijf zit ik nog op een paar duiven van de africhting voor de natour, op dit vluchtje hen ik 32 duiven mee waarvan 10 late jongen 5 vroege jongen (waren gewond of te laat) in 17 duivinnen. van dit vluchtje heb ik er nu 31 thuis moet nog 1 duivin. Wat ik eindelijk wil zeggen is dat ook deze duiven op het zelfde hok zitten hetzelfde voer krijgen en dezelfde verzorging hier wil ik mee aangeven dat de duiven gewoon gezond zijn. En dat ik niks snap van het tot nu toe wegblijven van de jongen van de vlucht van zaterdag j.l. . Afijn terug naar de vlucht Laon ik had de duiven verwacht rond half 3 en dat was ook zo op mijn hok de eerste duif in de vereniging viel op 14.13 en was de 3e duif in de kring. Mijn eerste duif vloog op 14.21 rond als je weet dat er op 14.13 al duiven liggen is het wel vervelend dat deze duif nog een aantal minuten samen met een nog een duif blijft rondvliegen en heel schrikkerig was om te landen. Ik klokte deze duiven op respectievelijk 14.26.01 in 14.27.12 de derde duif op 14.32 bleef ook nog effe vliegen. Tot mijn grote verbazing waren deze duiven 8e en 9e en 12e in de vereniging en 47e 52e en 79e in de kringwaar ik mee wil zeggen dat het een rare en of zware vlucht is geweest. De klok heeft 40 min los gestaan wat erg lang is bij onze club. Volgende week zoals het er nu uit laat zien kan ik nog 6 jonge duiven mee doen op de jonge duiven vluchten en 16 op de natour het zal schrikken en beven worden en maar hopen dat ik er voldoende overhoud om aan te vullen voor volgend seizoen. Ik ga mijn wonden likken en de duiven weer voorbereiden voor de volgende vluchten. Ik wens iedereen weer veel succes en we moeten maar weer hopen op een goede vlucht want als je niet op tijd draait is vervelend maar dat er elke vlucht duiven wegblijven is veel vervelender. Tot de volgende week maar weer.

Alle winnaars van deze wek wil ik hierbij feliciteren met hun glansrijke overwinning.

VLUCHT 31 JULI 2016 JONGE DUIVEN VANUIT MENEN MOESKROEN (WAS QUIEVRAIN)

Deze week zou de vlucht oorspronkelijk vervlogen worden vanuit Quievrain maar door het slecht weer op zaterdag en de mindere vooruitzichten op zondag werd ervoor gekozen om de vlucht te verplaatsen naar Menen/Moeskroen dat ligt een stuk westelijker en gaf een beter weerbeeld om te lossen op zondag. Op zich een goede keuze de duiven konden zondagmorgen gelost worden om 10.15 uur met een wzw wind. Ik had 14 duiven mee weer 1 minder als de week ervoor, het blijft toch vervelend elke week blijven er toch weer duiven achter. Maar ja het is niet anders je hoort het van veel liefhebbers, of het nou iets van deze tijd is weet ik niet. Als ik de oudere liefhebbers moet geloven werd er vroeger begonnen met 20 jduiven aan de jonge duivenvluchten, de laatste jonge duivenvlucht was Orléans daar werden nog steeds 20 duiven ingekorfd totaal in de rui nog 2 oude pennen en met veel geluk zat er nog een staart veer in, het was 30 graden zon hoog aan de hemel NO wind kracht 6 en dan toch kwamen alle duiven terug, volgens de oude wijze mannen kwam dat omdat er veel strenger en beter geselecteerd werd en daardoor alleen uit de beste duiven gekweekt. Een logisch gevolg was dan ook dat alleen de beste en/of sterkste overbleven volgens de overlevering en geschiedenis van de duivensport. Dat er in de huidige duivensport veel verliezen zijn (vooral bij de jonge duiven kunnen we niet ontkennen, maar waar het aan ligt?. Veel (geleerden en wijzen) hebben zich al gebogen en uitgesproken over dit probleem, maar een echte eenduidige conclusie is er tot nu toe nog niet uitgekomen. Ik heb niet de arrogantie om te denken dat ik het weet, maar heb er wel een mening over. Misschien begeef ik me nu op glad ijs als ik mijn mening hier op schrijf, maar bedenk dat het maar en mening is. Ik denk dat de afgelopen jaren het tegennatuurlijke en veranderingen in de atmosfeer er aan bijdragen dat er veel en soms grote duivenverliezen zijn. Neem bijvoorbeeld het verduisteren, als je niet verduisterd kun je leuk meedoen maar op de laatste vluchten zul je het verliezen van de verduisterde jongen. Ten eerste omdat de verduisterde jongen in december geboren zijn. Als de jonge duiven vluchten beginnen zijn deze duiven meestal al gekoppeld en zitten de duivinnen op eieren of worden ze al op weduwschap gespeeld. En aan het eind van de rit zitten deze verduisterde jonge duiven nog strak in het pak, misschien hier en daar een pennetje gegooid. Een schril contrast met de niet verduisterde jonge duiven die de laatste vluchten alleen nog maar gespeeld kunnen worden bij droog weer en een keiharde stormachtige zw wind zodat ze naar huis geblazen worden omdat er bijna geen dekveer meer opzit en ze nog op 2 oude pennen staan. Daarnaast het medicijn gebruik wat de laatste paar jaren wat meer aan banden is gelegd.!!! Tegenwoordig moeten we een dierenarts raadplegen waar we een officieel consult krijgen en er dan medicijnen indien nodig verstrekt kunnen worden. Op zich een goede zaak denk ik, want vroeger was dit wel anders volgens de oude wijze mannen. Jaren terug toen alle medicijnen nog vrij verkrijgbaar in de handel waren, konden we zelf voor doktertje spelen en degene die dat het beste beheerste of een beetje begeleid werd was de koning van de duivensport. Het is niet alleen van deze tijd dat er altijd gezocht zal worden om beter te presteren dat is in alle sporten zo en zal ook altijd zo blijven (zie de Russiche atleten). Maar het zou de duivensport wel ten goed komen dat er wat meer eenduidigheid zou komen over medicijnengebruik. En te zorgen dat het een meer eerlijk spel gaat worden waar alle liefhebbers van groot tot klein belang bij hebben en we op deze manier kunnen bijdragen aan minder verliezen en eerlijk spel met de jonge duiven. Dat zou toch een mooi begin kunnen zijn denk ik zo. Verder denk ik als de ringen voor de jonge duiven pas half maart uitgegeven zouden worden dat je het verduisteren een heel eind opheft , daarnaast een jonge duiven competitie maken waarin alleen met jonge duiven gespeeld mag worden met een ring van de NPO, een Nederlandse ring dus van desbetreffend jaar. Ik besef me dat het een hele omslag zal zijn en dat het ook niet ten gunste komt van de commerciele belangen (want die zijn jammer genoeg ook groot! veel te groot!!! denk ik). We zullen het allemaal gaan meemaken wat er gaat gebeuren maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk waardoor we deze mooie sport nog lang kunnen blijven uitoefenen. Nu weer effe terug naar de vlucht, ik zou het bijna zijn vergeten de duiven werden dus gelost om 10.15uur met de wzw wind zouden er rond 13.00 duiven moeten zijn. En inderdaad de eerste duif in onze vereniging werd geklokt op 12.57.00 de 2e op 12.57.06 allebei bij dezelfde liefhebber deze duiven waren ook 1e en 2e in de kring een pracht prestatie van duif en liefhebber. Ik klokte mijn eerste duif op 13.05.29 en was de 15e duif in de vereniging en 29e in de kring . In de kring zaten er van onze vereniging er 7 duiven bij de eerste 10 waarmee ik aan wil geven dat we een sterke vereniging hebben. Binnen 15 min had ik 7 die 14 duiven thuis op zich redelijk. met het afslaan om 17.00 stonden er 10 in de klok, wat ikzelf wat tegen vindt vallen. Rond 18.00 zijn er nog 2 bijgekomen , met dit aantal heb ik de vluchtdag ook wat teleurstellend afgesloten. Het wil nog steeds niet erg vlotten de echte vroege duiven blijven uit dus het blijft een beetje sappelen. Er moet wat gaan gebeuren heb niet het idee dat het veel is, zit te denken aan wat aanpassingen (verbeteringen aan het hok) maar dat is iets voor na het vliegseizoen. Ik heb weer een aantal dagen om de duiven wedstrijdfit te krijgen en dan ga ik er maar het beste van hopen, en zoals ik al vaker schreef hoop doet leven en geeft soms de mooiste verrassingen. Tot de volgende week maar weer en veel succes met de aankomende vlucht(in).

Alle winnaars waren de terechte winnaars en wil ik bij deze dan ook van harte feliciteren met hun duiven en hun prestaties.

VLUCHTEN 24 JULI 2016 EENDAAGSE ISSOUDUN E N JONGE DUIVENVLUCHT ASSE-ZELLIK

Eendaagse Issoudun 24 juli 16

Ik ben wat aan de late kant met het schrijven van het vluchtverslag van de vorige week. Dit heeft deels te maken dat het op het ogenblik erg druk is op de zaak en anderzijds de teleurstelling van de vluchten van afgelopen weekend erg groot was, dus de zin niet erg aanwezig was om te schrijven. Ik zit te schrijven terwijl ik zit te wachten op het lossingsbericht van dit weekend. Laat ik maar es beginnen met de eendaagse, vorige week was het de laatste eendaagse vlucht van 2016 Issoudun stond op het programma een vlucht van ±620 km. Ik had me er veel van voorgesteld maar in mijn achterhoofd speelde ook weer dat ik elke laatste eendaagse vlucht er naast zit. Tja en dit jaar was het weer niet anders was ik de voorgaande vlucht nog 1-2-3-4 in de club nu stond ik er helemaal niet bij, ik zat er dus weer compleet naast. mijn conclusie is dat ik geen goede keuzes heb gemaakt en dat ik teveel hink op 2 gedachten. 1 wil ik de Vitesse en midfond spelen en presteren en 2 ik wil ook graag de dagfond spelen en presteren. Ik zal een duidelijke keuze moeten maken welke vluchten de prioriteit krijgen zodat ik de duiven tot aan de laatste vlucht goed aan de start kan laten verschijnen. Dus als ik voor de dagfond kies, kan ik later koppelen , kan ik het juiste voersysteem hanteren en zal ik de Vitesse moeten zien als opleervluchten om de duiven vast langzaam in forme te krijgen. Als ik dit schrijf is de keuze zo goed als gemaakt , het zal alleen nog in een goede vorm moeten worden gegoten. Nu effe tergug naar de vlucht die vervlogen werd vanuit Issoudun de duiven zijn op zondag (vlucht was uitgesteld) om 07.30 gelost bij een niet al te harde wzw wind. Met deze afstand en deze wind kunnen er rond half 4 duiven vallen. Dit was ook het geval alleen niet bij mij op het hok. De eerste duif in de kring zat er om iets voor half 4. mij eerste duif zat er om 16.43 dus meer als 2 uur later !!!!!!!. De lol was er voor mij heel even vanaf. Het enig voordeel wat ik zag dat er binnen 15 min 4 die 6 duiven thuis waren de 5e zat er om 17.15. en de 6e is nu nog niet terug. Afgelopen week heb ik me dan ook van alles af zitten vragen en de reveu laten passeren. Ik heb dan ook besloten om volgend jaar de pijlen te richten op de eendaagse vluchten en daar de duiven ook op voor te bereiden. Het is weer een uitdaging die je (hoop) en uitdaging geeft. Afijn de 868 een jaarling is toch nog 5e asduif op de eendaagse geworden in de kring, dus daar kan ik op voortborduren daarnaast heb ik nog een jaarling de 695 waar naar mijn bescheiden duivenmening ook potentie inzit. en dan heb ik nog die late jonge zitten van vorig jaar die ik dit jaar alleen heb ingespeeld. Dus totaal voor volgend jaar 3 duiven die in ieder geval blijven zitten voor de eendaagse vluchten. De aanvulling zal moeten komen uit de jongen van dit jaar. Ik ga er maar weer het beste van hopen ik wens iedereen een beste vlucht toe deze week en tot de volgende week maar weer.

Jonge duiven Asse-Zellik 24 juli 16

Deze vlucht was de 2e vlucht achtereen waar de duiven gelost werden vanuit Asse-Zellik had ik de 1e vlucht ook een teleurstellende vlucht, was het deze keer niet veel anders de duiven zijn gelost om 12.00 uur op zondag .(ook deze vlucht was uitgesteld) met een wzw wind . Ik had 15 duiven mee eentje minder als de vorige vlucht. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken de duiven keken goed trainden redelijk tot goed(er zijn wat duiven gekoppeld en die hebben niet echt veel zin om te trainen) Maar verder geen klagen over hoe ze er bij zitten. Dus je hoopt weer op een vroege duif en dat ze een beetje vlot afkomen want dat vind ik na een paar vluchten net zo belangrijk. Het laatste was het geval het eerste niet ik klokte de eerste duif op 14.00.52 de 2e op 14.07 en die zat in de vereniging al niet meer in de prijzen. in de vereniging werd de 1e duif geconstateerd op 13.48.48 een topprestatie en tevens 1e van de kring. de laatste prijsduif werd geklokt op 14.03.23 dus in 15 min de klok dicht. In de kring zat onze vereniging 1 t/m 7 dus als vereniging doen we het goed(ook mooi). Maar bij mezelf kan er nog wel wat verbeteren. Heb deze week een ontsmettingskuurtje gedaan op maandag en dinsdag. Ik had het idee dat dat weleens mede de oorzaak zou kunnen zijn. De duiven hadden toch wel stress gehad de 1e keer 2 nachten mand, en de vraag of ze genoeg gedronken hebben in de container omdat dat ook weleens een oorzaak kan zijn. Aan de andere kant heeft iedereen daar last van dus het is ook een beetje zoeken. Afijn nu verder met het thuiskom verloop (de wedvlucht was allang gesloten dus rest mij nog alleen dat ze goed thuiskomen). mit 30 min had ik 13 die 15 duiven thuis dat is dus goed te noemen. de volgende dag zat nr 14 weer op de klep. Nr 15 heb ik tot nu toe niet meer gezien. Dus ben maar weer vol goede moed en hoop aan de voorbereidingen begonnen voor de komende vlucht Quievrain(is Menen geworden i.v.m het weer en weer naar zondag verplaatst). heb 14 duiven mee op deze vlucht en hoop op een mooie uitslag en een hele hele vroege duif (wie niet zou ik zo denken). Verder deze week ook eerste africhting voor de natour heb ik 10 late jongen en 6 gewonden en of te laat thuisgekomen late jongen op mee en verder nog 17 weduwduivinnen. Ik wens iedereen een goede vlucht en hoop dat alles weer thuiskomt tot de volgende week zal ik maar weer zeggen.

 

 

VLUCHTEN 16 JULI 2016 MIDFONDVLUCHT NATEUIL LA HADOUIN EN JONGE DUIVENVLUCHT ASSE/ZELLIK

Natuurlijk alle winnaars van harte gefeliciteerd met hun overwinning.

Midfondvlucht Nanteuil la Hadouin.

Voor mij was het na alle euforie van vorige week wat tegenvallende vluchten ik durf gerust te zeggen dat het teleurstellend was. De midfondvlucht was voor mij persoonlijk niet het grootste struikelblok ik speel daar elke midfondvlucht een late jonge van 2015 op met de doelstelling dat hij ervaring op doet en naar huis komt. En elke week is ie weer thuis, vanmorgen zat ie weer fris en fruitig op de klep. Dus die doelstelling is bereikt. Hij heeft nog steeds 2 oude pennen en is weer van vooraf aan begonnen met ruien. Dus dit was zijn laatste vlucht dit jaar en kan hij mooi uitruien zodat hij volgend jaar goed aan de start kan verschijnen.

Jonge duivenvlucht van Asse-Zellik

De jonge duivenvlucht vanuit Asse-Zellik waar ik me veel van had voorgesteld. Na het redelijke succes van de vorige week was ik er deze week op gebrand om weer een mooie uitslag te maken. De duiven trainden thuis goed behalve wat koppeltjes die er gevormd waren en die hebben weinig zin om naar buiten te gaan. Vandaar dat ik ook besloten had om de jonge duiven inclusief 10 late jonge op woensdag een africhtingings vluchtje te laten vliegen, tevens heb ik ook de weduwnaars meegenomen omdat deze om de 2 weken worden gespeeld op de eendaagse en ik ze daarmee toch een beetje op peil wil houden. Ik heb de duiven woensdagmorgen gelost in Ravenstein om 6.55 uur de eerste duiven werden geklokt op 7.16 uur en op 7.22 waren er 30 die 35 weer thuis. Dus de africhting gaf de burger weer moed, ik had besloten de duiven die een dag na de vlucht thuiskwamen niet te spelen op Asse -Zellik zeker gezien we deze vlucht 2 zaterdagen achter elkaar vliegen, In totaal dus 16 stuks mee, de duiven zijn gelost om 15.15 vanuit Asse-Zellik, bij deze toch een compliment voor de lossings commissie die goed gehandeld hebben. Ik had verwacht dat er ongeveer rond 17.00 duiven moesten zijn. Mijn berekening van de tijd klopte aardig alleen vielen deze duiven niet bij mij op het hok. über 17.02 werd de de 1e duif in de vereniging geklokt, bij mij viel de 1e en 2e duif op 17.15 op de klok ik heb wel wat tijd verspeelt maar dat hoort ook bij het jonge duiven spelletje. Op dat moment wist ik nog geen tijden maar voor mij gevoel zat ik veel te laat wat later ook bleek. Wat mij teleurstelde was het feit dat er zoveel tijd zat tussen de thuiskomst van de jonge duiven om 18.02 had ik 8 die 16 duiven thuis, met deze klok ging ik naar de vereniging om hem te lichten en wat ik vreesde werd ook bewaarheid. ik draaide veel te laat ik had nog 1 duif in de vereniging in de prijzen als een na laatste, dus de teleurstelling was echt groot. Na zo een vlucht vraag je jezelf af waar het aan gelegen kan hebben. Ik had dinsdag nog een rookblok van koudijs gelegd, zou dat het zijn kunnen zijn vraag je je dan af ?. verder niks geks gedaan dacht ik dezelfde voorbereiding als de week ervoor!! misschien iets meer en vetter gevoerd, dat zou ook nog een dingetje kunnen zijn. Maar ja weten doe je het niet dus we gaan weer voor de voorbereiding voor de aankomende week. Ich 15 die 16 duiven terug 2 von 3 ga ik niet spelen omdat ze te laat thuis waren en omdat aankomende week dezelfde vlucht hebben. en ze dus rustig een weekje over kunnen slaan. aankomende week hebben we weer 2 vluchten AsseZellik voor de jonge duiven en een 1 daagse vanuit Issoudun. Ik heb voor de laatste 1 daagse vlucht heel veel hoop om weer een prachtige uitslag te kunnen maken en ben er ook van overtuigd dat dat zeker tot de mogelijkheden behoort. Dus ik ga iedereen heel veel succes wensen met de voorbereiding voor de vluchten en tot de volgende week maar weer zal ik maar zeggen.

VLUCHTEN 9 JULI 2016 1 DAAGSE VANUIT CHATEROUX EN JONGE DUIVENVLUCHT VANUIT DUFFEL

Ik wil alle winnaars bijzonder en heel hartelijk feliciteren met hun geweldige prestaties.

1 daags vanuit Chateroux 9 juli

Het is een beetje raar om alle winnaars te feliciteren dit omdat jezelf ook bij de winnaars zit en wel te verstaan op de 1 daagse vlucht vervlogen vanuit Chateroux. In de vereniging had ik de 1e op 15.04.27 de 2e op 15.04.53 de 3e duif op 15.10.50 en de 4e duif op 15.36.23 . Een mooie prestatie waar ik als een heel tijdje op gehoopt had. Zoals ik elke keer in mijn stukjes de hoop uitspreek op een goede vlucht kwam het nu een keertje uit. In de kring was mijn klassering 24e 25e 38e en 103 mijn 2e getekende duif was ook mijn 2e prijsduif de (868 een jaarling) deze vliegt elke vlucht in de prijzen en stond tot aan deze vlucht als 9e asduif op de 1 daagse in de kring. Zoals je kunt opmaken ben ik een trotse liefhebber, 2 jaarlingen voorop op ± 640 km met een verschil van 26 seconde. Hier doen we het voor dit geeft de burger weer moed. Je kunt beter de broek laten zakken dan de moed zij mijn moeder altijd. De duiven zijn gelost om 7.00 uur vanuit Chateroux met goed weer over de hele vlieglijn, het was prachtig weer voor de duiven en voor de liefhebber de wind was zw tot wzw dus er kon aardig doorgevlogen worden op voorhand hadden mij duivenmaatje Tonnie en ik hadden vooraf een snelheid verwacht van rond de 80 km wat in mijn geval ook aardig uitkwam. Tonnie had zelf geen duiven mee op deze vluchten, dus hij was de hele dag bij mij te gast om de duiven op te wachten, en te filosoferen over de duivensport en alles eromheen altijd weer gezellig. Nu even terug naar de actualiteit, de eerste duif in de kring werd geklokt om 14.33 een prachtige tijd wat ook een teletekst vermelding opleverde. De 2e duif in de kring werd geklokt om 14.53 dus de kloktijden van mijn duiven waren zo gek nog niet. Daarbij zaten bij de eerste 25 duiven van de kring maar 10 jaarlingen. Ook nog een mooie bijkomstigheid was dat alle duiven op de vluchtdag terug op het hok waren om 17.20 zat de laatste op de klep. Nog even terugkomen op mijn eerste duif de 695 een prachtduif om te zien maar ook een aardige goede vlieger. Uit sommige vliegers heb ik dit jaar jongen duiven gekweekt, zo heb ik ook uit de 695 een jonge duif gekweekt de 794 het andere ei is niet uitgekomen. (lees meer bij de jonge duiven vlucht. Ik ga nu de hoop uitspreken dat ik op de laatste 1 daagse nog een keertje goed mee ga doen. Ik wens iedereen veel succes voor de volgende vluchten en ik help jullie hopen op een mooi succesje en je weet als je hoop houdt word dat altijd een keertje beloond. Bis zur nächsten Woche, werde ich sagen,.

Jonge duiven vlucht vanuit Duffel 9 juli.

Voor mij de eerste jonge duiven vlucht, zoals ik vorige week al schreef had ik de jonge duiven thuis gelaten. Dus voor mij voelde het deze week een beetje als het uur van de waarheid. Waren de duiven voldoende hersteld van alle 2 de africhtingsvluchten die geen spectaculair verloop hadden gehad en redelijk veel verliezen hadden opgeleverd (totaal 18 stuks weggebleven.) Er zitten nu nog 21 jonge duiven op het hok waarvan 3 gewonde duiven die ik niet kon en wilde spelen. Ik had de jonge duiven afgelopen week nog 2 maal zelf weggebracht 1 keer op maandag ± 10 km de duiven waren met 7 min thuis en 1 keer op woensdag ± 40 km de duiven waren met 30 min thuis, op 2 na die na een uurtje op de klok stonden. Allebei de keren een goede africhting gehad. De duiven krijgen weer zelfvertrouwen als je ze na een paar mindere vluchten een paar keer op een korte afstand gaat africhten is mijn bescheiden mening. En dat ze meer zelfvertrouwen hebben was aan alles te zien, ze trainden goed, trokken goed en lang weg kortom een prachtig gezicht om te zien. Dus er stond niets meer in de weg om 18 jong duiven in te korven voor hun 1e prijsvlucht. Zo gezegd zo gedaan op vrijdag kwam Tonnie nog langs om de jonge duiven nog een keer samen te bekijken de duiven zagen er perfect uit geen twijfel !! gewoon inkorven en hopen op een goede thuiskomst. De duiven werden gelost om 10.30 vanuit Duffel. de wind was wzw dus dan kunnen er redelijke snelheden worden gehaald.. Tonnie zou langs komen om de duiven mee op te wachten, hij kwam iets voor 12 .00 uur aanzetten ze kunnen zo vallen zei hij nog. Ik zei ik heb er al 3 zitten!!!! . De eerste duif viel om 11.53 op de klep, voor ons was dat ook een verrassing mijn vrouw en ik zaten buiten aan de koffie, toen we de 794 op de klep zagen zitten. Of het een vroege duif wist ik op dat moment niet. Het duurde 6 minuten voordat de volgende 2 op de klep zaten en toen weer 8 minuten wachten voor de 2 volgende na 3 minuten rondvliegen op de klep zaten. Met een kwartier 5 duiven thuis was voor mij al een bevestiging dat de duiven goed in orde waren. Van tijden wist ik verder nog niks en Tonnie ging her en der aan het rondvragen, von 794 die ik op 11.53 geklokt kon weleens een redelijke vroege duif in de kring zijn. Net na 13.00 uur had ik 13 duiven thuis van de 18 dat gaf mij een heel goed gevoel, en dat gevoel overheerste over hetgeen of ik een vroege duif zou hebben. Afijn de eerste duif in de vereniging werd geklokt op 11.51 en deze was tevens 2e in de kring een mooie prestatie. Von 794 was 4e in de vereniging en 8e in de kring een topuitslag het voelde voor mij samen met de duiven als een overwinning. Totaal in de vereniging 3 in de prijzen. De klok bij onze club was met 11 minuten dicht dus in 11 minuten alle prijsduiven eruit. In de kring had ik er 7 die 18 in de prijzen dus ik ben heel tevreden en het geeft hoop heel veel hoop voor de volgende vlucht. Op het moment dat ik dit schrijf moet ik nog 2 jonge duiven hebben en daar hoop ik maar weer het beste van. Zoals je hebt kunnen lezen is de 794 (jonge duif) een jong van de 695 die de eerste op Chateroux was. Of het nou toeval is zal de toekomst uitwijzen maar daar heb ik wel vertrouwen in. Ik ga jullie succes en het beste wensen met de voorbereidingen voor de volgende vlucht (Asse-Zellik bij ons ) veel succes en tot de volgende week maar weer.

VLUCHTEN 02 JULI 2016 .

Op deze vluchten heb ik zelf geen duiven gespeeld.

Alle Winnaars van harte gefeliciteerd van de vluchten van 02 juli 2016. En zeker speciaal voor mijn duivenmaatje Tonnie met zijn 3e plaats op teletekst bij WHZB/TBOTB van 7.184 duiven op La Ferte Sous Jouarre. En ook voor Martijn ons nieuwe lid . Martijn is dit jaar lid geworden en speelt voor het eerst mee met de jonge duiven vluchten. Hij had 6 Tauben 4 in de prijzen de hoogste notering in de vereniging 5e en in de kring 11e.

AFRICHTING TILBURG 28 JUNI 2016

Na de 1e africhting die slecht verlopen is (ik heb totaal 20 duiven terug) zag ik geen aanleiding om de overgebleven jonge duiven niet mee te doen op de 2e africhting vanaf Tilburg. De duiven keken goed en ze vlogen er lustig op los bij huis. De zondag voor de africhting heb ik de jonge duiven nog een keer weggebracht op een ± 10 km. Maandag avond heb ik 19 duiven ingekorfd, een duif moest ik thuis laten omdat deze gewond was. Dinsdagmorgen zijn de duiven om 09.30 gelost vanaf Tilburg, het weer was goed dus niks stond er in de weg om er een mooie africhting van te maken. Normaal moet je met een uurtje duiven hebben dus 10.30 zouden er duiven moeten vallen. Ik kon de duiven zelf niet opwachten omdat ik doordeweeks werken moet. Op zich best vervelend omdat ik graag zelf de duiven thuis opwacht zeker bij africhtingsvluchten omdat de kans vaak wat groter is dat ze gaan rondzwerven. Sowieso 11.00 naar huis gebeld en gevraagd hoeveel duiven er in het hok zaten, of nog rondvlogen. We kwamen aan het schamele aantal van 6 Tauben die 1 gewonde die niet mee was. Dus 5 stuks, mij bekroop op dat moment een raar gevoel. Ik kon niet meer naar huis bellen om te informeren omdat er niemand thuis was. Rond 16.30 toen ik thuis kwam van mijn werk en zaten er welgeteld 9 duiven in het hok. De teleurstelling was groot ik had gehoopt op een goede africhting maar niks van dit alles. Dus het werd weer wachten en hopen op duiven die ongeschonden thuis komen. Afijn savonds om 21.00 uur had ik 12 duiven thuis dus het was weer hopen op de volgende dag. Woensdag om 08.00 uur was er nog eentje teruggekomen, op mijn werk werd ik op de hoogte gehouden dat er inmiddels weer 2 waren geland op het hok, smiddags om 16.30 uur was er nog eentje bij dus het totaal was al opgelopen naar 16 stuks nog 3 te gaan, verder was er nog een gewonde duif bij die ik savonds heb laten hechten bij de dierenarts. De volgende dag kon ik savonds weer naar de dierenarts ik had een duif terug met de hele krop los , al het drinken en eten kwam rechtstreeks naar buiten. Totaal zijn er nu 20 terug waarvan 3 gewonde duiven. Ik heb de duiven eerst maar een paar dagen rust gegeven , na 2 van deze africhtingen was het mijn in ziens beter om ze wat rust te geven. Na veel wikken en wegen heb ik ook besloten om de jonge duiven niet te spelen op de 1e wedvlucht vanuit Geel ik vond ze niet goed genoeg om ze te spelen en daarnaast vertrouwde ik het weer niet helemaal. Achteraf was het weer best goed en is de vlucht ook goed verlopen maar ik heb er geen spijt van dat ik de duiven niet gespeeld heb. Ik weet nu dat ze aankomende vlucht niet gestrest en uitgerust aan de vlucht kunnen beginnen en daar hoop ik dan ook het beste van. Deze week ben ik druk met het voorbereiden van de jonge duiven voor Duffel, en de weduwnaars voor de eendaagse vanuit Chateroux . Heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen op alle 2 de vluchten. Ik wens iedereen veel succes voor de aankomende vluchten en tot volgende week zal ik maar zeggen.

10E VLUCHTDAG 1 DAAGSE FONDVLUCHT BLOIS (WAS BOURGES) EN MIDFONDVLUCHT LAON.

Alle winnaars gefeliciteerd met deze mooie overwinning op deze moeilijke vlucht.

Na het debacle van de 1e jonge duiven africhting , in totaal heb ik 20 jonge duiven terug van deze vlucht een verlies van 19 stuks op de 1e serieuse africhting . Er zijn wel diverse duiven gemeld van Franeker , Sneek , Emmen, Zwolle, Zierikzee en Oijen. Bijna door het hele land zitten de duiven en niet alleen van mij ook bij andere liefhebbers waren de verliezen enorm. Ich 1 jonge duif opgehaald vandaag in Oijen dat ligt ongeveer 15 km van de losplaats Rosmalen de 777 hou deze duivin in de gaten(hoop ik). Of je het nou wil of niet zo een dramatische 1e africhting van de jonge duiven heeft toch zijn invloed op de rest van de week. Elke dag als je opstaat of thuiskomt kijk ja naar de klep of er jonge duiven zijn nagekomen. Maar al snel moet je terug naar de realiteit van de dag n.l. de voorbereidingen voor de aankomende vlucht(in) op het programma stond de 3e eendaagse vlucht die vervlogen zou worden vanuit Bourges maar dat werd i.v.m de weersvoorspellingen verzet naar Blois waar het weer gunstiger zou zijn om te lossen. De duiven zijn op de zaterdag dan ook gelost vanuit Blois om 07.30 een mooie vroege lossing, de duiven hadden een goed vertrek dus stond er niks meer in de weg om rond een uur of 15.00 de duiven op te wachten. Ik belde rond 14.00 nog met mijn duivenmaatje Tonnie terwijl ik aan het bellen was begon het te regenen , Tonnie zei nog ik hoop dat het een buitje is. Maar niks was minder waar het is gaan regenen en savonds rond 19.30 is het opgehouden. In deze tussentijd moesten de duiven dus arriveren over de rest van de hele vlieglijn regende het en daar moesten de duiven doorheen zien te komen. Na afgelopen zondag zit je op weer een rampvlucht niet te wachten, maar ja wat moet je anders je bent machteloos en kunt alleen maar wachten. Tijdens het wachten heb ik wel een paar keer afgevraagd wat nou zo leuk is aan de duivelary ??. En dan toch als de eerste duif op de klep valt en zeik en zeik nat het poortje van de spoetnik binnen gaat om naar zijn duivinneke te gaan. Kan ik niet anders zeggen dat het ondanks alles een prachtige sport is die je vaak kan verrassen . Nou even terug naar de vlucht in de Kring werd de 1e duif om 15.12 geklokt de 1e duif in onze vereniging werd op 16.19.21 genoteerd en was van de buurman 100 mtr verderop in de straat. De 2e en 3e duif waren van mijn hok afkomstig en werden op respectievelijk 16.34.35 in 16.42.40 dat was een jaarling de (868) heb ik al vaker gedraaid doet het goed als jaarling. in der (555) een duif van 2012 die al verschillende prijsjes bij elkaar heeft gevlogen in zijn carriere en die eind van dit seizoen dan ook naar het kweekhok gaat. In de Kring waren mijn duiven 19e en 29e dus al met al kan ik toch tevreden zijn. Verder had ik savonds 5 die 6 duiven thuis en vanmorgen zat nr 6 in de spoetnik.

Op de midfondvlucht had ik de late jonge weer mee de (897) ik had deze een week thuis gelaten omdat hij gewond thuis was gekomen. Ik dacht dat een weekje rust wel nodig had. Dus de vlucht van Laon was weer een welkome afwisseling voor deze duif. Hij zat er goed bij en hij verdedigde zijn bak weer als vanouds. De duiven zijn zaterdagmiddag gelost om 12.4o vanuit Laon. Ik had verwacht dat de 1e duiven rond 16.30 zouden kunnen vallen en dat was ook het geval bij ons in de vereniging viel de 1e duif op 16.31 en was tevens 1e duif in de kring en regio een prachtige prestatie weer. Mijn duif de (897) was op de vluchtdag niet thuis, en gek genoeg maak ik me daar weinig zorgen over omdat ik veel vertrouwen in deze duif heb. Vanmorgen bij het duiven verzorgen hoorde ik de trengels van de klep rammelen en ik wist dat hij er zat. En jawel vol zelfvertrouwen dook hij de bak in waar zijn duivin zat te wachten. Prachtig om te zien en het doet je alle narigheid van de week ervoor weer vergeten. De duivensport werkt erg ontspannend voor mij, je hebt de zorg over levend vee die allemaal hun eigen karakter hebben en dus ook probeert om ze te gemotiveerd krijgen. We hebben weer een weekje om de duiven op de rit te krijgen. EN VOLGENDE WEEK DE EERSTE JONGE DUIVEN VLUCHT IK KIJK ER NAAR UIT.!!!!!!!!! Ga je nog africhten deze week wens ik iedereen veel succes. Tot de volgende week maar weer ( en ik hoop voor iedereen op mooie vluchten)

 

EERSTE AFRICHTING JONGE DUIVEN 19 JUNI 2016 ROSMALEN.

De eerste africhting van de jonge duiven vanuit Rosmalen gelost om 11.00 uur. Tja waar zal ik es mee beginnen , ik heb de jonge 3 x afgericht zoals je hebt kunnen lezen op mijn site. En daar schreef ik ook dat het 3 perfecte africhtingen waren. Nou met deze wetenschap heb ik vol vertrouwen 39 jonge duiven ingekorfd de duiven waren goed in orde en de weersvoorspellingen waren ook goed. Nou de Jongen duiven waren dus om 11.00 gelost de enige angst die ik had was dat er op deze zondag nog diverse vluchten moesten worden vervlogen i.v.m het mindere weer van zaterdag, dat wil dus zeggen veel duiven in de lucht. Of dat aan het verloop van de vlucht heeft meegewerkt weet ik niet wat ik wel weet is dat ik savonds om 21.00 welgeteld 13 duiven thuis had. Van andere liefhebbers binnen en buiten onze vereniging hoorde ik dat het overal drama was en echt drama, er waren liefhebbers bij die hadden savonds 3 die 50 duiven thuis en wat ik hoorde nog meer van dat soort getallen. Als ik dit schrijf regent het keihard hier het valt met bakken uit de hemel , ik had vandaag gehoopt op zeker nog 10 duiven die na zouden komen. Ook dat is niet gebeurd er zijn er nog 5 nagekomen en ben ik blijven steken op het schamele aantal van 18 Tauben. Ik heb meelij met de jonge duiven die overal nog aan het rondzwerven zijn en in dit verschrikkelijke weer ergens zitten te schuilen. Alles wat er na vandaag nog thuiskomt moet je jezelf maar afvragen of je die nog kunt spelen op de jonge duiven vluchten. Ik hoop (ik begin weer te hopen) en ik hoop dus echt dat als er jonge duiven bij liefhebbers binnenvliegen deze goed opgevangen worden en een kans krijgen om een klein beetje op krachten te komen verder hoop ik ook dat er duiven snel gemeld zullen worden zodat liefhebbers de kans hebben om hun duiven op te gaan halen. En neem van mij aan dat er veel liefhebbers zijn die weinig duiven terug hebben graag een duifje op gaan halen. Als ik dit schrijf weet ik dat de knop weer om moet, en dat de teleurstelling niet moet gaan overheersen. Ich 18 duiven terug hier kan ik mee aan de slag voor de jonge duiven vluchten verder denk ik ook dat het in ieder geval niet de slechtste duiven die zijn terug gekomen. Als ik het goed begrepen heb is er a.s. zaterdag weer een africhtingvlucht vanuit Rosmalen en de woensdag erop een regiolossing vanuit Tilburg. Wat nu het belangrijkste is dat de duiven rust krijgen en goede verzorging om weer op krachten te komen. Ik ga er volop mee aan de slag want ik ben ervan overtuigd dat ik nog een leuke uitslag kan maken met de jonge duiven. Ik wens iedereen sterkte veel geluk en succes toe en hoop dat er nog wat duiven terugkomen. Want het zijn echt niet alleen maar slechte duiven die wegblijven nee toch!!!!!!!!!

NEGENDE WEDVLUCHT 12-06-2016e

De winnaars van harte proficiat met hun zege op deze moeilijke vluchten.

De negende vluchtdag bestond uit 2 vluchten de 1 daagse die werd vervlogen uit Chateaudun en een Vitessevlucht die werd vervlogen vanuit St. Quentin.

Het was een moeilijk weekend om goede lossingen te verzorgen i.v.m. het weer . Op zaterdag zijn de duiven gelost vanuit St Quentin om 13.20 ik had op deze Vitesse vlucht geen duiven mee. Dit omdat de enige duif die ik daarop speel een week eerder op maandag gewond is thuisgekomen en het niet verantwoord is om deze duif te spelen. Het was al een super prestatie om gewond terug te komen dus vandaar voorlopig effe rust voor deze doffer.

Op de 1 daagse had ik 7 doffers ingekorfd ze hadden voldoende rust gehad na de laatste 1 daagse en ik had er ook wel vertrouwen in om een leuke duif te kunnen draaien. Hoe anders kan het lopen het weer zat van geen kant mee en de lossing van zaterdag werd uitgesteld naar de zondag. über 08.45 zondagmorgen zijn de duiven gelost vanuit Chateaudun en hadden een goed vertrek stond op de afdeling site. Ze vertrokken met een ZW wind wat later in Belgie en Nederland over zou gaan in en een westen wind. Met deze wind kun je dan rekenen op een snelheid van tussen de 80 in 90 km per uur, dan zouden er tussen 15.00 in 15.30 de eerste duiven kunnen vallen. Tijdens het opwachten van de duiven hadden op de radarbeelden al gezien dat de duiven het onderweg niet makkelijk hadden her en der toch regen en zelfs flinke buien. Ongeveer half 3 begon het bij ons gigantisch te regenen , het viel er echt met bakken uit. Dan weet je dat het een hele rare vlucht kan worden. Zonder tekort te doen aan de overwinnaars want die hebben hetzelfde weer gehad als iedereen is de gelukfactor groter dan normaal. Zit je aan de goede kant van de bui heb je de wind op de staart . Vooral met deze weersomstandigheden is het zo veranderlijk dat het alle kanten op kan. Afijn de eerste duif in onze vereniging werd gedraaid om 15.38.20 daarna kwam er heel lang niets totdat er bij mij een duif op de klep belande om 16.18.17 het was een doffer van 2012 omdat ik meldpunt was wist ik dat dit de 2e duif in de vereniging was. Op dat moment wist ik dat het een vervelend vluchtje zou worden de enige hoop die ik dan nog heb is dat alle duiven thuiskomen. Ik heb de aankomende week en weekje vrij en ben dus ook zondagmiddag rond vijf uur weggereden omdat we een klein vakansietje hadden geboekt ergens in een huisje aan de Vecht. Mijn duivenmaat Tonnie zou de duiven verder opvangen en verzorgen, dat is altijd een fijn gevoel. Maar ik ging weg met de wetenschap dat er maar 1 duif thuis was en dat voelt niet fijn. Maar vakantie is vakantie en ik had het mijn vrouw beloofd dus dat moet je ook respecteren. Tonnie heeft mij aardig op de hoogte gehouden en ik had er om 20.00 4 thuis nog 3 te gaan dus . Vanmorgen was er om 07.30 nog niks bij hoop dat ze in de loop van de dag thuiskomen. De hoop heeft weer toegeslagen zoals je ziet, maar als je maar goede hoop houdt wordt dat zeker een keer beloond. We gaan ons weer opmaken voor de volgende 1 daagse vlucht, nu eerste genieten van de vakantie . Veel succes met de voorbereidingen voor de volgende vlucht en we hopen er maar weer het beste van.!!!!!!!!

ACHTSTE WEDVLUCHT 05-06-2016

Herzliche Gluckwinschen fur der Sieger. (is engels)

De achtste wedvlucht zou vervlogen worden vanuit St Quentin maar omdat daar geen lossingsmogelijkheden waren werd er gekozen voor Epehy wat ook geen doorgang kon vinden . Toen is er besloten naar Quievrain te verkassen wat op zich een goed mogelijkheid was maar door de weeromstandigheden werd dat ook geen succes . Zaterdag is er dus niet gelost . Zondag zijn de duiven gelost in Asse Zellik op dat moment de verstandigste keus. über 14.00 zijn de duiven gelost, ik had een duif mee de late jongen op zich had ik er wel vertrouwen in zeker omdat deze duif altijd thuiskomt en er weinig aan te zien is. Op zondag was er bij mij niks thuis terwijl over het algemeen de vlucht aardig verlopen was, zeker gezien het feit dat de duiven een hele tienertour hadden gehad. Maandagmorgen om 07.15 zat de duif op de klep ik kwam er net aanlopen en heb meteen de duivin van hem gepakt en toen de doffer binnen gelaten zo op het oog mankeerde er weinig aan. Hij was meteen helemaal in zijn nopjes met de duivin en heb deze een paar uur bij elkaar gelaten. Toen ik aan het einde van de middag thuis kwam en de weduwnaars los ging laten om te trainen, zag ik hem nog zitten in zijn broedhok. Ik heb hem in de hand genomen en zag toen onder zijn vleugel en aan zijn borst twee verwondingen. Ik had nog meer respect voor de wilskracht van deze late duif van 2015. Heb vorige week net na de eerste 1 daagse de duiven laten onderzoeken door diernenarts Wolff. En deze constateerde dat er toch wel wat problemen met de luchtwegen waren , en tevens vond hij het knap dat de duiven de vlucht van Melun toch thuis waren gekomen. Ik heb de duiven voor de 1 daagse gekuurd tegen de luchtwegen en hoop dat het daarmee opgelost is. Verder ga ik proberen dat ik ze aanstaande vlucht (Chateaudun) goed aan de start kan laten verschijnen. Het is de tweede 1 daagse en heb daar toch een beetje mijn zinnen opgezet. Ik hoop op goed weer en een mooie vlucht en nog meer op een mooie uitslag . Ik heb iets meer dan goede hoop . En hoop voor iedereen weer op een mooie vlucht. Succes allemaal!!!!!!

ZEVENDE EN DUBBELE WEDLUCHT 28-05-2016

De winnaars verdienen weer alle hulde.

De zevende vluchtdag had 2 vluchten in het verschiet. De 1e eendaagse vanuit (Gien werd Melun i.v.m. het weer) en een vitessevlucht vanuit Niergnies.

De eerste eendaagse zou vervlogen worden vanuit Gien maar daar ter plaatse werd i.v.m het slechte weer besloten om terug te rijden naar Sense. In Sense was het weer al niet veel beter dus werd er overwogen om naar Nanteuil Le Hadouin te verkassen maar uiteidelijk bleek Melun toch de beste losplaat te worden. In plaats van 530 Km werd het 424 Km wat gezien de onstabiele weeromstandigheden qua afstand ver genoeg was. Variabel van oost tot noord- oosten wind daar zijn de duiven om 13.00 uur gelost. Met deze wind kom je dan op een snelheid tussen de 65 in 70 km per uur wat inhield dat de eerste duiven bij ons tussen 18.15 uur en 18.30 konden vallen. En dat gebeurde ook , alleen was het niet op mijn hok. Mijn eerste duif een jaarling viel om 20.02.58 op de klep de 2e kwam binnen op 20.21 en de 3e en 4e respectievelijk 20.27 in 20.35 . Op zich een redelijk zou je zo zeggen maar niet echt als je weet dat de 1e duif in onze vereniging op 19.29.42 werd geklokt. In de verenigingsuitslag was ik 2e /4e / 5e en 6e. Er zit vooruitgang in dat wel. Ik had van de 8 duiven er s’avonds om 21.38 zegge en schrijven 5 thuis, en op zondagmorgen zaten er nog 2 in de spoetnik. Ik mis de echte vroege duif om een mooie uitslag te maken ik blijf me afvragen waar het aan ligt. Is het de kwaliteit , de forme , of hok. Feit is dat ik tot nu toe geen kopduif heb kunnen klokken. Afgelopen week heb ik de duiven nog een keertje gelapt op ± 50 km, ik heb het idee dat dat niet verkeerd is. Want ik boek elke week weer wat vooruitgang. Aankomende week blijven de duiven die naar Melun zijn geweest thuis, een weekje rust zal ze goed doen hoop ik. Dus wat betreft de eendaagse tot over 2 weken. Iedereen weer veel succes met de voorbereiding. En we hopen er maar weer het beste van, een hele hoop !!!!!!!!!

De Vitesse vlucht werd vervlogen vanuit Niergnies (een mooie naam) ± 265 km op deze vlucht had ik maar 1 duif mee een late jongen van vorig jaar die nog wat oude pennen heeft en de eerste pen alweer heeft gestoten. Voor deze duif geldt dat hij zoveel mogelijk Km moet maken zodat ik hem volgend jaar als volwaardige doffer kan spelen. Op deze vlucht deze speelde ik geen rol van betekenis, de duiven werden gelost om 10.55 von 1 e duif in de vereniging werd geklokt om 14.35 en was tevens de 1e duif in de kring een mooie prestatie. über 14.55 viel de jaarling doffer bij mij op de klep. Hij zag er fris niet afgevlogen uit en had veel zin in zijn duivin. In de vereniging viel de duif net buiten de prijzen dus das wel jammer hij heeft weer goed zijn best gedaan. De aankomende week hebben we de laatste Vitesse vlucht als het weer redelijk is en de duif goed in conditie is wil ik hem weer spelen. Verder wil ik volgende week kijken of ik een aantal duivinnen kan spelen. Deze duivinnen wil ik ook op de natour spelen , ik heb ze 2 x op 50 km afgericht. Dus als het weer goed is wil ik ze spelen op de laatste vitessevlucht vanuit St Quentin. Ook hier hebben we ook weer de nodige voorbereidingen mee maar ik vindt het zonde om de duivinnen thuis te laten als de doffers ook thuis zitten. Maar ook hier geldt de duiven moeten goed in conditie zijn en het weer moet niet te zwaar worden. Iedereen weer veel succes met de voorbereidingen en ook hier hebben we weer een berg hoop, een hele berg hoop!!!!

ZESDE WEDVLUCHT 21-05-2016

Felicitaties voor de winnaars

De zesde vlucht tevens de 2e midfondvlucht werd vervlogen vanuit Soissons. Het weer was goed zuid tot zzw een mooie vlucht 330 km. De grote vraag was natuurlijk weer hoe staan de duiven ervoor, nou ik zal heel eerlijk zeggen dat de prestatie weer een klein beetje moed geven. Maar het is nog niet echt om over naar huis te schrijven. Ik heb afgelopen week niks veranderd aan het hok, voer, en ook niet gekuurd. Wat ik wel heb gedaan is, dat ik de duiven een keertje heb gelapt ik heb ze op woensdag ± 50 km weggebracht. Ze waren met goed 40 min allemaal thuis de duivinnen zaten al te wachten, dus ze hebben een tussendoortje gehad zal ik maar zeggen. Ik denk zelf wel dat het een beetje geholpen heeft ik heb 6 jaarlingen en 3 overjarige doffers en zo af en toe lappen kan weleens de vruchten afwerpen. Zeker gezien de 1e eendaagse (Gien) die er volgende week aan zit te komen kunnen ze daar weleens voordeel van hebben, ik wil 8 die 9 doffers op spelen als het weer het toelaat . Afijn de vlucht laten we het daar eens over hebben mijn eerste duif een jaarling viel op 12.15.54 op de klep de 2e op 12.19 de derde op 12.20 nr 4 op 12.25 nr 5 in 6 vielen op respectievelijk 12.31 in 12.34 op de klep de andere 3 kwamen na het hele uur binnen. Alles thuis dat wel maar ik mis gewoon de echte mooie vroege duif. De eerste duif in de vereniging werd geklokt op 11.56 en was tevens de 1e duif van de kring en de afdeling. Mijn duif was 14e in de vereniging en had er totaal 3 in de prijzen, in de kring was mijn 1e duif 91e we staan op het eerste blad zeggen we dan !!!!!!!. Volgende week een dubbele vlucht de 1e eendaagse (Gien) en de 5e vitessevlucht (Niergnies). Zoals ik al schreef wil ik 8 doffers spelen, ik heb nog 1 late jonge van vorig jaar die nog oude pennen heeft deze wil ik niet op te grote afstand zetten, dus misschien voor deze duif als het weer redelijk is een vitessevluchtje. We hebben dus weer een klein weekje om de duiven goed voorbereid aan de start te laten verschijnen, of ik ga lappen hangt af van of ik er de tijd voor kan nemen. En verder kan ik niet veel meer doen, ik blijf natuurlijk wel hopen en ik blijf erbij hoop moet je houden je zult zien dat het een keer wordt beloond en dan zal de overwinning zoet smaken. De overwinning komt steeds dichterbij, ik hoop dichterbij dan ik nu denk. Veel succes maar weer voor de aankomede vlucht(in).

VIJFDE WEDVLUCHT 14-05-2016

Hulde voor de winnaars

De vijfde vlucht was tevens de 1e midfondvlucht en werd oorspronkelijk vervlogen vanuit Morlincourt maar omdat de weervoorspellingen niet echt gunstig waren is er gekozen om naar Laon te gaan. En zover ik dat kan beoordelen een juiste keuze, de vlucht is wat ik begrepen hebt goed verlopen met af toe een buitje onderweg en noord en later noordwestenwind, Sjapo voor de lossingcommissie dan mag dan ook wel gezegd worden. Je merkt het al ik ben om de hete brei heen aan het draaien. Het was dus weer een vlucht waar ik geen rol in speelde. De eerste duif in de vereniging viel om 13.04 en was tevens de 1e duif in de vereniging en in de kring en tevens 2e duif in de afd prachtige prestatie. Aangezien deze liefhebbers hemelsbreed 100 van mij vandaan wonen is het een hard gelach als mijn 1e duif om 13.33 op de klep neerstrijkt de 2e duif kwam binnen op 13.37 dan moet ik 13 minuten wachten, op 13.50 vallen nr 3 in 4 op de klep . 13,54 komt nr 5 . de andere 4 duiven zijn na 14.00 binnen gekomen. Dus alle 9 de duiven thuis dat wel, maar je gaat je steeds meer afvragen waar het aan ligt dat het niet echt wilt vlotten. Is het de kwaliteit van de duiven de forme ,het hok, of mankeren ze iets. Je kunt natuurlijk elke week blijven hopen dat het beter gaat. Maar aan de andere kant krijg je steeds meer twijfels, de grootste twijfel die ik nu heb is of het hok wel goed is. Te weinig verluchting of teveel misschien ,is het te koud of te warm , teveel warmteverschil met dag en nacht. Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat de duiven niet vliegen. Maar anderzijds op hetzelfde hok had ik de midfond duifkampioen van de kring op het hok zitten zijn er met regelmaat kopprijzen op hetzelfde hok gevlogen. Nu ik dit opschrijf komt bij mij steeds meer het besef dat het gewoon aan de melker ligt, een goede coach zorgt dat alle omstandigheden, faciliteiten aanwezig zijn, kortom er moet een topsportklimaat heersen, en daar kan en moet de coach voor zorgen. Dus er is nog veel werk aan de winkel voor mij. Ik heb weer een week om de duiven goed aan de start te laten verschijnen voor de 2e midfondvlucht. Soissons staat op het programma. Als je iets niet zeker weet, is hoop de enige houvast dus dat doe ik deze week ook maar weer. Ik wens iedereen weer succes en tot de volgende week.

VIERDE WEDVLUCHT QUIEVRAIN 07-05-2016

Felicitaties voor de winnaars

De vierde vlucht werd zoals vorige week ook weer gevlogen vanuit Quievrain ik hoopte op een kleine vooruitgang te opzichte van vorige week . De eerste duif in de vereniging werd geklokt op 11.58. deze duif was tevens 1e in de kring en 6e in de regio. Bij mijzelf viel de eerste en tweede duif op 12.15 op de klep de derde viel op 12.28 de 4e en 5e op 12.29 op 12.46 kwam nr 6 binnen. Voor het afslaan van de klok had ik 8 die 10 duiven binnen. Het blijft een beetje aan rommelen er zit wel vooruitgang in maar het schiet niet echt op. Deze week ga ik de duiven een keer lappen op een afstand van ± 50 km hoop dat dat gaat helpen om ze wat meer forme en drang op het hok te krijgen. Dus ik heb weer een week om de duiven voorbereid te krijgen voor de 1e midfondvlucht vanuit Morlincourt hopen dat we daar weer vooruitgang boeken. Ik wil de duiven proberen goed voorbereid te krijgen voor de 1e eendaagse op 28 mei a.s. Dat is weer een mooie uitdaging en zo zal het met veel liefhebbers zijn die proberen om toch een keer een mooie uitslag neer te zetten. Iedereen succes en tot de volgende week maar weer vol goede hoop want hoop moet je houden.

DERDE WEDVLUCHT QUIEVRAIN 30-04-2016

De Winnaars worden deze week ook weer van harte gefeliciteerd.

De derde wedvlucht werd gevlogen vanaf Quievrain. Wat zal ik er nou es van zeggen , ik had de hoop uitgesproken op een verrassing. deze hoop is gedeeltelijk uitgekomen de 1e duif klokte ik op 16.12 de 2e was er op 16.25 de 3e op 16.26 . Voor mijn gevoel waren de duiven veel te laat voor een podiumplaats, en dat was ook zo de 1e duif in de vereniging werd geklokt op 15.50 dit was tevens de 1e duif in de kring en in de regio . Tot mijn grote verbazing stond ik wel op de uitslag in de vereniging 17e wel te verstaan. En in de kring was ik 94e van 1311 duiven dus 1217 duiven achter me gelaten. Ik wilde op de uitslag en dat is gelukt ik hoopte op verbetering en het lijkt erop dat er een stijgende lijn inzit. Dus al met al ben ik tevreden ik had op de vluchtdag 9 die 10 duiven thuis zondagmorgen om 9.00 zat de 10e weer op de klep. Dus alles weer thuis en kunnen we weer gaan voorbereiden voor de vierde wedvlucht weer vanuit Quievrain. Ik hoop dat ze wat geleerd hebben en hoop maar weer dat ze er deze vlucht weer beter bijzitten. succes allemaal en tot de volgende vlucht

TWEEDE WEDVLUCHT ASSE-ZELLIK 23-04-2016

Allereerst weer de gelukwensen voor de winnaars van deze vlucht.

Ik zit weer niet bij de winnaars sterker nog het was een verschrikkelijke vlucht. Het enige positieve is dat alle duiven thuis waren op de vluchtdag, vorige week is er nog een nakomer teruggekomen dus aankomende vlucht kan ik er weer 10 inkorven. Nu nog even over deze vlucht draaide de 1e duif op 11.35 de 2e en 3e op 11.40 daarna nog op 11.43 / 11.47 / 11.51/ 12.00 / 12.49 de laatste kwam om 15.15 toen was de klok al uit. De vroegste duif in de vereniging zat om 11.20 en was tevens ook de vroegste in de kring . Dus al met al een teleurstellende uitslag. Deze week de duiven een geelkuurtje gegeven hadden ze nog niet gehad . Dus hoop maar weer dat het de aankomende vlucht toch iets beter gaat . Echte forme is er niet op de duiven dus ik stel me er niet te veel van voor maar hoop natuurlijk altijd wel op een verrassing. En hoop is ook een beetje duivensport dus we maken ons weer op voor de volgende vlucht (Quievrain) en hopen er het beste van.

ÉÉRSTE WEDVLUCHT DUFFEL 16-04-2016

Allereerst alle winnaars gefeliciteerd met hun overwinning.

Het seizoen is begonnen het boeltje staat weer op de rails. De eerste wedvlucht is vervlogen vanuit Duffel de duiven zijn om 9.05 gelost, wat mij verraste ik had zelf gedacht i.v.m weer en niet te vergeten temperatuur dat ze rond de middag gelost zouden worden. Maar eerlijk is eerlijk het was een perfecte lossing die goed is verlopen ik heb niets gehoord over grote verliezen. Dus shappoo voor de lossings-commissie dat mag dan ook gezegd worden. Voor mij persoonlijk was het belangrijk dat de verschillen in tijd veel minder zouden zijn dan vorige week op de africhting want dat was een debacle. Ik heb vorige week eerst contact gehad met de dierenarts en die vermoedde ornithose en adviseerde mij daar een paar dagen tegen te kuren en tevens heb ik de mest opgestuurd van de vliegers en ook van de jonge duiven, de uitkomst van het mestonderzoek is dat de duiven niks mankeerde. De afgelopen lag er veel dons bij de vliegduiven wat duid dat er weinig forme op de duiven zit, vanaf het midden van de week trainde de duiven ook beter. Dat was voor mij een reden om alle 10 de vliegduiven vrijdag in te korven voor de 1e wedvlucht en stiekum tegen beter weten in hoop je op een verrassing . En dat gebeurde dus ook niet mijn eerste duif vloog om 10.19 rond en klokte ik op 10.21.48 0p 10.25 kreeg ik er 2 tegelijk zo ook op 10.29 op 10.30 viel duif nr 6 op het hok en op 10.36nr duif nr 7 . nr 8 viel op 10.59 op de klep en nr 9 op 11.19. Op zich was ik tevreden over dat binnen een uur de duiven thuis waren op ééntje na dan. Het blijven rondvliegen bij thuiskomst is nu waar ik voor mezelf de focus op moet leggen je verliest er tijd mee en je word er gestresst van. Nu een dan dag na de vlucht moet ik nog 1 duif hebben ik hoop toch dat deze vandaag nog op de klep zit. En kan ik mezelf en de duiven weer gaan voorbereiden voor de volgende wedvlucht als er weer dezelfde progressie in zit zoals afgelopen week kan ik tevreden zijn. Op naar de 2e wedvlucht Asse-Zellik.

AFRICHTING REUSEL 09-04-2016

De 2e africhting gelost vanuit Reusel zit erop. Vorige week zijn er 3 jaarlingen achtergebleven erg jammer want tussen de jaarlingen kunnen altijd verrassingen zitten. Verrast hebben ze mij wel maar dan op de verkeerde manier, vorige week nog 14 vliegduiven dus deze week kon ik er nog 11 in de mand doen. De duiven hadden de afgelopen week wat minder getraind i.v.m het slechte weer, maarja daar hebben we allemaal last van zij het wel dat ik alles naar werktijd moet doen en als het dan regent heb je al geen keus meer. Afijn toch 3 keer getraind ongeveer een half uurtje per keer. Dus vrijdag heb ik ze alle 11 nog goed bekeken en ingekorfd. De duiven werden voor de 2e africhting gelost vanuit Reusel het was in de s’morgens nog wel wat fris en mistig(wat nachtvorst gehad). Het klaarde snel op en de temperatuur ging ook goed mee de duiven zijn met goed weer en onder goede omstandigheden gelost om 11.15 uur . Ik had me bedacht dat rond 12.00 uur de duiven zouden kunnen vallen en inderdaad mijn inschatting was goed iets voor 12 vielen er her en der al duiven behalve bij mijzelf. De eerste duif viel om 12.18 wat natuurlijk veel te laat is (gelukkig was het maar een africhting) maar dan nog is 15 bis zu 20 min later op de klep veel te laat op een africhting van 81 KM . De ander duiven vielen mondjesmaat de eerste 3 waren jaarlingen de 4 was een oude. om 14.00 had ik 7 duiven binnen. Mij bekruipt dan altijd een machteloos gevoel , wat is er aan de hand zijn ze ziek geen forme geen kwaliteit kan allemaal. Maar in de meeste gevallen licht het aan de melker zelf. En zo is dat bij mij ook natuurlijk ik steek dan ook de hand in eigen boezem ik zal ervoor moeten zorgen dat ze weer goed aan de start komen en daar heb ik weer een week de tijd voor. Ben begonnen om de mest te verzamelen die ik deze week laat onderzoeken. Op deze manier krijg ik meer duidelijkheid over de gezondheid en zou er dan wat aan kunnen doen. Verder de duiven goed blijven observeren om te kijken of er iets anders dan anders opvalt. Als ik dit bericht schrijf moet er nog 1 oude duif thuis komen. En anders worden het er volgende week 10. Ik had het mezelf iets anders voorgesteld na 2 vluchten maar het is zoals het is. Ga nu naar de duiven ze krijgen een bad met de vrouwen erbij hoop dat ze dat een beetje goed doet. Op naar de 1e wedvlucht volgende week.

AFRICHTING ROSMALEN 02-04-2016

We hebben de eerste africhting erop zitten zoals het er nu uitziet is deze bij mij niet zo best verlopen. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor het vliegseizoen. Ik had 14 doffers mee waarvan 9 jaarlingen op de lossing dag had ik s’avonds 8 duiven terug oude en 3 jaarlingen. Het ging traag erg traag. De duiven waren om 12.15 gelost in Rosmalen ik had de eerste duif zitten om 12.51 maar deze bleef zitten en maakte geen enkele aanstalte om binnen te komen. über 13.02 kreeg ik 2 duiven vlak achter elkaar allebei oude duiven en om 13.09 weer een oude. De dakzitter kwam om 13.22 naar binnen en dat was mijn eerste jaarling. Ik heb moeten wachten tot 15.10 voordat mijn 5e duif kwam de andere drie volgde om 15.58 / 16.42 / 17.55. En dat was het in totaal 8 stuks thuis van de 14 . De duiven zaten er verder goed bij kon er niets aan zien. De dag na de lossing dag zijn er weer 2 jaarlingen terug om 8.02 in 8.24 dat geeft de burger weer een beetje moed hoop dat er iedere geval nog wat meer nakomen. Wat de reden van het slechte verloop is voor mij nu nog een raadsel 8 duiven vinden de weg naar huis dezelfde dag 2 duiven de volgende dag DUS ZEG HET MAAR. Zijn het de weeromstandigheden zijn de duiven niet voldoende getraind , mankeren ze iets hebben ze iets onder de leden. Ik kan alleen mijn best doen om ze volgende week weer goed aan de start te krijgen voor de 2e africhting en hopen dat deze beter verloopt.

 

Heute 29-03-2016 de jonge duiven geënt tegen paramixo ze zijn nu 5 weken oud. Dit is voor de eerste keer dat ik de jonge duiven zo jong heb laten enten, dit heb ik mede gedaan omdat er in diverse duivenbladen geschreven werd dat hoe jonger de duiven zijn hoe minder stressgevoelig ze zijn. Ik sprak een Belgische liefhebber waar ik een duivin bij heb gekocht en die vertelde mij dat hij dit al jaren deed en dat hij sindsdien nagenoeg geen coli meer onder de jonge duiven heeft gehad. Zo ook mijn duivenmaatje Tonnie die mij er ook op attendeerde dat hij dit in diverse duivenbladen gelezen had. Als duivenliefhebber ben je altijd weer op zoek naar iets waar door we ziektes e.d. op ons hok tegen kunnen gaan vooral bij de jonge duiven het gezond houden lijkt zo langzamerhand wel het belangrijkste onderdeel. We proberen onze duiven zo min mogelijk stress mee te geven en daar zijn we zo druk mee dat niet de duiven maar wij zelf in de stress vallen. Ik vindt persoonlijk de jonge duiven vluchten een van de mooiste vluchten samen met de eendaagse. En wil de jonge dan ook zoveel mogelijk spelen op de daarvoor bestemde vluchten, omdat daar mijn in ziens de basis wordt gelegd om een voldoende ervaring op te doen en een goede ontwikkeling door te maken. Steeds meer liefhebbers spelen de jongen op de natour( omdat ze dan minder verliezen zouden hebben) Ik denk zelf als men de jonge duiven alleen op de natour speelt dat ze dan minder ervaring hebben opgedaan. Waar ze als jaarling toch mee achterlopen(uitzonderingen daargelaten). Dus vandaar mijn keuze voor de jonge duiven op de jonge duivenvluchten. En verder hoop ik dat de verliezen dit jaar weer minder zullen zijn dan vorig jaar.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn site heb aangepast en nieuwigheden heb geplaatst. Reden daarvoor is de werkzaamheden binnen mijn bedrijf . Daarnaast de werkzaamheden bij de KNEC als commissie lid, verder met ingang van dit jaar lid van bestuur van de regio zuid 4 Afd 8 waar ik overigens ook nog niet heel veel tijd aan kunnen besteden. Wat natuurlijk wel doorgaat zijn de duiven en alles erom heen zoals het kweken bij de kwekers (6 koppels) de 1e ronde wat pech gehad 2 doffers in verkeerde broedbak gevlogen dus totaal 7 mooie jongen overgehouden. Bij de vliegers daarin tegen ging het heel erg goed van de 14 koppels alles bevrucht 1 ei niet uitgekomen dus in totaal 27 Junge. Van de jongen van de vliegers houd ik er zelf 11 . 5 jongen gaan naar Martijn Bakker een nieuw lid bij onze vereniging . Verder nog 5 jongen naar een ander lid binnen onze vereniging. 6 jonge duiven gaan naar mijn duivenmaatje Tonnie Schmitjes zo zijn alle jonge duiven weer onder de pannen en ik hoop dat ze goed gaan vliegen.

Unten sind Bilder des DORUS 08-1247053 und BIG MAMA 10-1408561 Dies sind ein paar Spitzentauben H.Schmitjes von Millingen a / d Rijn Henk arbeitet seit Jahren an der Spitze mit dem Circuit Nijmegen regional und Abschnitt fliegen, sondern auch 8 Henk ist in den höchsten Rängen gefunden. Kurz Henk ist ein kleiner Fan, der weiß um die beste Leistung aus seinen Tauben dies zu umgehen ist in das reflektierte (Kopf) Preise, die diese Topper geflogen.

 

07-NL10-1408561-V-met-oog 08-NL08-1247053-M-met-oog

Das Bild unten ist ein spätes Kind 2014 aus den obigen Link DORUS X BIG MAMA ist eine schöne Taube in der Hand und persönlich vom Meister selbst ausgewählt. Ich freue mich daher sehr, dass ich in der Lage, diese Taubenzuchtschlag für die Zukunft zu erhalten, wird zeigen, ob dieser Vogel hat die Gene und vor allem auf die Nachwelt übergeben. Ich werde Sie über die Ergebnisse auf dem Laufenden halten.

Dit jaar de eerste jongen van deze duif het is een grote diepe sterke duif ik heb de 077 “Henkiegekoppeld aan een duivin kruising Mieke (Gaston van de Wouwer) x Celine (Eijerkamp) . Ich 4 prachtige jongen uit deze koppeling en hoop dat ze ook nog goed mee gaan vliegen de toekomst zal het uitwijzen.

DSC_0327[1]

Kommentarfunktion ist geschlossen.